Sunday, September 24, 2006

jackass 2


Το trailer της δεύτερης ταινίας Jackass, ξεκινά με πολύ ξεκαθαρισμένες προθέσεις:

Μία σοβαρή αντρική φωνή, που θα μπορούσε να είναι η φωνή ενός δημοσιογράφου στους New York Times, λέει:

"Όταν κυκλοφόρησε το 2002 ο κόσμος ήταν έξαλλος".

Η φωνή συνεχίζει διαβάζοντας φράσεις - παραδείγματα της διαμαρτυρίας, από κριτικές "σοβαρών" κριτικών κινηματογράφου. Οι φράσεις εμφανίζονται και γραμμένες - με φόντο ασπρόμαυρες εικόνες ανθρώπων εμφανώς σοκαρισμένων από κάτι που βλέπουν.

Αφού σώσει με τα αποσπάσματα η φωνή πάει παρακάτω: "Δυστυχώς για όλους αυτούς, μόλις γυρίσαμε το νούμερο 2!"...και μπαίνουμε σε σκηνές από την ταινία.

(εδώ μπορείς να δεις το trailer καθώς και άλλα καλούδια από την ταινία)

Την Παρασκευή που μας πέρασε η ταινία Jackass, που βασίζεται στην ομώνυμη σειρά του MTV άνοιξε στην Αμερική

Μέχρι την Κυριακή το βράδυ έκανε περισσότερα από 28 εκατομμύρια δολλάρια εισπράξεις. Πολλά λεφτά. μεγάλη επιτυχία.

Θα αντισταθώ στον πειρασμό να σχολιάσω το φαινόμενο, και να προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί μία ταινία με πιτσιρικάδες που κάνουν επικίνδυνες σουρεαλιστικές τρέλες με σκοπό να καταγράψουν τον πόνο και την γελοιοποίησή τους κάνει τόσο μεγάλο σουξέ...

Θα κάνω όμως κάτι άλλο. Θα σου γράψω μία λίστα με μερικές άλλες ταινίες που έκαναν grosso motto τα ίδια λεφτά στο πρώτο Παρασκευοσαββατοκύριακο της προβολής τους.

είσαι έτοιμος; Έχω λόγους να πιστεύω ότι θα σοκαριστείς λίγο (...εκτός και αν έχεις προσωπική ζωή ή ζεις στον τρίτο κόσμο που οι άνθρωποι έχουν πραγματικά προβλήματα να ασχοληθούν):

Erin Brockovich
The Matrix
The Sixth Sense (αυτή η ταινία έκανε κάτι λιγότερο, γύρω στα 27 εκατομμύρια..)
Meet The Parents
Toy Story
Cast Away

και το πιο σοκαριστικό από όλα:

γκαγκάν!!!!

The Titanic!

μωρό, αυτό είναι το καινούργιο mainstream. καλωσόρισέ το!

(και άσε τις κουλτουρίτσες να τρέχουν στις νύστες - που λέει και ο αδελφή - πρεμιέρας...)

5 comments:

sikia said...

Πολλά φιλάκια από την Αμερικ΄γ του αναλφαβητισμού. Αχ και εγώ τη σιχαινόμουνα τη σειρά όταν την έδειχνε το MTV και σιχαίνομαι και την ταινία. Και στεναχωριέμαι που έχει τόση επιτυχία και στο εξωτερικό (είχαν δείξει ένα ντοκυμαντέρ με Γαλλάκια που είχαν ατυχήματα στην προσπάθεια τους να μιμηθούν την ταινία).

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Καλά, ας μη το παίρνουμε και τόσο σοβαρά το πράγμα... Αμερική του αναλφαβητισμού είναι αυτή, δεν είναι δα κι Ευρώπη ούτε καν Ελλάδα, όπου, όπως ξέρουμε, μόνον η κουλτούρα πουλάει και η ρηχότητα πάει αδιάβαστη. Άλλωστε, ποιός θάθελε νάναι mainstream. Περιθώριο και πάλι περιθώριο!!!
Υ.Γ. : Κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε πως η Αμερική δεν είναι μία κι ότι έχει χώρο για όλους και για όλα. Μπορεί πράγματι να έχει περισσότερο χώρο (και χρήμα) για ανοησίες, αλλά έίναι κι η μόνη ίσως χώρα με τόσο πολύ ανεξάρτητο κινηματογράφο και τόσο πολλούς ανεξάρτητους κινηματογραφιστές. Η ίδια χώρα που έβγαλε το American Pie, άντε και το Jackass, συντηρεί το Sundance Festival κι έβγαλε και βγάζει αριστουργήματα της ανεξάρτητης κινηματογραφίας, τα οποία βρίσκουν κι αυτά το κοινό τους κι ανοίγουν δρόμους για τους δημιουργούς τους. Η ίδια χώρα, που βγάζει Manillow βγάζει και Ellington και Coltrane κι όλοι έχουν την θέση τους κάτω απ' τον ήλιο της! Κάτι, που δεν ξέρω πόσο ισχύει για την Ελλάδα...

Provato said...

Jazzy! έχεις ένα Point (και όχι an idiotic one...) αλλά από την άλλη να απορρίπτεις εντελώς την Αμερική είναι πολύ παρωπιδίστικο!!! μου σπας τα νεύρα! Σκατά!

Ο aster-oid έχει απόλυτο δίκιο (Χριστέ μου αυτός ο άνθρωπος είναι σαν να ζει μέσα στο μυαλό μου...). Η Αμερική είναι ικανή για το χειρότερο, αλλά και για το καλύτερο και αυτό το έχω διαπιστώσει ιδίοις όμασι!!! Μπεεεε :-))))

sikia Μωρό μου σ' αγάπώ. Γιατί πια δεν μου μιλάς καθόλου για sex? (εννοείται ότι δεν θα πάω να τη δω τη μαλακία... άσε που δεν νομίζω ότι καν θα βγει στην Ελλάδα...)


aster-oid τι να πω πια για σένα... είναι απίστευτο και τρελά spooky το πόσο συμφωνώ με αυτά που γράφεις. Σε λατρεύω. Άσε που με γλυτώνεις και από τον κόπο να πρέπει να καταγράψω και να οργανώσω τις σκέψεις και τις γνώμες μου!!! Χεχε! μπεεε μπεεε!

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Πρωί-πρωί και προβληματίζομαι κιόλας : Είναι καλό ή κακό το νάμαι στο μυαλό σου. Κι αν είναι καλό, είναι καλό για σένα ή για μένα; (ρητορικά ρωτήματα, βέβαια - δεν απαντώνται!!!).
Jazzy, χαίρομαι που ξεκαθαρίζουν τα πράγματα, γιατί δυσκολεύομαι να φαντασθώ έναν jazz fan, που να μη αγαπάει την Αμερική, μ' όλες της τις - ακόμη και τις πιο εκνευριστικές - ιδιαιτερότητες. Ωστόσο, θα πω και τούτο : Ταινίες τέτοιες, φαντάζομαι κι ελπίζω, δεν είναι το νέο mainstream, αλλά απλώς ένα κομμάτι του κι εμείς επικεντρωνόμαστε στο υπόλοιπο!

Provato said...

jazzy sorry μωρό μου άλλά όταν μία ταινία κάνει τόσα εισιτήρια ΕΙΝΑΙ mainstream!!! Υπάρχουν σαφώς και άλλα πράγματα Mainstream Που είναι πιο ελπιδοφόρα, αλλά όσο είναι αυτά mainstream άλλο τόσο είναι και αυτό!! μπεεεεε φιλί μπεεε!