Tuesday, February 06, 2007

Μικρή τυχαία σκέψη

Όταν ασχολείσαι με έναν τομέα ή δραστηριότητα που η "αποτελεσματικότητά της" δεν μπορεί να μετρηθεί με αντικειμενικά κριτήρια (για παράδειγμα στην δημιουργία ιδεών για την διαφήμιση ή στην δημιουργία έργων τέχνης) η ανασφάλεια για τα πράγματα που επινοείς ή σκέφτεσαι είναι αναπόφευκτη.

υπάρχουν όμως δύο τρόποι να την βιώνεις αυτήν την ανασφάλεια - και νομίζω εκεί βρίσκεται η μεγάλη διαφορά κάποιων δημιουργών από κάποιους άλλους:

Μπορείς λοιπόν να "κόβεις" ιδέες διότι υπάρχει πιθανότητα να μην έχουν επιτυχία.

Μπορείς όμως και να εγκρίνεις ιδέες διότι υπάρχει μεγάλη ελπίδα να έχουν επιτυχία.

4 comments:

Αθήναιος said...

Πάντως, σε μεγάλο βαθμό παίζει και το να είχες όντως μια καλή ιδέα, να εκπονηθηκε με αρτιότητα αλλά να μην είχε το αναμενόμενο appeal αν και εξακολουθώ να πιστεύω πως όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα.

P. said...

Και πιο είναι το αποτέλεσμα? Μάλλον αν μια διαφήμιση αύξησε η όχι τα κέρδη του πελάτη. Ακόμα και αν αυτή είναι άθλια. Γιατί πόσες είναι οι διαφημίσεις που έχουν κάποια καλιτεχνική αξία ή είναι έξυπνες ιδέες? πολύ λίγες. Οι περισσότερες είναι απλά το όχημα (yugo) για να επικοινωνίσεις κάτι. Απ'ότι έχω καταλάβει οι πελάτες κατά κανόνα διαλέγουν, δεν ξέρω τα κριτήρια, εντελώς αντίθετα με τους art και τους copy - όταν απλά δεν σου φορούν τη δική τους ιδέα.

amvro said...

privet provatiouk! kak dela horoso?

Provato said...

Αθήναιε συμφωνώ ότι το αποτέλεσμα κρίνει όλα σχεδόν. Πάντως εγώ αναφερόμουν περισσότερο στο στάδιο πριν. Όπου σαν δημιουργός ή καλλιτέχνης πρέπει να αποφασίσεις ποιες σκέψεις σου θα αρχίσεις να υλοποιείς, ποιες θα εκθέσεις δηλαδή. Μπεεεεε

Holden ειδικά για την διαφήμιση νομίζω ότι η αύξηση των κερδών του πελάτη είναι σωστό να είναι το μόνο κριτήριο. Εμπορική επικοινωνία είναι (η διαφήμιση) δεν είναι καλλιτεχνική. Απλά υπάρχει τρόπος να είσαι και πουλησιάρης αλλά και έξυπνος. (άσε που όταν είσαι μάγκικα έξυπνος είσαι και πιο πουλησιάρης - και αυτό είναι κανόνας).

privet amvrosiofski. ya ochin oustafsii, ou minia plahoe nastrayeniyia!!! ou tibia?