Thursday, May 03, 2007

Ξεστραβώσου δημοσιογράφε

Την πρώτη Μαϊου απονεμήθηκαν στην Αμερική τα Εθνικά Βραβεία Περιοδικού τύπου.
Τα βραβεία απονέμονται από τον σύλλογο των Αμερικάνων Δημοσιογράφων Περιοδικών και βραβεύουν μεταξύ άλλων:

  • Την αποτελεσματικότητα με την οποία το γράψιμο, το ρεπορτάζ, η σύνταξη των κειμένων και το design ενός περιοδικού συνδυάζονται και έχουν αποτέλεσμα τόσο να διασκεδάσουν τον αναγνώστη όσο και να υλοποιήσουν τον "στόχο" του περιοδικού, την "θέση" στο ευρύτερο media τοπίο.
  • το πως ένα κομμάτι σε περιοδικό βοηθά τους αναγνώστες του να βελτιώσουν την ζωή τους. (κατηγορία Personal service)
  • το πως ένα κομμάτι σε περιοδικό βοηθά τους αναγνώστες να απολαμβάνουν κάποια ψυχαγωγική δραστηριότητα. (κατηγορία leisure interests)
  • το πως ένα κομμάτι σε περιοδικό καλύπτει ένα γεγονός, μία κατάσταση ή ένα πρόβλημα που έχει σύγχρονη σημασία και ενδιαφέρον (κατηγορία reporting)
  • φυσικά το design (όλοι ξέρουν πόσο απίστευτα σημαντικό είναι το στήσιμο ενός περιοδικού...)
  • τα sites περιοδικών (Κατηγορία general excellence online)... και εδώ εμείς θεωρούμε ότι τα περιοδικά και τα sites είναι "ανταγωνιστικά" το ένα του άλλου.

σε αυτή εδώ την σελίδα μπορείς να δεις τους υποψήφιους αλλά και τους νικητές κάθε κατηγορίας. Το mind candy της σελίδας είναι ότι σου δίνει την δυνατότητα να τυπώσεις τα άρθρα των περιοδικών που διακρίθηκαν είτε με υποψηφιότητα είτε με βραβείο.

...όπως καταλαβαίνεις έχω ξεκολλωθεί να τυπώνω.

Επισημαίνω μόνο το κομμάτι του esquire για την σφαγή στο Beslan, το αφιέρωμα του Rolling Stone στην Scientology, και όλα τα κομμάτια στην κατηγορία fiction. enjoy!

1 comment:

ilias n. said...

το κομμάτι για το μπεσλάν είναι συγκλονιστικό, από αυτά που σου πιάνεται το στομάχι. διαβάστε το, είναι sos.
χαιρετώ