Wednesday, December 14, 2005

Απορία βλακός περί υποκειμενικότητας

...μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως γίνεται να προσέχουμε τα φασιστικά παραληρήματα μόνο εκείνων που ζηλεύουμε/αντιπαθούμε/δεν μπορούμε να χτυπήσουμε αλλιώς/

και τα ίδια φασιστικά παραληρήματα κάποιων άλλων που νομίζουμε ότι συμπαθούμε να τα περνάμε στο ντούκου;


(τι ρωτώ ο ανόητος... τέτοια είναι η φύση των ανθρώπων...)

7 comments:

Anonymous said...

it's all about motive.
if i trust somebody in a very elemental level, as in, i think he/she is a good person, they can write anything they want.
on the other hand, if i'm suspicious of somebody's motives, then it's a totally different game.
i hope it makes some sense.

Provato said...

it does, it does...

actually it raises a curtain that wouldn't let me see and realize some very important thinks...

it has to do with other things, not with this blog...

a coincedende... probably...

Anonymous said...

Δεν υπάρχει αντικειμενικότητα .Τον κόσμο τον αντιλαμβανόμαστε υποκειμενικά απ'τη στιγμή που είμαστε μέρος του .Απ' τη στιγμή που δε μπορούμε να αποσπαστούμε τον κόσμο και απ'τη στιγμή που είμαστε εμείς που κρίνουμε γεννιέται π πρωταρχικός παράγοντας της υποκειμενικότητας. Βλέπουμε ακούμε αντιλαμβανόμαστε σκεφτόμαστε μέσα απ'τα δικά μας φίλτρα τα οποία είναι εν γένει υποκειμενικά (αφού είναι δικά μας) και δε μπορούμε να τα παρακάμψουμε (αφού αυτά είναι ο εαυτός μας και καθορίζουν το ποιοι είμαστε). Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να δούμε τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία πράγμα που θέλει ανοικτό μυαλό δουλειά και πάνω απ'όλα φαντασία.Αλλά και πάλι εμείς θα είμαστε που θα κοιτάμε. Η υποκειμενικότητα λοιπόν είναι αναπόφευκτη αυτό όμως δε σημαίνει πως δε μπορούμε να προσπαθήσουμε.

Κατάλαβες;

Εγώ πάντως όχι.

ZissisPap said...

Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Όλα στη ζωή μας αρχίζουν και τελειώνουν από την επιβίωση. Υποστηρίζεις, ακολουθείς, υπηρετείς αυτόν που ΕΣΥ ορίζεις να υπερασπιστεί τη ζωή σου και των δικών σου ανθρώπων - και της περιουσίας σου δε ακόμα περισσότερο. Το προφίλ δε των "υπερασπιστών" αλλάζει κάθε εποχή. Φασίστες, χριστιανοί ή μουσουλμάνοι, χρηματιστές, ποιητές, αμφί/επί/ανά/κατά/δια κ.λ.π.
Αυτά περί αντικειμενικότητας, υποκειμενικότητας και κουραφέξαλα λοιπά!

dgalanis said...

για τον ίδιο λόγο που συγχωρείς στον εαυτό σου τα πάντα και στους άλλους τίποτα

Provato said...

...sigmund έχεις δίκιο πιστεύω - ΟΛΑ γίνονται για να εξασφαλίσουμε την επιβίωσή μας... όλα τα άλλα είναι φριχτά και βαρετά κουραφέξαλα...


manifeste Προσπαθείς να μου πεις ότι υπάρχει κάποιος που θα έπρεπε να στγχωρήσω για κάτι (...εκτός από τον εαυτό μου... that is...)

ή μήπως ότι θα έπρεπε να ακούσω μία συγγνώμη που κάπου λέγεται σε μάι γλώσσα που δεν καταλαβαίνω;

μπιτσ μι που λέτε και στην αγαπημένη σου αμερική...

Anonymous said...

Ένα αντί-gay ανέκδοτο του Vangelaka ταρα-κούνησε (άλλο που δεν ήθελε) τo gay κομμάτι της μπλογκοσφαίρας. Τακούνια 12ποντα, γόβες νούμερο 44 και άλλα εξαρτήματα επέπεσαν επί της κεφαλής του παραβάτη.
Αντιθέτως το αντι-gay παραλήρημα του γαμίκουλα "πιτσιρίκου" πέρασε απαρατήρητο από την gay κοινότητα μας.
Τι έγινε ρε παιδιά? Πάτε να επαληθεύσετε το ανέκδοτο του Vangelaka ότι σας είναι άχρηστα τα μπαλάκια?