Tuesday, May 16, 2006

Ζώδια από τη Λώρα 16 με 30 Μάη


Κι όμως φθάσαμε στα μέσα Μαίου! Πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος… Ένα βηματάκι πριν το καλοκαίρι και, μόλις λίγες μέρες πριν, καθώς περνούσα από το Ελληνικό για την έκθεση επίπλων βεράντας και κήπου, θυμήθηκα ότι από τις ωραιότερες στιγμές της ζωής μου τα έχω περάσει σε ανθοστολισμένες βεράντες με τον αέρα της φύσης σε άμεση επαφή μαζί μου και μπροστά μου να απλώνεται η θάλασσα, η πόλη, το βουνό και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί…

Ο Μάιος είναι ο καλύτερος μήνας να φροντίσουμε και να προετοιμάσουμε τα φυτά μας για το καλοκαίρι. Θα ήθελα να σας παραθέσω κάποιες από τις προτάσεις της ιταλίδας αστρολόγου Pat Ciampi η οποία λόγω αγροτικών καταβολών έχει εντρυφίσει στο ποιες είναι οι καλύτερες μέρες για να φροντίσετε τον κήπο σας. Εξάλλου είναι γνωστό από τις αρχαίες εποχές ότι ο ήλιος και οι ρυθμοί της σελήνης ήταν καθοριστικοί στην καλλιέργεια και το μεγάλωμα των φυτών.


Αν θέλετε λοιπόν να φυτέψετε ή να σπείρετε εποχιακά φυτά που ο σπόρος τους είναι εξωτερικός όπως τα μαρούλια, τα λάχανα, το σέλερι, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το καλαμπόκι, ο βασιλικός, η ρίγανη και λογιών λουλούδια διαλέξτε την πρώτη εβδομάδα μετά την νέα σελήνη που είναι 28-31 Μαίου. Η πανσέληνος γενικά είναι η καλύτερη εποχή για να θερίσετε, να τρυγίσετε και να μαζέψετε τη συγκομιδή. Μπορείτε να φυτέψετε πολυετή φυτά, βολβοειδή και εδώδιμα με το τέλος της πανσελήνου εως το τελευταίο τέταρτο της σελήνης δηλαδή από τις 14 ως τις 19 Μαίου. Από τις 14 ως τις 26 του μήνα αυτού είναι είναι πολύ καλή εποχή να κάνετε συντήρηση του κήπου ή της βεράντας σας και πιο συγκεκριμένα να διαλέξετε από τις 20 ως τις 26 για να ρίξετε το λίπασμα. Μην φυτέψετε στις 22 Μαίου και 2 μέρες πριν της νέας σελήνης δηλαδή 25-26 Μαίου.

Τώρα πάλι στα δικά μας! Αυτήν την εβδομάδα ο Ερμής μπαίνει στους Διδύμους στις 19 και θα ακολουθήσει ο Ήλιος στις 21. Αυτό μας ανοίγει τον δρόμο, δημιουργεί δυνατότητες και κάνει το μυαλό μας πιο ευέλικτο και προσαρμοστικό. Στις 17 Μαίου η κάπως δυσαρμονική όψη μεταξύ Άρη και Ποσείδωνα μας κάνει να νιώθουμε κουρασμένοι, γι’αυτό θα σας έλεγα μην ζορίζεστε, μην σας πιάνει έντονη ανυπομονησία και ακολουθείτε χαλαρούς ρυθμούς.

Την επόμενη μέρα η δύσκολή όψη μεταξύ Πλούτωνα και Ερμή που οδηγεί σε εμμονές και κολλήματα. Ευτυχώς η όψη Ερμή Ουρανού μας θυμίζει πόσο η ευστροφία είναι πηγή άμεσης λύσης των προβλημάτων.

Την επόμενη εβδομάδα, στις 26, έχουμε μία ευνοική νέα σελήνη στους διδύμους που έρχεται να μας θυμίσει την υπεροχή του νου απέναντι στα πράγματα. Η στάση του μυαλού μας απέναντι στον γύρω κόσμο είναι αυτό που καθορίζει την εξωτερική μας ζωή. Ζυγίστε λοιπόν τις καταστάσεις, συγκεντρωθείτε συνειδητά στους στόχους σας και βάλτε μπρος νέα ξεκινήματα!

