Thursday, October 12, 2006

Τέλεια Ζώδια Λώρας 11-26/10

Επιτέλους, η Λώρα μας θυμήθηκε και τις υποχρεώσεις της απέναντι στους εστέτ καλλιεργημένους, ουσιαστικά μορφωμένους με βαθιά καλλιέργεια αναγνώστες του www.provato.gr. Πως το έπαθε άραγε μετά από τόσο καιρό;…. Γκργκργκργκργκρ… ας ευχηθούμε να μην ξαναλείψει τόσο πολύ… την συγχωρούμε,, όμως

κατ’ αρχήν γιατί πάλι «κεντάει» (ειδικά η εισαγωγή είναι σούπερ ντούπερ ουάου – ΖΗΛΕΥΩ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΑΣΤΑΔΓΙΑΛΑ ΜΑΔΑΦΆΚΑ ΣΑΝΑΒΑΜΠΙΤΣ)

και κατά δεύτερον διότι όλο τον Σεπτέμβρη που μας την έκανε (γκργκργκργκργκρ….) η Παρθένος τράβηξε του λιναριού τα πάθη (Παρθένος είναι το Λωράκι μας... όχι ότι οι υπόλοιποι κάναμε μπουρμπουλήθρες στο κοκτέιλ μας δίπλα στο swimming poοl, αλλά λέμε τώρα…).

Φύγαμε λοιπόν – αγαπάμε Λώρα!:

Φίλοι μου, φίλοι μου, χάθηκα απ’ τα μάτια σας και αυτό μ’ έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός. Μόλις χθές ήταν αρχές Σεπτεμβρίου και έλεγα πόσο ήθελα να σας ετοιμάσω ένα ωραίο αφιέρωμα για τις εκλείψεις (θυμάσαι Ζίκα μου;) και σήμερα πλησιάζουμε τα μέσα Οκτωβρίου και δεν έχω δώσει σημείο ζωής στο πάντα παρόν www.provato.gr. Να θεωρήσετε σαν να έκανα ένα διάλειμμα από το γράψιμο στη ζωή μου, άλλοι τομείς με μονοπωλήσανε τον τελευταίο μήνα όμως επανήλθα για να σας ετοιμάζω κάθε 15 μέρες τις πολυπόθητες αστρολογικές προβλέψεις.
Τελειώσαμε και με τις εκλείψεις και είμαι σίγουρη ότι πιο πολύ είπαμε τη λέξη ‘εκλείψεις’ παρά καταλάβαμε τι κουβαλάνε αυτές οι έρμες. Εδώ όμως αυτό που θα ήθελα να σας πω, και να μην το ξεχνάτε, είναι ότι ενώ γνωρίζουμε ότι πάνω κάτω σε περίοδο εκλείψεων υπάρχει αυξημένη ένταση και ότι έρχονται στην επιφάνεια θέματα που έχουμε καλά κουκουλώσει, να ξέρετε ότι πολλές φορές οι αστρολόγοι δεν μπορούν να προβλέψουν το είδος της έντασης. Υπάρχουν φορές που οι εκλείψεις φέρνουν χάος και στρες και υπάρχουν φορές που φέρνουν πολύ θετικά και χαρούμενα γεγονότα. Για τους περισσότερους αστρολόγους μεγαλύτερη σημασία έχουν οι διελεύσεις και οι πρόοδοι και αυτά είναι κυρίως είναι που χρωματίζουν τις εκλείψεις.

