Tuesday, August 29, 2006

Κοίτα τη δουλειά σου ρε!!

Άκουσα το πρωί στον Δίεση, την ώρα που ετοιμαζόμουν για την δουλειά, στην εκπομπή του Χρήστου Μιχαηλίδη, ένα σχόλιο που διάβασε από την σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και το οποίο μετέφερε λέγοντας ότι το προσυπογράφει 100%.

Είναι γραμμένο από τον Γιάννη Τριάντη που γράφει την στήλη ανασκόπησης του Τύπου στην Ελευθεροτυπία. Λέει ακριβώς τα εξής:

«Στο Κάρντιφ της Ουαλίας γίνεται η πρώτη έκθεση αυτοκινήτου για ομοφυλόφιλους. Στο Γκάζι ανεγείρεται το πρώτο εν Ελλάδι πολυκατάστημα αποκλειστικά για ομοφυλόφιλους. Και η Μάντσεστερ Σίτι, υπακούοντας στο μοδάτο ρεύμα των καιρών, ανακοίνωσε προσλήψεις ομοφυλόφιλων για το βοηθητικό προσωπικό του γηπέδου της… Η επέλαση της πολιτικής ορθότητας και το ακοίμητο εμπορικό δαιμόνιο ιδρύουν καθεστώς στην αποτεφρωμένη γη ενός πάλαι ποτέ ριζοσπαστικού κινήματος.»

Οι παλαιοημερολογίτες ξαναχτυπάνε!!! και εγώ δεν καταλαβαίνω τι ζόρι τραβάνε. Ειλικρινά.

Τι θα πει ακριβώς: «αποτεφρωμένη γη ενός πάλαι ποτέ ριζοσπαστικού κινήματος»;;;;

Καταρχήν αν υποθέσουμε ότι υπάρχει ένας διάλογος ανάμεσα στην κοινωνία και τους ομοφυλόφιλους, είναι βασικό λάθος να κρίνεις την μία πλευρά από αυτό που της απευθύνει η άλλη. Για να το πω απλά, το ότι η κοινωνία, η αγορά, ένας φορέας ή ένας θεσμός μου απευθύνουν προϊόντα ή εκδηλώσεις δεν σημαίνει ότι εγώ τα ζήτησα ή ότι με ενδιαφέρουν μόνο αυτά από την ζωή μου. Είναι σαν να μου λες ότι φταίω εγώ που κάποιος με λέει «πορτοφόλι» αντί για «χαρακτηριστικό».

Κατά δεύτερον – αυτή την φροντίδα (my ass - my space) των κατά κανόνα straight για τα δικαιώματα και τον "ριζοσπαστισμό" των ομοφυλόφιλων την έβρισκα πάντα αηδιαστικά υποκριτική. Δηλαδή, για να καταλάβω, το πρόβλημα του Τριάντη και του Μιχαηλίδη είναι τι ακριβώς; Ότι οι «κοινωνία» δεν βγάζει κάθε μήνα ένα νέο νόμο που να με αφορά και να με προστατεύει αλλά αντίθετα μου δίνει νέα προϊόντα και προσβάσεις και κάνει ακόμα πιο δύσκολη την διάκριση και την ανισότητα απέναντί μου;

Μάλλον δεν θα μπορέσω να πάρω απάντηση – αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που θέλω να πω.

Θεωρώ ότι όλη αυτή η παραμύθα (που ρίχνει στους ομοφυλόφιλους την ευθύνη για το ότι αντιμετωπίζονται από την κοινωνία και την αγορά μόνο ως πορτοφόλι και καταναλωτές) είναι πολύ εκ του πονηρού. Και άδικη.

Κρύβει έναν συντηρητισμό ολόιδιο με αυτόν που είχαν οι πατεράδες και οι παππούδες όλων αυτών, οι οποίοι αντιμετώπιζαν τους ομοφυλόφιλους σαν κουνιστούς και γραφικούς. Επειδή οι τωρινοί νεοσυντηριτικοί δεν μπορούν να τα βάλουν με τους ομοφυλόφιλους (δεν είναι «μοδάτο») που τον παίρνουν, τον δίνουν, κάνουν πίπες και παρτούζες, τα βάζουν μαζί τους επειδή «δεν αντιδρούν στην οικονομία της αγοράς». Παρ’ τα’ αυγό και κούρευ’ το δηλαδή!

Και κατ' εμέ αυτός ο συντηρητισός είναι ΠΙΟ επικίνδυνος από τον αυτόν του παππού μου ας πούμε. Γιατί; ...διότι είναι ύπουλος και βγαίνει από "δημοκράτες". ... για να στο πω αλλιώς, ΣΙΓΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΗΝ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΓΚΕΤΟΠΟΙΟΥΜΑΙ!

ασταδγιάλα μαδαφάκα!

Αυτό δε που εμένα προσωπικά μου φαίνεται πιο αστείο είναι το εξής: Όλοι αυτοί οι Τριάντηδες και Μιχαηλίδηδες δεν έχουν πει ποτέ κουβέντα για τα δισεκατομμύρια δολάρια που ξοδεύουν κάθε χρόνο οι marketers για να πασάρουν στην κατεξοχήν ευπαθή και ευάλωτη κοινωνική ομάδα, δηλαδή τα παιδιά, προϊόντα και υπηρεσίες και life – styles που τους κάνουν κακό και τα οδηγούνε με μαθηματική ακρίβεια στην απώλεια της σωματικής και ψυχικής υγείας τους…

Ας ασχοληθούν λοιπόν με αυτό το πρόβλημα που στο κάτω κάτω της γραφής βρίσκεται μέσα στο σπίτι τους, αφορά και τα δικά τους παιδιά και ας αφήσουν τους ομοφυλόφιλους να χαριεντίζονται με τον πυροσβέστη στην αποτεφρωμένη γη!!!

(άντε μην τα πάρω και ανέβω στο καφάσι και αρχίσω να αγορεύω πρωί πρωί!)

13 comments:

Η Μικρή Ολλανδέζα said...

δίκιο βουνό!

me said...

Βαγκ-αττάκ.

Σε ξανάβαλα λινκ.

Εγωισμοί και μαλακίες τώρα...

Παράξενος said...

Αν και δεν το έχω ψάξει πολύ το θέμα διαβάζοντας το κείμενό σου μου προέκυψαν δύο απορίες.

1) Πώς θα απαντούσες σε έναν gay που θα είχε την ίδια την άποψη με τον Τριάντη; Με άλλα λόγια σε ενοχλεί η άποψη αυτή καθεαυτή ή ως έκφραση μιας συγκεκριμένης straight νοοτροπίας;

2) Άσε τι λένε οι άλλοι. Τελικά εσύ γουστάρεις να γκετοποιείσαι; (με club, αυτοκίνητα, καταστήματα, μουσικές, αύριο ίσως και... φαγητά "που σου ταιριάζουν")

Provato said...

Παράξενε, θα του έλεγα ακριβώς τα ίδια πράγματα που "λέω και στον Τριάντη. Δηλαδή Να ζήσει την ζωή του κατά πως θέλει εκείνος και εμένα να με αφήσει να ζήσω την ζωή μου κατά πως θέλω εγώ, χωρίς να θεωρεί ότι έχω "ξεπουληθεί"...

Όσον αφορά το αν θέλω να γκετοποιούμαι... η αλήθεια είναι ότι καμία φορά γουστάρω να γκετοποιούμα. Όπως επίσης και καμία φορά αηδιάζω με αυτούς που ΜΟΝΟ γκετοποιούνται.

Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα του σχολίου μου. Το θέμα είναι το αν έχει κάποιος το δικαίωμα να χαρακτηρίζει κάποιον ως "ξεπουλημένο" απλά και μόνο επειδή αυτός ο κάποιος αντιμετωπίζεται ως δυνατός παίχτης της οικονομίας της αγοράς...

Τι λες εσύ;

bbchris said...

Προσωπικά αδυνατώ να μπω στο trip να γίνω ηδονοβλεψίας. Να βάλω το μάτι στην κλειδαρότρυπα μιας κρεββατοκάμαρας και να δω ποιος είναι μέσα και τι κάνει. Αν τον παίρνει, τον δίνει, τον σηκώνει, τον αφήνει. Αν είναι μέσα δύο άντρες, δέκα άντρες, πέντε άντρες και δέκα γυναίκες.

