Thursday, July 05, 2007

Συμβολικές και σημαντικές στιγμές της ζωής

Πριν από 14 μήνες περίπου, όταν έκανα το μεγάλο βήμα να ξεκινήσω το κολυμβητήριο (ίσως το σπουδαιότερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ για τον εαυτό μου...) ήμουν τρελά ψαρωμένος και χοντρούλης και αγύμναστος και "φοβισμένος" και όλα... αλλά, επίσης, όλο θαύμαζα.

Θαύμαζα εκείνους που έβλεπα να κολυμπάνε με λεβεντιά και χάρη, με τεχνική, με ταχύτητα. (πως ήταν ο Jimmy Sommerville στο βήντεο κληπ του small town boy; ένα τέτοια φαντάσου, αλλά στο πιο ελληνικό και χωρίς κακοποίηση του μικρού αθώου gay στο τέλος).

Ανάμεσα σε εκείνους που θαύμαζα drooling ο πιο αξιοθαύμαστος ήταν ένας κύριος λίγα χρόνια μεγαλύτερος από μένα τον οποίο τον έβλεπα περίπου 2 φορές την βδομάδα. Αυτός ενώ είναι ένας κύριος που δεν σου γεμίζει ιδιαίτερα το μάτι (είναι απλά αδύνατος - αλλά όχι πλαταράς ή ιδιαίτερα καλοσχηματισμένος) κολυμπάει απίστευτα αξιοζήλευτα ασταδγιάλα!

Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει, αλλά έχει ένα γλύστρημα μέσα στο νερό που όμοιό του έχω δει μόνο στα βιντεάκια του Popov στο youtube. Φυσικά, επειδή στο κολύμπι το καλό γλύστρημα είναι το 60% της ταχύτητας που τελικά έχεις όταν κολυμπάς (το υπόλοιπο 40% είναι ο ρυθμός των χεριών σου) ο τύπος πηγαίνει απίστευτα γρήγορα!

Θυμάμαι τη πρώτη φορά που τον είχα δει... δεν πίστευα στα μάτια μου. Μου ήρθαν στο μυαλό εικόνες από τον άνθρωπο από την Ατλαντίδα τον Patrick Duffy. Κολυμπούσε και με μία χεριά έκανε την διπλάσια "απόσταση" από αυτή που έκαναν με την ίδια χεριά οι άλλοι κολυμβητές. Φυσικά, δεν μπαίνω στην διαδικασία να ξεφτιλιστώ λέγοντας πόσο πολύ γρήγορα κολυμπούσε σε σχέση με μένα τον αγύμναστο αρχάριο! Ήταν όχι 2, όχι 3, όχι 4... 5 φορές πιο γρήγορος μου ασταδγιάλα. Η τεχνική του, δε, γενικά ήταν τόσο καλή που σχεδόν δεν σήκωσε καθόλου νερά όσο κολυμπούσε. σου λέω, ασταδγιάλα από τα νεύρα ζηλεύωζηλεύωζηλεύωζηλεύωζηλεύω.

...cut στο χτες το βράδυ, 14 μήνες μετά.

Ο αγαπημένος σου προβατάκος το πήρε ζεστά το θέμα της κολύμβησης του. Πηγαίνει στην πισίνα μέσο όρo 5 φορές τη βδομάδα, και βάζει στόχους να κολυμπά κάθε μήνα όλο και περισσότερο, όλο και καλύτερα, όλο και γρηγορότερα - στόχους τους οποίους more or less τους πιάνει.

...χτες το βράδυ λοιπόν, είμαι στην πισίνα και κολυμπάω - η ώρα πλησιάζει 11 τη νύχτα, εγώ έχω ξεκινήσει από τις 10 και μισή περίπου τα δύο χιλιόμετρα που κάνω, άρα βρίσκομαι στα 1500 μέτρα - άρα έχω να κάνω άλλα 500. Στην διαδρομή που κολυμπάω μπαίνει κάποιος... που γρήγορα διαπιστώνω ότι είναι ο super κολυμβητής που ασταδγιάλα ζήλευα με την μούμπλε μούμπλε μούμπλε τεχνική!

