Friday, April 28, 2006

Μικρή σουρεαλιστική ιστορία

Μία φορά και ένα καιρό ήταν 7 αγελάδες που ήταν πολύ πολύ πολύ φίλες. (please, μην αρχίσεις να σκέφτεσαι συμβολισμούς και να κάνεις ερμηνείες, δεν υπάρχουν! Ήταν, 7 απλές κανονικότατες αγελάδες από αυτές που βλέπουμε στα λιβάδια να μουγκανίζουν... κανένας συμβολισμός δεν υπάρχει, εντάξει;)

Δουλεύανε μαζί στην ίδια φάρμα μίας μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας, σαν την ΦΑΓΕ και την ΔΕΛΤΑ ας πούμε, και με τα χρόνια είχανε γίνει πολύ κολλητές. Μάλιστα, αν δε με απατά η μνήμη μου δύο είχανε και κάποιου είδους συγγένια… Νομίζω ο ξάδελφος μιανής είχε παντρευτεί το γιο μιανής άλλης, κάτι τέτοιου τύπου. Ένιγουέη...

Οι αγελάδες τα κάνανε όλα μαζί και εννοείται και τις διακοπές τους! Μία χρονιά, λοιπόν, αποφάσισαν να πάνε στην Αίγυπτο. Κανονίζουν με το γραφείο ταξιδίων, κλείνουν ένα ωραίο ξενοδοχείο και περνάνε δύο βδομάδες λουκούμι! Τι εκδρομές στις πυραμίδες και το φράγμα του Ασουάν, τι πικ νικ στις όχθες του Νείλου, τι βόλτες στην παραλία της Αλεξάνδρειας... Το καλύτερο από όλα όμως ήταν η συμπεριφορά των Αιγυπτίων απέναντί τους. Τις είχανε στα ώπα ώπα! Τις λάτρευαν. Αν μένανε λίγο μέχρι γλυ@@@@@νι θα τους κάνανε.... ...τζάμπα

Οι αγελάδες γυρίσαν από την Αίγυπτο κατενθουσιασμένες. Είχαν να το λένε για την περιποίηση και την φροντίδα και τα χαϊλίκια που έζησαν... Και φυσικά κανόνισαν να ξαναπάνε μερικά χρόνια μετά, όταν το επέτρεψαν οι συνθήκες. Η μόνη διαφορά;

Ότι αυτή τη φορά οι 7 αγελάδες ήταν σούπερ αδυνατισμένες! Είχανε κάνει μία φοβερή δίαιτα με ένα χορτόζουμο απιστεύτου και είχανε χάσει όλα τα περιττά κιλά, και μη σου πω και κάτι περισσότερο. Η Τουίγκι ήταν τσουπωτή και γεματούλα μπροστά τους.

...φτάνουνε λοιπόν στην Αίγυπτο έτοιμες να ξαναζήσουν το μεγάλο όνειρο τους. Αλλά φέυ! Τα πράγματα αυτή τη φορά δεν είχαν καμία σχέση με το πως τα θυμόντουσαν. Από κει που οι Αιγύπτιοι τις είχανε βασίλισσες, τώρα ούτε να τις χέσουν. Γρουσούζες τις ανεβάζανε, γκαντέμισες τις κατεβάζανε. Φαρμακο@@@νες τις ανεβάζανε, γκαντεμοσαυρίνες τις κατεβάζανε... και μην φανταστείς ότι τα λέγανε αυτά πίσω από την πλάτη τους! Όχι, κάθε άλλο!... εκεί, μπροστά στη μούρη τους, χωρίς κανένα σεβασμό ούτε στην ηλικία τους ούτε και στο συνάλλαγμά τους.

Λογικό λοιπόν που οι αγελάδες μας γυρίσαν κουρέλι από τις δεύτερες διακοπές τους στην Αίγυπτο. Κουρέλι. Φυσικά, δεν ξαναπάτησαν.Και μέχρι και σήμερα ακόμα δεν μπορούν να εξηγήσουν τι έφταιξε και οι Αιγύπτιοι τους φέρθηκαν τόσο καλά στην αρχή και τόσο σκάρτα την δεύτερη φορά.

Ηθικό δίδαγμα: πάντα να έχεις στο βάθος του μυαλού σόυ ότι μπορεί να υπάρχει μία ερμηνεία της κάθε κατάστασης πολύ πιο απλή από αυτή που κάποιοι θέλουν να σε κάνουν να πιστέψεις

4 comments:

Anonymous said...

Επίσης, θα μπορούσε να ισχύει και το ότι οι "τροφαντές" αγελάδες είναι σημάδι καλής τύχης, ευμάρειας, πλούτου, καλής σοδειάς για το χρόνο που έρχεται, κ.λ.π., κ.λ.π., κ.λ.π., ενώ οι "ισχνές" το ακριβώς αντίθετο!
(σου πή..ξα την ιστορία, ε;, sorry, αλλά είναι το πρώτο πράγμα που μου ήρθε, να μη το πω;;;)

Υ.Γ.1- δε μου λες+εμένα αυτή τη δίαιτα με το "χορτόζουμο απιστεύτου"; όχι τίποτε άλλο πλησιάζει καλοκαίρι+κάτι περιττά κιλάκια έχουν κατοικοεδρεύσει στη περιοχή της κοιλιάς.

Υ.Γ.2- Προβατάκο, αν θες σουρεάλ πήγαινε στο www.eu.levi.com +δες τα 3 TV Ads, είναι όντως όλα τα λεφτά, ειδικά το Moonbathing! (είναι κομματάκι μεγάλο το σποτ αλλά αξίζει τον κόπο+την αναμονή, φέρνει στο μυαλό όμορφες σκέψεις+ξυπνά κοιμισμένες επιθυμίες+αναμνήσεις!)

Stelios F. said...

Exm... Emena pali mou irthe i Klara apo to poli tin kiriaki!!! *krivete* I alithia pados einai pos kamia fora, psaxoume kati toso poli pou borei na einai brosta sta matia mas kai na min to vlepoume.

Provato said...

killog καλά λένε... είστε η γενιά της τηλεόρασης... μπεεεεεε - όσο για το άλλο που λες, good point!


george, στην ουσία είναι η ίδια ιστορία από άλλη οπτική γωνία... μπεεεεε

Provato said...

α, και θενκςγια το Link! ματς μουτς!