Sunday, August 26, 2007

πρέπει να το περάσουμε όλο αυτό μαζί - αλλιώς δεν θα το περάσουμε




σκέφτομαι με αφορμή τις φωτιές δύο βασικά πράγματα που πρέπει όλοι να καταλάβουμε. κατ' αρχήν ότι έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα στον πλανήτη θα ζούμε όλο και πιο συχνά και με όλο μεγαλύτερη ένταση τέτοιες καταστάσεις. ...εμείς το κάναμε αυτό. ακόμα το κάνουμε.

κατά δεύτερον ότι δεν υπάρχει πια περιθώριο να κάνουμε τα στραβά μάτια. Η εποχή της ευδαιμονίας, του ρηχού καταναλωτισμού, του ατομικού "να περάσω καλά" έχει φύγει δια παντώς. Και ποτέ δεν έπρεπε να υπάρξει ηφ γιου ασκ μη... Τώρα χρειάζεται όλοι να αλλάξουμε συμπεριφορά, νοοτροπία, στάση ζωής και να μην ξεχνάμε στιγμή πως ό,τι κάνουμε έχει απίστευτες συνέπειες.

δεν ξέρω - ασυναρτησίες γράφω. χτες έβλεπα ειδήσεις και έκλαιγα, 34 χρονών άντρας. Προσπαθώ να δώσω ένα νόημα σε όλο αυτό, αλλά φυσικά νόημα δεν υπάρχει.

...συγκεντρώνομαι με κλειστά μάτια και προσπαθώ να στείλω θετική ενέργεια σε όσους παλεύουν με τις φωτιές, σε όσους χτυπήθηκαν από αυτές. προσπαθώ προσπαθώ προσπαθώ... μουρμουρίζω προσευχές σαν τον σαλό, την ζωή μου θα έδινα για να μην είχε γίνει τίποτε από όλα αυτά.

αχ, πόσο πονάω. πόσο νιώθω τους άλλους να πονάνε.

20 comments:

ΗarryTsopanos said...

Αχ ρε προβατε τι παθαμε?Ασε που καηκαν εκατονταδες σαν εσενα.Χαλια χαλια.

bill g. said...

μπρεεε συ προβατούκο, πού τις βρήκες τούτες τις φωτό; (ειδικά την πρώτη τη δορυφορικένια) έψαχνα όλο το πρωί για μια τέτοια.

Anubis said...

προβατάκο η πρώτη σου σκέψη είναι η πιο τρομακτική.. θα μπορέσουμε να το συνηθίσουμε αυτό ποτέ;
σκέψου λίγο και την απόγνωση των πληγέντων καθώς και το ότι αρκετές από τις φωτιές αναγκαστικά έσβησαν με τη δράση απλών πολιτών σαν κ εσένα..
ουφ εύχομαι να τελειώσουν όλα γρήγορα.
μπάι δε γουέι ενημέρωσέ με γεωγραφικά για την Αθήνα, Υμηττός και τα πληγέντα σε ποια περιοχή βρίσκονται;
τους φιλικούς χαιρετισμούς από την Ίσιδα και από τα κροκοδειλάκια στο ναό μου.

Anonymous said...

και όμως...μόλις άκουσα στις ειδήσεις ότι ξενοδοχεία της περιοχής ζήτησαν 70-80 Ευρώ για ένα βράδυ από ανθρώπους ηλικιωμένους που είχαν χάσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ στη φωτιά, δεν είχαν που να μείνουν και είχαν μόνο τα ρούχα που φορούσαν, για λεφτά ούτε λόγος!!!!

Πέστε και πάρετε ατελείωτα ρησπέκτς για τον ξενοδόχο.....

If...ιγένεια said...

Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 η ώρα το απόγευμα θα συγκεντρωθούμε όλοι στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης σε ολόκληρη τη χώρα. Φορώντας μαύρα.

ΒΟΥΒΗ ΟΡΓΗ. ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ.

Αποδοκιμάζουμε χωρίς συνθήματα και πολύχρωμες σημαίες. Πενθούμε για την απώλεια των συνανθρώπων μας χωρίς να συνδέουμε την πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή με προεκλογικές σκοπιμότητες. Δίνουμε το παρόν και στεκόμαστε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος.

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ.

Διαδώστε το.

Neverlandean said...

Γαμώτο, εδώ στη Θεσσαλονίκη έβρεξε δεν είναι τραγικό;

Και τι σημαίνει αυτό; Ότι ο από πάνω μας έχει χεσμένους. Ό,τι κάνουμε μόνοι μας.

alienlover said...

αίσχος!! αίσχος!!

One Big DJ said...

mono lypi.

sikia said...

provatouko :(

Anonymous said...

:(

Anonymous said...

. ...εμείς το κάναμε αυτό. ακόμα το κάνουμε.

κατά δεύτερον ότι δεν υπάρχει πια περιθώριο να κάνουμε τα στραβά μάτια. Η εποχή της ευδαιμονίας, του ρηχού καταναλωτισμού, του ατομικού "να περάσω καλά" έχει φύγει δια παντώς.
----------------------------------

δεν θα μπορούσε να ειπωθεί καλύτερα !! :(

APSOY said...