"όχι ρε πούστη λέω, θα γίνω ρεζίλι ρεζίλι ρεζίλι θα κολυμπάει 2 φορές πιο γρήγορα όχι ρε πούστη ασταδγιάλα ευτυχώς που έχω υψηλά αιμοσφαίρια αυτοπεποίθησης και επιμονής αλλιώς θα με έπιανε μαύρη κατάθλα και μούμπλε μούμπλε..."

Ο τύπος αρχίζει να κολυμπάει practically δίπλα μου. πλιτς πλιτς, κολύμπ κολύμπ, πλατς πλατς, κολύμπ κολύμπ... και ξάφνου με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνω... ότι κολυμπαει δίπλα μου για ώρα. για ώρα. για ώρα!!!!! δηλαδή, δεν με περνάει! δηλαδή τον κρατάω! μαλάκα yes! τον κρατάω! κολυμπάω με την ίδια ταχύτητα που κολυμπάει και εκείνος. Τα υπόλοιπα 500 μέτρα που υπολείπονταν μέχρι να κάνω τα 2 χιλιόμετρα κολυμπούσαμε με τον ίδιο ρυθμό!

και επειδή είμαι sexy motherfucker φρόντισα τα τελευταία μου 50 μέτρα να πιεστώ λίγο για να φτάσω πιο πρώτος στο τέλος! ...τον άφησα πίσω δηλαδή ενάμιση κορμί (δικό μου κορμί - που επειδή είμαι ψηλός Hunk λεβέντης παλλικάρη, είναι πολύ πολύ πολύ...).

φυσικά, είμαι σίγουρος ότι ο τρόπος που κολυμπούσα εγώ ήταν πολύ διαφορετικός από τον δικό του - είμαι σίγουρος πως αν μας έβλεπε κάποιος δίπλα δίπλα στη διαδρομή θα έβλεπε έναν τύπο να κολυμπά ήρεμα, να το κάνει να φαίνεται εύκολο και έναν δεύτερο (τον προβατάκο σου) που μάλλον θα χτυπιόταν μέσα στο νερό, θα σήκωνε αχό και πανικό... αλλά, να σου πω κάτι; την τεχνική μου θα την φτιάξω εν καιρώ! το σημαντικό είναι τώρα ότι ...τον κράτησα. κράτησα τον γαμώ κολυμβητή ρε μαλάκα!

Κατάφερα να πλησιάσω μέσα σε 14 μήνες αυτό που ζήλευα! κατάφερα να πλησιάσω σε 14 μήνες αυτό που κάποτε φαινόταν όχι απλά δύσκολο, όχι απλά άπιαστο, όχι απλά ακατόρθωτο... ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ.

και σκέφτομαι τώρα με αφορμή το χτεσινό γεγονός που τόσο με χαροποίησε: τι μεγάλη ευλογία είναι να κυνηγάς πράγματα στην ζωή σου. τι υπέροχο είναι να έχεις στόχους. τι ωραία είναι να παλεύεις, να επιμένεις, να απογοητεύεσαι και μετά να χαίρεσαι.

και δεν είναι πως όλα αυτά δεν τα ήξερα - αλλά είναι τόσο διαφορετικό το "το ξέρω" από το "μου γίνεται βίωμα, το νιώθω στο πετσί μου".

Μεγάλο μάθημα πήρα χτες το βράδυ. Μεγάλο μάθημα.

πλατς πλουτς κολύμπ κολύμπ

27 comments:

YO!Reeka's said...

α εσύ ήσουν αυτός ο σπαστικός που κολυμπούσε μπροστά μου μες στη μέση και δεν με άφηνε να τον προσπεράσω;!

(ΥΓ. από την κακία μου τα λέω. εγώ δεν τολμάω να πάω σε πισίνα. είμαι σίγουρος ότι θα μου πουν να κάνω πρώτα μια ολόσωμη χαλάουα, μην τους βουλώσω τα φίλτρα χα χα χα)

phoinix said...

η μόνη απορία που έχω είναι εάν καπνίζεις...Α!! και αν φοράς εκείνα τα λαστιχένια σκουφάκια που σου σφίγγουν τον εγκέφαλο και κολάνε στα μαλλιά σου!! (??)
εαν ναι τότε θέλω να δω φώτο!!

Η Μικρή Ολλανδέζα said...

μπράβο μωράκι μου!!
ΜΠΡΑΒΟΜΠΡΑΒΟΜΠΡΑΒΟ!!
:)))))))))))))))

Anonymous said...