Γι’ αυτό και γίνομαι έξαλος όταν μου συστήνουν κάποιον βάσει των σεξουαλικών προτιμήσεων του. «Από δω ο φίλος μου ο Ντιντής... ξέρεις είναι gay...». Όχι δεν ξέρω και χέστηκα. Το τι κάνει ο καθένας στην κρεββατοκάμαρά του αφορά τον ίδιο. Το τι είναι ανώμαλο και τι ομαλό το ορίζουν μεταξύ τους οι δύο [ή τρεις ή πέντε ή δέκα] εραστές και όχι εμείς οι υπόλοιποι.

Provato said...

me για αυτό σε αγαπάω... γιατί είσαι καλό παιδί... (σχεδόν όσο και εγώ!!!) μπεεεεε φίλε!

mikri ollandeza άμα δε ν ταιριάζαμε... Μπε μωρό μου, μπεεε!

chris,δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Από την άλλη όμως δίνω στους ανθρώπους και το δικαίωμα να αυτοκαθορίζονται, και όποτε γουστάρουν να γκετοποιούνται. Αρκεί να το κάνουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ για τους εαυτούς τους! Μπεεεε φίλε μπεεε!

Παράξενος said...

Τώρα κατάλαβα καλύτερα τι σε ενόχλησε.
Συμφωνώ μαζί σου στο θέμα περί "ξεπουλήματος".

Provato said...

παράξενε σε γουστάρω γιατί είσαι ..."μονοσημαντέ"...

Μπεεε :-P

(χαίρομαι που έγινα σαφής... κάτι έχω πάθει τελευταία...)

Afrikanos said...

ναι ρε συ!
απο την μια ο Μπε να πηδαει το γουρουνακι (και να'χει φουσκωσει απο την πολυ "ολοκληρωση" 150 χρονων -σαν φουσκωτη κουκλα εγινε)
κι απο την αλλη ενα σοβαροτατο, καθως πρεπει κειμενο....

Δεν εχεις ακομα προσαρμοστει απο τις διακοπες σου μου φαινεται!:-)

(αυτοκαθαρισμος....μμμ, ωραια λεξη! αμα γινοταν και πραξη τι καλα που θα'ταν ο κοσμος...)

Ο ΛΑΟΣ ΣΟΥ ΜΠΕΕΕΕΕ ΣΕ ΜΠ(Ρ)ΕΕΕΕΕΣΚΥΝΑΕΙ!!!!
:-))))))))))

vasvoe said...

δλδ στην έκθεση τουτού για γκέη θα έχει παίδαρους αντί για μοντέλες να χαιδεύουν τα αυτοκίνητα;;

και δεν καταλαβαίνω ούτε και πώς είναι δυνατόν ένα μαγαζί να είναι μόνο για γκέη;; θα σου ζητάνε πιστοποίηση στην πόρτα;

ουφ, μπερδεύτηκα...

JustAnotherGoneOff said...

Τελικά, ο καλύτερος gay κόσμος είναι αυτός που ΔΕΝ πατάει στο Gayzi...

Ευνόητο το τι εννοώ, έτσι προβατάκι;

Anonymous said...

Υποθέτω ότι ο Μιχαηλίδης έχει αντισταθεί σε πειρασμούς του καπιταλιστικού δαίμονα να αγοράσει στη φίλη του ευχητήρια κάρτα για την επέτειό τους ή να πάρει κοινό δάνειο από τράπεζα μαζί με τη σύζυγό του. Υποθέτω μάλλον ότι ζει σε κομμούνα, είναι χορτοφάγος και τρώει μόνο από τη δική του οργανική παραγωγή την οποία καλλιεργεί με τη σύντροφό του φορώντας μπαντάνα στο κεφάλι. Και φυσικά αυτό του δίνει το δικαίωμα να κάνει τέτοιου είδους αφορισμούς.

Provato said...

justanothergoneoff άουτς!!! αυτό πόνεσε αρκετά θα έλεγα!!! χεχεχε!


yorgos δεν ξέρω τι να πω... τον είχα για λιγότερο παλαιοημερολογίτη... anyway.

vas ωραίο αυτό με τους παίδαρους. Αγοράζω!! μπεεε