Sunday, June 10, 2007

Μπλιάξ Americana

έχω στα χέρια μου το καινούργιο τεύχος του PEOPLE! ("καινούργιο", ο Θεός του κουτσομπολιού να το κάνει - στην πραγματικότητα σε σχέση με την Αμερική βρισκόμαστε ένα τεύχος πίσω, λες και έχουμε σκοτώσει κανέναν άνθρωπο, λεςκαι εμάς δεν μας έχουν γεννήσει μανάδες και δεν έχουμε δικαίωμα στην ενημέρωση ασταδγιάλα ασταδγιάλα ΑΣΤΑΔΓΙΑΛΑ...)

...σκέφτηκα αγαπημένε sexy αναγνώστη να κάνουμε μαζί μία βόλτα στις σελίδες του. Το ξέρω ότι βασική σου προτεραιότητα στην ζωή είναι ο Thomas Mann, η Κορεάτικη σινεφίλ σκηνή και τα εναλλακτικά rock group από πόλεις της Μακεδονίας (υπό τον όρο να μην γίνονται download τα "τραγούδια τους" πάνω από 11 φορές γιατί τότε θεωρείς ότι ξεπουλήθηκαν) και δε σε αδικώ...

αλλά πότε πότε χρειάζεται λίγο να βλέπουμε και τα σουσούμια των διασήμων, αν μη τι άλλο για να ξέρουμε πως να φερθούμε και τι να περιμένουμε όταν με το καλό βρεθούμε στην θέση τους (...δε στα πα, εγώ το έχω σίγουρο... για σένα εννοώ, όχι για μένα...).

Φύγαμε λοιπόν:

Το μεγάλο θέμα του τεύχους είναι το κρίσιμο ερώτημα, η μεγάλη αγωνία, η πύρινη ανησυχία όλου του κόσμου: Τι συνέβη στην Lindsay Lohan; Αυτός είναι ο τεράστιος τίτλος στο εξώφυλλο του περιοδικού (υπότιτλος με ροζ γράμματα:μπορείς κανείς να την σώσει;) στο οποίο υπάρχει μεγάλη φωτό της Lindsay από την εποχή που ήταν νινί σταρ, το 1998, και ένθετη μικρότερη τωρινή φωτογραφία που την δείχνει να κοιμάται στη θέση του συνοδηγού, με ανοιχτό το στόμα (και με σαλάκι να τρέχει από το πλάι του), κόκκαλο από τα ναρκωτικά και το ποτό.

Το άρθρο γενικά είναι φιλικό προς την Lindsay - λένε μεν ότι έχει γίνει μεγάλη αλήτισσα αλλά έχουν και μαρτυρία της Jane Fonda με την οποία πρόσφατα γυρίσαν μαζί ταινία ότι είναι "φο βε ρά ταλαντούχα, δεν υπάρχει πιο σου λέω, να, να, το λέω και ανατριχιάζω κοίτα την τρίχα στην γάμπα...". εδώ είναι το άρθρο, άμα θες ρίχτου μία ματιά.

Στην στήλη με τις αποκλειστικότητες και τις μπουκίτσες με τα φρέσκα νέα:

γίνεται αναφορά στην ανοιχτή επιστολή που έστειλε μέσω του site της η Britney (γκρ γκρ γκρ βρωμομπίφτεκα...) σε όλους τους fan της σχετικά με το δικό της δράμα ναρκωτικών και ποτού και ψυχολογικού λαλά που ζει τους τελευταίους μήνες, και το οποίο τελειώνει και θα επιστρέψει στην κορυφή των charts όλου του κόσμου, πανέμορφη και τέλεια και με μοναδικά υπέροχα τραγούδια και δισεκατομμύρια πωλήσεις δίσκων...