Να θυμηθούμε ακόμα ότι στις 7 Οκτωβρίου περάσαμε μια δυνατή πανσέληνο στον κριό, στον άξονα κριού-ζυγού και αυτό έφερε σε πολλούς τις εξής ερωτήσεις στην επιφάνεια- Που έχουν φύγει τα πράγματα από την ισορροπία τους? Τι ξεκαθαρίσματα χρειάζεται να γίνουν? Πως μπορεί να βρεθεί μια μέση λύση? Επίσης η πανσέληνος αυτή μας θύμισε ότι πρέπει να ξεφύγουμε από κοινωνικές συμβάσεις για να ακολουθήσουμε τα καλέσματα της φύσης. Α και μια μικρή συμβουλή γενικότερα γύρω από τις «πανσέληνους»: Να αποσυντονιστούμε για λίγο κατά την διάρκεια της ημέρας από αυτό το υποκειμενικό, περιορισμένο και με άγνοια μυαλουδάκι μας και να επικεντρωθούμε στην περιοχή της καρδιάς μας. Αυτό το κάνω και εγώ όσο μπορώ, δοκιμάστε το και εσείς, και θα δείτε, μας ανοίγεται ακόμα πιο πολύ ο δρόμος για να νιώσουμε πιο ελεύθεροι, για να νιώσουμε πιο κοντά στην απεραντοσύνη του χώρου και του χρόνου.

Τώρα, στις 22 Οκτωβρίου έχουμε μια νέα σελήνη στον Ζυγό με την Αφροδίτη και τον Άρη πολύ κοντά και με τον Ερμή σε σύνοδο με τον Δία και σε τετράγωνο με τον Κρόνο. Κι αυτά σημαίνουν ότι είναι δυνατόν να χτιστούν νέες βάσεις ως προς τις κοντινές ανθρώπινες σχέσεις που μας αφορούν. Είναι καλή εποχή να κάνουμε καινούργια ξεκινήματα όπου καλούμαστε να δώσουμε άλλη φρεσκάδα και άλλον τόνο σε υπάρχουσες σχέσεις και στις καινούργιες που θα μπουν στην ζωή μας. Και να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι δυνατόν να δίνουμε και να παίρνουμε αγάπη και τρυφερότητα και ταυτόχρονα να παραμένουμε δυνατοί και εκλεκτικοί. Ο Ερμής στον Σκορπιό δίνει βάθος στην σκέψη μας και στις αντιλήψεις μας και πραγματοποιούνται οι ιδέες ουσίας και όχι όσες είναι επιπόλαιες και επιφανειακές.
Στις 23 και στις 24 Οκτωβρίου ο Ήλιος, ο Άρης και η Αφροδίτη μπαίνουν στον Σκορπιό και αυτό μας φέρνει βαθιά συναισθήματα. Έρωτας, εργασία και ψυχαγωγία κυριεύονται από πάθος. Ακόμα, μυστικά μπορεί να αποκαλυφτούν και μπορεί να επέλθει μεγαλύτερη οικειότητα για τις σχέσεις όσων θέλουν να ανιχνεύσουν τις διαφορές τους και να εμβαθύνουν σε αυτές.
Τελειώνοντας και πριν αρχίσω ξεχωριστά για το κάθε ζώδιο θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας έναν μύθο του Αισώπου που ακούγοντας τον με έβαλε σε στοχασμό.

