Tuesday, September 30, 2008

Μερικές παρατηρήσεις από την συναυλία της Μετζένα

χαχαχα.... αυτό τώρα είναι σούπερ μετάblogging, γιου ση στην συναυλία δεν πήγα...

"τότε", θα μου πεις και ίσως θα έχεις και δίκιο, "με ποιο δικαίωμα ΕΣΥ θα μου πεις τις παρατηρήσεις σου ΕΜΕΝΑ που πήγα στην συναυλία ενώ εσύ όχι;"

κι εγώ, θα σε κοιτάξω με ύφος Μπιλάλ και θα σου πω... "ανόητε, αφορμή να κάνω ένα ακόμα πιο μεταμοντέρνο ποστ, αφού θα qριτικάρω την Μετζένα όχι με βάση την συναυλία της, αλλά το πως ΟΙ ΑΛΛΟΙ περιέγραψαν την συναυλία της", χε χε χε

Για περισσότερο νοστιμιά φάκτορ, σε ενημερώνω ότι δεν έχω δει καθόλου τηλεόραση, δεν έχω διαβάσει καθόλου εφημερίδες κ.λπ. κ.λπ. Η μόνη εικόνα που έχω για την συναυλία είναι τα ποστ των bloggers και τα πρωτοπρόσωπα account μερικών συναδέλφων.

παρατηρήσεις:

όλα τα post που αναφέρονται στην συναυλία, με ελάχιστες εξαιρέσεις άντε το πολύ ένα 5%, είναι απιστευτα "αμυντικά". λες και προσπαθούν να αυτοεξηγήσουν αυτοί και αυτές που τα έγραψαν το γιατί δεν πέρασαν τόσο καλά... άρα η συναυλία ήταν ψιλομούφα...

Μου κάνει εντύπωση που διάφοροι περίμεναν ότι την ώρα της συναυλίας η Μετζένα θα έσκυβε πάνω από την σκηνή και θα τους χαιρετούσε προσωπικά, ενώ ταυτόχρονα θα τους απένειμε το μετάλλιο "μεγαλύτερος γκέη φαν Μετζένας ανατολικής Μεσογείου". ...ναι, αυτό ΔΕΝ παιζεί.

Όπως επίσης δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει "αυθορμητισμούς" η Μετζ, τύπου "θέγκ γιου μπγιούτηφουλ μπέρθ πλεής οφ Ντεμόκραση, οφ μαθεμάτιγκζ εντ οφ κάλτσουρ - νάου λετ'σ όλ ντάνσ τουγκέδα δη φέημουζ συρτακοβόγκ". Οι συναυλίες τέτοιου βεληνεκούς είναι γραμμή παραγωγής με τρέλα, δεν χωράνε κανένα αλλαγή στο πρόγραμμα γιατί μετά...

εξάλλου όπως έχει πει και ο μεγάλος φιλόσοφος Φωτεινός "καλύτερα η αδελφή να σε κατηγορήσει ότι είσαι ψυχρή, ανοργασμικιά και χωρίς αυθρμητισμό παρά να πει ότι είσαι ανοργάνωτη και δεν ξέρεις να στήνεις ένα σωστό χιτλερικό σόου"!! και η μετζένα τα ξέρει τα έργα του φιλόσοφου Φωτεινού!

Μου έκανε εντύπωση πολύ το πως όλοι είχαν θέμα με το ότι οι διπλανοί τους δεν είχαν κέφι και δεν έκαναν ΖωζώΣαπουντζακιές. Απορία: όλοι αυτοί που παρατηρούσαν την έλλειψη κεφιού των γύρω τους, το έκαναν αυτό ενώ οι ίδιοι ήταν μέσα στο χορό και το γλέντι;... χμφ χμφ χμφ χμφ

πόσο κάνει 75.000 επί 100 ευρώ μέσω όρο τιμής εισιτηρίου; κάνε τον λογοαριασμό και θα καταλάβεις γιατί τα Live είναι το μη-μέλλον της μουσικής βιομηχανίας.