βλέπουμε φωτογραφίες του πρωταγωνιστή τη νέας σειράς του HBO John From Cincinnati που έχει κάνει αυτός που έκανε και το Deadwood (...δεν φαίνεται ενδιαφέρουσα η ιδέα της σειράς...το περιοδικό την περιγράφει ως surf-noir και την ψιλοθάβει στα reviews section... μου μυρίζεται φλόπα),

και μαθαίνουμε ότι η Jennifer Aniston μάλλον βρήκε καινούργιο γκομεναίο (αυτή η είδηση είναι το βασικό θέμα του τωρινού τεύχους του People το οποίο ακόμα στην "βλάχα ευρώπη" δεν έχει έρθει, μη χέσω - μάλιστα υπάρχουν και φωτογραφίες του τύπου). Πάμε στις νέες κυκλοφορίες: Δίνουν καλό βαθμό στο καινούργιο cd του Paul McCartney, μέτριο βαθμό στα cd της Ultra Nate (καλέ, ζει αυτή ακόμα;) και της Joan Osbourne "what if god was one of us" (ξανά μανά: καλέ, ζει αυτή ακόμα;).

Στις ταινίες, θάβουνε το καινούργιο του Kevin Costner, το Mr Brooks στο οποίο συμπρωταγωνιστούν η Demi Moore και ο William Hurt (όλοι μαζί παιδιά: ΚΑΛΕΕΕΕΕ, ζουν αυτοί ακόμα;) και δίνουν καλό στην ταινία του τύπου που έκανε το 40 year old virgin, το Knocked Up (...νί μου...).

Όσον αφορά στα βιβλία, (ναι, μην στραβώνεις το στόμα σου, το People έχει κάθε βδομάδα στήλη για νέες κυκλοφορίες...) το περιοδικό έχει πάρα πολύ καλοφτιαγμένο, μα πάρα πολύ, αφιέρωμα σε summer reading όπου προτείνει καμία 25αριά βιβλία για την Αμερικανίδα βιβλιόφιλη, τον Αμερικάνο βιβλιόφιλο. Ζηλεύω ασταδγιάλα!

Κατηγορία κοινωνικά - πολιτικά θέματα: Υπάρχει άρθρο για την Elizabeth Edwards, την καρκινοπαθή σύζυγο ενός από τους υποψηφίους για την Αμερικάνικη Προεδρία.

...υπάρχει άρθρο για μία οικογένεια που βρέθηκε σφαγμένη στο σπίτι τους σε μία ειδυλιακή πόλη της Pennsylvania. Το άρθρο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για τον έξης λόγο: Αισθάνομαι ότι μπορείς να εντοπίσεις μέσα του (στο άρθρο, χαζή...) πράγματα που γράφτηκαν μόνο και μόνο για να βοηθηθεί η αστυνομία στον εντοπισμό του δολοφόνου. Ακούγεται πολύ χαζό και φαντασιόπληκτο από μέρους μου, αλλά όντως ισχύει. Αν το διαβάσεις θα το πιάσεις πολύ καθαρά κι εσύ - αναφέρει ας πούμε σε κάποιο σημείο ότι και καλά η αστυνομία βοηθήθηκε και καλά στις πρώτες και καλά έρευνες από το σκύλο και καλά ενός γείτονα που και καλά εντόπισε τον δρόμο μέσα από το δάσος και καλά που πήραν οι δράστες και καλά μετά τους φόνους. Μούφες! ...πάντως για την ιστορία η μόνη επιζήσασα από την οικογένεια είναι η μεγάλη κόρη που βρισκόταν στο σπίτι (είχε έρθει για Σαββατοκύριακο από την σχολή της) και ίσως εκεί βρίσκεται το κλειδί του μυστηρίου. χμ χμ χμ χμ, μωρέ λες;

...και υπάρχουν άρθρα για φανταράκια στο Ιράκ που σκοτώθηκαν ή αγνοούνται (μην ξεράσω με τον χαζαμερικάνικο πατριωτισμό - by the way το πήρες πρέφα ότι οι νεκροί των Αμερικάνων στο Ιράκ έφτασαν τους 3 χιλιάδες;), και για μία κακοποιημένη που she got over it και τώρα που είναι γιαγιάκα βοηθά παιδάκια να σπουδάσουν (... ... ... θου κύριε...).

Πολλά θέματα του περιοδικού είναι φυσικά από την κοινή γλώσσα της εποχής, από το καφενείο του παγκόσμιου χωριού μας, δηλαδή από την τηλεόραση. Μέτρα:

Υπάρχει άρθρο για την νικήτρια του τελευταίου American Idol και το πόσo της αρέσει που είναι παχουλή.