ANUBIS?
Χολαργό-Παπάγο στον Υμηττό...

Anonymous said...

Είσαι ένας "άγριος πρόβατος" που κοιτάζει τα πάντα από απόσταση αλλά συν-αισθάνεται το νόημα και τη φόρτιση από το παραμικρό πέταγμα πεταλούδας! Γι' αυτό και έγραψες το πιο έξυπνο, ευαίσθητο, εύστοχο κι ευαίσθητο σχόλιο για τις φωτιές που έχω διαβάσει. Έχω όμως και τις ενστάσεις μου. Πόσο "προσωπικά" πρέπει να παίρνουμε συλλογικά δράματα που δεν μας αγγίζουν προσωπικά; Δεν είναι γεγονός ότι τα media μεγεθύνουν το δράμα για να το κάνουν "ευπώλητο"? Εγώ πιστεύω ότι ο καθένας μας έχει δυνητικά να διαχειριστεί αρκετό προσωπικό φορτίο και για να το κάνει αυτό καλύτερα πρέπει να αποφεύγει το daily media poison με τις καταστροφές και τις τραγωδίες. Να ξέρουμε τι γίνεται, να σκεφτόμαστε, αλλά ως εκεί. Βέβαια, όταν είσαι καλή ψυχή κι ευαίσθητος άνθρωπος δεν μπορείς να το κάνεις αυτό εύκολα ... προσπάθησε όμως λίγο, προβατάκο μου!

Tanila said...

Διανομή της εκκλησιαστικής περιουσίας στους πληγέντες ΑΜΕΣΑ!!!

Μαρκησία του Ο. said...

Συμφωνώ με την Τανίλα, απόλυτα.

όσο για τον ξενοδόχο που ζητάει λεφτά από τους πληγέντες, σε κάνει να ντρέπεσαι που κατάγεσαι από την ίδια χώρα με εκείνον.

Τι να πει κανείς μπροστά σε όλα αυτά....

:((((

Μαρκησία του Ο. said...
This comment has been removed by the author.
fevis said...

Όλοι, μα όλοι, κάπως έτσι νοιώθουμε... Τόσο πόνο, τόση οργή και ταυτόχρονα τόση αδυναμία να συνδράμουμε ουσιαστικά αυτούς που έχασαν τα πάντα...

kanataki said...

και να σκεφτείς πως αν τα βλέπαμε σε Χολιγουντιανή ταινία(για ΄να δώσω και λίγη λάμψη)θα λέγαμε
ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ του σκηνοθέτη...


υγ και εδώ δεν μπορεί να επέμβει δυστυψώς ούτε ο Βαν Νταμ,ούτε ο Τσακ Νόρις, ούτε καν ο Τσάκι τσαν

Anonymous said...

pali kala pou mas emathe h olumpiada ton ethelontismo kai mporoume kai svhnoume MONOI MAS, me klaria kai kouvades tis fwties!!!!

pali kala pou exoume ekloges kai me thn psifo mas ola tha alla3oun!

pali kala pou vlepoume eidhseis kai 3eroume ti kaigetai, poios kaigetai, pou kaigetai, kai giati!

pali kala pou synexizoun na pernoun fwtia ta savvatovrada katw apo ta sedonia mou kai vrhskw kai kapoia parigoria.....

ΗarryTsopanos said...

Καθως περνανε οι μερες και οι φλογες συνεχιζουν να καινε οτι βρουνε μπροστα τους,ακομη και οταν αχνα φαινεται οτι κατι παει καλυτερα,ειναι αδυνατο να συγκρατησουμε τα δακρυα μας.
Δακρυα για οσους εχασαν οτι ειχαν και γυρνανε σαν χαμενοι μεσα στα συντριμμια,δακρυα για τα ομορφα μερη που ισως ποτε δεν εχουμε δει αλλα εχουμε ακουσει για αυτα.
Δακρυα για τα παιδια και τους ηλικιωμενους που προσπαθουν να κρατηθουν απο οπου μπορουν,δακρυα για αυτο που θα απομεινει μετα απο ολα αυτα.
Κλαιμε και για εμας εκτος απο την δικη σας καταστροφη,κλαιμε οσοι περιμεναμε τοσα χρονια τωρα καποια απο αυτες τις ερημες κυβερνησεις να κανουν κατι καλο για αυτον τον τοπο,να εχουν ενα οραμα μια ιδεα να ανυψωσουν την χωρα λιγο πιο ψηλα απο τον πατο που εχει φτασει.
Κλαιμε ακομη γιατι δεν προκειται ακομη και μετα απο αυτο να αλλαξει κατι γιατι ολοι εμεις καναμε αυτο το χαλι εφικτο,ολοι μας βρωμισαμε,οικοπεδοποιησαμε,κτισαμε παρανομα,καναμε χωματερες παντου,και κυριως ψηφισαμε αυτους που μας κυβερνανε.