To play list ήταν ένα μαύρο χάλι. Τα ζουζούνια παίζουν καλλίτερα στις παγκόσμιες τουρνέ τους. τρελή απογοήτευση από το 96% των θεατών του σόου.

...ήταν απλά μία συναυλία. της Μετζένας. ευκαιρία για να περάσουν οι άθρωπες καλά, να χορέψουν, να νοιώσουν μία αίσθηση community, να δεις καμία φάτσα ενδιαφέρουσα, να μπορείς να λες "ήμουν κι εγώ εκεί". Το πόσο pretentious μου φαίνονται όλα τα ποστ που το αντιμετωπίζουν όλο αυτό σαν την πρώτη παρουσίαση της θεωρίας της σχετικότητας από τον Einstein, είναι πέρα από κάθε περιγραφή. Ας χαλαρώσουμε τα μπουτάκια μας.

η MoodyGirl έγινε μάρτυρας βίας στα γήπεδα! ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗς ΜΕΤΖΕΝΑΣ!!!!!!! τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας, την Ντόρα την εξερευνήτρια μέλος της ΚΚΚ;

ναι το ομολογώ. ίσως έπρεπε να το σκεφτώ μην τυχόν και το συζήταγα να πάω. έστω και για ιστορικούς λόγους!

25 comments:

Tanila said...

όχι Ζουζούνια
Προτιμώ Πολυξένη.

Anonymous said...

PR-ovaticius, kaylicious, bootylicious
sou exo kalytero!
filos fun "madjena skiszo to swarofski- savourofski kylotaki mou gia sena" kai "plysoy apo ta idromena dakrysmena sepala. valanous toy atrixoy kormiou moy na se nypso agio ellino-xritsianiko myro braxamiou", zei akoma to meta-paroxysmo tis synaylias nomizontas oti mesa stoys 80myriades mysikomourlokakomoires, eide AYTON, TON ENA, TON MONOGENH THS MADJENNA KAI TOU THEOU YPERFUN KAI TRAGOUDHSE MONO GIA AFTON "Give to me, yea"
eleos!
Akoma tis to dinei o kapseros me toso soyfromena- tourlomena- priapismena xeilakia pou tha ton dei kana paidaki me steritiko vedoyzo-kouklas kai tha ton kollisi sto parbriz tis fabia!

Hfaistiwnas said...

Τι να σου πω τώρα.. μήπως και πήγα; Ένας ξάδερφός μου που πήγε, λέει καλά ήταν, αλλά και από τα μπλοκ, δεν κατάλαβα το αντίθετο...

gsus said...

Είδες που υπάρχουν και πιο pretentious πόστ από τα δικά σου;

toymaker said...

Χόρεψα, χτυπήθηκα, άκουσα να ερμηνεύει live δύο από τα αγαπημένα μου τραγούδια (το Like a prayer και το You must love me). Μια χαρά ήταν η συναυλία, ούτε έχουμε συχνά την ευκαιρία να βλέπουμε συναυλίες τέτοιου μεγέθους στην Ελλάδα και η Madonna είναι η Madonna... ότι και να λέμε...

toymaker said...

Και κάτι για όσους γκρινιάζουν για το playlist... Το tour αφορά το τελευταίο της album οπότε λογικό και αναμενόμενο να περιλαμβάνει στο μεγαλύτερο μέρος του τραγούδια από αυτό.
Επιπλέον είπε τα Vogue, Express Yourself, La Isla Bonita, You must Love me, Into the groove, Borderline, Music, Hung up, Ray of Light, Like a prayer...
Για μια δίωρη συναυλία μια χαρά ήταν.

Είδωλο said...

Σιγα το θεαμα...
απαραδεκτο, τετοια κοπελα τοση φτωχια
αμα ηθελα τοσα video wall πηγαινα και στο κωτσοβολο


χαχαχααχαχα

Roadartist said...

