Sunday, June 18, 2006

Φιλοδοξίες

πριν από καμία δεκαριά χρόνια ζούσα στην Νέα Υόρκη.



είχα ένα ρετιρέ στην γωνία της 5ης με το central park που είχε συγκλονιστική θέα σε όλη τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Αν και ήταν μίκρό σπίτι, μόλις 467 τετραγωνικά, το είχα διαμορφώσει πολύ κόζη και έτσι μπορώ να πω ότι ζούσα καλά σε αυτό.

εκείνη την εποχή δούλευα με το James Cameron ετοιμάζαμε μαζί το σενάριο του Titanic - όταν τελικά η ταινία βγήκε τον παρακάλεσα να μην βάλει το όνομα μου στα credits γιατί δεν ήθελα να χάσω τους φίλους μου που θα ένοιωθαν κομπλεξαρισμένοι

ταυτόχρονα εκτός από το σενάριο του Titanic φτιάχναμε μαζί με τον William Orbit την παραγωγή του Ray Of Light της madonna. Όταν βγήκε τελικά ο δίσκος παρακάλεσα την Madonna να μην βάλει το όνομα μου στα credits, και να γράψει μόνο το όνομα του Orbit για να μην κομπλεξαριστούν οι φίλοι μου.

ταυτόχρονα έγραφα μαζί με τον chuck Palahniuk το Fight Club. Για να πω την αλήθεια εγώ ήμουν ο βασικός συγγραφέας του βιβλίου αλλά επειδή δεν ήθελα να κομπλεξαριστούν οι φίλοι μου παρακάλεσα όταν βγει το βιβλίο να μην βάλουν το όνομά μου στο εξώφυλλο και να γράψουν μόνο τον Τσακ.

ταυτόχρονα εκτός από το σενάριο του Titanic, το Ray of Light της madonna και το Fight Club τα απογεύματα δούλευα μοντέλο βασικό για την καμπάνια της Levis, της Adidas και της Nike. Πρωταγωνιστούσα δηλαδή στην τηλεοπτική τους καμπάνια - κανονικά η Nike και η Adidas ως σούπερ ανταγωνιστικές εταιρίες δεν μπορούν να έχουν συμβόλαιο με το ίδιο σούπερ μόντελ αλλά επειδή ήμουν καλός, κάναμε μία παραχώρηση και έτσι μπορούσα να δουλέυω και για τις δύο.

ταυτόχρονα εκτός από το σενάριο του Titanic, το Ray of Light της madonna, το Fight Club, το Modelling για την Levis την Nike και την Adidas τα βράδια έπαιζα σολίστας βιολί και τύμπανα στην Metropolitan όπερα. είχα ζητήσει από τους υπεύθυνους να μην βάλουν το όνομά μου στα προγράμματα για να μην κομπλεξαριστούν οι φίλοι μου.

Όπως καταλαβαίνεις είχα εκείνο το διάστημα πολύ ελεύθερο χρόνο στη διάθεση μου τον οποία χρησιμοποιούσα για να βοηθάω στο Harvard την αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδίου - την οποία και πετυχα λίγα χρόνια μετά. Φυσικά παρακάλεσα να μην πουν το όνομα μου όταν ανακοίνωσαν τους συντελεστές της μεγάλης ανακάλυψης, παρά το γεγονός ότι οφειλόταν κατά 99,99% σε μένα για να μην κομπλεξαριστούν οι φίλοι μου.

Ωραία χρόνια τότε.

(σε όσους, λοιπόν, θέλουν να παριστάνουν ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι, δύο σκέψεις παύλα συμβουλές:

  • τα ψέματα που λέμε για το ποιοι είμαστε και το τι κάνουμε είναι πολύ ενδεικτικά των φιλοδοξιών μας - τι να σκεφτώ για σένα όταν από όλες τις δουλειές που θα μπορούσες να διαλέξεις, μου λες ψέματα ότι δουλεύεις στον Antenna; (τυχαίο παράδειγμα). γιακ δηλαδή.
  • όταν λες ψέματα φρόντισε να μην μπορώ να διασταυρώσω την αλήθεια των λόγων σου. Ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι να μου πεις κάτι πολύ ακραίο! όπως για παράδειγμα ότι είσαι πι έι της Madonna με την οποία είναι μάλλον χλωμό να τηλεφωνιέμαι! Το να μου λες ότι δουλεύεις στην Procter (τυχαίο παράδειγμα) στην οποία μπορώ σε τρία λεπτά να τηλεφωνήσω και να σε ζητήσω είναι εκτός από ανόητο και αυτοκαταστροφικό...
αυτά. Καλή βδομάδα.)

