Saturday, February 19, 2011

#We_are_not_totally_idiots

Πέτυχες την νέα διαφήμιση για τα "καινούργια" οικονομικά προγράμματα της Wind τα Wind to All; Παίζει πολύ ειδικά σε μουσικοκάναλα, αν όχι δες την εδώ και μετά θέλω να σου πω:


Μέτρια διαφήμιση, όχι; σιγά το πράγμα, έπρεπε να βάλετε ένα αστερίσκο στο σημείο το κατάλληλο "εδώ γελάστε παρακαλώ", πολύ φορσέ, πολύ μέτρια... Αλλά ακόμα πιο μέτρια είναι τα νέα συμβόλαια. Αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα της πολιτικής που ακολουθούν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας τον τελευταίο καιρό και η οποία σε λίγες λέξεις συνίσταται στο εξής: "Κόβουμε τις παροχές προς τους πελάτες μας, τους δίδουμε όσο λιγότερα γίνεται".

δεν ξέρω λεπτομέρειες για τις άλλες δύο εταιρίες, Cosmote και Voda δηλαδή, αλλά για την Wind έχω βαθιά γνώση ως πολύ παλιός πελάτης που ψάχνεται. Και καλό είναι να ξέρεις και εσύ κάποια πράγματα για να είσαι ενημερωμένος καταναλωτής *ανατριχιάζει με αηδία στο άκουσμα της λέξης καταναλωτής γιατί σιχαίνεται, σηκώνεται και βάζει ένα ποτήρι βουόντκα να συνέλθει*.

Η Wind λοιπόν το τελευταίο δίμηνο έχει περιορίσει τις παροχές προς τους πελάτες ως εξής:

στα προγράμματα με συμβόλαια έχει κάνει αύξηση στην χρέωση κάθε κλήσης - δεν ξέρω πόσο ήταν άρα δεν μπορώ να την ορίσω ποσοστιαία, αλλά έγινε. επίσης έχει αυξήσει και την ελάχιστη χρέωση ανά τηλεφώνημα σε 60 δευτερόλεπτα (από 30 που ήταν) - που θα πει ότι σε ένα τηλεφώνημα είτε μιλήσεις 19 σεξ είτε 59 σεξ πληρώνεις το ίδιο.

στα προγράμματα χωρίς συμβόλαιο, έχει περιορίσει τον δωρεάν χρόνο που έδινε σε τηλεφωνήματα ενδοεταιρικά και επίσης έχεις αυξήσει τον ελάχιστο χρόνο χρέωσης, επίσης στα 60 secs. Δεν θα σε κουράσω με πολλές λεπτομέρειες πάντως η ουσία είναι ότι τώρα με τα ίδια λεφτά για το κινητό μας παίρνουμε λιγότερα από ότι παίρναμε ένα χρόνο πριν.

Και αυτό ισχύει και στα νέα προγράμματα που κάθε άλλο παρά κελεπούρι είναι. Ας πούμε, πρόσεξε ότι κανένα από τα προγράμματα αυτά δεν περιέχει δωρεάν μηνύματα. και όλοι ξέρουμε πόσο τα ξεσκίζουμε τα μηνύματα στην εποχή μας. Επιπλέον, κανένα πρόγραμμα από όλα αυτά δεν περιλαμβάνει πλοήγηση στο internet. Που θα πει ότι πέρα από το πάγιο με τα νέα συμβόλαια θα πληρώνεις επιπλέον κάθε μήνυμα που στέλνεις όπως επίσης και κάθε browsing. Γενικά αυτά τα συμβόλαια μου κάνουν ως ένα σλάημη και σνέηκη τρόπο να "πακετάρουν" το γεγονός ότι μας κόβουν παροχές.

