Thursday, August 26, 2010

με μία ανάσα


Σήμερα μπήκα στο Igoogle, όπου έχω υποτίθεται μαζεμένα σε μία σελίδα όλα τα sites που θέλω να επισκέπτομαι κ να παρακολουθώ, λιγότερο ή περισσότερο συχνά. είναι ό,τι μπορείς να φανταστείς, ειδησεογραφικά, σχετικά με την διαφήμιση, με news entertainment, για βιβλία, για gossip κ άλλα διάφορα... Όπου αν θέλω να είμαι ειλικρινής πρόκεται για μία υπερφόρτωση ερεθισμάτων κ πληροφοριών που αναρωτιέμαι αν έχει νόημα να τις παρακολουθώ κ να τις γνωρίζω. Κ σίγουρα πρακτικά είναι αδύνατο να τις παρακολουθώ όλες, αλλά κ να τις επεξεργαστώ, τόσο πολλές που είναι κ με τόση συχνότητα που ανανεώνονται.

Πρόσθεσε, δε, σε αυτήν την υπερπληθώρα "ενημέρωσης" κ τα εκατοντάδες blogs που έχω στο reader μου, βάλε κ το facebook, γάμησέ τα, όλη μέρα να είσαι μπροστά σε ένα κουμπγιούτερ δεν τα προλαβαίνεις όλα, εν δάτς έη φάκτ! {κ όλα αυτά που σου λέω δεν είναι άμεσα σχετικά με εργασία, είναι, ας τα πούμε, εξωσχολικά... φαντάσου να προσθέσεις κ τα της δουλειάς}

κ σκεφτόμουν μετά το εξής... Πώς παλιά λίγοι ήταν εκείνοι που κατάφερναν να ξεχωρίσουν με το έργο τους γιατί πολύ απλά ήταν οι εξαιρετικοί που είχαν την δυνατότητα/αρχίδια/τσαγανό/ να αψηφήσουν την αγωνία για την καθημερινή επιβίωση που κρατούσε "δεμένους" τους "συνηθισμένους" ανθρώπους;

ε, κ σήμερα, με τόση πληροφορία κ ευκολία στην αναζήτηση κ την εύρεση, κ με τον συνεχόμενο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ερεθισμάτων κ εικόνων κ εμπειριών... οι πραγματικά ξεχωριστοί άνθρωποι είναι εκείνοι που στέκονται δυνατοί όχι απέναντι στον αγώνα για την επιβίωση όπως οι παλιοί, αλλά που κλείνουν απ' έξω την υπερβολική ενημέρωση, την υπερπληροφόρηση κ τις πολλές συνάφειες, που θα έλεγε κ ο ποιητής.

που θα πει ότι θες διπλή δύναμη, όχι μόνο να είσαι ταλαντούχος κ προικισμένος κ εργατικός αλλά κ να έχεις κ το κουράγιο να αντισταθείς.

έτσι απλά μία σκέψη, με μία ανάσα. (κ ναι, τώρα πάω να χαϊδεψω την γάτα μου στην παλιά γαλλική μπερζέρα κ να διαβάσω δημουλά κ να πλέξω κάλυμα για τα αυτιά για το χειμώνα με σχέδια λαχούρι, φεστιβάλ παλιομοδιτικίλας)

14 comments:

postbabylon said...

say it gold-mouth...

Drmakspy said...

Το σχέδιο πως είναι;;;; Μια καλή μιά ανάποδη, ή καπως αλλιώς;;; Χα χα χα !!!

amalthia said...

κι ομως...το μυαλό μας αποθηκεύει όλες αυτές τις άχρηστες αλλά εύπεπτες πληροφορίες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος για τα σπουδαία πράματα!

να μπορούμε απο σκατά να μαθαίνουμε ολόκληρα τραγούδια αλλά όχι το μάθημα της Ιστορίας...κλπ κλπ(αν και τα τραγούδια δεν τα θεωρώ άχρηστα...αλλά λέμε τώρα)

Hfaistiwnas said...

Πρέπει να διαβάζουμε όλες τις πληροφορίες αλλά να κρατάμε τις χρήσιμες..
Εύκολο να το λέμε βέβαια.. συνήθως οι άχρηστες μένουν..

Dorian_Gray said...

Ναι, οι σειρήνες του καιρού μας δεν εχουν μελωδικές φωνές, απλά είναι πάρα πάρα πολλές και ο θόρυβος των φωνών τους δε μαγεύει αλλά δημιουργεί σύγχυση.Αν δεν κλείσουμε τα αυτιά μας σίγουρα θα χάσουμε το δρόμο μας ζαλισμένοι.Μια ζωή χωρίς τηλεόραση, λαιφστάιλ περιοδικά, άσκοπα ιντερνετικά ταξίδια, ελλεινές χαζοταινίες στο σινεμά και άθλια μουσική, είναι σίγουρα εφικτή (και μιλάω εκ πείρας).

Υ.Γ. Η ΣΑΒΟΥΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!!!

Pastaflora said...

To λαχούρι είναι πάρα πολύ σικ.

Afrikanos said...

1. pote apoktises gatoni? (to kaimeno 8a psofisei apo tin pina-oxi tin fili tis dikias moy, tin alli, tin kanonikia)
2. pote apoktises mperzera?
:P

Afrikanos said...

.....ki akoma perimenw na apantiseis.....moyxritsa!!!:D

Provato said...

τα λέω post αλλά ο πιό άμεσα ενδιαφερόμενος δεν ακούει ο μλκς (ο γιόρζ τρούλη)

Drmakspy αχαχαχαχαχαχααχχαχ μη τα ρωτάς αυτά είμαι σκράπας, χεχεχε

amalthia, ωχ τώρα με άγχωσες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ! σητ!

hfaistiwna πως βρε να τις διαβάσω ΟΛΕΣ τις πληροφορίες; που θα βρω χρόνο;

Provato said...

Αχ Dorian Dorian πως, πως να κλείσω το αυτί; εύκολο είναι;

pasta μου έχω λαχούρι σωβρακάκια πολλά, αγαπώ!

αφρικανέ, κ γατόνι απέκτησα κ όλα κ μπερζέρα κ πόμολο με σωβρακίλα, χεχεχεχεχεχεχεε

Anonymous said...

Το ήξερες ότι ένας άνθρωπος που έχει συνιθίσει να σερφάρει με τέτοιους ρυθμούς είναι πολλές φορές καλύτερος στο skim reading από κάποιον που δεν χρησιμοποιεί υπολογιστή τακτικά; Μπορεί επίσης να βρίσκει πιό εύκολα τις πληροφορίες που έχουν σημασία. Κάπου είχα διαβάσει τη μελέτη από σχετικά αξιόπιστο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού (απ' όσο θυμάμαι).

Εξελίσσεται ο άνθρωπος και προσαρμόζεται στον βομβαρδισμό πληροφοριών βλέπεις.

Hfaistiwnas said...

Γενικά μιλάω!!!

Afrikanos said...

metro pires na metriseis???
giati 8eloyme sovares douleies edw emeis!;)

Provato said...

happy, ναι ναι, έχω κ εγώ υπόψη μου τις σχετικές μελέτες, αλλά ότι κερδίζεις σε όγκο πληροφοριών το χάνεις σε βάθος ρε γαμώτο....

ηφαιστιωνάκο, Ok!

Afrikan;e, ναι, πήρα, πήρα!