Thursday, April 26, 2007

How to be a bitch - Μάθημα 3

Υποτίθεται ότι ο χώρος της διαφήμισης είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικός και οι άνθρωποι είναι συμπλεγματικοί και "κάπως". Ισχύει. Πολύ.

...αλλά εμένα αυτό μου "αρέσει" - όχι όταν το νιώθω στο πετσί μου, αλλά μου "αρέσει".

Το βλέπω ως την άλλη πλευρά του νομίσματος "ενδιαφέρομαι για την δουλειά μου, θέλω να πάω μπροστά, είμαι φιλόδοξος, έχω καλλιτεχνικές ευαισθησίες".

Έτσι, όσο αποκτώ εμπειρία στην δουλειά μου και τους άγραφους νόμους του χώρου της διαφήμισης έχω μάθει να κάνω ότι δεν ακούω κάποια πράγματα, να τα περνάω στο ντούκου.

Εξάλλου πάντα πίστευα ότι το καλύτερο που έχω να κάνω με τους ανθρώπους είναι να βρίσκω τα πράγματα που με ενώνουν μαζί τους, όχι αυτά που με χωρίζουν.

Αυτό, δε, είναι κάτι που προσπαθώ να το εφαρμόσω στην καθημερινότητα μου ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ...ακόμα και στις περιπτώσεις που είναι λίγο πιο δύσκολο - όπως ας πούμε όταν ένας εξίσου φιλόδοξος συνάδελφος λέει μία μπηχτή για μία δουλειά μου, ή για την εταιρία που εργάζομαι, ή για το στιλ μου (...στο κάτω κάτω, ομολογώ ότι θα ήταν τεράστιο ψέμα να ισχυριστώ ότι δεν ρίχνω πότε πότε κι εγώ την μπηχτή μου...).

Υπάρχουν όμως μερικές φορές που είναι αδύνατο να αντιδράσω σαν να μην την άκουσα σην αρνητικότητα των συνδιαφημιστών. Ίσως έχει να κάνει με το ότι είμαι σε κακή μέρα... Ίσως έχει να κάνει με το ότι το άτομο που μου πετάει τον αρνητικό εμετό του πάνω στην μούρη είναι ένα άτομο με το οποίο δεν θέλω να βρω αυτά που με ενώνουν.

[Μην σου πώ ότι επιβεβαιώνομαι κιόλας με το να ξέρω ότι με κάποιες συγκεκριμένες φάτσες δεν έχω τίποτα παρόμοιο...]

Τις προάλλες λοιπόν συναντιέμαι τυχαία στο Κολωνάκι με έναν τέτοιο τύπο...

κάποτε δουλεύαμε μαζί και από την εποχή εκείνη έχουμε μείνει και οι δύο με τις χειρότερες εντυπώσεις ο ένας για τον άλλο. σε αυτό έχουμε λοιπόν κάτι κοινό.

Έχουμε όμως μία μεγάλη διαφορά στο πως χειριζόμαστε τις εντυπώσεις αυτές.

Εγώ, επειδή έχω να πλύνω πιάτα και να πάω για κολύμπι, δεν ασχολούμαι. Προτιμώ να έχω μία στωϊκότητα. Για να το πω απλά σκέφτομαι: "τον χ δεν το γουστάρω καθόλου... αλλά αυτό είναι κάτι που θα γίνεται στην ζωή μου... συχνά θα έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους που δεν είναι my cup of tea... οπότε δεν έχω κανένα λόγο να γίνομαι μπίτσι και αρχίδι - καλύτερα να μην ασχοληθώ καθόλου..."

Εκείνος, δυστυχώς, κάθε φορά που συναντιόμαστε φροντίζει να μου την λέει με τρέλα και με κορδέλα. Με την παραμικρότερη αφορμή - καμία φορά και χωρίς αφορμή...

Έτσι και πρόσφατα: Με αφορμή ότι πρόσφατα πήρα προαγωγή στην δουλειά, μου λέει με ειρωνικό ύφος και στιλάκι απαξίωσης...

"ωωω! καλημέρα δημιουργικέ διευθυντά!!!"

Μου γυρίζει το μάτι... αρχίζω να φαντάζομαι κουτάβια λαμπραντόρ την ώρα που μεγάλες εταιρίες καλλυντικών κάνουν πειράματα στα μάτια τους για να δουν την οξύτητα της χλωρίνης... Περνά από το μυαλό μου όλο το Παρασκευή και 13 the super Splatter version...

Άλλα δόξα τω Θεώ, αγαπημένε, sexy, καλλιεργημένε και πανέμορφε αναγνώστη ο προβατάκος σου είναι ετοιμόλογος... και έχει και καλή μνήμη.

Θυμάμαι λοιπόν ότι ο κύριος αυτός ήταν για κάμποσα χρόνια με μεγάλη θέση σε μία εταιρία διότι ήταν... χιχιχι χοχοχο χεχεχε...

ξάδελφος μακρινός του ιδιοκτήτη.

...χιχιχι χοχοχο χεχεχε μούμπλε μούμπλε μούμπλε. φιστ μπόινγκ!

Οπότε με πραγματικά γλυκό χαμόγελο και καμία απολύτως ειρωνία του απαντώ... "καλημέρα, ξάδελφε του ιδιοκτήτα!".

τελικό σκορ του αγώνα: πρόβατο - κουλός = χίλια - μηδέν!


και άμα σου αρέσει Λάμπρο, ξαναπέρασε από την Άνδρο. (λες να έχω καμία ελπίδα όταν βρισκόμαστε με τον εν λόγω να λέμε μόνο τυπικότητες... ή όχι;).

... ασταδγιάλα μαλακισμένο. ασταδγιάλα. που θα μου την πεις κιόλας. ασχημόψυχε:

12 comments:

Anonymous said...