17 comments:

πολυβιος said...

γι' αυτό ήταν τόσο καλό το ray of light ...

Provato said...

ευχαριστώ polyvie... η αλήθεια είναι ότι είχα δώσει πολλές καλές ιδέες στο william αλλά έχει χάρη που δεν ήθελα να κομπλεξαριστούν οι φίλοι μου και παρακάλεσα να μην βάλουν το όνομα μου στα credits! μπεεεεε :-))

greekgaylolita said...

Αχ!Τι τραβάς κι εσύ προβατάκο μου από τη συμπαθή τάξη των wannabe sth bigger,harder,better,faster,stronger μειρακιων αυτής της πόλης:P(Αν κι εγώ κι η May West αυτα τα 5 χαρακτηριστικα πολύ τα εκτιμούμε.Η χωροταξική τους διευθέτηση και η ψυχοδραστική τους ενστάλλαξη είναι που χωλαίνει στο αστικο μεταολυμπιακο γίγνεσθαι.Μα κι αυτός στους αντεννικούς λαβύρινθους του Μίνωα και στους πρωκτ-ερικα gablerικούς διαδρόμους(αυτες οι εννοιολογικες συνηχησεις με κολασαν:)βρήκε να σου πει πως δουλεύει?Δεν κατάλαβε πόσο δαιμονικα δαιμονιος εισαι και πως το ξετύλιγμα κουβαριών και την επιλογή "γλυκα γλυκων "ringtones την παιζεις στα προβατίσια σου δάχτυλα;P(Και μετά απο αυτό το σχόλιο περιμένω να με ανακυρήξεις Αρχοντα των σχολίων,Αρχοντα των δαχτυλιδιών,Άρχοντα των cockrings έστω βρε παιδί μου:PP)
Φιλάκι:)

Provato said...

ναι σε όλα greek gay lol ita!

εκτός από όλα όσα είπες είσαι ΚΑΙ Άρχοντας της Φωτογραφίας Profile! είναι σούπερ! τελεία και παύλα!

(για την ιστορία - το άτομο στο οποίο αναφέρομαι δεν είναι γκομενογνωριμία αλλά από το ευλογοσυνάφιον μας...)

μπεεεε και ΦΙΛΙ ΜΕΓΑΛΟ! (σε θέλω κάτι - πως βάζω μουσική στο www.provato.gr;)

Grimdal said...

Επίσης, δεν ξέρω αν το έμαθες, αλλά όταν ο θεός αποφάσισε να πλάσει τον κόσμο σε εμένα το ανάθεσε...πως λέμε delegation of authority; ένα ίδιο πράγμα! Αλλά έχε χάρη που δεν ήθελα να κομπλεξαριστούν οι μελλοντικοί φίλοι μου και παρακάλεσα να μην βάλουν το όνομα μου στις γραφές.

Φαντάζεσαι να υπήρχε έστω+μια μαρτυρία με το όνομα μου μέσα+να την ανακάλυπταν οι αρχαιολόγοι -μελετητές των γραφών- παρελθοντολόγοι; Μεγαλύτερος σάλος+από τον Κώδικα ΝταΒίντσι (για την ιστορία: ωραίο έργο! Υπέροχες λήψεις, δεμένο σενάριο, καλές ερμηνείες, όπως+τα Star Wars επίσης!) ή την ανακάλυψη+ερμηνεία του Ευαγγελίου του Ιούδα (για την ιστορία: σε λίγο θα βγάλουν+το Ευαγγέλιο της Μαγδαληνής συνοδευόμενο από μια εξωπραγματική-αληθοφανή ιστορία για την ανακάλυψη, ερμηνεία, έκδοση, μετάφραση κ.λ.π., του)

