Wednesday, January 24, 2007

Pop 80s attack #4

Να σου πω τι πιστεύω εγώ;

Πιστεύω ότι οι δύο τύποι από του Tears For Fears και ο εθνικός μας star ο Ευαγγελόπουλος είναι τρίδυμα separated at birth. Ίδια μάνα τους γέννησε αυτούς τους τρεις, φαίνεται στις φάτσες τους, κυριώς στα χαρακτηριστικά του στόματός τους, και όταν η Νικολούλη θα ενώσει τα τρία αδέλφια, η εκπομπή θα σπάσει ρεκόρ.

Έχουν ρε παιδί μου την ίδια θηλυπρεπούρα και οι τρεις - καμία σχέση με τους Pet Shop Boys, ένα ποπ ντουέτο που είναι σούπερ μάτσο και αρρενωποί και μπούτς και άντρακλες (... ... ... ... καλά, καλά μην φωνάζεις λέμε και καμία υπερβολή να χαλαρώνουν πότε πότε τα μπουτάκια μας να βγάλουμε την ημέρα...).

Οι Tears For Fears λοιπόν στα τέλη της δεκαετίας του 80 έβγαλαν ίσως το καλύτερό τους τραγούδι, και σίγουρα αυτό που μου αρέσει περισσότερο στην αυστηρά οριοθετημένη από τα 80s καριέρα τους.

Έχω την αίσθηση πως πρόκειται για το τελευταίο τους single - μετά ξεμαλλιάστηκαν με αφορμή έναν γκόμενο και το διέλυσαν το μαγαζάκι. (θυμάται κάποιος από τους ευγενικούς, sexy, uber καλλιεργημένους, και pop conscious αναγνώστες του www.provato.gr αν το advice for the young at heart ήταν το επόμενο ή το προηγούμενο sinlge από αυτό που σήμερα σου αφιερώνω με όλη μου την προβατένια αγάπη;).

Woman In Chains λοιπόν, από τους Tears For Fears, ένα απίστευτα ωραίο, μελωδικό και κάμποσο επικό τραγούδι, που ασχολείται με το φλέγον κοινωνικό θέμα της χορεύτριας σε strip show που την κακοποιεί ο γκόμενός της άσχημα, ειδικά αν είναι τεκνό αθλητής. Σαν να μην έφτανε η θυληπρεπούρα που έχουν από μόνοι τους έβαλαν και μία γυναίκα να τραγουδήσει μαζί τους την φωνάρα Oleta Adams.

Α Γ Α Π Η Μ Ε Ν Ο! ... και το έχεις, χάρη στον προβατάκο σου.

5 comments:

Anonymous said...

Δεν είναι το τελευταίο τους, αλλά συμφωνώ ότι πρόκειται για το καλύτερό τους, το Advice ήταν μετά, ακολούθησε το Famous Last Words άσε που έκαναν reunion το 2000 και εξακολουθούν να βγάζουν έκτοτε νέα τραγούδια - ποιός τα έχει ακούσει θα μου πεις...

Anonymous said...

Α! Δεν το πιστευω, παλι διαφωνω! Εγω θα εβαζα η το "Head over heels" η το "Showing the seeds of love"! Καλο ειναι κι αυτο δεν λεω!

Γιώργος said...

Κι εγώ το Sowing the Seeds of love το θεωρώ πολύ καλό κομμάτι για τα δεδομένα του γκρουπ.

Provato said...

μπράβο ενημερωμένο καφτώ αγόρη blueprints. είσαι ταίληω! (και ναι, τα τραγούδια τους μετά το 2000 νομίζω ούτε η εταιρία δεν τα έχει ακούσει... χεχεχε)

billzouk εδω μέσα το Playlist το κάνω εγώ... (καλά, δεν είμαι και πολύ αυστηρός σε αυτό...). Πάντως το sowing μου άρεσε κι εμένα πολύ, αν και όχι τόσο όσο το woman!

alberich! καλή χρονιά (αν και καθυστερημένα!) μπεεεελπίζω να είσαι καλά! :-))

Γιώργος said...

Έχεις δίκιο :-)Καλή χρονιά λοιπόν και νάσαι πάντα καλά