Πρόβατε ένα έχω να σου πω: Ν' αγιάσει το στόμα σου!
Δεν ξέρεις πόσα μου θύμισες με τα τελευταία ποστ που έχεις ανεβάσει. Είσαι άμπεεεεχτος.

ΥΓ
(Γιατί άλλαξες το φόντο στο blog, καλέ; ΣΤΡΑΒΩΘΗΚΑ!)

Anonymous said...

xexe eisai etoimologos kurie provate ontws!!!

Anonymous said...

Καλέ μου πρόβατε, τι σε έχει πιάσει? Στα τελευταία τρία ποστ διακρίνω - correct me if I am wrong - συσσωρευμένη επιθετικότητα. Καλά κάνεις βέβαια, διότι αυτά τα πράγματα άμα μένουν μέσα γίνονται επικίνδυνα. Θυμήσου όμως τη ρήση του ευφυούς Κλαούζεβιτς: "Από τη στιγμή που κερδίζεται η παρτίδα ο νικητής είναι πάντα ειρηνόφιλος" (πόσες νίκες χρειάζεσαι ακόμα;;;;;)
Take care

Lina said...

ρε......

μήπως έχεις περίοδο;;;;;

=Ρ (έλααα.... πες τη μου!)

srt said...

Γιατί μου φαίνεται πως και ο ιδιωτικός τομέας έχει αποκτήσει χουνέρια δημοσίου ; Κορυφαία απάντηση για να στρώσει

Anonymous said...

χαχαχα πολύ σε πάω προβατάκο μου!!!!

Ασχετο αλλά χθές είδα μια διαφήμιση που πολύ μου άρεσε λέμε χτύπησε τη συναισθηματική μου φλέβα...νομίζω είναι για έρανο για τον αντικαρκινικό παίδων....έδειχνε το 3χρονο το κοριτσάκι που πήγε και κατακουτσούρεψε το υπέροχο μαλλί του για να δώσει τις τρίχες στο αδερφάκι του που είναι φαλακρό απο τις χημειοθεραπείες με σλόγκαν δώσε κάτι που δεν χρειάζεσαι νομίζω αλλά οχι σίγουρα καθώς ψάρωσα με τη διαφήμιση και κάπου το έχασα το μυαλό και το κορόμηλο που πήγε να τρέξει...σνιφ σνιφ κάτι τέτοια με κάνουν να θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος...

Anonymous said...

χεχεχε!...
καιρό είχα να σ' ακούσω.
:)

Tanila said...

Χμμμμ... σου έχω πεί ότι με φτιάχνεις;
Ναι, ναι ναι, θα ειμαι το πρόστυχο κορίτσι σου μέχρι το τέλος, μετά από αυτό που διάβασα.
Αλήθεια ΠΟΥ είναι το παλιό πρόβατο-φόντο; μας λείπει)

Unknown said...

έτσι! έεεετσι που ν' αγιάσει το στόμα σου!

άκου περιστατικό από πληρωμένη απάντηση να γελάσεις. Σκύβει χοντρή και αγενής κυρία κάποτε στο πενταετές κοριτσάκι που υπήρξε η μαμά μου, λιγνό σαν κλαράκι τότε, και του λέει (παρουσία της γιαγιάς) "Κατσαρίδες σε ταιζει η μαμά σου πουλάκι μου?"

και τι απαντάει το μικρό?

"ναι! κι εσάς βόδια!"


άντε καλημέρα να χουμε :)

billzouk said...

Α! Εχεις γινει & διευθυντης!
Αυτο ηταν δεν σου μιλαω! Παω να κανω αποκλειστικο συμβολαιο με την bbdo. Αι στα κομματια! λολ.

Provato said...

μπεεεεε giorgio... Μπεεεεευχαριστώ πολύ. (όπως είδες το άλλαξα το φόντο, δεν μπορώ να σου αντισταθώ!) μπεεεε φίλε!

Μπεεεε idimon. δεν ειμαι τόσο ετοιμόλογος.... εκνευρισμένος είμαι.. χεχεχεχοχοχοχιχιχι

v. δεν έχεις άδικο... αλλά η ζωή είναι πολύ μικρή για να τα αφήνουμε όλα να πέφτουν κάτω πάντα... ακόμα, δεν ξέρω αν έχω επιθετικότητα ή αυξημένη αμυντικότητα... (που κατά κάποιο τρόπο είναι το ίδιο, δεν είναι;) μπεεε

Lina λες; Lololololo... χεχεχεχοχοχοχιχιχι! :-)) (δεν πρόκειται να την πω σε εσένα... μόνο σε κουλούς την λέω... χεχεχε)

filistor Μπεεεε φίλε. (νομίζω ότι ο ιδιωτικός τομές σε κάποια πράγματα έχει ξεπεράσει τον δημόσιο... χχιχιχι) :-))

Provato said...

μαράκι, μπεεεε μωρό μου... την έχω δει κι εγώ αυτή την διαφήμιση και είναι όντως υπέροχη. :-))

ροίδη μπεεεεεε. :-)


τανίλα κι εγώ είμαι το μικρό πρόστυχο πρόβατό σου... το παλιό πρόβατο με το τσιγάρο καταργήθηκε. Το βαρέθηκα.... μπεεεεε :-))

isis μπεεεε. το λατρεύω αυτό το μωρό - μαμά σου! να της δώσεις τα φιλιά μου και τα συχαρήκια! χεχεχεχοχοχοχιχιχι! :-))

billzouk Κανόνισε να υπογράψεις τίποτα να γίνουμε από δύο χωριά εδώ μέσα.... ΚΑΝΟΝΙΣΕ.. Lol στα μούτρα σου! Μπεεεε :-))