Φάντάζεσαι να βγαίνανε θρησκόληπτοι παπούδες+γιαγιάδες κραδαίνοντας την Ελληνική σημαία μαζί με τα λάβαρα της ορθοδοξίας+παρέα το Βυζαντινό δικέφαλο αετό+να διαδηλώνουν στο Σύνταγμα όπως έγινε για τον Κώδικα ή, ακόμη χειρότερα, να πυρπολούν βιβλιοπωλεία (αν+φαντάζομαι ένα που θα ήθελες μετά χαράς να πυρπολήσεις εσύ ο ίδιος!!!) που πωλούν το αιρετικό -διαβολικό- κείμενο που με εμφανίζει ως δημιουργό του κόσμου!!!

Σκέψου να το κάνανε+ταινία...ότι έγινε με το Τελευταίο Πειρασμό του Σκορσέζε ένα ίδιο πράγμα!

Σινεμάδες παραδομένοι στο πυρ το εξώτερο, το 166 σε διαρκή ετοιμότητα να μεταφέρει θεατές στα πλησιέστερα εφημερεύοντα νοσοκομεία, ιδιοκτήτες σινεμάδων στα δικαστήρια, αστυνομία+ΜΑΤ σε διαρκή σύγκρουση με παπάδες, παπαδιές, θεούσες (ο θεός να φυλάει μη πέσεις στο στόμα της Λουκά!)+άλλα ευτράπελα.

Βλέπεις λοιπόν γιατί ΔΕΝ ήθελα να αναφέρεται το όνομα μου στα credits;;; +εσύ αμέσως να παρεξηγήσεις, ΆΝΤΕ!!!

(τώρα θες να συνεχίσω να τα χώνω για την τρέλλα της αλληνής ή να το αφήσω γιατί θα συγχυστώ βραδυάτικο+άμα το ανοίξω δεν θα ξέρει που να κρυφτεί;;; Αί σιχτίρ πια την κάθε ψωνάρα!!! Βέβαια, απ' την άλλη θα μου πεις: πληρώνει που τα λέει; όχι, άρα γιατί να μην τα πει; εξάλλου, δυστυχώς στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι!
Γεια σου βρε Προεδράρα Πρόβατε!!!)

nanakos said...

Εγώ πάντως έχω πει πως δούλευα σε τσίρκο. Μια φορά. Σ' έναν ταξιτζή.Με πίστεψε. Δεν το εκτίμησε. Καθόλου.
Σαναβαμπίτς.

Παράξενος said...

Βρε πρόβατε,
εσύ δεν έγραφες ότι σου τη σπάει η μουσική στα blogs :-) ?

Σωστά θέτεις το θέμα των ψεμμάτων, αλλά... έχουμε συνηθίσει έτσι δεν είναι; Κι επιτέλους εσύ γιατί τους δίνεις συμβουλές;!
Χμμ, μάλλον για να καταλάβει ότι το κατάλαβες... ;-)
Καλή εβδομάδα.

Nemertes said...

Πρόβατε κανόνισε να βάλεις μουσική στο blog. Θα το μισήσουμε το τραγουδάκι. Για τις ψεύτικες ταυτότητες δεν θα το σχολιάσω. Virtual reality, virtual id...

Anonymous said...

Πρέπει να σου πω ότι τις Δευτέρες ξυπνάω με ιδιαίτερα κακή διάθεση, όμως γέλασα πάρα πολύ με αυτό που μόλις διάβασα . Thank you dear.

Katerina said...

ΑΑΑΑΑΑ χαιρετισμούς στο Μαντονάκι βρε! Και να της πεις να μην ιδρώνει το αυτί της με τις βλακείες που της σούρνουν. Α μα πια.

Provato said...

Γειά σου ρε grimdal! χώσε λέμε!!! μπεεεε

Nanako - μην σταναχωριέσαι μωρό μου. Αυτός έχασε όχι εσύ... Σαναβαμπίτς, τέλειο! μπεεεεε!

