Friday, July 20, 2007

Μαθήματα υποκρισίας

Διαβάζω σε ένα ελληνικό blog, από αυτά τα καταγγελτικά που σκίζουν τα templates τους για την υποκρισία της ελληνικής πραγματικότητας:

Έβλεπα προχθές αργά στον ΣΚΑΙ τη συνέντευξη του James McGreevey στην Oprah. Έχω αναφερθεί και σε παλιότερα posts από αλλού για τον κυβερνήτη του New Jersey ο οποίος μετά από δυο γάμους και με πολύ πετυχημένη πολιτική καριέρα αποφάσισε να παραιτηθεί ομολογώντας δημόσια πως είναι ένας gay Αμερικανός και πως δεν θέλει άλλο να συνεχίζει να εξαπατά τους ψηφοφόρους και τη γυναίκα του με την κρυφή ενσυνείδητη ζωή του δίπλα σε άντρες ερωτικούς συντρόφους.

Καλά, αυτός ο blogger είναι τόσο αφελής - τα πιστεύει αυτά που γράφει;

είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο McGreevey ομολόγησε ότι είναι πούστρα όχι βέβαια γιατί είχε βάρος στην συνείδησή του το ότι πούστευε την οικογένειά του (λέγοντάς ψέματα και υποκρισίες) αλλά διότι ο πρώην γκόμενός του τον απείλησε ότι θα του κάνει μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση και διοχέτευσε σε εφημερίδα λεπτομέρειες για την σχέση τους. οπότε ο λεβέντης κυβερνήτης για να "προλάβει" την διαπόμπευση, αποφάσισε να κάνει αυτός την πρώτη κίνηση. Ήταν καθαρά θέμα χειρισμού των Media η αντίδραση ειλικρίνιας της πούστρας.

Όσο για τις πίπες που μπορεί ο McGreevey να είπε στην Oprah και να γράφει στο βιβλίο του... well την ξέρω καλά την Αμερική και ξέρω ότι ένα βιβλίο αν έχει την επίφαση της "συντριβής" του συγγραφέα, της αναγέννησης του (ακόμα και αν η αναγέννηση μπαίνει στο πακέτο "πούστρα που αποφάσισει μετά που κορόϊδευε δύο συζύγους και δύο παιδιά, και ένας Θεός ξέρει πόσους φίλους και δικούς, και για πόσα χρόνια να γίνει συνειδητοποιημένη"...) θα πουλήσει περισσότερο.

Θα μου πεις... σιγά τα νέα - και θα έχεις και ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο.

Αυτό όμως που με τσίτωσε λίγο με την όλη φάση είναι ο πως ο blogger [που είναι τόσο αυστηρός και επικριτικός με όλα γύρω μας] έφαγε την παραμύθα περί ειλικρίνιας με τόση ευκολία και αφέλεια.

...τι να πω - αν υπάρχει ένα πράγμα που σιχαίνομαι είναι τα τρία μέτρα και τα τρία σταθμά. και δυστυχώς αυτό παίζει πάρα πολύ γύρω μας. Άνθρωποι τσιρίζουν υστερικά κατά παντώς όχι βασισμένοι σε αντικειμενικά κριτήρια, στο δίκαιο, το καλό, το αγαθό αλλά με βάση τις συμπάθιές τους ή μία ατζέντα που έχουν και την ξέρουν μόνο εκείνοι, ή την επιθυμία τους να το παίξουν ξεχωριστοί και "σπέσαλ"!

Λυπάμαι και θλίβομαι που άνθρωποι σαν αυτόν τον blogger περισσεύουν γύρω μας και είναι ο κανόνας. καταπίνουν το δοκάρι και ενοχλούνται από την σκλήθρα... τον ενόχλησε μετά ο Χριστόδουλος που θέλει να παρατείνει την ζωή του και να πολεμήσει με νύχια και με δόντια τον καρκίνο του.

Λυπάμαι και για το χρόνο που σπατάλησα να τον διαβάζω.

(συγγνώμη για την χρήση της λέξη "πούστρα" αλλά τέτοιοι τύπου σαν τον κυβερνήτη είναι το κατ' εξοχήν παράδειγμα ορισμού του όρου - όχι να τον χειροκροτούμε κιόλας).

10 comments:

billzouk said...

Α! Δεν πας καλα! Σε λιγο θα μας πεις πως ουτε η Παρις Χιλτον διαβαζε την βιβλο, οπως ειπε στον Λαρυ Κινγκ!
(καλα, σκαω! λολ)

Anonymous said...

