Tuesday, December 27, 2005

Brokeback Mountain - ανέβηκα και έχω να σου πω...


Ωραία μέρα σήμερα, κατάφερα με τον γαμβρό μου να φτιάξουμε τα settings τοy computer του σπιτιού εδώ και έτσι θα μπορώ να γράφω στα ελληνικά!!!
Super που λέμε και στο Βόλο, μπε μπεεεε...

Λοιπόν δε μου αρέσει να κάνω τον φιγουρατζή αλλά θα τον κάνω (χε χε...) - απόψε (εδώ η ώρα είναι 11 και 40 το βράδυ...) είδα το πολυσυζητημένο Brokeback Mountain.

Μου άρεσε πολύ. Παρά το γεγονός ότι τα αμερικάνικα που μιλάνε είναι τόσο πολύ rodeo που πολλούς διαλόγους τους κατάλαβα ξώφαλτσα, και το ότι διαφώνησα ριζικά με πολλά από τα κλισέ στα οποία πατά η ταινία...

Οι δύο πρωταγωνιστές, αν και δεν τους το είχα, είναι πολύ ταιριαστό ζευγάρι! Και παίζουν πολύ καλά.

Το καλύτερο της ταινίας είναι ο ρυθμός της: αργός, υποβλητικός και βαρύς, ό,τι πρέπει για μία ιστορία που δεν είναι πρωτότυπη στην ουσία της και βασίζεται σε αρχέτυπα που όλοι γνωρίζουμε, λιγότερο ή περισσότερο, και έχουμε ξαναδεί - στο "τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας" για π.χ. (αγόρι γνωρίζει κορίτσι, δεν μπορούν να είναι μαζί, αλλά συναντιούνται κρυφά και ζουν το πάθος τους, παράλληλα με την "κανονική" ζωή τους, μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος... μόνο που στην προκειμένη περίπτωση το αγόρι συναντά όχι κορίτσι αλλά άλλο αγόρι...).

Από την άλλη σκέφτομαι ότι ένα τόσο "αντικομφορμιστικό" και ασυνήθιστο, ακόμα και για τα δικά μου μάτια, θέαμα όσο δύο άντρες να φιλιούνται στην χώρα του μάλμπορο μόνο μία "αρχετυπική" ιστορία θα μπορούσε να το στηρίξει - και ένας σκηνοθέτης ντελικάτος σαν τον Λι, που ούτε μία στιγμή δεν με έκανε να νιώσω αμήχανα με αυτό που έβλεπα...

Α, με εξέπληξε που η σκηνή του sex είναι πολύ ρεαλιστική και καθόλου ωραιοποιημένη ή μασκαρεμένη ή υπαινικτική - για κάποιο λόγο δεν περίμενα να δω αυτό που είδα... θέλω να πω, η ταινία θα βγει σε ευρεία διανομή στις 6 του Ιανουαρίου και εδώ είναι Αμερική, δεν είναι παίξε γέλασε... δεν τα σηκώνει εύκολα αυτά!

Να τη δείτε - εγώ όταν με το καλό γυρίσω ίσως να ξαναπάω γιατί μου έφυγαν μερικά διαλογάκια που νομίζω ότι είχαν πολύ ζουμί.

Κουτσομπολιό: η αίθουσα ήταν γεμάτη αδελφές αμερικανίθρες, όπως μπορείς να φανταστείς - και πρέπει να σου πω ότι είναι ακριβώς όπως τις έβλεπες στο queer as folk, και ως guest στο Sex and the city. Όλες εντελώς ίδιες... Απίστευτο - δεν σου μιλάω για το styling ή την γκαρνταρόμπα, όσο για το ύφος... "κασέτα νούμερο 43 - ξυνισμένη και ευγενικιά συνάμα..."

Μπε μπεεεεε

2 comments:

Anonymous said...

ΜΠΟΥ ΜΠΟΥ ΜΠΟΥ ΜΠΟΥ !!!!!!
Τι κάνεις; Χρόνια καλά, ωραία γεμάτα έρωτα και εκπλήξεις.
Συμπτωματικά άνοιξα το blog (κάτι μου έλειπε ... δεν μπορώ να το κρύψω) και να σου ο μπε πάλι εν δράσει. Το πάρτυ ήταν πολύ ωραίο (οι τελευταίοι έφυγαν στις 4) και μας λείψατε. Είδα και εγώ σκηνές της ταινίας .... περιμένω να την δω με ανυπομονησία!! Εως τότε πολλά πολλά φιλιά

Provato said...

μπου στα μούτρα σου....

Α ΠΑ ΠΑ ΠΑ ΠΑ πια....


χρόνια πολλά απαίσιο κτήνος, κι εσύ ό,τι επιθυμείς να το έχεις άφθονο!!! ματσ μουτσ (και στον Λ.)


μπε μπεεε