Μια μέρα ο Σκορπιός από το βουνό που κατοικούσε αφού αποφάσισε πως θέλει ν’ αλλάξει τη ζωή του, άρχισε ένα οδοιπορικό διασχίζοντας δάση, βράχους και κοιλάδες μέχρι που έφθασε σ’ έναν ποταμό. Εκεί, βλέποντας ότι δεν μπορεί να περάσει απέναντι αντικρίζει έναν βάτραχο και του λέει «Γεια σου κύριε βάτραχε! Θα μπορούσες σε παρακαλώ, να με πάρεις στην πλάτη σου για να περνούσαμε απέναντι;». Διστακτικά ο βάτραχος αποκρίνεται: «Πως θα ξέρω όμως κύριε σκορπιέ πως στην προσπάθειά μου να σε βοηθήσω δεν θα με σκότωνες;». «Αν σε σκοτώσω κύριε βάτραχε» λέει ο σκορπιός, «θα πεθάνω και εγώ γιατί δεν ξέρω κολύμπι και θα πνιγώ.» Ο βάτραχος παρόλο που έδειξε να τον πιστεύει συνέχισε να διστάζει και του λέει: «Ναι, αλλά κάτι μου λέει πως καθώς θα πλησιάζουμε απέναντι θα με τσιμπήσεις και θα προλάβεις να φθάσεις στην όχθη.» «Όσο αληθινό και να ακούγεται» απαντάει ο σκορπιός, «να ξέρεις ότι χωρίς εσένα δεν θα καταφέρω να φθάσω στην άλλη πλευρά του ποταμού.» Και ο βάτραχος ξανααναρωτιέται: «Πως μπορώ να ξέρω πως αφού θα σ’ έχω περάσει στην άλλη όχθη και δεν θα με χρειάζεσαι πια, ότι δεν θα προσπαθήσεις να μου επιτεθείς;» «Ααααα», με σιγουριά απαντάει ο σκορπιός «θέλω να ξέρεις πως αφού θα έχουμε διασχίσει τον ποταμό, εγώ θα είμαι τόσο ευγνώμων για την βοήθειά σου που θα μου είναι εντελώς άδικο να σε ανταμείψω με θανατική ποινή.’ Έτσι ο βάτραχος συμφώνησε, πλησίασε τον σκορπιό, τον ανέβασε στην πλάτη του και άρχισε να κολυμπάει με τα κατάλληλα πηδηματάκια έτσι ώστε να συγκρατείται καλά ο σκορπιός για να μην πέσει και πνιγεί. Αφού είχαν φθάσει στο μέσο του ποταμού, ο βάτραχος αισθάνθηκε ένα δυνατό τσίμπημα στην πλάτη του και με την άκρη του ματιού του είδε τον σκορπιό να του αφήνει το κεντρί του. Και στην συνέχεια άρχισε να παραλύει σιγά σιγά από την επίδραση του δηλητηρίου. «Ηλίθιε!», φώναξε ο βάτραχος, «τώρα θα πεθάνουμε και οι δύο. Γιατί το έκανες αυτό;». Και ο σκορπιός αποκρίθηκε με την μεγαλύτερη φυσικότητα: «Δεν μπόρεσα να το αποφύγω. Είναι μέσα στη φύση μου.» Και αρχίσανε σιγά σιγά να βυθίζονται μέσα στο νερό.
Μύθος δυνατός, αυτός του Αισώπου γιατί μας δείχνει έτσι την υπεροχή της ανθρώπινης φύσης. Ότι και να κρύβει μέσα της η ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία, αργά ή γρήγορα φανερώνεται. Η φύση είναι πολύ δυνατή, και μαζί δυνατά τα καλά της και τα κακά της. Θυμάμαι μαζί και μια αρχαία ρήση- «Έξις, δευτέρα φύσις» που σημαίνει ότι οι συνήθειες είναι ένας άλλος χαρακτήρας. Προσωπικά ελπίζω και εύχομαι πως αν έχει μεγάλη δύναμη ο άνθρωπος, τότε μπορεί να περάσει στη βιωματική κατάσταση για να αλλάξει τον εαυτό του. Αυτό όμως προϋποθέτει πολύ μεγάλη θέληση, μεγάλο θάρρος και βέβαια αυτογνωσία. Όσοι θέλετε μπορείτε να μου καταθέσετε την γνώμη σας…

ΚΡΙΟΙ Όλες αυτές τις ημέρες μέχρι τις 23, η Αφροδίτη και ο Άρης είναι απέναντί σας και αυτό σας κάνει απ’ τη μια πιο γοητευτικούς, πιο δημοφιλείς, απ’ την άλλη είστε πιο δυναμικοί και διεκδικητικοί, καμιά φορά εμπόλεμοι θα έλεγα με αποκορύφωμα την νέα σελήνη στις 22 του μηνός. Τα πράγματα όμως σίγουρα κινούνται, και στον επαγγελματικό σας χώρο και στα προσωπικά σας θέματα, είστε δραστηριοποιημένοι και μαζί επικεντρωμένοι στον στόχο σας. 23 και 24 Οκτωβρίου πολύ ερωτικές ημέρες για εσάς, η επιθυμία σας είναι στα ύψη και μπορείτε και ξεπερνάτε οποιουσδήποτε δισταγμούς και ανασφάλειες.

