Thursday, April 03, 2008

...στον μεγάλο δάσκαλο Άρθουρ Κλαρκ


Υπόγειο 7, του ανταποκριτή μας VP1973

Με μεγάλο ενθουσιασμό έγινε δεκτό από την διεθνή επιστημονική κοινότητα το νέο της γέννησης του πρώτου παιδιού από έναν Γύνανδρα.

Οι επιστήμονες ελπίζουν πως το νεογνό, το πρώτο που γεννήθηκε από ερμαφρόδιτο χωρίς να προηγηθεί ζευγάρωμα, είναι μία σημαντική αναπτέρωση των ελπίδων στον αγώνα για την επιβίωση του ανθρώπινου γένους και την διατήρησή του στην Γη.

Το μωρό γεννήθηκε χτες το απόγευμα, στο 7ο υπόγειο προστασίας από την μόλυνση του περιβάλλοντος, που βρίσκεται στην περιοχή που πριν τα γεγονότα που είναι γνωστά ως "αποκάλυψη" απλωνόταν η πρωτεύουσα της Ρωσίας. Οι επιστήμονες της ομάδας που επέβλεψε την γέννηση του του έδωσαν το όνομα Ναζωραίος, "ένα χαϊδευτικό-παρατσούκλι που εκφράζει τις ελπίδες όλων μας ότι θα φέρει την ανάσταση του ανθρώπινου είδους".

Ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, το ανθρωποειδές Αλμπέρτος Κιούμπρικ, δήλωσε: "Πιστεύουμε ότι ο μικρός Ναζωραίος θα μας βοηθήσει να νικήσουμε τον θάνατο. Αν και στερείται βασικών οργάνων και διαφέρει πάρα πολύ από το αρχαίο μοντέλο ανθρώπου - έχει μόνο ένα νεφρό, τα δύο πνευμόνια του είναι ενοποιημένα σε ένα και ο εγκέφαλός του που φαίνεται ότι λειτουργεί άψογα είναι εξωτερικός και καταλαμβάνει το 44,2% του σώματος του - ωστόσο δεν θεωρούμε ότι η επιβίωσή του απειλείται. Είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρει κατά πολύ να ξεπεράσει το τωρινό μέσο όρο ζωής των μη ανθρωποειδών, τα 19 χρόνια, και να φτάσει ίσως και τα 21, σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις".

Και συνέχισε: "Πάνε πια πολλές δεκαετίες που έχει να γεννηθεί μωρό ανθρώπων σαν αυτά πριν την καταστροφή. Το νεογέννητο συμπυκνώνει τις ελπίδες μας για την σωτηρία από τους εκφυλισμούς που έχει υποστεί το ανθρώπινο είδος τους τελευταίους αιώνες. Είναι λογικό να μην ρισκάρουμε την επιβίωσή του. Για αυτό λοιπόν το αφαιρέσαμε από τον γονιό του ώστε να μεγιστοποιήσουμε τις πιθανότητες επιβίωσής του. Ο μητεροπατέρας του δεν είχε καμία αντίρρηση να μας το παραχωρήσει".

Μην χάσετε την αυριανή έκδοση της τηλεπαθητικής μας εφημερίδας, με αποκλειστικό φωτορεπορτάζ από το σημαντικό γεγονός και ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες.

3 comments:

Ναυτίλος said...

Είναι γνωστό πως ο τύπος ήταν αιώνες φωτός μπροστά από την εποχή του. Καλοτάξιδος ας είναι τώρα εκεί που ταξιδεύει.

:-)

€lisavet said...

Η Λώρα χάθηκε ή μου φαίνεται;

Provato said...

καλέ, σταργίδια σας η ιστορία μου. λυγμ, κι εμένα μου άρεσε τόσο πολύ. καλά, εν πειράζει πάμε γι άλλα.

ναυτίλε καλοτάξιδος Indeed παρέα με ρομπότ και ανθρωποειδή. :-)

elisavet τι να πω... μάλλον χάθηκε. λυγμ κλαψ. :-)