Για να έχεις μία σύγκριση θα σου πω ότι πριν από ένα χρόνο υπήρχε ένα πάγιο που με 45 ευρώ είχες:
25 ώρες (1500 λεπτά) προς wind, Q και σταθερά
1500 sms προς wind, q και σταθερά
250 λεπτά προς όλα τα άλλα δίκτυα τηλεφωνίας (Voda, Cosmo)
250 sms προς όλα τα άλλα δίκτυα τηλεφωνίας
250 mms
και 250 Mb για internet.

Γαμάτο έτσι; ξεσκιζόσουν να μιλάς, να σερφάρεις και να μηνυματώνεις. Γιου γκό μπόη.

Πρόσεξε τώρα πως το ίδιο 45ευρω πληθωρίζεται με τα νέα προγράμματα , τα Wind to All, με την μέτρια διαφήμιση. Αν πληρώνεις 45 ευρώ έχεις:
μόνο, μόνο, το επαναλαμβάνω, ΜΟΝΟ 350 λεπτά, προς όλους. δηλαδή 6 ώρες παρά κάτι. κάμμια σχέση με τις 29 ώρες που σου έδιδε το προηγούμενο πακέτο.

επίσης, να πω εδώ ότι το "καλό πρόγραμμα το γαμάτο, την παπαρήγα την καλή" το έχουν καταργήσει, το κρατάνε σε ισχύ μόνο για πελάτες που το είχαν από τότε. στη θέση του έχουν βάλει ένα άλλο που με 45 ευρώ το μήνα παίρνεις:
25 ώρες προς wind, q και σταθερά (το κράτησαν ίδιο)
1500 sms προς wind, q και σταθερά (και αυτό δεν άλλαξε)
130 (αντί για 250) λεπτά προς όλα τα άλλα δίκτυα τηλεφωνίας (Voda, Cosmo)(μεγάλη μείωση)
75, αντί για 250, sms προς όλα τα άλλα δίκτυα τηλεφωνίας (τεράστια μείωση)
Καθόλου mms (από 250 που έδιδαν) (σούπερ πελώρια μείωση)
και επιτέλους έχουμε μία αύξηση, δίδουν 350 MB για internet.

Είναι προφανές ότι υπάρχει μία σαφής προσπάθεια εξοικονόμισης από την πλευρά της Wind, η οποία φυσικά γίνεται εις βάρος του πελάτη της. Δεν ξέρω αν και οι άλλες εταιρείς ακολουθούν την ίδια τακτική, εικάζω ότι θα το κάνουν, είναι παράλογο μόνο μία εταιρία να ακριβαίνει χωρίς να ξέρει ότι και οι άλλοι πάνε προς τα εκεί, θα ήτο εμπορική αυτοκτονία. θα την έκανε λιγότερο ανταγωνιστική και αυτό θα την τσάκιζε.

Όπως και να έχει sexy viewer τσέκαρε και εσύ λίγο τις χρεώσεις σου. Καλό είναι να ξέρεις αν έχει ακριβύνει κάτι, ή ακόμα ακόμα αν κάποτε το είχες και τώρα όχι - για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων σε κανένα λογιαριασμό... ή για να μην βρεθείς ξαφνικά να σκέφτεσαι "γουανταφάκ, εχτές ανανέωσα κάρτα, πότε τέλειωσε κιόλα, δύο εμεμέσια έστειλα το σωβρακάκι μου του Μήτσου, μόνο δύο;"

Εγώ το μήνυμα που θέλω εγώ να στείλω στις εταιρίες είναι: Δεν είμαστε χαϊβάνια, προσέχουμε και βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας παλιοεταιρίες που αντί να μας στηρίξετε στη περίοδο κρίσης μας ρίχνετε βαθύτερα στον γκρεμό. Όμως το νου σας, γιατί αν τα πάρουμε και αρχίσουμε και εμείς από την μεριά μας την οικονομία, δηλαδή αρχίσουμε να σας δίδουμε λιγότερα από τα χρήματά μας, θα σας τσούξει πολύ, πολύ, ΠΟΛΥ περισσότερο από όσο μας τσούζει εμάς που μας δίδεται λιγότερο χρόνο ομιλίας/sms ή οτιδήποτε.