Υπάρχει άρθρο με φοβερή ιδέα: Οι πρωταγωνίστριες του thirtysomething 20 χρόνια μετά την προβολή της σειράς. Ζηλεύω ασταδγιάλα ασταδγιάλα γαμώτη πούστηδες τέλεια ιδέα - φαντάσου την σε ελληνικό περιοδικό: οι πρωταγωνιστές των Απαράδεκτων 15 χρόνια μετά! (θυμάται κανείς αν αυτή η σειρά είχε έρθει Ελλάδα ποτέ - εγώ πάντως δεν την είχα δει, είχα όμως αγοράσει το soundtrack και μου άρεσε αρκετά).

Και υπάρχει άρθρο Α ΓΑ ΠΗ ΜΕ ΝΟ με Υ ΠΕ ΡΟ ΧΗ συνέντευξη Sarah Jessica Parker! Το Σαρακάκι "έβγαλε" μία συλλογή ρούχων με την υπογραφή της για μία αλυσίδα πολυκαταστημάτων, τα οποία είναι μεν στιλάτα, αλλά όλα στοιχίζουν κάτω από 20 δολλάρια. Στη φωτογραφία του άρθρου φωτογραφίζεται με το τζην της συλλογής της το οποίο κάνει αν έχεις το θεό σου, 14 δολλάρια. και της πηγαίνει μία χαρά! ιδου η φωτό:
Εντάξει γενικότερα η τύπισσα είναι πολύ νορμάλ και την πάω τρελά. Λέει σε κάποια στιγμή για το γιο της όταν την ρωτάνε πως απαντά στις "δύσκολες ερωτήσεις" που όλα τα παιδιά κάνουν: πηγαίνει σε ένα σχολείο όπου υπάρχουν πολλά παιδιά με εντελώς διαφορετική οικογένεια από την δική του, οπότε καμία φορά έρχεται και μου λέει "η Jen έχει δύο μαμάδες" ή "ο Τσάρλυ έχει δύο μπαμπάδες" και έτσι μιλάμε πολύ συχνά για το τι σημαίνει να είσαι πουσταριό... Γενικά προσπαθώ το όλο gay thing να το συλλάβει με όρους που δεν θα τον μπλοκάρουν ούτε θα είναι υπερβολικά επιτηδευμένες για την ηλικία του... εντάξει, δεν το συζητό, η γκόμενα αξίζει τρελό respect να μιλάει στο τετράχρονο με ανησυχία και ενδιαφέρον για το πως θα συλλάβει την ένοια gay lesbian κ.λπ.

(τι είπες εσύ εκεί πίσω κάγκουρα;... φοβάσαι θα το κάνει πουστάκι το παιδί; ...καλά, δεν ντρέπεσαι καθόλου; τίποτα δεν σέβεσαι; ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ δεν έχεις; ούτε την πρωταγωνίστρια του sex and the city δεν μπορείς να μην κριτικάρεις; ουουουουου ρε!)

εδώ είναι όλη η συνέντευξη έχει και bonus μεζεδάκι τι κάνουν στην καριέρα τους τώρα οι συμπρωταγωνίστριες της Sarah στο Sex And The City.

Αυτά, μην σε κουράζω άλλο - έχει και άλλα ενδιαφέροντα νέα και θέματα το περιοδικό, αλλά αυτό πια θα είναι σεντόνια πειραϊκή πατραϊκή, δεν θα είναι post. Οπότε το κόβω εδώ.

...ορίστε, τώρα ξέρεις το zeitgeist της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής. ΟΛΟ! λες και είσαι Οκλαχομιότισα!

ευγωμόνησέ με γρήγορα στα σχόλια... ΓΡΗΓΟΡΑ είπα! μπεεεε

ΥΓ: δεν μπορώ να μην κρατηθώ να σου πω και αυτό, γιατί είναι σημαντικό σημείο των (Αμερικάνικων) καιρών. Η μεγαλύτερη διαφήμιση στις σελίδες του περιοδικού, 5 ολόκληρες συνεχόμενες σελίδες παρακαλώ είναι... για τί είναι λες;

για φάρμακο εναντίον της μανιοκατάθλιψης. ...how appropriate, και κυρίως how symbolic.

