Tuesday, July 24, 2012

Οι γιαγιάδες τραγουδάνε ακόμη

Σε πείσμα του νέου κόσμου και των νέων δεδομένων που δεν δείχουν έλεος απέναντι σε τίποτε, δεν σέβονται κανένα από τα ιερά τέρατα του παρελθόντος, κάποιοι επιμένουν να κάνουν αυτό που αγαπούν, αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά, αυτό που κάποτε τους είχε στην κορυφή του κόσμου.

Αυτές τις μέρες υπάρχει μεγάλη συγκομιδή νέων τραγουδιών από αγαπημένες γιαγιάδες που κάποτε ήταν και αυτές νέες και όμορφες και λέγαν κάτι στα πιτσιφρίκια της εποχής (δηλαδή εμάς που ήμασταν νιούδια τότε, φρέσκα και τραγανά σαν κοτσάνι σέλινο στο Μπλάντη Μέρη). Πάμε να δούμε, να ακούσουμε και κυρίως να σχολιάσουμε:
George Michael

Το White Light, το νέο τραγούδι του George μου αρέσει πολύ, αν και έχει το πιο cheesy θέμα pop τραγουδιού τα τελευταία 45 τέρμινα. Το βίντεο είναι ψαρωτικό αν και λίγο τρικυμία στο κρανίο (ούτε που τολμώ να φανταστώ το ντράμα να τα έχεις με τον σκηνοθέτη και να θες να του πεις να χωρίσετε....). Η Kate Moss είναι κουκλάρα, η ζέμπρα έχει πολύ τακτικές ρίγες, τα παιδιά που χορεύουν έχουν πλάκα - αλλά ο George βαριέται. Πολύ. Ωστόσο επειδή το τραγούδι είναι ωραίο, α ρε μπαγάσα, τη γλίτωσες πάλι.
Μετζένα

Γυρισμένο στους δρόμους της Φλωρεντίας με την συμμετοχή της απλής καθημερινής Ιταλίδας αδελφής και με πολύ έντονο αλλά υπαινικτικό gay χαρακτήρα. Ακριβώς επειδή δεν είναι "χυδαίο" και "στην μάπα σου" αυτό το video έχει ξεσηκώσει όλες τις εγχώριες (δω στην Ελλάδα εννοώ...) αδελφούλες οι οποίες το βρίσκουν πολύ συντηρητικό και παλιακό. Όταν ρώτησα την Μετζένα μου είπε "να τους πεις αυτό από μένα... Ναι κούκλα μου, δεν ήξερα να δείχνω τσιμπούκια σε νταρκ ρούμζ επειδή εσύ: α, έχεις κάψει φλάτζα και βου, έχεις τόσο εσωτερικεύσει την ενοχή που σου επιβάλλει η κοινωνία ώστε οποιαδήποτε gay αναφορά σε μη ακραίο πλαίσιο σε σοκάρει περισσότερο και από όσο σοκάρει τους πιο στενόμυαλους ομοφοβικούς". Το τραγούδι μία από τα ίδια, ντάξει ξέρεις τώρα. Απορώ γιατί χρειάστηκαν 4 άνθρωποι για να το γράψουν, το μικρό μου ανήψι σιγοψυθιρίζει τέτοιες μελωδίες 5 φορές την ημέρα.
Pet Shop Boys

Βρε βρε καλώς τα παιδιάαααααα. Το τραγούδι είναι απλά τραγικό, χειρότερο και από b side των λέητ νάηντηζ - αλλά το video είναι πολύ "you go boy". Σχεδόν συγκινητικό. Όχι, όχι σχεδόν συγκινητικό... σκέτα συγκινητικό! Βλέπουμε ένα παλληκάρι που είναι μέλος της ομάδας των γυναικών roller skaters! Υπέροχο. Μπράβο, σνιφ σνιφ, λυγμ. Αλλά το τραγούδι... τρέμω τι θα ακούσουμε στο album σε μερικούς μήνες, αν και οι αγαπημένοι μου έχουν παράδοση να βγάζουν απαράδεκτα πρώτα singles.
Despina Vandi

Ok, ταπείνωσέ με, πες με κάγκουρα, πες με σκουπίδι, χτύπα με αλύπητα με τόμους Thomas Mann (το Μαγικό Βουνό που είναι δίτομο από 500 σελίδες ο τόμος και μπαδεγουέη "τόμους Τhomas Mann" τι τέλεια παρήχηση!!!! γιου γκο μπόη του μη) αλλά Το Νησί της Δέσπως με αρέσει. Είναι που έκλεψαν τον τίτλο από το διάσημο μυθιστόρημα; Είναι που το γύρισαν στο νησί που έζησα πολλά από τα πρώτα μου παιδικά χρόνια; Είναι που μου χει τύχει να είμαι διακοπές χωρίς το γκομενάκι και να θέλω να πάρω το πρώτο αεροπλάνο να γυρίσω πίσω και ταυτίζομαι; Είναι που βρίσκω την Δέσποινα όμορφη ακόμα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να πλαστικοποιήσει τον εαυτό της; Αρονό, μπατ α λάηκ. Θέλω να πάω Σκιάθο αυτό το καλοκαίρι, ητς οφήσηαλ.
Ιγκουάννα Βίσση

στη ζωή μεγάλη επιτυχία είναι και το να καταλαβαίνεις πότε πρέπει να παραδεχτείς ότι "απέτυχες". και να σταματήσεις να εκθέτεις τον εαυτό σου. αυτό ισχύει και για τον καρβέλα. καλά, ήθελα να ήξερα, κοντεύουν τα 60 και οι δύο, ΑΥΤΟ τους αρέσει να κάνουν στην ζωή τους; μνήσθητί μου κύριε...

13 comments:

Anonymous said...

Για να καταλαβω ... Εξυμνεις τη Βανδιολα και θαβεις την Απολυτη? Πας καλα χριστιανε μου, καλοκαιριατικω? Αν η ΑΝΝΑ ειναι η ελληνιδα ΜΑΝΤΑΝΝΑ, η Βανδιολα ειναι η Spagna που τραγουδουσε το Call me (pun intended - Με ομωνυμο ασμα σαρωσε τα dance billboard charts η Απολυτη).

Δε θα σχολιασω περισσοτερο, θα αρκεστω μονο να πω - ΑΝΝΑ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ Σ'ΑΚΟΥΜΕ!

ΥΓ - παρακαλω γειανε γρηγορα!

Hfaistiwnas said...

Ωραίο του Τζωρτζ το κομμάτι! Δίευρω πετάει η κοπελιά; ααα κράτα το γιατί θα χρειαστούμε!!
Καλό και της Μαντόνα, το παιδί του βενζινάδικου επίσης καλό .. και ο σοφέρ.. χαχαχα!! Πάντως ωραία τοπία! Στείλε μου σοφέρ στο 4:52!!!

Των Πετ σοπ, ωραία η ιστορία αλλά το κομμάτι που είναι;;;

Το νησί.. εντάξει καλό είναι.. κάνει τη διάθεσή μου για διακοπές ακόμη μεγαλύτερη! Ένα πλοίο να την κάνω και τον σοφέρ..


Η Αννούλα πάλι με πιπίνι, αυτό δεν είναι ο;;; Πως τον λένε!! Μια χαρά! Κάνει τη μπεμπέκα ξανά.. χα παίζει και η γιαγιά από το "μπαμπά μην τρέχεις"! χαχα!

Anonymous said...

Πιο πολύ σε 'σένα μου αρέσουν οι παρομοιώσεις...θα είσαι για πάντα ένα κοτσάνι σέλινο στο Μπλάντη Μέρη μου!

Provato said...

βισσικέ ανώνυμε, είναι θέμα υλικού. μα είναι τώρα τραγούδι αυτό; με το ζόρι hit προσπαθεί να κάνει; ντροπής! ενώ το Δεσπί.... μμμμ ό,τι πρέπει για καλοκαίρι, όχι σαν την άλλη την υστέρω

Ηφαιστιωνίδιο μου, στην ανάλυση είναι πρώτος. Ζήτω ο σοφέρ της Μετζένα.

Silent ζήτω τα τραγανιά κοτσάνια! :-)

Tremens said...

Αχ η Αννούλα, αχ η Αννούλα, δεν έχω λόγια πια για αυτό το κορίτσι... γιατί δεν αποσύρεται στο τοπικό ΚΑΠΗ Μανχάταν να ηρεμήσει; Γιατί;

Provato said...

έχει καζαντήσει αηδία πια τόσο άγχος για την επιτυχία. Γιατί δεν βγαίνει γυμνή στην Πανεπιστημίου να τελειώνει; εκεί να δει προβολή στα media.

:-)

Tremens said...

Κι επειδή τα βλέπω ένα ένα γιατί πόσα ν αντέξω μαζί, ο Τζόρτζης πως έγινε έτσι; Πέραν αυτού η φωνή του γιατί είναι τόσο χάλια; Κι αν πράγματι την κατέστρεψε τόσο πολύ γιατί συνεχίζει να τραγουδά; Μια στενοχώρια με έπιασε, μια μεγάλη στενοχώρια...

Provato said...

Μπα εμένα η φωνή δεν με πείραξε, ας είναι καλά το διορθόφωνο, αλλά η βαρεμάρα πραγματικά ΤΡΕΧΕΙ από τα μπατζάκια του ίδιου, μπαδεγουέη, κουστουμιού που φορά τα τελευταία 366344645754756585757447 χρόνια!

Stratos Bacalis said...

Για άνθρωπο που κόντεψε να πεθάνει πέρσι μια χαρά είναι ο Τζώρτζ αν και το τραγούδι χάλι.

Νίκος Κιτωνάκης said...

Άσχετο, αλλά ο Μάικλ Τζάκσον πότε θα βγάλει νέο δίσκο; (πτηνό καλεί υπερπέραν)

g for george said...

Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα, πρέπει να ξέρει κανείς πότε έχει αποτύχει. Το χειρότερο δε για 'μένα είναι πόσο κρίμα είναι. Διότι η συγκεκριμένη θα μπορούσε να είναι κάτι παραπάνω από αυτό.

(κι εγώ κουνιέμαι κρυφά με το Νησί:-))

Anonymous said...

Το τραγούδι των PSB είναι πολύ καλό. Αν μάλιστα σκεφτείς ότι το βγάλανε μαζί με τους ολυμπιακούς είναι ακόμη καλύτερο. Είναι εφηβική ποπ, αυτό που πρέπει να είναι η ποπ. Εδώ είναι που το χάνει ο George Panayotou. Είναι τόσο "πλένω τα καθαρά άπλυτά μου στο ποτάμι" το τραγούδι που η λέξη cheesy ειλικρινά αποτυγχάνει οικτρά.
Αυτό που μου φάνηκε οικτρότερον είναι το τραγούδι της Βανδή. Είναι ακόμη πιο πλαστικό κι από αυτή. Είναι τόσο κλισέ και χωρίς ίχνος σπιρτάδας που θα έπρεπε να έχει ήδη καταργηθεί.
Το τραγουδι της Άννας είναι σαν των PSB, είναι εφηβικό. Και μπράβο της. Είναι σαχλό αρκούντως και αφού η ίδια κοροϊδεύει τον εαυτό της στο κλιπ, ακομη καλύτερα.
Της μαντόνα ούτε το άκουσα ούτε με ενδιαφέρει ούτε και θα το σχολιάζα.
Φιλιά
Αμφίς.

Anonymous said...

α, ναι!

πριν μερικά χρόνια υπήρξε το εξής αριστούργημα

Fosca - Confused and proud

το τραγούδι των PSB μου το θύμισε. Αλλά όπως λέει κι ο Andrew L. Oldham: η ποπ πρέπει να μοιάζει οικεία και φρέσκια μαζί, από την πρώτη στιγμή μέχρι χρόνια μετά.

Αμφίς 2.