γκρ γκρ γκρ γκρ γκρ γκρ γκρ γκρ γκρ γκρ γκρ

21 comments:

Hfaistiwnas said...

Στα 45 ευρώ είμαι στην Κοσμοτέ, αλλά με έχει βολέψει, δεν θα το αλλάξω εκτός αν υπάρξει απόλυτη ανάγκη..
Θα ήταν ηλίθιοι αν δεν έχουν σκεφτεί ότι οι και οι πελάτες θα ψάξουν το συμφέρον τους..

man about town said...

Μη στενοχωριεσαι, θα σε παιρνω εγω τηλεφωνο, δεν χρειαζεται να ξοδευεσαι :-)

η silveriana said...

Πριν από 4 νομίζω χρόνια, η Βοδιαφον έδινε πρόγραμμα χωρίς πάγιο. Ό,τι μιλήσεις, ό,τι μάνυμα στείλεις, αυτό πληρώνεις. Προφανώς δεν συμφέρει κανένα κοινωνικό τεκνόλοτζι μπόι γιατί δεν προσφέρει τίποτα δωρεάν, και ίσως και οι χρεώσεις να είναι τσιμπημένες, δεν το ξέρω, αλλά για μένα που κάνω καθαρούς λογαριασμούς 10 ευρώ το μήνα, το πήρα τότε, το έχω ακόμα και είναι τέλειο.:)
Φαντάσουν τώρα τί γίνεται όταν καμιά φορά τους ξεφεύγει από τη Βοδιαφον και με παίρνουν τηλέφωνο να μου προτείνουν ένα ΣΥΜΦΕΡΟΝ (οοουυυυυ, ναι βέβαια) πακέτο(καλά δεν βλέπουν τί λογαριασμούς κάνω;ή μήπως θέλουν απλά να καταργήσουν τους χρήστες του παλιού τζαμπανταν προγράμματος;)από αυτά που λες. Τί; Όχι, είμαι ευγενικό παιδί. Αλλά μ'αρέσει η φράση "ξέρετε, κάνω λογαριασμούς περίπου 10 ευρώ το μήνα, και δεν νομίζω ότι θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο από αυτό που έχω, εκτός και αν το πρόγραμμα καρτοκινητής σας προσφέρει καλύτερες χρεώσει". Οι μισοί γελάνε με το ανέκδοτο διότι καταλαβαίνουν ότι είναι άκυροι, και οι άλλοι μισοί είναι του τύπου "εχμ, χμ, δεν γνωρίζω αυτή τη στιγμή, για αυτό θα-μπορούσατε-να-ενημερωθείτε-απο-καποιο-καταστημα-της-περιοχης-σας-ευχαριστούμε-τωρα-γεια σας". :) :) :) Άι γουιν. :) :)

Stratos Bacalis said...

εχω vodafone με 41 ευρώ το μήνα, με δωρεάν 120λεπτά τηλεφωνήματα παντού, 100 μηνύματα και 500ΜΒ ίντερνετ, και με καλύπτει πλήρως

Yiannis/Pefki said...

Me ena tub (den lew iPad) kai me mia sindromh sto Skype, mporeis ANETA na milas me opoiondhpote sta8era h kinhta sxedon tzampa. Einai apistefto posa free diktia uparxoun pantou sthn A8hna...Oti k na kanoun to potamh den gurizh pisw.
Apo thn allh einai xeka8arh praktikh price fixing h dimiourgia trust...alla auta twra einai psila grammata gia na asxoli8ei h Ellhnikh Nomo8esia...

Anonymous said...