Σε περιοδικό για την διασημότητα και την glamourιά να διαφημίζεται με 5 σελίδες ...φάρμακο για την μανιοκατάθλιψη (για να είμαστε δίκαιοι, οι 3 σελίδες είναι η διαφήμιση - οι υπόλοιπες δύο είναι τα μικρά γράμματα, εκεί που λέει ότι "αν πάρετε αυτό το χάπι θα θελήσετε μάλλον να σκοτώσετε το ανηψάκι σας αν είναι ξανθό. Αν είναι μελαχροινό θα θελήσετε αλλά μάλλον θα το ελέγξετε και μούμπλε μούμπλε και γιαγκαντι γιάγκαντι και μούμπλε μούμπλε...)

ΥΓ2: επίσης θα ήθελα να σου θυμίσω ότι για μία βδομάδα δεν έχεις πια λόγο να βλέπεις ειδήσεις του Star. γκέγκε; γρήγορα στη ΝΕΤ είπα, γρήγορα!

10 comments:

fevis said...

Sarah Θεά και με κανένα λόγο να παίρνει το διαφημιζόμενο φαρμακάκι προφανώς... Αντίθετα από μας που έχουμε πολλούς λόγους αλλά επίσης δεν το παίρνουμε, ίσως γιατί δεν διαφημίζεται στο Life & Style που μπορεί να μην έχει θέμα για την Lohan, έχει όμως σελίδες σεντόνια, king size μεγέθους , για την βασιλική οικογένεια και τις διακοπές της... Ναι?

Katerina said...

Δεν κατάλαβα, αμνοερίφιο: θα μας φας την piazza Navone?? Ρε τσου κρατάω σούβλα!
Επί των θεμάτων μας όμως: δε βλέπω να αναφέρεις φερειπειν το σούσουρο που έγινε όταν η μάνα Λόχαν έκανε την ανταποκρίτρια (και δεν τη στέλναν στο Ιράκ;; Θα γλύτωνε και η Λίντση) στο red carpet της ταινίας που έκανε η Λίντση με τη Φώντα, και η Φώντα την έκανε ένα κουρέλι;;
Η σειρά ρούχων που έβαλε την οπλή της η Σάρα Τζέσικα Μικρό μου Πόνυ Πάρκερ είναι για σφουγγάρισμα. Τίποτις το ιδιαιτερο και με τέτοιες τιμές, θα είναι ακόμη χειρότερη ποιότητα και από τα H&M.
Επίσης δε βλέπω τίποτα σχετικά με το μικρό γιο της Μπρίτνης, που εμφανίστηκε επιτέλους σε φωτογραφίες κατόπιν πολλών μηνών που πιθανολογείτο ότι είχε σοβαρό πρόβλημα, και γι'αυτό δεν τον έβγαζε ποτέ η μάνα του βόλτα. Τελικώς είναι μια χαρά το μωρό νορμάλ, από φάτσα έστω. Από μάνα, ψώνισε από σβέρκο, τι να πω.
Τι άλλο έχω να πω;; Α ναι, το στόρι με τη Μάνιστον είναι μούφα, από τις βλακείες που βγάζει στη φόρα ο publicist της μόνο και μόνο για να μην ξεχνάμε τη σχετικώς ατάλαντη πελάτισσα του. Επίσης την αμέσως επόμενη μέρα βγήκε ο δημοσιοσχετίστας και διέψευσε το δεσμό, ξανά μανά για να τη συζητήσουμε. Ουστ Μάνιστον!
Αυτά τα ολίγα τελευταία νέα σχετικά με τα παραπάνω θέματα. Ταξί!

Anonymous said...

παρακαλώ πολύ, θα ήθελα τον γκόμενο της Άνιστον για μένα, πείτε του να κάνει κάτι για τους Έλληνες θαυμαστές του (εδώ κάνει ψυχικό στην Ελληνίδα της διασποράς, στους βέρους Έλληνες θα πει όχι;)

