Thursday, May 10, 2012

Νέα μουσική του Vangelis στο Trashed, ένα από τα πιο αναμενόμενα docs των τελευταίων χρόνων

Το Trashed, ένα ντοκιμαντέρ για την ανεξέλεγκτη επίδραση των σκουπιδιών στο περιβάλλον, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, είναι το ένα από τα δύο μόλις ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν φέτος στο Φεστιβάλ των Καννών που ξεκινά στις 16 Μάη.

Πρωταγωνιστεί ο αρσενικός Μέρηλος Στρήπος, o Jeremy Irons (ή μήπως η Meryl είναι η θηλυκιά Ιερεμία Σιδέρη; discuss!) σε ένα οδοιπορικό σε κάποια από τα ομορφότερα αλλά και πιο τραυματισμένα από την ανθρώπινη αλαζονεία και τρέλα οικοσυστήματα της γης.
Η ταινία μας αφορά ένα τσικ παραπάνω εμάς τα πληγωμένα Ελληνάκια διότι η μουσική θα είναι γραμμένη από τον Vangelis (γειά σου ρε συνονόματε, να ζήσεις χίλια χρόνια). Πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε και το πρώτο trailer - καλοφτιαγμένο, συγκηνισιακά φορτισμένο - χωρίς όμως έστω ένα δείγμα από τη μουσική του Οσκαρικού συνθέτη μας!


Περιμένω πως και τι να ακούσω το soundtrack που σούπερ επιβεβαιωμένες πληροφορίες λένε ότι είναι majestic. Υπενθυμίζω ότι ο Vangelis μας έχει γράψει μερικές από τις πιο εμπνευσμένες μουσικές του για ντοκιμαντέρ που έχουν θέμα την ομορφιά του πλανήτη. Θυμίσου για παράδειγμα αυτό το κομμάτι (προσοχή, MAJOR tearjerker alert) από το L'Apocalypse des animaux:


και βέβαια, αυτό από το Antarctica... (προσοχή πάλι, σνιφ σνιφ αλέρτ εντατίκ)

Έλληνες που μας εμπνέουν να κρατηθούμε, να μην σπάσουμε, να ξεπεράσουμε την φθορά...

1 comment:

Afrikanos said...

Ναι...αλλά δεν χρειαζόταν να κλαψ-λυγμ-εντατίκ μεσημεριάτικο!!!

:)

Καλή αρχή και συνέχεια του εύχομαι και του...μεταφέρω, you know how! ;)