Monday, August 29, 2005

Ω Καλαμάτα, ω Καλαμάτα! (Ωδή στην Πελλοπόνησο...)

Πέρασα ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο στην Μεσσηνία. Δεν ξέρω αν έχετε πάει ποτέ προς τα εκεί, αλλά είναι ένα από ωραιότερα σημεία στην Ελλάδα. Πραγματικά, έχοντας και πρόσφατη την εβδομάδα στην Αμοργό, αλλά και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που το πέρασα στην Ολυμπία, απορώ πολύ με την μανία για τα Κυκλοδονήσια.

Ψηφίζω Πελλοπόνησο γιατί:

Τεράστιες παραλίες! (στην πραγματικότητα όλη η Δυτική Πελλοπόνησος είναι μία απέραντη παραλία, αμουδερή, με δέντρα να φτάνουν δίπλα στην θάλασσα και τα συγκλονιστικά νερά του Ιονίου...).

Πολύ πράσινο (ευλογημένες ελιές, ευλογημένες ελιές, ευλογημένες ελιές, ευλογημένες ελιές)

Τουρισμό που δεν τον αισθάνεσαι...(λογικό! Μερικές χιλιάδες άνθρωποι αρκούν να μπουκώσει ένα νησί. Το ίδιο δεν μπορεί να γίνει σε ολάκερη Μεσσηνία!)

Γλυτώνεις και το νταραβέρι με τα καράβια αφού μπορείς να πας οδικώς! (Στο καράβι για και από Αμοργό ήμουν τόσο κοντά με τους διπλανούς που ένιωθα ότι ήμουν σε κοινόβιο το 1972...σε λίγο θα πιάναμε το if you are going to San Francisco...)

Ωραίες γραφικές πόλεις (Πύλος, Μεθώνη, χωρία κ.λπ.)

...άσε που από τα Φιλιατρά κατάγεται και η καλύτερη φίλη του ρεμαλιού που έχω ερωτευτεί!!!

Μπε μπεεεεεε

6 comments:

Γιώργος said...

Ο τόπος είναι θαυμάσιος.Ο κόσμος όμως είναι αρκετά συντηρητικός και η τοπική κοινωνία εσωστρεφής. Μεταφορικά η Μεσσηνία μοιάζει με νησί.Έχει δύσκολη επικοινωνία (όχι συγκοινωνία) με τον υπόλοιπο κόσμο.
Έχει τις δυσκολίες του το να ζεις εδώ.

evee said...

την Καλαμάτα/Μεσσηνία δεν τις ξέρω, αλλά στα περί των Κυκλάδων vs λοιπών παραλιών συμφωνώ και επαυξάνω dear provato :)

THE NIVA said...

Συμφωνώ και επαυξάνω. Και αν πας προς τα σύνορα με Λακωνία, θα δεις και φοβερές σπηλιές, με ιστορία που δε φαντάζεσαι. Όλοι Μεσηνία (αλλά και η Αργολίδα δε χάνει)...

yk said...

κοίτα να δεις... εκεί δίπλα ήμουν κι εγώ.
και αυτά ακριβώς που γράφεις για την "μανία" με τα νησιά τα είπαν πολλοί φέτος το καλοκαίρι -και όχι τυχαία πάλι με αφορμή την μεσσηνία.
αλλά βλέπεις τα νησιά είναι "trendy". αυτά είναι τα κατάλοιπα του κλικ και των ενθέτων "καυτές μέρες και νύχτες στα νησιά"
όσο για την δυσκολία "επικοινωνίας" της μεσσηνίας στην οποία αναφέρεται ο alberich, δεν είναι νομίζω καλύτερη ή χειρότερη από την υπόλοιπη ελληνική επαρχία...

Provato said...

Alberich, το Σάββατο το βράδυ έτρωγα με μία οικογένεια Καλαματιανών στον Βρυώνη και πρέπει να σου πω ότι δεν μου φάνηκαν περισσότερο συντηρητικοί από την πλειοψηφία των Αθηναίων... Μη σου πω ότι σε σχέση με άλλα μέρη είναι οι Καλαματιανοί Καρανεουορκέζοι!!!

Γεια σου evee... Μπε μπεεεεε

Niva μου καλέ,νομίζω γενικά ότι η Πελλοπόνησος γαμάει και δέρνει!!!!

Yk, τα μεγάλα πνεύματα καμία φορά ΔΕΝ συναντώνται!

Γιώργος said...

Καλά δεν είπα ότι δεν μπορεί κανείς να βρει 5,10, 100 άτομα να συναναστραφεί.Είναι μεγαλούτσικη πόλη :-)