Monday, November 27, 2006

Μία ευχάριστη έκπληξη

το νέο τεύχος του Διφώνου είναι χάρμα οφθαλμών αλλά και αυτιών!

με αφορμή τα 25 χρόνια από την αρχή της φιλίας-συνεργασίας του Σταμάτη Νικολακοπούλου και της Λίνας Κραουνάκη δίνει "δώρο" φοβερό cd με μερικά από τα καλύτερα τραγούδια της κοινής εποχής τους!

...εντάξει, δεν θα βρεις κάποιο από τα μεγάλα μεγάλα μεγάλα σουξέ τους μέσα αλλά τραγούδια σαν το "κόκκινα γυαλιά" το "ανεβάσαμε" και την "ζελατίνα" τα έχει... οπότε θα το ακούσεις πολλές φορές, trust me!

επειδή είμαι καφτώ αγώρη σου ανεβάζω εδώ "τα καντήλια" που νομίζω ότι είναι μέσα στα τρία αγαπημένα μου τραγούδια του δίδυμου αυτού!

ενδεικτικοί στίχοι αριστουργήματος:

...όσο καίν' ακόμα τα καντήλια μας
λάβα το φιλί θα καίει τα χείλια μας
σώματα θα ανάβουμε στα στρώματα
και στα παπλώματα όλοι αραχτοίοιοιοιοιοιοι!

όσο αντέχει ακόμα το σαρκίο μας
και όσο υπάρχει κάτι στο ψυγείο μας
έρωτα ζωής εμείς θα ζήσουμε
και όταν θα σβήσουμε θα μεταλλαχτεί!

ΟΜΩΣ! ...το καλύτερο πράγμα σε αυτό το τεύχος του Διφώνου δεν είναι το cd.

Είναι ένα ΦΟ-ΒΕ-ΡΟ αφιέρωμα/ιδέα που το ίδιο το περιοδικό περιγράφει ως εξής: "δώσαμε 17 κλασικά εξώφυλλα δίσκων βινυλίου σε 8 γραφίστες και τους ζητήσαμε να τα ακούσουν και να μας προτείνουν πως θα τα σχεδίαζαν οι ίδιοι σήμερα".

Από τα ωραιότερα πράγματα που έχω δει ποτέ σε ελληνικό περιοδικό!

Σου ανεβάζω ένα μικρό δείγμα
που βρήκα στο site του Διφώνου αλλά ελπίζω να βρεις τρόπο να δεις και τα υπόλοιπα. Ανάμεσα στους δίσκους που έχουν "ανασχεδιαστεί" είναι το Reflections και η Μυθολογία του Χατζiδάκι, τα Τραγούδια της γης μου της Χαρούλας, η Μικρά Ασία του Καλδάρα, η Τετραλογία του Μούτση και το Ρεμπέτικο του Ξαρχάκου.

...δεν μπορείς να φανταστείς τι ωραία που είναι!!!

(σε παρακαλώ αν πάρεις το περιοδικό προσπάθησε τα κείμενα ύμνους στην ντεκαυλοσύνη να τα αγνοήσεις εντελώς - ακόμα καλύτερα σκίσε την σελίδα που βρίσκονται...
αναφέρομαι στις στυλιστικές τιποτότητες της Μυτιληναίου και του Οδυσσέα Ιωάννου ας πούμε - καλά, αυτοί οι δύο ζούνε σε μία άλλη χώρα; ...εγώ γιατί είμαι ευτυχισμένος που ζω στην πεατρίδα μου και στην πραγματικότητά της; Και αφού μισούν τόσο πολύ την ελληνική πραγματικότητα γιατί δεν μεταναστεύουν για πάντα κάπου πολύ μακριά; ...Πο πο γκρίνια αδελφάκι μου!!!)

αααα, το τεύχος έχει και αφιέρωμα στην Ρωσική μουσική! σούπερ!

2 comments:

Anonymous said...

Η ιδέα με τα εξώφυλλα είναι καταπληκτική. καλή βδομάδα, προβατάκο μου.

alienlover said...

!!!! εξαιρετική ιδέα τα εξώφυλλα!Πω πω, πρέπει να στείλω καποιον να μου πάρει αυτό το τεύχος!
(ο Ιωάννου ήταν στην μπούκα από τότε που διαπίστωσα ότι για να ακούσω μελωδία από 'δω πρέπει να πληρώνω. 'Ομως, μετά τα τελευταία με τις απολύσεις μερικών παραγωγών (των καλύτερων του σταθμού..) έχει φάει ένα πολύ μεγάλο Χ..)