Κριοί Όπως σας έχω ήδη πει και για τον υπόλοιπο μήνα η Αφροδίτη είναι πάνω σας και σας κάνει ιδιαίτερα γοητευτικούς και ποθητούς γι’αυτό κανόνιστε και την πορεία σας στον δρόμο των κατακτήσεων… Λίγο τον Άρη να προσέχετε (εδώ είμαι αρκετά επιεικής) ο οποίος σας κάνει να νιώθετε αρκετή ανυπομονησία και φέρνει στην επιφάνεια κατά καιρούς νεύρα ( 23 Μαίου κάλμα) ειδικά εσείς του 2ου και του 3ου 10ημέρου. Από τις 20 του μήνα οι μετακινήσεις σας είναι ποίκιλλες, πράγματα γίνονται από δω κι από κει, νέες ευκαιρίες και συναναστροφές.

Ταύροι Εσείς ειδικά του 1ου δεκαημέρου έχετε ταλαιπωρηθεί, έχουν δοκιμαστεί κάποιοι τομείς της ζωής σας και έχουν αυξηθεί μαζί οι υποχρεώσεις σας γι’ αυτό απλά υιοθετείστε νέο τρόπο σκέψης, τολμήστε ή ακολουθείστε νέες τάσεις. Θα δείτε, θα μπει η Αφροδίτη πάνω σας στις 29 και θα σας έρθουν πιο ευνοικά τα πράγματα.

Δίδυμοι Από την Παρασκευή θα μάθετε πολλά για όσα σας απασχολούν, μπαίνουμε στις 21 στο ζώδιό σας και η ζωή σας γίνεται πολύ πιο ανάλαφρη, διασκεδαστική και με επαφές ποίκιλλες και συζητήσεις εποικοδομητικές με ωφέλιμα αποτελέσματα. Με την νέα σελήνη στις 26 εγκαινιάζεται για εσάς μία εποχή που καλό είναι να τολμήσετε να ανοιχτείτε σε νέους ορίζοντες και να κάνετε την απαραίτητη εξερεύνηση πριν κατασταλλάξετε σε ότι σας ταιριάζει περισσότερο.

Καρκίνοι Με τον Άρη πάνω σας είστε δυναμικοί, δραστήριοι με ζωτικότητα, τον εκνευρισμό σας μόνο δαμάστε εκεί που μπορείτε, και τα άλυτα απωθημένα σας (άντε κάντε μικρή προσπαθειούλα να θεραπεύσετε τα μόνιμα παραπονάκια σας). Είστε σε εποχή χτισίματος και μεγάλων δυνατοτήτων (και στα επαγγελματικά σας και στα αισθηματικά σας), μην το ξεχνάτε αυτό. Η νέα σελήνη σας κάνει να μην κρατάτε μυστικά αυτές τις ημέρες, τουλάχιστον αποκαλύψετε αυτό που θα βοηθήσει ώστε να προχωρήσετε μπροστά

Λέοντες H Aφροδίτη εξακολουθεί να ευνοεί τον ρομαντικό τομέα της ζωής σας, αν είστε μόνοι είναι πολύ πιθανό να κάνετε μια πολύ ευχάριστη γνωριμία που θα σας αλαφρύνει, αν είστε σε σχέση καλό είναι να κουβεντιάσετε με τον ή την καλή σας θέματα που σας απασχολούν, αυτό θα μπορέσει να κάνει τη σχέση σας πιο γερή. Απ’τις 20 Μαίου ευνοούνται οι πνευματικές σας εργασίες, το μυαλό σας παίρνει γρήγορες στροφές και μπορείτε να βρείτε άμεσα λύση σε θέματα που σας απασχολούν. Θα είναι ακόμα ευνοϊκός ο εργασιακός σας χώρος και οι επαφές σας με τους συνεργάτες σας. Κατά την τελευταία εβδομάδα του μήνα η φαντασία σας είναι ισχυρή και σας δίνεται μία πολύ καλή ευκαιρία να σταθεροποιήσετε τα οικονομικά σας.

Παρθένοι Ίσως η πολύ πρόσφατη πανσέληνος να έφερε επανατοποθετήσεις στο αισθηματικό τοπίο της ζωής σας, αν τυχόν κάτι δεν σας βγήκε όπως θα θέλατε μην απογοητεύεστε γιατί πολύ σύντομα η αντίληψη που έχετε απέναντι στα πράγματα σας βοηθάει να τα δείτε με νέα ματιά που με την σειρά της τελικά σας ανανεώνει. Από τις 20 Μαίου θα έχετε αυξημένες υποχρεώσεις στα επαγγελματικά σας, έρχεται η πρόκληση να παραχωρήσετε αρμοδιότητες και στους άλλους, ίσως αυτό τελικά να σας κάνει καλύτερους αρχηγούς!

