Sunday, September 17, 2006

Γάλα; όχι γάλα!

Κοίτα να δεις τι ακούει κανείς και μάλιστα από εκείνον που καθόλου δεν το περιμένει:

"απογαλακτίζομαι από τους γονείς σημαίνει κάποια στιγμή να καταλάβω ότι δεν είναι εκείνοι υπεύθυνοι για την δική μου ζωή και τις επιλογές μου και να σταματήσω να τους κατηγορώ..."


(είμαι στο αυτόκίνητο μίας γνωστής μου, επιστρέφουμε από κάποια δουλειά - και μιλάμε περί ανέμων και υδάτων. Κάποια στιγμή πάμε στο θέμα γονείς και επίδρασή τους στα παιδιά. και μου λέει αυτή τη φράση. που με έστειλε. είναι τόσο αντίθετη με το κοινά απόδεκτό ότι "απογαλακτισμός είναι να το να αρχίσεις να μπινελικώνεις τους γονείς σου για τα λάθη που έχουν κάνει". και χωρίς να μπορώ να εκφράσω γιατί, έχω την αίσθηση ότι έχει πολύ ζουμί αλήθειας...)

4 comments:

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Το μπινελίκι στους γονείς μπορεί να είναι συνθήκη ικανή και αναγκαία στην ψυχανάλυση ή την αυτοψυχανάλυσή μας, αλλά απογαλακτισμός δεν είναι σίγουρα. Αντιθέτως, μπορεί νάναι η ανάστροφη πλευρά της εξαρτήσεως... Από την άλλη, πιο κοντά στην αλήθεια της απεξαρτήσεως μοιάζει το νάμαστε επί τέλους σε θέση να αναλαμβάνουμε οι ίδιοι την ευθύνη για τις όποιες επιλογές μας και τους δρόμους της αρετής ή της κακίας, που πήραμε.
Σίγουρα, πάντως, απογαλακτισμό δείχνει όταν στα παιδιά μας κάνουμε διαφορετικά απ' όσα μας έκαναν εμάς οι δικοί μας γονείς - και ξέρουμε ακριβώς το γιατί!

sikia said...

Γάλα ΜΕΒΓΑΛ....

Συμφωνώ με τη γνωστή σου απόλυτα! Και είναι πολύ δύσκολο να απογαλακτιστεί κανείς και πρέπει μόνος του να το ξεκινήσει.

On other news, tι κάνεις καυτέ διαδικτυακέ αρραβωνιαστικιέ μου?

Η Μικρή Ολλανδέζα said...

Κατά τα κοινώς λεγόμενα και ενώ έχω κάνει όλα τα παραπάνω, εγώ ακόμα βυζαίνω οπότε δεν εκφέρω γνωμη.....

Afrikanos said...

Τι να πουμε κι εμεις τα καημένα -πλην τίμια- Αφρικανάκια...

...θα γυρίσει κι ο τροχός,δεν θα γυρίσει?....