η φλοκάτη

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Λοιπόν, φάρμακο για μανιοκατάθλιψη ή και σκέτη κατάθλιψη δεν θα πάρουμε... Με τίποτε! Ό,τι (κι άλλο) και να μας συμβεί, έχουμε τρόπους να την χειρισθούμε, φυσικότερους! Κυρίως, έχουμε τρόπους, να την κρατήσουμε μακριά έτσι κι αλλιώς...
Η σειρά "thirtysomething" ασφαλώς και είχε παιχτεί για κάποιο διάστημα κι εδώ. Ήταν τότε, που η Ελληνική Τηλεόραση δεν είχε πλημμυρίσει με Ελληνικές σειρές κρωζόντων πρωταγωνιστών και reality για κάθε πικραμένο, αλλά έπαιζε και καμμιά αμερικανιά της προκοπής. Εν τάξει, δεν ήταν και πολύ κεφάτη η σειρά, πρέπει να παραδεχθώ... Λίγο γκρίζα τα έβλεπε και μέσ' στην ενοχή και στην μετάνοια και στα second thoughts, αλλά έθετε πραγματικά ζητήματα πραγματικών ανθρώπων...

Υ.Γ. : Είσαι καλά; I wonder...

Σερσέμης said...

11 η ώρα σήμερα το πρωί, το Channel 4 (...o Antenna της Αγγλίας) είχε εκπομπή με τίτλο Gay-Z που παρουσίαζε καθημερινά προβλήματα ομοφυλόφιλων teenagers.

Anonymous said...

Αχ κύριε Πρόβατε, είστε τόσο (ματόσο) μορφωμένος!!!!!

ethanandthecity said...

χαρά στο κουράγιο σου με το σεντόνι που έγραψες. αξιζε τον κόπο όμως! ευχαριστούμε για την ποιοτικιά ενημέρωση. ps1: έλεος πλέον με τα τζανκια - celebrities. αξιοπερίεργο είναι ο νηφάλιος διάσημος and not the other way around.
ps2: συμφωνώ με την Κατερίνα σχετικά με την ποιότητα των ρούχων. Αν τα H&M που κοστίζουν 30 ευρώ δεν κάνουν ούτε για σφουγγαρόπανα φαντάσου τι κουρελαριο θα προμοτάρει το Jessicaki με λιανική τιμή 20 ευρά

Provato said...

fevis και εγώ λατρεύω Sarah! ...όσο για το Life And Style σε σύγκριση με το People... πως λέμε καμία σχέση; ε, αυτό! Μπεεεε φιλιά πολλά!

katerina βρε αγάπη μου δεν πήγαμε να σου φάμε την πρωτοκαθεδρία για αυτό και τα τόσα λάθη που σωστά επισήμανες! αμάν πια! (πέθανα με το ταξί, σαν να σε έβλεπα με το mule να σηκώνεις χέρι στην 5th avenue...). Μπεεε μωρό μου και καλό γάμο! xxxx (αχ, σε έκλεψε ο κακούργος από μένα... αχ βαχ!)

ανώνυμη φλοκάτη, μακάρι να ήξερα τον τρόπο να φτάσει το αίτημα σου στο Τζενιφεράκι. Τι να πω, θα βάλω όλες μου τις γνωριμίες να το καταφέρω! μπεεεε :-))

asteroidάκο μπεεε! είμαι καλά, αλλά θα τα πούμε και τηλεφωνικά αυτά. Μπεεευχαριστώ για τις πληροφορίες για το 30something! xxxx

quadalquivir μπεεε! ...ελπίζω να μην υπονοείς ότι δεν είναι πρόβλημα του gay teen το τι κάνει η Sarah Jessica Parker γιατί θα θυμώσω. Μπεεε γκρ γκρ γκρ! :-))

άντα, καλά τώρα κι εσύ, δεν το λες και μόρφωση αυτό... χιχιχι χοχοχο χεχεχε! :-))

ethan Μπεεεε φίλε! :-))
(πάντως χέστηκα για την ποιότητα των ρούχων της Sarah. Θα τα βάλω ούτως ή άλλως. χεχεχε χοχοχο χιχιχι)

Anonymous said...

siga ta h&m einai oti prepei gia tis gynaikes
alloste mia fora ta forane k meta ta vazoun sth ntoulapa

Anonymous said...

Πόσο ανώμαλος και διεστραμένος μπορεί να είσαι ρε πρόβατε που άνοιξες blog για να βρίζεις κόσμο....
Κοίτα την καμπούρα σου γιατί αυτή την βριζοκλάψο_μαλακία να μην είχαμε στην Ελλάδα θα είμασταν πολύ μπροστα....
Ξενέρωτε κάνε λιγο sex και θα τα δείς όλα πιο ωραία....