ΤΑΥΡΟΙ Στις 13 Οκτωβρίου είναι μια πολύ ευχάριστη ημέρα για εσάς ιδιαίτερα σε θέματα της καρδιάς σας και των μικροχαρών της ζωής, και στις 18 με 19 Οκτωβρίου έχετε ακόμα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και μαζί γνωρίζετε περισσότερο τι θέλετε και πώς να το αποκτήσετε. Από τις 23 Οκτωβρίου και έπειτα, με τρεις πλανήτες απέναντί σας, ανοίγει ο δρόμος για πολύ ειλικρινή διάλογο στον τρόπο που βλέπετε τις σημαντικές σχέσεις στη ζωή σας, γι’ αυτό μην διστάσετε να μπείτε στην διαδικασία να διαπραγματευτείτε αυτά που είστε διατεθειμένοι να δώσετε και όσα επιθυμείτε να πάρετε.

ΔΙΔΥΜΟΙ Ο χώρος της δημιουργίας, των παιδιών και του έρωτα είναι τονισμένος όλες αυτές τις ημέρες, γι’ αυτό βγείτε, διασκεδάστε, ανανεώστε τον τρόπο ζωής σας, χαρείτε όσο μπορείτε και εκφράστε το καλύτερο του εαυτού σας, θα ωφεληθείτε πολύ. Στις 22 με 23 Οκτωβρίου λαμβάνετε πολλές πληροφορίες και είστε γεμάτοι ιδέες, καλείστε όμως να είστε αποτελεσματικοί στις επικοινωνίες σας και να είστε πρακτικοί στην εφαρμογή τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΙ Οι τρεις πλανήτες που είναι στον ζυγό αυτές τις ημέρες κάνουν ένα τρίγωνο με τον Ποσειδώνα και αυτό αυξάνει την ονειροπόλα διάθεσή σας, τις φαντασιώσεις σας απ’ την μια απ’ την άλλη όμως, σας προκαλεί την ανάγκη να δραπετεύσετε απ’ την πραγματικότητα με οποιονδήποτε τρόπο και μαζί σας κάνει να έχετε άρνηση ως προς την πραγματικότητα έτσι όπως αυτή είναι. Γι’ αυτό να έχετε τον νου σας, ιδιαίτερα στις 13 και στις 15 Οκτωβρίου, να βρείτε την χρυσή ισορροπία ανάμεσα στο παρελθόν και το τώρα, ανάμεσα στην φαντασία και στην πραγματικότητα. Απ’ τις 22 Οκτωβρίου μπαίνετε σε μία νέα φάση, πιο κοντά στα συναισθήματά σας εκφραστείτε ελεύθερα και δίχως δισταγμό θα σας βγει σε καλό, νιώθετε ακαταμάχητη γοητεία.

ΛΕΟΝΤΕΣ Αυτή η εποχή έχει για σας πολύ κινητικότητα, ποικίλη επικοινωνία, το μυαλό σας δουλεύει διαρκώς και με αποτελεσματικότητα. Ο Ερμής στον σκορπιό σας ωθεί να εμβαθύνετε στα πράγματα, δεν μπορείτε να στέκεστε πια μόνο στην επιφάνεια και βλέπετε πως είναι πολλές οι προσεγγίσεις στα διάφορα προβλήματα. Από τις 23 Οκτωβρίου κι έπειτα, οι πλανήτες στον σκορπιό σας συντονίζουν με βαθύτερα, κρυμμένα συναισθήματά σας, με συναισθήματα που ακόμα κι εσείς δεν γνωρίζατε ότι είχατε καλά καλά.

ΠΑΡΘΕΝΟΙ Ταλαιπωρηθήκατε αρκετοί από εσάς με τις εκλείψεις του Σεπτεμβρίου και τώρα είναι καιρός που τα πράγματα δουλεύουν αρκετά καλύτερα ως προς το ένστικτό σας και τον ανώτερο νου σας που δουλεύουν προς όφελος σας. Στις 15 Οκτωβρίου συντονιστείτε με τα συναισθήματά σας και αφήστε για λίγο την λογική παραπέρα η οποία δουλεύει με πολλές στροφές το λεπτό. Από τις 23 Οκτωβρίου κι έπειτα, εκφράζεστε με μεγαλύτερο πάθος και έχετε δυνατές απόψεις που δεν αλλάζουν εύκολα. Θα έλεγα ότι μπαίνετε σε εποχή που θα εμβαθύνετε πολύ και μαζί θα έχετε έντονα συναισθήματα.

