Friday, September 12, 2008

Ομαγκόντ.... ακόμα μία εταιρία που μάλλον δεν θα δουλέψω ποτέ...

αυτή είναι μία διαφήμιση που έκανε μία μεγάλη ελληνική διαφημιστική εταιρία για τα παπούτσια DEXIM πριν από κάμποσο διάστημα.


και αυτή είναι η φωτογραφία της φωτογράφου Jamie Nelson που έτυχε να είναι ολόιδια με την ελληνική διαφήμιση. Μάλιστα η φωτογράφος είχε τόσο θράσος ώστε έκλεψε την δουλειά της ελληνικής διαφημιστικής 2 χρόνια πριν την βγάλουν στον αέρα. αν είναι δυνατόν


η ιστορία πήρε σχετικά μεγάλη δημοσιότητα στα διαφημιστικά blogs του εξωτερικού στις αρχές του μήνα. αναρωτιόμουν αν θέλω να αναφερθώ σε αυτήν για κάμποσες μέρες. σκεψ σκεψ σκεψ εντατίκ.

τελικά είπα να μην αναφερθώ, να κάνω τον διακριτικό τάχα μου and good και καλά, αλλά σήμερα είδα αυτό στο βαρόμετρο και έσπασαν τα νεύρα μου με την professional version ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ 2.0 και είπα "δεν γαμιέται, ας εκτονωθώ με ένα ποστ, φτάνει να κάνω τον διακριτικό".

έχει πολύ ενδιαφέρο να δεις πως αντιδρούν στο θέμα με την φωτογράφο εδώ αλλά και εδώ...

την εποχή του Internet το ποιο ηλίθιο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να αντιγράψεις. you are sooooo busted the moment you do it IDIOT!

6 comments:

Anonymous said...

Εμένα το μοντέλο γιατί μου φαίνεται ίδιο..? Είσαι σίγουρος ότι είναι αντιγραφή..?

Provato said...

...αρονό.... πάντως τα μοντέλα δεν μοιάζουν. :-)

Hfaistiwnas said...

Και το μοντέλο να μην είναι ίδιο, πάλι αντιγραφή της ιδέας δεν είναι;

hourglass said...

Εγώ πιστεύω ότι η φωτογραφία της Jamie Nelson είναι αντιγραφή της ελληνικής, και αυτό χάρη στο χωροχρονικό χάσμα που δημιούργησε το πείραμα του CERN και επέτρεψε στη Jamie να τη δημοσιεύσει 2 χρόνια πριν!:P

Είδωλο said...

Οφειλω να σου πω πως δε θα πρεπε να μιλας γιατι σαφως η ελληνικη διαφημιση ειναι κλασης ανωτερη απο αυτη την παπαρια.
1ον προσεξε ποσο καλα στηριγμενη ειναι η μπουκλα στο κεφαλι της μανταμ, ξερει τι τεχνη στο μπικουτι χρειαζεται αυτο?

2ον εαν αυτη η φωτογραφος ηταν τοσο αξια, θα ειχε προσεξει απο μονη της οτι χρωματικα ωχρει η φωτογραφια και οτι θα επρεπε να το σπασει με ενα κατακοκκινο πουτανε κραγιον, κατι που ξερει μεχρι και η καθε τελευταια ρωσσιδα βιζιτου του Μπουρναζιου.

3ον παλι επειδη κιτρινο κοκκινο ειναι ζαλιστικο, στην ελληνικη φωτο η μανταμ ειναι και γαλαζοματη. Who dares talk about details?

Δηλαδη ελεος νομιζω δεν τιθεται καν λογος συγκρισης.

veloz said...

jesus.. (proferetai χεσούς, epimenw ispanika!)

Exoume toso kala myala sti diafimisi (ntin, ntin, mpeeee, gia poion xtypaei i kampana?) , toses "prwtotypes" (ola exoun ksanaginei) idees kai antigrafoun stegna allous?

reziliki..