παπάξενε αγαπημένε μου δεν έβαλα μουσική στο blog, απλά έκανα δοκιμές για να δω πως μπαίνει γιατί όλο και κάπου θα το χρειαστώ!! όσον αφορά το γιατί δίνω συμβουλές... well Μόνος σου απήντησες στο ρητορικό σου με τον τρόπο που θα απαντούσακι εγώ... μπεεεεεεε μπεεε μπε. Καλή βδό!

Nemertes Θα βαλω μουσική... θα βάλω... Αλλά όταν θα έρθει η ώρα. Μπεεεε!

she-bishop χαρά μου μεγάλη που σε έκανα να γελάσεις. Να σου πω την αλήθεια, αυτό είναι από το Posts που έχω διασκεδάσει όσο λίγα ενώ τα έγραφα. Άσε που μπήκα προς στιγμήν και στο trip Να πιστέψω ότι ήμουν όλα αυτά και κάπως σαν να πλημύρισε το κορμί αδρεναλίνη... μπεεεεε μεγάλο! :-))

Katerina τώρα μόλις τηλεφωνηθήκαμε. Με πήρε να με ρωτήσει αν ήθελα τίποτα από την ΕΒΓΑ θα πήγαινε να πάρει παγωτό για το μούλικο που την έχει πρήξει... της είπα και είπε θα σε πάρει όταν ευκαιρήσει. Μπεεεε και φιλί!

Mirandolina said...

Είσαι γίγας και κούκλος και καταπληκτικός.

Μαρκησία του Ο. said...

Εγώ μια φορά είπα σε ταξιτζή ότι δούλευα σε στριπτιτζάδικο απέναντι από το Πάντειο και με πίστεψε (close enough ;-) όπου και γνώρισα τον άντρα μου, ο οποίος καθάριζε τα τασάκια και ευτυχώς έτσι προλαβαίνουμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλον.

Ο φίλος με τον οποίο ήμασταν μαζί στο ταξί έσπευσε να το επιβεβαιώσει λέγοντας ότι ειδικεύομαι σε pole dancing λόγω της χρόνιας ενασχόλησής μου με τους παραδοσιακούς χορούς - ακολούθησε κοινωνιολογική ανάλυση των δύο χορών, περιγραφή των συνθηκών στο καταγώγιο και η εξομολόγησή μου ότι ζηλεύω τα κοριτσάκια που σπουδάζουν απέναντι κι εγώ είμαι στη βιοπάλη.

Καλη εβδομάδα! μπεεεεεεεε
ΧΧΧΧ

Η Μικρή Ολλανδέζα said...

Εγω πάντως είμαι ψηλή, ξανθιά, γαλανομάτα, θανατηφόρα sexy, καθαρή και εχέμυθη. Δέχομαι στο χώρο μου κατόπιν ραντεβού!!!
Και ειμαι και between jobs....
Και ένα έχω να πω : Όξω ψώνια!!!!

Provato said...

mirandolina ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΓΩ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΑΡΜΟΝΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ

:-))

σου ήρθαν άραγε τα φιλιά που σου έστειλα; Μπεεεε; σου ήρθαν;

Μπεεεε


μαρκησία η κουλτούρα κουλτούρα αλλά και το χιούμορ χιούμορ. Καλά του είπες του taxi driver. μπορεί να το κάνω κι εγώ καμία φορά, να κόψω φάτσα.. Φιλί μεγάλο.

Μικρή ολλανδέζα είσαι πάλι εκτός θέματος!όλα αυτά που έγραψες είναι αλήθεια, ενώ αυτό είναι ένα Post που αφορά το ψέμα!!!!

μπεεε δηλαδή πια!

Mirandolina said...

Ήρθαν και τα φόρεσα γύρω από το λαιμό μου.

Provato said...

mirando αυτό το λεκτικό σου δεν παίζεται... ό,τι πιο τσαχπίνικο έχω διαβάσει... πως μετά να μη σου κάτσω να με ψήσεις εθελοντικά το επόμενο Πάσχα; Πως;

Μπεεεε