ΖΥΓΟΙ Με τον Ήλιο, την Αφροδίτη και τον Άρη στον Ζυγό, το επίκεντρο είναι πάνω σας, καλείστε να δείτε μέσα σας, τις δικές ανάγκες πάνω απ’ όλα, καλείστε να βρείτε τον δικό σας άξονα. Έχετε μεγάλη γοητεία και λάμψη όλες αυτές τις ημέρες απ’ την μια αλλά και κάποια ένταση από την άλλη ίσως κρυολογήσετε, ίσως εξαντληθείτε από την διάχυτη ενέργεια που κάνει τα πράγματα να τρέχουν με ταχύ ρυθμό.12 και 13 Οκτωβρίου εκφράζεστε πολύ ωραία στον ρομαντικό, καλλιτεχνικό και κοινωνικό τομέα. Στις 22 Οκτωβρίου η νέα σελήνη σας βοηθάει να κάνετε καινούργια ξεκινήματα και ανανεώνει τις σχέσεις σας, με την προϋπόθεση ότι έχετε κάνει την απαραίτητη δουλειά ως προς τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΙ 15 με 19 Οκτωβρίου έχετε την δύναμη να επιλύσετε δύσκολα προβλήματα όσον αφορά τις σχέσεις σας και τα επαγγελματικά σας, με δεξιοτεχνία και γνωρίζετε τι είναι καλό να κρατήσετε και τι να αφήσετε πίσω σας. Το ένστικτό σας δουλεύει με το μέρος σας και γνωρίζετε που πρέπει να κάνετε υπομονή. Από τις 23 Οκτωβρίου κι έπειτα έχετε την επιθυμία να εμβαθύνετε τις σχέσεις σας με τους άλλους με τους δικούς σας όρους και θα το καταφέρετε σε μεγάλο βαθμό καθώς οι φόβοι σας και οι παλιές σας απογοητεύσεις δεν θα είναι πια εμπόδια στον δρόμο για την κατάκτηση του καινούργιου.

ΤΟΞΟΤΕΣ Γενικά όλος αυτός ο μήνας σας φέρνει μεγάλο ενθουσιασμό για νέους ανθρώπους στην ζωή σας και για νέους τρόπους ψυχαγωγίας. Η δεξιοτεχνία σας όσον αφορά τους ανθρώπους επιτυγχάνει να φέρνει κοντά σας τους άλλους οι οποίοι μπορούν και νιώθουν πολύ άνετα στην συντροφιά σας. Ο Ερμής με τον Δία στις 23 Οκτωβρίου σας δίνει άφθονες πληροφορίες και θα σας φέρει κάποιες κρυφές συζητήσεις, αλλά μη βιαστείτε να βγάλετε σημαντικά συμπεράσματα, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξαναλλάξετε γνώμη για κάποια πράγματα.

ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ Είναι τέτοιες οι ενέργειες των πλανητών αυτόν τον μήνα που σας προωθούν να ασχοληθείτε σημαντικά με ζητήματα καριέρας και με την κοινωνική σας καταξίωση. Στις 23 Οκτωβρίου αυξάνεται η αισιοδοξία σας και αποκτάτε αυτοπεποίθηση ως προς τις ικανότητές σας ότι μπορείτε να καταφέρετε πολλά. Οι φίλοι σας είναι παρόντες, νιώθετε πολύ οικεία και μεγαλώνουν οι προσδοκίες σας. Τώρα είναι εποχή που λαμβάνετε τα φρούτα των κόπων σας στα επαγγελματικά σας και για κάποιους αν τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περιμένατε απλά προχωρήστε ξαναρχίζοντας και κάνοντας τον απαραίτητο απολογισμό.

