Thursday, January 12, 2006

Φιοντόρ Μιχάιλοβιτς Ντοστογιέφσκι

  • Ένας Ιάπωνας πολιτικός που ερχόταν δεύτερος στα δημοψηφίσματα κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, "έστησε" μία απόπειρα δολοφονίας κατά του εαυτού του για να κερδίσει την συμπάθεια του εκλογικού σώματος.
    Για να κάνει πιο πειστικούς τους ισχυρισμούς του ο φωστήρας μαχαίρωσε το ποδάρι του. Μόνο που πέτυχε τον εαυτό του τυχαία στην αρτηρία και έτσι πέθανε από ακατάσχετη αιμοραγία.

  • Ένας αγρότης από την Βενεζουέλα φύλαγε όλη την περιουσία της οικογενείας του σε ένα ψάθινο καλάθι, στο αγρόκτημά του. Το 1971 έχασε ότι είχε σε αυτό (περίπου 1600 δολλάρια) όταν η κατσίκα του έφαγε το καλάθι και όλο το περιεχόμενό του.
    Ο αγρότης εκδικήθηκε την κατσίκα του τρώγοντάς την.

  • Ο επιστήμονας που ανακάλυψε το DDT, μία από τις πιο τοξικές ουσίες που δημιούργησε ποτέ ο άνθρωπος, βραβεύτηκε με το Nobel για αυτή του την ανακάλυψη.

  • Τούρκοι επιστήμονες διεξήγαγαν μία έρευνα το 1981 για να διαπιστώσουν αν η μουσική disco κάνει τα ποντίκια ομοφυλόφιλα. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Τα κάνει. Ομοφυλόφιλα. Τα ποντίκια. Η μουσική disco.

  • Το 1975 ένα ζευγάρι στην Μεγάλη Βρετανία παρακολουθούσε το αγαπημένο του σήριαλ στην τηλέοραση. Ο άντρας σε κάποια σκηνή ξέσπασε σε έντονο γέλιο, που διήρκησε μισή περίπου ώρα, και είχε σαν αποτέλεσμα να πάθει καρδιακή προσβολή και να πεθάνει. Η γυναίκα του αμέσως μετά την κηδεία του έστειλε μία μακροσκελέστατη επιστολή στους παραγωγούς του σήριαλ στην οποία τους ευχαριστούσε που "έκαναν τόσο χαρούμενες τις τελευταίες στιγμές του συζύγου της".

εμένα είπες ηλίθιο ρε;

No comments: