Thursday, September 14, 2006

Νύχτα στα βαθιά

είμαι στην πισίνα. Μόλις έχω τελειώσει το πρόγραμμά μου. Είναι αργά και είμαι μόνος μέσα στο νερό. Παίρνω μία βαθιά βαθιά ανάσα και κάνω ένα μακροβούτι με ανοιχτά τα ματιά πριν βγω και πάω για πλύσιμο και ντύσιμο...

ξαφνικά αισθάνομαι μία περίεργη αίσθηση... το νερό ταράσεται περίεργα γύρω μου. Κοιτάζω μεσά από τα γυαλιά και βλέπω να κολυμπάει με μεγάλη ταχύτητα προς το μέρος μου μία τεράστια μέδουσα. Παγώνω μέσα στο νερό, χέζομαι, εκείνη με φτάνει, ακουμπάει πάνω στο στήθος και την κοιλιά μου. αισθάνομαι την μεδουσένια αίσθηση, αλλά κανένα κάψιμο. Χαλαρώνω... η μέδουσα κολυμπάει γύρω μου παιχνιδιάρικα - την ακολουθώ... κολυμπάω γύρω της, ακουμπάω την μύτη μου και τα χείλια μου πάνω της... μου φαίνεται πως φωσφορίζει.
μία μαύρη φιγούρα μου τραβάει την προσοχή... από κάτω μου (...μα από που; η πισίνα στο γυμναστήριο έχει ενάμιση μέτρο βάθος!!) έρχεται αργά αργά, κυματιστά και με "αυτοπεποίθηση" ένα τεράστιο σαλάχι. Πρέπει να είναι 2 μέτρα επί δύο. μας φτάνει... η μέδουσα έρχεται σαν φοβισμένη. εγώ χτυπάω τα πόδια και πετάγομαι μπροστά κολυμπώντας. Από το στόμα μου βγαίνουν μπουρμπουλήθρες. Γελάω με όλη μου την καρδιά. τα δύο πλάσματα του βυθού με ακολουθούν.

έχω χάσει την αίσθηση του χώρου και του χρόνου. από κάπου μας έχει πλησιάσει ένα κοπάδι δελφίνια που κολυμπάνε γύρω μας.
Είμαστε ένα τεράστιο κουβάρι: εγώ, το σαλάχι, η μέδουσα, τα δελφίνια. ένας σχηματισμός από πλάσματα χαρούμενα κολυμπάει και παίζει σε μία πισίνα στο κέντρο της αθήνας, στο κτίριο στην γωνία Πανεπιστημίου και Αμερικής...

13 comments:

sikia said...

Τώρα μπερδεύτηκα ο αναγνώστης! Αν κατάλαβα καλά, συνέβη ένα από τα εξής:
Α) Η μέδουσα και τα δελφίνια ήταν στη φαντασία σου, λόγω του ότι ήσουν βράδυ στο νερό,
Β) έχουν να καθαρίσουν την πισίνα από πρόπερσι οπότε αναπτύχθηκε ζωή και μέχρι και δελφίνια και σαλάχια μαζεύτηκαν (οπότε μετά το μπάνιο πήρες τηλέφωνο τον Ευαγγελάτο για καταγγελία), ή
Γ) δίπλα στην πισίνα έχει ενυδρείο.
Επίσης γιατί μας βάζεις φωτογραφίες από τα σαλάχια και όχι δικιά σου με μαγιώ? Έχεις ευθύνες απέναντι στο αναγνωστικό σου κοινό που σε θέλει κολασμένα. Πανεπιστημίου και Αμερικής τι είναι?

Anonymous said...

Φυσικα και κανει γωνια Αεναε. Εχει μια Τραπεζα ΑΛΦΑ εκει ακριβως με ενα κουκλι μεσα

Attalanti said...

Δεν πρέπει να σε διαβάζω από τη δουλειά. Με κάτι τέτοια, άντε να περάσει η μέρα... Εκπληκτικό, προβατάκι!

Anonymous said...

Σε προσκαλώ για κολύμπι στη λίμνη Mercherchar στις Φιλιππίνες, με τα εκατομμύρια ακίνδυνων μεδουσών του γένους Mastigias kai όχι μόνο. Να κλείσουμε τα μάτια, να τις νοιώσουμε να χαϊδεύουν τα κορμιά μας.

http://umamallapelomundo.blogspot.com/2006/01/in-lake-with-jellyfishes-english.html

Yorgos

Afrikanos said...

Και στο ειπα: το νετο της πισινας εχει χλωριο, μην το πινεις να ξεδιψασεις θα σε χαλασει!!!!

Μπεεεεεε ρεεεεεε!!!!

ΑΝΕΒΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΜΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!

Κοκοβιός said...

Εγώ φαντάστηκα ότι θα' βλεπες καναν Ίαν Θορπ στην πισίνα, που είναι και του αντικειμένου! :)
Κολυμβητής, εννοώ, Πρόβατε, συγκεντρώσου!
Αλλά αφού βλέπεις ψαρικά, είσαι σε καλό δρόμο. Εγώ δεν ξέρω αν είμαι.
Μήπως να αλλάξω πισίνα? :ΡΡΡ

Φιλιά,

Μπεεεεεεεεε!!

ΜΠΕ!

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Εμένα, πάντως, στο μόνο που πήγε ο νους μου είναι ο ατυχής "Κροκοδειλάκιας" και τι τούμελλε να πάθει από την συναναστροφή με τα σαλάχια- αλλά, βέβαια, εγώ είμαι μιας κάποιας ηλικίας και φύσει απαισιόδοξος.

Anonymous said...

έχω μανία με την κίνηση των μεδουσών. το καλοκαίρι χάζευα με τις ώρες στο ενυδρείο του ηρακλείου τις υπέροχες μέδουσες να εκπέμουν φως και να χορεύουν στο σκοτάδι. θα σου στείλω mms. όμορφο ποστ, προβατάκο.

Ιφιμέδεια said...

Αν το προορίζεις για σενάριο είναι σούπερ!

vales-koupa said...

Ο Πρόβατος στη θαλάσσια χώρα των θαυμάτων
:)

Afrikanos said...

(κολλημα εγω με το 13!!!χιχιχιχιχιχιχι)

ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!

ΠΟΥ'ΝΑΙ Η ΛΩΡΑ ΟΕΟ????????

ZissisPap said...

Πέρασαν τα ζόρια μάλλον :)

Provato said...

sikia Πανεπιστημίου και Αμερικής είναι γωνία! το σημείο που η οδός Πανεπιστημίου συναντά την οδό Αμερικής. εκεί που βρίσκεται το κολυμβητήριο που κολυμπάω. Και ναι χαζούλη δικτυακέ μου γκόμενε, όλα αυτά ήταν στην φαντασία μου. Αλλά ειλικρινά σου λέω τα έζησα, τα ένιωσα! φιλί μπεεεεγάλο μωρό μου! (φωτό θα σου στείλω στο mail - :-PP )


Aenae ναι κάνει γωνία. εντελώς όμως! είσαι τρελός... και σεξουλιάρης. για αυτό σε πάω! μπεεε μπεεε μπεεε!

anonyme ένα ακόμα καλύτερο κουκλί υπήρχε στην άλλη Alpha πιο κάτω στην πανεπιστημίου - άραγε να υπάρχει ακόμα; για να πάω για καμία ανάληψη... να σου πω, θες να μας ενημερώνεις για κουκλιά σε τράπεζες και άλλες υπηρεσίες; σε φιλώ μπεεε μπεεε μπεεε!

φιλί μπεεε attalanti

yorgo είσαι τέλειος, πολύ σε μπεεεεεευχαριστώ!

γειά σου ρε κοκοβιέ! μας λείπεις ρε! (για να πω την αλήθεια προτιμάω τους Ρώσους κολυμβητές - ποπόφ, κόβομαι!). και ναι να αλλάξεις πισίνα, να έρθεις σε μένα να κολυμπάμε μαζί! μπεεεε μπεεε μπεεεε

afrika boy, πόσο καιρό έχω να σου πω ότι σε συμπαθώ πολύ! μπεεεεε λέμε!!! (η λώρα πήζει τρελά - ίσα που προλαβαίνουμε να μιλήσουμε μία δύο ώρες τη βδομάδα για να φτιάξουμε τα ζώδια για την lifo. ελπίζω να επιστρέψει εδώ σύντομα...)

κύριε aster-oid εκ των υστέρων έμαθα ότι ο κροκοδειλάκιας πέθανε από σαλάχι... κοίτα να δεις τι γίνεται στον κόσμο. και φαίνονται τόσο αθώα πλασματάκια. Πάντως το δικό μου σαλάχι ήταν γαμώ τα παιδιά! :-)))
Μπεεε μπεε μπε

πολυβιάκι πολυβιάκι, πότε θα πιούμε το καφεδάκι;

sigmund από το στόμα σου και σοτ θεού τοα αυτί. Φιλί μπε μπεεεε μπεεε!

lacerta, λεγόταν ο άνθρωπος από την Ατλαντίδα... και ναι έπαιζε ο PAtrick Duffy. δεν το θυμάμαι καλά αλλά σαν αίσθηση που έχω ήταν πολύ καλό. (να σου πω μόλις με συνέκρινες με τον Patrick ή κάνω λάθος;) μπε μπεεε μπεεεε

ιφιμέδεια μπεεεεε! xxxxx

vale-koupa φιλί μπεεεεγάλο!! :-)))