Πρόβατε, οι εταιρίες που αναφέρεις (και γενικά επικοινωνιών) ειναι απο τις ποιό άθλιες. Οσο ήμουν Ελλάδα έιχα καρτοκινητό γιατί δεν άντεχα να μπω στο τριπάκι συμβολαίων.. (αααχ... φανατικός του Μπνονατσο-σλόγκαν "ΔΕ ΠΑΙΡΝΕΙΣ λογαριασμό ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ λογαρισμό).
Που λές τώρα ειμαι σε Ασιαατική χώρα. Ψώνισα ιΦον 4 (βασικά εδώ κάθε 2ο τηλέφωνο που βλέπεις τέτοιο ειναι άρα μιλάμε για ενα κοινό σχεδον τηλέφωνο) με συμβολαιο 2 ετών. Πλέρωσα που λες 450ευρά (εγω δεν είχα επιδότηση... αλλά πολλοι το εχουν πάρει τσάμπα εδω λόγω επδότησης που ειναι πολύ large .. στην ΕΛλάδα φίλος θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμα 2 συνδρομητών μου λέες και θα πληρώσει και κατι τις ) όπου μέσα στην ουσία έχω προπληρώσει τα πάγια του 1ου έτους που ειναι 22 ευρώ... Σε αυτά όμως τα 22 ευρώ έχω ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ 3G internet (βασικά το εχω σχεδον 24ωρες ενεργοποιημένο) και φυσικά μεγάλες εκτπώσεις σε ομιλία και σμσ..

Πρόβατε, βρίσκουν και τα κάνουν... Ασε... Ασε....

Λί

Anonymous said...

Λί πάλι..

με το μπαρδόν για το ορθογραφικό.. "πιο άθλιες"

leinti nti (distixos sindromitria vodafon) said...

ego leo na kopsoume to kinito teleios. thimamai tis palies kales epoxes pou epairnes tilefono ton allon kai dinate rantevou stis 8 px kai erxotane stis 8 xoris peridromes kai endiameses dikaiologies i kourastika, psixanagkastika minimata tipou 'eimai sto dromo.'' ''tha eimai ekei se 5'''. ''kathomai sto bar.'' ''den se eida kai efiga noris.'' ''tha pas stin tade?''

nastazia said...

Πες τα χρυσόστομε! Αυτά ακριβώς σκεφτόμουν τις προάλλες. Πρόλαβα και έκανα συμβόλαιο με το πρόγραμμα που ανέφερες (1500 προς wind, 250 προς άλλους) και μετά από ένα μήνα μπήκα για να επιβεβαιώσω ότι έχω τζάμπα mms και είδα ότι τα προγράμματα όχι απλά έχουν αλλάξει αλλά έχουν κόψει σχεδόν τα πάντα για να βάλουν μόνο 100 mb παραπάνω. Γύφτοι! Δεν φεύγω από το πρόγραμμα αυτό με την καμμία. Εδώ θα αφήσω τα κοκκαλάκια μου. Δεν ξέρω αν και οι άλλες εταιρείες κάνανε παρόμοια αλλαγή πάντως γενικά πιστεύω πως ναι, είναι λογικό να συμβεί γιατί ακολουθούν όλες παρόμοια πρακτική τιμολόγησης. Πάντως, οφείλω να σου ομολογήσω επειδή εκεί γύρω στο Νοέμβρη ήμουν έτοιμη να πάω σε άλλη εταιρεία το έψαξα πολύ και στις άλλες δυο δεν μου προσφέρανε ούτε καλύτερα προγράμματα (είχαν λιγότερο internet και λεπτά προς άλλους), ούτε καλύτερη επιδότηση. Ε, κι έμεινα εδώ αλλά γενικά δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένη και από την εξυπηρέτηση γιατί κάθε φορά που μιλάω μαζί τους νομίζω ότι συναλλάσσομαι με το δημόσιο και έχω φτάσει και να τους το πω αυτό το πράγμα. Αυτή ήταν και η δικιά μου πικραμένη ιστορία. Ουφ την ειπα και ξαλάφρωσα!

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ said...