'Τα ζουζούνια παίζουν καλλίτερα στις παγκόσμιες τουρνέ τους"

χααχ λύθηκα!!!!

Εγω δεν πηγα, αλλά ολη η υπολοιπη παρεα μου που βρεθηκε στο οακα, οντως δε ξετρελαθηκε..Απ'οτι μου είπανε, ήταν καλα τα video κλπ, αλλά έλειπε η "επαφή" με το κοινό στην συναυλία.

Mirela said...

Εγώ πάλι δεν τα χάβω αυτά...είμαι σίγουρη οτι πήγες incognito στη συναυλία και αυτό το ποστ είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου...!!!

Και ξέρω και τον λόγο που πήγες...

...τώρα όμως πες μου, η Μετζένα είναι ακόμη ζωντανή, οπότε τι σκατά συνέβη και απέτυχε η αποπειρά σου να τη δολοφονήσεις???

Provato said...

τζησουλίνη τσίμπησες μωρό μου; lol :-))

uberbastard said...

Strike a pose, diplopenia.
I luuuuuuv syrtakovogue

Loucretia said...

σχτρ, σχτρ, σχτρ, ετοιμαζομουν να γραψω μια απο τα ιδια και με προλαβες!!

(θα σε καταραστω να τραγουδας ολη μερα τον Μπαρμπα-Μαθιο, χοχοχοχ):-ΡΡΡ

Anonymous said...

συρτακοβογκ!!!αχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!αμα δω και τη ντορα την εξερευνητρια στο κκκ θα πε8ανωωωω(που ελεγε και η χηρα
Μητση παλαι ποτε)

tsok said...

το borderline σε heavy metal πάντως ήταν όλα τα λεφτά!
όπως και να' ναι τέλεια η παραγωγή, άριστα, εύγε, μπράβο, 10 με τόνο, αλλά εμένα με άφησε με την αίσθηση του ανικανοποίητου - φάση σαν να έλειπε η μουσική. Και πιστεύω ότι η παρέα της roadartist έχει δίκιο: παντελής έλλειψη interaction με το κοινό.
Άξιζε πάντως... (είχανε πάει και τα ζουζούνια για ύπνο και δεν υπήρχε εναλλακτική)

Anonymous said...

Χμφφφφ... Παντελή έλλειψη interaction, προσωπικά δεν είδα. Δυο τραγούδια πριν το τέλος έπιασε κανονικότατο λακριντί με το κοινό (αλλά κανονικότατο όμως), διάρκειας 5 ολόκληρων λεπτών!!!
Ναι μιλάω για το περίφημο κομμάτι με τα "ου-α ου-α" το οποίο πέτυχα στο YouTube και ανατρίχιασα τόσο με την ένταση, όσο και με την ανταπόκριση του κόσμου. Και ξαναθυμήθηκα τι γινόταν μέσα στο στάδιο -και- σ΄εκείνο το πεντάλεπτο. Και τι έγινε δηλαδή, που κι αυτό ήταν μέρος του σόου, και δεν ήταν -και καλά- αυθόρμητο;;
Δεν είχε απήχηση; Δεν κόντεψε να πέσει το στάδιο;
Στη συνέχεια έπιασε το Express yourself το οποίο έδινε συνέχεια στον κόσμο, και γενικώς η γυναίκα δεν υπάρχει. Ούτε ξανάγινε τέτοιο πράγμα, ούτε και θα ξαναγίνει ποτέ.
Οι όποιες ενστάσεις ενός μέρους του κοινού, μάλλον οφείλονται στο γεγονός ότι αντιμετώπισαν την εμφάνιση της Μετζένα ως συναυλία (έχοντας δηλαδή κατά νου τις στερεότυπες εικόνες περί interaction του καλλιτέχνη με τον κόσμο), ενώ κατά τη γνώμη μου μόνο συναυλία δεν ήταν. Ήταν ένα ΤΕΛΕΙΟ σόου, μια φοβερή παράσταση, το έφερε εις πέρας με τρόπο που δεν επιδέχεται κριτικής, μας άφησε όλους με το στόμα ανοιχτό, και πάπαλα!
Μακάρι κάθε αίσθηση "ανικανοποίητου" στη ζωή μου, να ήταν σαν κι αυτή. :))

alienlover said...