Iιιιιιιιιιιιιιι!!!!!
Πρόβατο που κολυμπάει!

Afrikanos said...

ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΡΑΒΟ ΤΟΥ!!!!!!

(και για να παραφράσω το σχόλιό σου...)

ΚΟΛΥΜΠΙ, ΤΩΡΑ, ΚΟΛΥΜΠΙ!!!!!!!!!!


:-)))))))

Unique Fish said...

Πλάτς πλουτς, σε ζηλεύω πρόβατεεε! Γιατί έκανες το βήμα και ξεκίνησες κολύμβηση. Εγώ το παλεύω κανα 6μηνο τώρα και όλο δικαιολογίες βρίσκω και το αναβάλλω – άσε που είμαι και ψάρι!!!.

Σε θαυμάζω που κυνηγάς πράγματα στην ζωή σου… που βιώνεις στο πετσί σου αυτά που κυνηγάς. Μπορεί να κυνηγώ/κάνω πολλά, αλλά πρέπει επιτέλους να τα κάνω βιώματα. Όχι απλά να τα ξέρω! Και τις επιτυχίες και τις αποτυχίες. Να ζήσω την περιπέτεια με όλα της τα σκαμπανεβάσματα.

kukuzelis said...

Μπράβο βρε Πρόβατο. Με ενέπνευσες. Και μου έφτιαξες τη διάθεση. Κι εγώ το είχα κάνει στο παρελθόν. Δυο χρονάκια και βάλε. Με άριστα αποτελέσματα. Από αύριο, και πάλι κάθε μέρα κολύμπεε κι εγώ.

Anonymous said...

Τέλεια. Σε λίγο σε βλέπω έτοιμο να κάνεις κόντρα και μαζί μου: ένα 200άρι μικτή σε κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων με έπαθλο χρυσοποίκιλτο κύπελλο. Είχα μια παρόμοια εμπειρία σήμερα (κοίτα σύμπτωση). Πριν μερικούς μήνες είχα δει έναν τύπο στο κολυμβητήριο που ήταν θεός - δίμετρος, μπράτσα, οπίσθια everything - και κολυμπούσε μακράν καλύτερα από όλους. Φαινόταν ότι είχε υπαρξει κολυμβητής. Σήμερα έτυχε να κολυμπάμε δίπλα-δίπλα. Πιέστηκα λίγο παραπάνω, όπως καταλαβαίνεις, και μετά καθώς εκείνος έκανε ένα 100αρι πεταλούδα εγώ δίπλα του ξεκίνησα 100αρι ύπτιο. Και τον πέρασα!!!! Μάλιστα στο τέλος κρατήθηκα λίγο μην τον συντρίψω κιόλας. Μετά καταλαβαίνεις πιάσαμε κουβέντα, που κολυμπαγες εσύ, που κολύμπαγα εγώ και πολλά άλλα....
Kολυμβητήριο rules! Γινόμαστε καλύτεροι (ψυχικά), ομορφότεροι (σωματικά) και με μεγαλύτερη αυτοπεοποίθηση (all over). Από το Σεπτέμβρη μας βλέπω έτοιμους για την εθνική (αν οχι κολύμβησης τουλάχιστον στο τάβλι) :-)

ds said...

Μπράβο πρόβατε! Κι εγώ το ίδιο, κολυμπώ πάνω-κάτω στην πισίνα 5 φορές την εβδομάδα.

Και μ'αρέσει η πισίνα, δεν την αλλάζω με τη θάλασσα, μ΄αρέσει το χλώριο, μ'αρέσουν τα πλακάκια, μ'αρέσει που δεν έχει το χταπόδι να παραμονεύει κάτω από τα βράχια για να σου επιτεθεί, δεν έχει τσουνάμι, ούτε αλάτι, ούτε παγόβουνα μες στην μέση να βυθίζουν πλοία και τον Leonardo...

Xilaren said...

:-))

Neverlandean said...

Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά μπορεί ο σούπερ κολυμβητής να κολυμπούσε πιο αργά για να μη σε κομπλάρει.

Βρίσε με σταδγιάλα!

sikia said...