Δεν είμαι σίγουρος, μα ο Αιγύπτιος που ήταν το αφεντικό, τη πούλησε. Γιατί είχε μπεί κάμποσα εκατομμυριάκια μέσα. Τώρα, αυτά τα εκατομμυριάκια οι νέοι αφέντες, από που θα τα βγάλουν; Από τη τσέπη τους; Σιγά!!! Από εμάς, τους "πελάτες" τους, θα τα πάρουν.

[Germanos] said...

Ακομα wind εχεις ρε παναγια μου ?
Πανε αυτοι ψοφήσανε

Εγω προτείνω γουοκι τοκι οπως ειχαμε στα 80'S

maximos said...

kala oi kinitotileFONIKES kanoun oti theloun....kai mazevoun kai fragka,kai me to prosxhma ths dwrean omilias mas apovlakwnoun...

Anonymous said...

Τσώπα τσώπα προβατάκι, μη μου συγχύζεσαι... Δες μια διαφήμιση που θα σε αποζημιώσει:

http://www.youtube.com/watch_popup?v=K-Rs6YEZAt8

Yiannis/Pefki said...

Agapito provato,
Milwntas gia diafhmish...simera diavazontas thn online ekdosh tou periodikou New York Magazine (poso sophisticated me les?? eh??) epesa sto parakatw banner.....

http://chobani.com/real-love

Kai skeftomai....e poteeeee....einai dinaton??? k omws einai...Greek Yogurt...Chobani...ki an den eixa kai polla kamia 500aria 8a ta eixa, provatakia :) Posa RESPECTIA 8a mou dwseis??

tsok said...

Άσχετο! Πρόβατε ξέρω πού θα μου δώσεις το βιβλίο! Θέλεις να είσαι το date μου στο φετινό Pride; Ε;

Provato said...

hfaistiwna α δίνεις μπόλικα και εσύ! :-)

man να το δω και να μην το πιστέψω xxxxxx

silveriana βάστα γερά, και μην κουνήσεις ρούπι από αυτό το πρόγραμμα :-)

strato Μία χαρά :-))

Provato said...

Yanni μωρέ θέλω κινητό για να μιλάω όταν δεν έχω πρόσβαση σε κομπγιούτερ, οπότε αυτό που λες δεν είναι τόσο βολευτικό...

Λι, έτσι είναι λειτουργούν μονοπωλιακά, θέλω και εγώ άηφων τζαμπαντάν ζηλέυωωωωωωωωωωωωω

leinti άσε, μην πάμε εκεί γιατί σκούρα τα πράγματα, σκούρα σου λέω :-)

nastazia το πακέτο είναι άπαιχτο το έψαξα και εγώ και δεν υπάρχει καλλίτερο. Όσο για την εξυπηρέτηση, άσε και λίγα λες. και που να δεις σε λίγο καιρό που όλο το customer service θα είναι εντελώς outsourced. αλλά και εσύ, γιατί χρειάζεται να τους μιλάς τόσο πολύ; :-)

Provato said...

ΠΑ.ΝΙΚΟ Ο Αιγύπτιος έφυγε εδώ και πολύυυυυυυύ καιρό ουουουουοοουου και όντως έχασε πολλά!

Και τι να βάλε ρε Γερμανέ; Ντόητσε Τέλεκομ; (γουόκη τώκη δεν παίζει, πολύ παράσιτο και έχουμε ήδη πολλά στην χώρα)

Maxime ναι, αλλά έχουν δώσει και πολλές δουλειές ρε γαμώτο, άσε είναι μπερδεμένο το πράγμα φίλε :-)

Provato said...

anonymous ωραία, και μικρή παραγωγή ε; χεχεχε

Yianni έχω πέσει και παίρνω τα τρελά ρησπέκτια! σου αξίζουν και με το παραπάνω λέμε

τσοκ μα και το ρωτάς;!!!! ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ ναι ναι ναι ναι ναι! :-)

tsok said...

It's a date!!
(χε χε, έτσι! να μάθει η καλή μου να μην με συνοδεύει)

Provato said...

tsok, περιμένω πως και πως, όπως και το βιβλίο σου επίσης! xxxx