Μικρή λεπτομέρεια: τον επίμαχο γκόμενο τον είχει ρίξει πλάι στον ΜακΓκρίβι η πρεσβεία του Ισραήλ στη Ουάσιγκτον και ο τυπάς βρέθηκε κάποια στιγμή να διορίζεται από τον κυβερνήτη επικεφαλής των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών του Νιου Τζέρσι. Όσοι ξέρουν, μιλούν για υπόθεση sexpionage, πολύ πιο περίπλοκη από την αμερικανιά του είδους "ανακαλύπτω την πραγματική μου φύση και go public".

Anonymous said...

Προβατάκο, μην κρίνεις τόσο εύκολα τους γύρω σου και μιλώ για τον Αμερικάνο. Δε ξέρεις πως μπορεί να μεγάλωσε αυτός και τι "κουσούρια" του άφησαν οι δικοί του....και εν πάσει περιπτώσει... είναι φασισμός να λες οτι οι κρυφοί πούστηδες είναι πούστρες....δείξε λίγη ανοχή στα πάθη των άλλων. Δυστυχώς υπάρχει και το γκρίζο στη ζωή.

εντελώς φιλικά και με καμμία διάθεση παρεξηγήσεως ;-)

Provato said...

βρε Yiorgo ποιος πόνος δικαιολογεί να προκαλείς τόσο πόνο μετά εσύ σε άλλους; σόρη άλλα αυτό που λες δεν το δέχομαι. Όσο και να πόνεσε ο Αμερικάνος τίποτα δεν διακαιολογεί να φέρεται με τον τρόπο που φέρθηκε. In my χαμπουλ οπίνιον!

Μπεεεευχαριστώ για το σχόλιο πάντως. :-)

ksereis_poios μπεεεευχαριστούμε που μας βάζεις στα άδυτα της διεθνούς κατασκοπείας. είσαι φωτεινό παράδειγμα που ξεχωρίζει μέσα στους ήδη λατρεμένους αναγνώστες του provato.gr

billzouk lol! (έχω αφήσει το κινητό σπίτι, Mind you). Μπεεεε

Anonymous said...

Εγώ πάντως έχω την εντύπωση ότι αυτό που σας ενόχλησε είναι το σχόλιο για τους παπάδες και όχι για τον κυβερνήτη.

Κι επειδή στην Ελλάδα δεν πρόκειται καμιά λουλού της Βουλής και της Εκκλησίας να πετάξει βέρα και ράσο και να διεκδικήσει ένα ζωτικό προσωπικό και ειλικρινή χώρο σεξουαλικής έκφρασης...

Απο όσο έχω καταλάβει στον λίγο καιρό που σας διαβάζω, έχετε μια αδυναμία στον κλήρο. Έχετε ένα σχετικό "κουσούρι" που θα έλεγε και ο Αρχιεπίσκοπός σας.

Provato said...

πουλιά στον αέρα πιάνεις Haris. ...πουλιά στον αέρα! μπράβο.


όχι δεν με ενόχλησε αυτό. νομίζω ότι εξηγώ με σαφήνεια τι με ενόχλησε.

όσο για το αν έχω αδυναμία στον κλήρο, και σε αυτό κάνεις λάθος.

αλλά αυτά παθαίνεις άμα διαβάζεις διαγώνια.

Anonymous said...

Haris, τι σημαινει "Αρχιεπίσκοπός σας". Ρωταω, βλεπεις, για να ξερω αν ειναι και δικος μου ο Αρχιεπισκοπος ή μονο του Προβατου.

Provato said...

κάτω τα χέρια σου χαζοχήνα. είναι ΔΙΚΟΣ ΜΟΥΜΟΥΜΟΥΜΟΥΜΟΥΜΟΥ φυσικά ο Αρχιεπίσκοπος! είναι σαφές από το σχόλιο του Haris

Neverlandean said...

Γιατί στέκεστε στις λεπτομέρειες και δεν βλέπετε πως το ευγενικό πνεύμα της Όπρα βοήθησε αυτόν τον άνθρωπο να συμφιλιωθεί με το είναι του;

(Το παπαρολογίζειν εστί φιλοσοφείν;)

gsus said...

Και η υποκρισία που βρίσκεται;
Στο ότι πήρε ως δεδομένο αυτό που είδε στην Όπρα και δεν το επέκρινε ψάχνοντάς το περισσότερο αλλά το κατάπιε αμάσητο;
Υπονοείς ότι γνώριζε τι κρυβόταν αλλά το παρουσίασε έτσι επειδή έτσι τον βόλευε; Δεν καταλαβαίνω τους συνειρμούς σου.