Monday, September 25, 2006

Παράκληση

Μπορείτε επειτέλους να σταματήσετε να μου στέλνετε mail αλυσίδα με ποιήματα που έχουν γράψει κοριτσάκια που αργοπεθαίνουν από καρκίνο σε ένα νοσοκομείο της Νέας Υόρκης;

Συγγνώμη αλλά δεν συγκινούμαι...

Γιατί υπάρχουν και παιδάκια που αργοπεθαίνουν από καρκίνο σε μία έρημο της Αφρικής, χωρίς στέγη και καθαρό (ή έστω βρώμικο) νερό, και που δεν έχουν όρεξη να γράψουν ποιήματα διότι απλά δεν μπορούν να κρατήσουν το κεφάλι όρθιο από την αφαγία... [αλλά ακόμα και αν είχαν όρεξη μάλλον δεν θα είχαν τρόπο να το κάνουν (αναλφαβητισμός γαρ)].

Δεν είναι ότι δεν επιθυμώ το κοριτσάκι να είναι καλά... είναι απλά ότι η μετάδοση τέτοιων εικόνων (ξέρεις, το ξανθόμαλλο αγγελικό κοριτσάκι με τα γαλανά ματάκια, ξαπλωμένο σε ένα πεντακάθαρο δωμάτιο ενός ήσυχου Νεοϋορκέζικου Νοσοκομείου, σηκώνει τα ματάκια, ατενίζει για μερικά λεπτά τα χρυσά φθινοπωρινά φύλλα που αργά αργά πέφτουν από τα δέντρα του Central Park και συνεχίζει το γράψιμο του ποιήματός του... ) μας κάνει να ξεχνάμε το τρομακτικό πρόσωπο του πραγματικού πόνου και πόσο όλοι πρέπει να κάνουμε καθημερινά κάτι για να τον περιορίσουμε!

...φοβάμαι ότι πέφτουμε στην παγίδα να νιώθουμε ότι προωθώντας το Mail αλυσίδα έχουμε κάνει το χρέος μας - αμελούμε έτσι να κάνουμε αυτά που θα είχαν ουσιαστική σημασία και θα συντελούσαν πραγματικά στον περιορισμό του πόνου... ας πούμε να στηρίξουμε οικονομικά τις οργανώσεις των ανθρώπων που πάσχουν ή να μάθουμε τα παιδιά μας να έχουν υγιή και ισορροπημένη διατροφή για να προλάβουν την αρρώστια ή να προσέξουμε τους εαυτούς μας...

3 comments:

Anonymous said...

Μπράβο σου αγαπημένο μου πρόβατο. Λοιπόν, για να μη ξεχνιόμαστε (στα αγγλικά copy & paste). Είναι μακρύς ο δρόμος και η πρόοδος απογοητευτική:

The Millennium Development Goals (MDGs) are eight goals to be achieved by 2015 that respond to the world's main development challenges. The MDGs are drawn from the actions and targets contained in the Millennium Declaration that was adopted by 189 nations-and signed by 147 heads of state and governments during the UN Millennium Summit in September 2000.

* Goal 1: Eradicate extreme poverty and hunger
* Goal 2: Achieve universal primary education
* Goal 3: Promote gender equality and empower women
* Goal 4: Reduce child mortality
* Goal 5: Improve maternal health
* Goal 6: Combat HIV/AIDS, malaria and other diseases
* Goal 7: Ensure environmental sustainability
* Goal 8: Develop a Global Partnership for Development

Yorgos

Attalanti said...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Με θεωρούσαν παράξενη που συχνά πατούσα delete... Δεν είναι ότι λαμβάνεις και διαφορετικά κάθε μέρα...

Provato said...

jazzy ΣΚΑΤΑ! πως τα καταφέρνεις να με εκνευρίζεις κάθε πρωί, δηλαδή είναι φοβερό αυτό το ταλέντο σου!

μην κολλάς ρε παιδί μου με τα παραδείγματα, δες λίγο το big picture!!!

(παρεμπιπτόντως, συμφωνώ απόλύτως με το θέμα περί βασκανίας - το βρίσκω πολύ γελοίο!)

Yorgo είσαι ΘΕΟΣ! Που την βρήκες αυτήν την λίστα!!! σε υπερμπεεεεευχαριστώ!!!! μπεεε φίλε!

καλημέρα Lacertaκο. καιρό έχω να σε διαβάσω. που ήσουν χαμένος; Φιλί μπεεεε! :-))

attalanti φιλί μπεεεεγάλο!! xxxxx! (Αυτό πι το κοριτσάκι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο της Νέας Υόρκης... τόσα χρόνια τώρα έχει γράψει την Ιλιάδα ολάκερη...)

Μπεεεε