Sunday, January 04, 2009

σε άλλη διάσταση

το ξέρεις πιο καλά από μένα. Θάνατος δεν υπάρχει, ένα πέρασμα κάνουμε όλοι οι άθρωπες κάποια στιγμή, μία μετατροπή παθαίνουμε.

Ας θυμηθούμε μερικούς από τους διάσημους που πέρασαν αλλού το 2008.

Νίκος Σεργιανόπουλος
Ο ένας από τους δύο ξένους έγινε με την δολοφονία του βούτυρο στο ψωμί των media. Οι συνθήκες του θανάτου του μας έδειξαν ότι πίσω από κάθε άνθρωπο υπάρχει μία ιστορία πιο πολύπλοκη και καμιά φορά πιο πληγωτική από όσο μπορούμε να δούμε.

Απόστολος Νεοάθρωπας
Ψύχρος ψυχρός ο γαλανομάτης Paul, αλλά στην διάρκεια της ζωής του μάζεψε για φιλανθρωπικούς σκοπούς 250 εκατομμύρια δολλάρια! How cool is that indeed. και ήταν και τρελό φατσόνι - ηθοποιός. Ρησπέκτ.

Arthur Clarke
Ο πατριάρχης της επιστημονικής φαντασίας, και ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά του 20ου αιώνα(αλλά και πιο παρεξηγημένα - πόσο λάθος είναι να θεωρείται υπέρμαχος της χωρίς όρια τεχνολογικής προόδου), συνέχισε την δική του Οδύσσεια του διαστήματος φέτος.

Χριστόδουλος
...αχ, μηδένα προ του τέλους μακάριζε. Ο θάνατός του ξύπνησε σε κάποιους τον χειρότερό τους εαυτό. Ξέρεις ποιους λέω, αυτούς που έλεγαν ότι του άξιζε...

Bobby Fischer
Παρά την τεράστια σοβιετική παράδοση, ο άνθρωπος που πέρασε στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος σκακιστής όλων των εποχών ήταν... Αμερικάνος. Εγινε grand master στο σκάκι σε ηλικία 15 χρονών. Ένα χρόνο πριν γεννηθώ, το 72, νίκησε τον Σοβιετικό Πρωταθλητή σε ένα μάτς γεμάτο πολιτικούς συμβολισμούς. Μετά, όμως, από αυτόν τον θρίαμβο έγινε το πιο χτυπητό παράδειγμα περίπτωσης όπου η ιδιοφυία εξελίσσεται σε... παράνοια. Πέθανε στο Ρέβκιαβικ, εξορισμένος αλλά και αυτοεξορισμένος από την χώρα του.

Sydney Pollack
Πέρα από την Αφρική, Τούτση(η πρώτη ταινία που γνώρισε στην γενιά μου την έννοια "είμαι τόσο άσχημος άντρας για αυτό/παρόλα αυτά ντύνομαι γυναίκα"), Τα καλύτερά μας χρόνια (με θεά Barbra που όλοι την θέλαμε μαμά/πρότυπο/δασκάλα/νάνη): Μερικές από τις ταινίες που σκηνοθέτησε ο Sydney Pollack ο οποίος πολύ συχνά έπαιζε και μπροστά από την κάμερα (έκανε και τον μπαμπά της αδελφής στο Will and Grace, καλά θυμάμαι;).

Edmund Hillary
Στις 29 Μαίου του 1953, 500 χρόνια μετά την άλωση της Πόλης, άλωσε πρώτος την κορυφή του ψηλότερου βουνού, του Έβερεστ (και ναι αγαπημένε αναγνώστη μόλις έγινες μάρτυρας, με όλες τις έννοιες της λέξης μαρτύρησα, της πιο κουλής σύνδεσης δύο εντελώς άσχετων μεταξύ τους γεγονότων που έγινε ποτέ χιχιχι).

Randy Pausch
Σε προκαλώ να τον γκουγκλάρεις. I dare you. σε προκαλώ!

Estelle Getty
Το πιο χρυσό κορίτσι από τα 4, η φαρμακόγλωσση Σοφία, με την κληρονομία φαρμακογλωσσιάς της αποτελεί πρότυπο (άπιαστο, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα) κάθε αδελφουλίνας που μένει πέρα από τις γραμμές του τρένου στην Κωνσταντινουπόλεως. Επίσης είναι και το στυλιστικό reference point της Τανίλας. Η Estelle Getty πήγε φέτος στην γειτονιά των Αγγέλων με τον Μάνο, την Μελίνα, και τους άλλους (σόρη αλλά πάντα ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτό το κλισέ κι εγώ μία φορά).

Έλενα Ναθαναήλ
Πες με αλήτη, πες με αχάριστο, πες με σάηκο κήλερ, πες με τηβή φρηκ, πες με ότι θες πες με... αλλά η αλήθεια είναι ότι ο κινηματογραφικός θάνατος της Έλενας Ναθαναήλ στο Εκείνο το Καλοκαίρι μου στοίχισε 1314716655325295925620615993997884873772572 φορές περισσότερο από τον πραγματικό, φέτος. αη νόου. παθέτικ. μπατ στηλ.

6 comments:

Hfaistiwnas said...

Toυς ξένους μόνο αοκυστά τους είχα, τους Έλληνες τους είχα δει και λίγο παραπάνω, στενοχωρήθηκα είναι η αλήθεια..
Η Γκέτυ βρε Πρόβατε ποιά είναι;

bunnysuicides said...

πολύ μορφή ο κύριος pausch. να σε δω να χτυπιέσαι με ελληνικό κινηματογράφο κ τι στον κόσμο!

ProFyLaKtiKo said...

είχα ξεχάσει τελείως το θάνατο της ναθαναήλ... :(

Lina said...

και πόσα παιδιά χάθηκαν επίσης λίγο πριν το τέλος αυτής της χρονιάς. Ένα στη χώρα μας και πολλά, πολλά γμτ ακόμα, λίγο πιο μακριά, όλα δικά μας =(


εγώ προσωπικά αποχαιρέτησα άλλα δύο πρόσωπα αυτή τη χρονιά =((

Anonymous said...

ΣΥΓΝΩΜΗ, το ξέρεις αγαπητό προβατο ότι μοιάζεις πολύ, μα πάρα πολύ,με το Χριστόδουλο στα νιάτα του??????

Provato said...

hfaistiwna η γκέτυ είναι η χρυσή κορίτσι και ντροπ ΟΝ ΓΙΟΥ που δεν την ξέρεις. μα γκέη είσαι εσύ τισκ τισκ τισκ... μάθε άμεσα!

ελλην χουατέβα.

κούνελε μην φανταστείς ότι έχασα και την ψυχραιμία μου... αν και ήμουν μικρό πιτσιφρικάκι όταν πέθανε η Έλενα στο εκείνο το καλοκαίρι απλά ανασήκωσα ελαφρά το φρύδι, χεχε.

προφ σόρη ρε αν σε στεναχώρησα! λυγμ

λινάκι ζωή σε μας και όλους, τι να πω, ίσως για αυτό να ασχολούμαστε τόσο πολύ με τους θανάτους των διασήμω για να ξορκίσουμε τους θανάτους των ασήμων δικών μας που μας πονάνε πολύ βαθιά. Καλή χρονιά δασκάλα του σεξ. μουτς.

χάρυβδη είσαι σκύλα όνομα και πράγμα. τι βλακείες είναι αυτές που λες, αφού είναι γνωστό ότι είμαι ίδιος ο Ράσελ Κρόου!!! γκρ γκρ γκρ γκρ μην με εκνευρίσεις κανόνισε γκρ γκρ γκρ :-P