Ζυγοί Όλο και καλύτερες είναι οι επόμενες ημέρες για να προωθήσετε τα σχέδιά σας και η Αφροδίτη εξακολουθεί να σας ευνοεί και για όλον τον υπόλοιπο μήνα. Στις 23 Μαίου αν κάτι δεν σας βγει, η Αφροδίτη με τον Άρη είναι σε τετράγωνο, καλύτερα επιστρατεύσετε τις διπλωματικές σας χάρες, μαλακώστε στην όποια προστριβή τυχόν υπάρξει και χαρείτε την όποια κατάκτηση, μικρή ή μεγάλη επιτύχετε. Η νέα σελήνη στις 27 σας μαθαίνει να είστε ευέλικτοι, προσαρμοστείτε στο καινούργιο και αφήστε πίσω σας παλιά κολλήματα.

Σκορπιοί Αυτές τις μέρες αποφύγετε πολύ κοπιαστικούς ρυθμούς και ακόμα Power games με τους άλλους. 23-25 Μαίου να ακολουθήσετε μαλακούς τόνους στον επαγγελματικό σας χώρο με τους συνεργάτες σας. Στις 25 Μαίου σας δίνεται ευκαιρία να εκφράσετε πιο δυναμικά και πειστικά τις επιθυμίες σας ώστε να εισακουστείτε. Από τις 27 του μηνός αν δεν σας βγαίνουν τα πράγματα όπως θέλετε, κάντε διάλειμμα και ξανασκεφτείτε από την αρχή τι είναι αυτό που κολλάει ώστε μετά να προχωρήσετε παραπέρα.

Τοξότες Από τις 20 Μαίου φωτίζονται ο χώρος των συνεργασιών και οι πολύ εποικοδομητικές ανταλλαγές ιδεών. Να είστε ανοιχτοί, τολμήστε ακόμα να μοιραστείτε τις ιδέες σας για σχέδιά σας, απλά διατηρήστε την υπομονή σας σε προκλήσεις που τυχόν εμφανιστούν αν συναναστραφείτε με ανθρώπους πολύ διαφορετικούς από εσάς. Μπορεί να μάθετε ότι υπάρχουν περισσότερες από μία απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα.

Αιγόκεροι Ο μήνας αυτός είναι πλούσιος σε συναισθηματικές εμπειρίες, διακατέχεστε και από έναν δυναμισμό που σας τονώνει καθημερινά. Στις 22-23 Μαίου αν νιώσετε φόρτο εργασίας ή εκνευρισμό καλό είναι να επιστρατεύσετε την μεθοδικότητά σας και την σταθερότητά σας για να ολοκληρώσετε αυτό που έχετε να κάνετε. Η νέα σελήνη στις 27 σας θυμίζει να κοιτάξετε την υγεία σας πιο σοβαρά, για σκεφτείτε λίγο πόσο καλό μπορεί να σας κάνει η άσκηση και η πιο υγειϊνή διατροφή!

Yδροχόοι Η πανσέληνος που μόλις ολοκληρώθηκε έφερε το απρόβλεπτο στην ζωή σας, πράγματα που περιμένατε να διαικπεραιωθούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο βγαίνουν διαφορετικά απ’ ότι το υπολογίζατε. Μην ανησυχείτε όμως γιατί από τις 20 Μαίου που αλλάζουμε ζώδιο θα είστε πολύ πιο συντονισμένοι και θα νιώσετε πιο χαρούμενοι. Η νέα σελήνη στις 27 τονώνει την αισθηματική σας ζωή εφόσον βέβαια τηρείστε τους κανόνες και τις δεσμεύσεις σας προς τρίτους.

Ιχθύες Aπο τις 20 Μαίου ενδέχεται να νιώσετε συγκίνηση και κάπως μπερδεμένοι με την εισβολή εικόνων και μνήμων του παρελθόντος. Στις 27 με την νέα σελήνη, ίσως αυτός ο όγκος πληροφοριών που έρχεται να σας βρει σας επιβαρύνει το νευρικό σας σύστημα και σας προκαλέσει επιπλέον άγχος. Όμως το ευνοικό εξάγωνο με τον Κρόνο είναι μία υπενθύμιση για να δείτε τη σημασία της δίαιτας και της άσκησης στη ζωή σας. Φροντίστε τον εαυτό σας από τώρα!

No comments: