Sunday, April 14, 2013

7 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον νέο γενικό γραμματέα του ΚΚΕ

Ναι, εντάξει, επειδή εσύ όλη μέρα είσαι στο fb/γκομενιάζεις και δεν έχεις πάρει χαμπάρι χριστό, δεν σημαίνει ότι η εκλογή νέου Γενικού Γραμματέα στο ΚΚΕ δεν είναι σούπερ μέητζορ ηβέντ. Το πρόβατο σου προσφέρει κράσ κόουρς στον νέο κομματάρχη της Ελληνικής πολιτικής σκηνής (που είναι λίγο Bear ή κάνω λάθος;). Ώστε αν χρειαστεί να κάνεις τον έξυπνο σε μπαράκι με νεαρό κνίτη γκομενάκι που ζαχαρώνεις να καταφέρεις να βγεις ασπροπρόσωπος. άντε, πάλι σε έσωσα. πάλι σου έστρωσα κρεβάτι.

 έχουμε και λέμε, λοιπόν: 
  • Η οικογένειά του ήταν αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, με εκτελεσμένους από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και από τα έκτακτα στρατοδικεία της περιόδου του εμφυλίου, με φυλακισμένους και εξορισμένους. (σημείωση: ντράμα μόουντ ον)
  • Περνάει αποκλειστικά στην κομματική δουλειά το Φθινόπωρο του 1977, ως γραμματέας αχτίδας και στη συνέχεια γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βοιωτίας. (πιο παιδί του κόμματος πεθαίνεις)
  • Στη διάσπαση του 1991, ως Γραμματέας της ΚΟ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και μέλος της ΚΕ, δίνει τη μάχη μαζί με άλλους συντρόφους για την υπεράσπιση του Κόμματος, των αρχών του, της κοσμοθεωρίας του, ενάντια στην διασπαστική, οπορτουνιστική ομάδα που πήγε στο ΣΥΝ. (μέηκ σουρ ότι δεν θα υπάρχει καμμία αμφιβολία ΠΟΣΟ νομότυπος είναι...)
  • Τον Ιούνη του 1973, έδωσε εξετάσεις και πέτυχε στο Νομικό τμήμα του Πανεπιστήμιου της Αθήνας. Σπούδαζε δουλεύοντας παράλληλα σε διάφορες δουλειές, για να καλύψει τα έξοδα των σπουδών. (ντράμα μόουντ επιτάχυνση)
  • Στο 15ο Συνέδριο (Μάη του 1996) εκλέγεται μέλος του ΠΓ και αναλαμβάνει Διευθυντής του Ριζοσπάστη, χρέωση την οποία είχε για μια δεκαετία. (Εκεί στο ΚΚΕ δεν λένε "θέση" ή "ρόλο" ή "ήταν υπεύθυνος"... λένε "είχε/έχει χρέωση")
Αυτά είναι στοιχεία που υπήρχαν ατόφια, ως φράσεις, στην ανακοίνωση του ΚΚΕ για το βιογραφικό του νέου ΓΓ. Ξαναλέω, δεν τις έγραψα εγώ, τις έκαμα κόποι - πέοιστ

Δύο δικές μου επιπλέον ανακαλύψεις/παρατηρήσεις:

  • Ο νέος κομματάρχης δύο φορές αποπειράθηκε να βγει βουλευτής Βοιωτίας, το 2000 και το 2007. Δεν πέτυχε καμμία. Τερμάτισαν στην επαφή με την λαϊκή επιθυμία και το έρισμα πάλι εκεί στο κόμμα.
  • Επίσης, όπως αποδεικνύει η παλιά τούτη φωτογραφία, ο νέος ηγέτης ήταν πάντα υπερβαρούλης, δεν πήρε κιλά από τις ευθύνες και τα βάρη της υψηλής κομματικής θέσης. How bearish is that? 

εμείς δεν μένει παρά να ευχηθούμε ολόψυχα Καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα!!! Γιου γκο μπόη, γιου γκο ηντήντ

3 comments:

Anonymous said...

σ' αγαπώ!

Hfaistiwnas said...

Καλημέρα!!!
Αχ δεν τον ξέρω.. και να σου πω ότι με νοιάζει κιόλας.. ψέματα θα σου πω!
Φιλιάαααα!

ένας στρατολάτης said...

Γαμώτο, εγώ πότε θα γίνω Πατερούλης;