Monday, November 27, 2006

Τόσο λίγο, τόσο παρεξηγιάρικα!

όταν επικοινωνούμε με κάποιον, το 38% από αυτό που "καταλαβαίνει" από εμάς είναι μέσω της ταχύτητας και του τόνου με τον οποίο του μιλάμε, το 55% είναι μέσω της γλώσσας του σώματος και το 7% ΜΟΝΟ είναι μέσω αυτών που του λέμε...

...δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς που το blogging είναι χώρος που ανθούν οι παρεξηγήσεις και κατά συνέπεια τα μαλλιοτραβήγματα...

...ουσιαστικά χρησιμοποιούμε μόνο το 7% των εκφραστικών μέσων που έχουμε στην διάθεση μας και που και εμείς οι ίδιοι έχουμε μάθει να ερμηνεύουμε για να καταλάβουμε κάποιον.

αλλά βέβαια αυτό το δεδομένο έχει και την θετική του πλευρά. Αν το έχουμε υπόψη μας κάθε φορά που "στέλνουμε ένα σήμα εκεί έξω" (στο blog μας, ή στα σχόλια που αφήνουμε...) και διαμορφώνουμε ανάλογα το περιεχόμενο και την μορφή των μηνυμάτων μας... τότε οι παρεξηγήσεις και τα περιτά μαλλιοτραβήγματα θα σταματήσουν για πάντα!

you wish, my ass!! DREAM ON!

3 comments:

Η Μικρή Ολλανδέζα said...

γιου φακινγκ σιπ, γιου μαδαφακα, που θα μου πεις εμένα γιου γουίςςςςςςςς

τι κάνεις μωρό μου?
μ'αγαπάς?

Anonymous said...

Θεοί! Δηλαδή οι ξετσιπωσιές που γράφετε εδώ, βασίζονται μόνο στο 7% των εκφραστικών σας μέσων; Και πού να είχαν δηλαδή την συμπλήρωση/υποστήριξη της body language που... επιλύει τις αμφισημίες!!

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Δίκηο, πάρα πολύ δίκηο...