καλή, χρυσή, αλλά άι κουντ'ντ κερ λες.

xomeritis said...

Πέρασαν οι μέρες του Blond Ambition. Το ίδιο πέρασαν και τα χρόνια.

Anonymous said...

h maziki matzeniki taytisi ton metrion me to xryso metrio protypo tous. ti vareta epanalamvanomeni istoria . . . .

pao na akouso ligo Gianni Pario pou einai kai komikos me ta tragoudia pou leei, na spasei ligo to xeilaki sas . . .

Me:Moir said...

Γιατί δεν είπες τίποτα? Είχαμε ένα extra εισιτήριο το οποίο και αποφασίσαμε να δώσουμε στον πιο όμορφο που θα μας πλησίαζε. Αναμφισβήτητα, αν ήσουν στο ΟΑΚΑ, θα το δίναμε σε σένα :)
Φιλιά

Α, μπα? said...

Μη βιάζεσαι, πρόβατε. Πρόκειται για τέτοιο ιστορικό γεγονός που πρέπει να καταλαγιάσει αρκετά χρόνια για να κριθεί με ψυχραιμία. Ούτε γω πήγα πάντως:)

[Germanos] said...

τελικα ποιος πηγε ? hoax η συναυλία με φαίνεται

xipasmenos said...

Να σου πω εγω δεν έγραψα τπτ για την συναυλία.....απλά θα χω κάτι να λέω στα μη-παιδιά μου στα μη-γεράματα (χελόου μπότοξ) μου.....

KYLIE MINOGUE rlzzzz τσάμπα τα έουροζ με την κωλόγρια!!! Άσε που όταν τραγούδησα το "Σαν παρθένα" τσιφτετέλι περισότερο κέφι έκανα εγώ στους γύρω!!

tsok said...

@ anonymous: η μαγεία της ζωής αγαπητέ/ή μου είναι ότι οι απόψεις είναι σαν τις κωλοτρυπίδες. Ο καθένας έχει από μια...

Anonymous said...

diakrino mia psixrotita metaxi esou k tou gsus?(giati arage???)

Anonymous said...

Πρόβατε επίτρεψέ μου στο εξαιρετικό ποστ-μάταιη-προσπάθειά-σου-να-κρύψεις-το-ότι-πήγες-ικόγνιτο-στη-συναυλία :P να προσθέσω τα εξής:

Όποιος είχε δει την Confessions Tour, ξέρει πολύ καλά πόσες φορές "αυθαδίασε" η Μαντ. ("έβρισε" όπως είπαν οι ελληνάρες το κοινό της). Αν ακούσετε το εν λόγω cd θα βρείτε 4-5 μπιπς. Και στο Παρίσι "έβρισε" αλλά δεν το κάναν θέμα... Αλλά τι περιμένεις από Ελληνάρες... κατά τ' άλλα με το "μακάκα" στο στόμα ξυπνάμε και κοιμόμαστε, λέξη που μαζί με το souvlaki & tzatzikos είναι διεθνή.

Ως προς το playlist, θα συμφωνήσω με τον Toymaker: σε κάθε της συναυλία αφιερώνει μεγάλο μέρος στο νέο άλμπουμ της που προωθεί. It makes absolut sense...! Την τακτική αυτή ακολούθησε και φέτος, απλά το νέο της άλμπουμ μάλλον είναι "χάλια", δεν έφταιγε το playlist.

Κατά τ ' άλλα, ορθώς μίλησες :)

A bientot

ps. Kylie rulz.... ;)