Thursday, September 08, 2005

Το μεγάλο ελληνικό μυθιστόρημα 2


Τελευταία φορά σου λέω

Με τα πολλά τα κατάφερε να την πείσει να συναντηθούνε. Της υποσχέθηκε ότι θα είναι η τελευταία φορά που την ενοχλεί... "να σε αποχαιρετήσω μόνο θέλω, για τελευταία φορά να σε δω...".


Εκείνη είπε ναι γιατί έπρεπε να κλείσει το τηλέφωνο, να πάει να δει την μικρη που έκλαιγε... "Σε δημόσιο χώρο θα είμαστε, αποκλείεται να κάνει σκηνή...", σκέφτηκε. Στην αρχή ήθελε να αφήσει την μικρή στη μάνα της ("αρκετά δράματα έχει ζήσει το παιδί - είναι μόνο 5 χρονών...") αλλά τελικά την πήρε μαζί της - στο κάτω κάτω πατέρας της είναι ο κερατάς.

Είχανε δώσει ραντεβού στο Friday's, στην Κηφισίας με Αλεξάνδρας - τα κατάφερε να είναι στην ώρα της. Παρόλα αυτά ο πρώην άντρας της είχε ήδη φτάσει. Τι στο καλό, ακόμα και όταν έφτανε πριν την ώρα της τον έβρισκε πάντα εκεί. Της την έσπασε αυτό γιατί πάντα την κατηγορούσε ότι ήταν επιπόλαιη, ασυνεπής και ανόητη...

Το ραντεβού τους ξεκίνησε μία χαρά. Την άφησε να παραγγείλει και σαλάτα και πρώτο και δεύτερο χωρίς να σχολιάσει ότι "θα γινόταν σαν την γουρούνα με τόσο φαϊ", την σέρβιρε, περίμενε να ξεκινήσει πρώτα εκείνη πριν πιάσει τα μαχαιροπήρουνά του.

Όσο για την μικρή ήταν εκστασιασμένη - επιτέλους μετά από χρόνια ήταν μαζί με τη μαμά και τον μπαμπά και δεν φώναζαν ο ένας στον άλλο. Της άρεσαν και οι λιχουδιές που είχε παραγγείλει... το καλύτερο; για το τέλος του γεύματος της είχαν υποσχεθεί τεράστιο παγωτό.

Μετά την δεύτερη μαργαρίτα εκείνος άρχισε να της λέει πόσο πολύ την αγαπούσε ακόμη, πόσο είχε αλάξει, πόσο θα της φερόταν υποδειγματικά από δω και πέρα, πόσο άδικο ήταν που του είχε στερήσει την κόρη του, πόσο την μισούσε που είχε κάνει έκτρωση τον γιο του (που τον είχε συλλάβει αφού είχαν χωρίσει)

Στην αρχή εκείνη γελούσε - μετά γελούσε αμήχανα - μετά σταμάτησε να γελάει - μετά προσπάθησε να τον κάνει να σταματήσει αλλά μάταια...

και μετά εκείνος έπιασε το χέρι της και το κοπάνησε με δύναμη πάνω στο τραπέζι.

Παρά την δυνατή μουσική όλοι γύρισαν και τους κοίταξαν.

Εκείνη πήρε την τσάντα της και τράβηξε την μικρή από το χέρι για να φύγουν.


Εκείνος πήρε το μαχαίρι του steak του και το κάρφωσε στο λαιμό της κόρης του


που έγειρε αργά αργά στον καναπέ καθώς


ξεψυχούσε

8 comments:

Anonymous said...

Εμ κι αυτός, με δυο μαργαρίτες ξεροσφύρι του άνοιξε η όρεξη του αθρώπου, δικαιολογείται... Πόσο μάλλον αν λάβουμε υπόψη και το πόσο έχουν ακριβύνει οι T-bone steaks τελευταία.

Alkisti said...

Τι τα ηθελες τα Fridays στην Κηφισίας και Αλεξάνδρας....κι ελεγα να παω σήμερα.Δε θα ειναι σημερα αυτος εκει φανταζομαι, γιατι ελεγα και tbone και μαργαριτα να παραγγείλω...

boyblue said...

oh my goth...
i'm so depeched...

Lili said...

Ρε συ,....ελεος!

Anonymous said...

Βρε μπε τα νεύρα σου είχες όταν το έγραψες αυτό; Θεός φυλάξοι!!!

Anonymous said...

Εγώ ήμουν ο ανώνυμος!! Λάθος

eryx-t said...

Τί είναι αυτό; ο Μήδειος του Προβατίδη;

nanakos said...

Τουλάχιστον ελπίζω να είχαν παραγγείλει potato twisters και να πήγε το κοριτσάκι ευτυχισμένο και καλοφαγωμένο!