Thursday, September 21, 2006

Studio 60 on the Sunset Strip

Μεγάλος χαμός γίνεται στην Αμερική με το Studio 60 On the Sunset Strip, την καινούργια σειρά του δημιουργού της Δυτικής Πτέρυγας, στην οποία πρωταγωνιστεί o Μάθιου Πέρυ, το κουκλάκι ζωγραφιστό από τα φιλαράκια. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε νομίζω την Δευτέρα αλλά είναι εδώ και πολλούς μήνες που όλοι περιμένουν την σειρά πως και πως και μιλάνε για αυτή (καλά, όχι και όλοι - στον τρίτο κόσμο και όσοι έχουν προσωπική ζωή ασχολούνται λίγο και με άλλα πράγματα). Το CBS και το ΝBC έφαγαν τα λυσσακά τους για να την αγοράσουν πριν από ένα χρόνο - τελικά νικητής βγήκε το δεύτερο δίνοντας ένα ποσό ρεκόρ για τα τηλεοπτικά δεδομένα. Στο YouTube μπορείς να δεις και άλλα trailer - να το κάνεις, λένε ότι το είναι εξαιρετικά καλογραμένο. Για να δούμε, λοιπόν: οι κριτικοί το λάτρεψαν, οι διαφημιστές που αγοράζουν διαφήμιση το λάτρεψαν - μένει να δούμε αν θα αρέσει και στον άμεσα ενδιαφερόμενο, το κοινό. (πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε δει εξαιρετικά καλογραμμένα σήριαλ να την πατάνε το πεδίο της μάχης...). Άραγε το έχει δει κάνένας από τους αναγνώστες του www.provato.gr στην Αμερική για να μας πει εντυπώσεις;

4 comments:

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Όπως φαίνεται, δεν πήγε καθόλου άσχημα το πρώτο επεισόδιο και βοήθησε το NBC να πάρει την πρώτη θέση στην θεαματικότητα για το βράδυ της Δευτέρας, 18/9. Πολλοί χάρηκαν, προφανώς, που ξαναβρήκαν όχι μόνον τον Sorkin, που είχε εγκαταλείψει ο άπονος τις δύο τελευταίες περιόδους του West Wing, αλλά και τον Perry και τον Whitford, πάλι από το West Wing. Βλέποντας το trailer, προσπαθώ να θυμηθώ πού είχαμε συναντήσει την sexy Amanda Peet, αλλά ακόμη μου διαφεύγει.
Τα ποσοστά της θεαματικότητας, όπως τα έδωσε το NBC, θα τα βρεις στο www.thefutoncritic.com/home.aspx, που μπορεί να το ξέρεις ήδη, ενώ στο www.televisionwithoutpity.com, που κι αυτό πιθανότατα θα το ξέρεις, αν πας στην άνω δεξιά γωνία (pick a show & pick a forum)θα βρεις την υπόθεση του pilot show και forum των θεατών. Εν τω μεταξύ, οι υπόλοιποι θα το περιμένουμε να εμφανισθεί στην βιτρίνα του amazon!
Καλημέρα!

Provato said...

καλημέρα aster-oid! τι χρήσιμοες πληροφορίες! σε μπεεεεευχαριστώ πολύ!

:-))

Provato said...

βολτάοντας στα διαφημιστικά site που διαβάζω κατά καιρούς βρήκα αυτήν την όχι και τόσο ευχάριστη πληροφορία:

Now the bad news: "Studio 60" dropped 15 percent in the second half hour from the first half hour. Network research executives don't like to see that, because it means people sampled and turned away.

... ... ... εεεε; Μπεεε;

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Ας ελπίσουμε, λοιπόν, ότι ο Sorkin θα βρει τρόπο να σώσει την κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι η υπόθεση του pilot show, όπως την διάβασα, μου φάνηκε κάπως μπερδεμένη και δεν ξέρω αν μια σειρά για τα media σηκώνει πολύ μπέρδεμα και πολυπλοκότητα. Κινδυνεύει να δείξει πως παίρνουν τον εαυτό τους πολύ στα σοβαρά κι αυτό τείνει να είναι λάθος, γιατί ακριβώς δεν μιλάμε για τον Λευκό Οίκο. Π.χ., το concept του "Entourage", που πέτυχε αμέσως, είναι πολύ απλό κι αναδεικνύει έτσι ακόμη πιο ανάγλυφα την ρηχότητα του χώρου.