ΥΔΡΟΧΟΟΙ Αυτόν τον καιρό το μυαλό σας δουλεύει πολύ καθαρά και κοφτερά και γενικότερα τα πράγματα είναι πολύ ευνοϊκά ως προς την κοινωνικότητά σας, τα φλερτ σας και ως προς τη διεκδικητικότητα σας στη ζωή. Από τις 17 μέχρι τις 22 Οκτωβρίου κάποια μικρογεγονότα σας θυμίζουν πόσο σημαντικό είναι να συντονιστείτε στους στόχους σας και να μην ξεφύγετε από την πορεία σας. Στις 22 Οκτωβρίου η νέα σελήνη σας ευνοεί να βάλετε μπρος σχέδια για κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή για κάποιο ταξίδι.

ΙΧΘΥΕΣ Με γοητεία και διπλωματικότητα χειριστείτε υποθέσεις που αφορούν οικονομικά ή επενδύσεις αυτόν τον καιρό καθώς οι άλλοι μπορούν να δείξουν πολύ ευνοϊκή στάση απέναντί σας. Η νέα σελήνη φωτίζει πολύ τον τομέα προσωπικών και επαγγελματικών σχέσεων και γι’ αυτό ανανεώστε την συμπεριφορά σας ως προς αυτές. Στις 23 και 24 Οκτωβρίου μπορείτε να αρχίζετε να κάνετε την μεγάλη στροφή σε σημαντικά θέματα της ζωής σας, τολμήστε το, το έχετε ανάγκη.

6 comments:

Anonymous said...

προβατάκο-τοξοτάκο, συ είπας... !

Anonymous said...

"ΤΑΥΡΟΙ Στις 13 Οκτωβρίου είναι μια πολύ ευχάριστη ημέρα για εσάς ιδιαίτερα σε θέματα της καρδιάς σας και των μικροχαρών της ζωής..." να υποθέσω πως αυτο σημαίνει πως αύριο θα κάνω σεξάκι!!!χε!χε!χε!

ZissisPap said...

Αμήν, αμάν και πότε να έρθει το 23-24!!!

Sadie said...

Ok, molis sineiditopoiisa pws ayrio einai paraskeyi kai dekatreis ki egw agorazw spiti. Kanw kala giatre i tha mou bgei sapio? Astrologika ti blepeis? Simeiwnw oti eimai Skorpina (antiproswpeytikotati) me Leonta. Na pw ki alla?

Provato said...

γειά σου Πολυβιάκο μου! μπεεε


...λοιπόν μαράκι; έκανες sexάκι; για πες να δούμε αν βγαίνουν οι προβλέψεις μας!!! μπεεε xxx

sigmund υπομονή! υπομονή και ο ήλιος θα γίνει πιο γαλανός!

jazzy στο εύχομαι.


sadie η Λώρα μου είπε να σου μεταφέρω τα εξής: "καλορίζικο το σπίτι, πολύ ευνοΪκές αστρολογικές διελεύσεις, θα σου φέρει ευχάριστα και γλυκά συναισθήματα η αγορά αυτή. Με το καλό και σου έυχομαι να χτίσεις και να φτιάξεις μαζί εμ το καινούργιο σπίτι τα όνειρά σου. Από τις 28 που γυρνάει ο Ερμής ανάδρομος προσοχή πολύ σε ότι υπογράψεις. Να έχεις το νου σου και στην παραμικρή λεπτομέρεια!"

xxxx μωρό μου και καλορίζικο και από μένα!!! μπεεε

Anonymous said...

Μμμμμμμμμμμμμμμμμμ.................
Καλά τα λέει, η φίλη μας η Λώρα.

"Από τις 23 Οκτωβρίου κι έπειτα έχετε την επιθυμία να εμβαθύνετε τις σχέσεις σας με τους άλλους.......... καθώς οι φόβοι σας και οι παλιές σας απογοητεύσεις δεν θα είναι πια εμπόδια στον δρόμο για την κατάκτηση του καινούργιου".

Καμία αντίρρηση. Και να εμβαθύνω είμαι διατεθειμένος και το καινούργιο να κατακτήσω (αν εντοπιστεί στον ορίζοντα) αλλά εκείνο που μ ενδιαφέρει είναι να βρίσκομαι εγώ στο κρεββάτι του Κριού 23 με 24.

Ο Ανώνυμος