φίλες και φίλοι, με την ευγενική φιλοξενία του προβατούκου, σας παραθέτω μια συνταγή για το καλοκαίρι..
Παίρνουμε τον Πρόβατο, τον γδύνουμε, τον πασαλείβουμε με βούτυρο, τον αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λεμόνι και ρίγανη κυρίως στις αφράτες περιοχές, δηλαδή, ποπάκι, μπουτάκια και πατουσίτσες, τον βάζουμε σε ένα ταψί και τον βάζουμε στους 200C για περίπου δύο ώρες. Γίνεται λουκούμι!

Υ.Γ. Πάλι με διαβάλεις στα μπλογκς και λες ότι σε απατούσα ποταπέ εραστή. Ποτέ δε σε απάτησα, ψεύτη!!!

vasvoe said...

μπράβο προβατούλη, μπράβο. φιλάκια

fevis said...

Είμαι περήφανη για σένα!!!! Μπράβο.. Βρεμμένα χειροκροτήματα και πολλά υγρά φιλιά.. (Από την πισίνα, μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό..)

wahia said...

Χιχιχι..μόνο να ήξερα τι σκεφτόταν ο άνθρωπος με σένα να χτυπιέσαι δίπλα του:'Με περνάει ο τύπος ή πρόβατα κάνουν τα μάτια μου??'

APSOY said...

Ρε, σκέφτομαι να γραφτώ κι εγώ...
Αλλά φοβάμαι μην είναι κανένας ψηλός-hunk-λεβέντης-παλλικάρι στο κολυμβητήριο που κολυμπάει πιό γρήγορα και με κομπλάρει...

Αλλά αν είναι να με αφήσει ενάμιση κορμί... χαλάλι...χαχαχαχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
(μόνο εγώ γελάω? τι δηλαδή δεν έπιασε κανείς το υπονοούμενο?...
...χεστείτε...
που είναι το γυαλί?...)

Α, ρε προβατίδι...
:)

αμμος said...

Πολύ χαίρομαι για σένα, χωρίς πλάκα.

Aντώνης said...

Και εγώ έχω μετανιώσει που σταμάτησα το κολυμβητήριο. Πήγα μονάχα ένα χρόνο. Τότε δε μ' άρεσε. Τώρα θα είχα την καρασωματάρα!!!:(((

repeatable said...

πολύ μ΄ αρέσει ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα και τα πορίσματα που βγάζεις στο τέλος.

Provato said...

yo!reeka λολ! (μην ανησυχείς πάντως γενικά για τις τρίχες, και εγώ της κατηγορίας σου είμαι... χεχεχε). καλές διακοπές ρε! μπεεε

phoinix όχι δεν καπνίζω! καθόλου. και ναι φοράω σκουφάκι αλλά είναι όχι πλαστικό, αλλά υφασμάτινο και έτσι δεν παθαίνψ σε όλο το κορμί ημικρανίες από την πίεση! όσο για φωτό, καλομελέτα και έρχεται! μπεεε :-)

μικρή μου αγαπημένη Ολλανδέζα μπεεε μωρό μου. :-))

τανίλα ιιιιιι στα μούτρα σου. μία χαρά κολυμπάνε τα πρόβατα, δεν καταλαβαίνω γιατί σοκάρεσαι! ασταδγιάλα μπεεεε xxxx

afrikane μπεεεε φίλε - μπεεελπίζω να έγραψες καλά. πήρα χτες τηλ. να μάθω αλλά με γράψατε στα παπάρια σας. μπεεε :-))

unique fish respect my man! είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά που έχεις στο μυαλό σου θα τα πραγματοποιήσεις - απλά θέλουν λίγο το χρόνο τους. εγώ πάντως χρόνια έλεγα να ξεκινήσω να κολυμπάω πριν το κάνω πραγματικότητα. μπεεε φίλε! :-))

kukuzeli άντε να δούμε. θα γίνει πραγματικότητα αυτό το από αύριο; μπεεεελπίζω. χαίρομαι πολύ που σου έφτιαξα την διάθεση. καλό προβατίσιο κάρμα και για σε και για με! μπεεεε

Provato said...

ν. κολυμβητήριο rules δεν θα πει τίποτε! δεν υπάρχει καλύτερο. αλλά κόντρα μαζί σου δεν μπαίνω. καταρχήν γιατί δεν ξέρω καλά τα άλλα στυλ πέρα του μπεεεελεύθερου και κατά δεύτερο γιατί δεν θέλω να με συντρίψεις. χεχεχε χοχοχο χιχιχι. φιλί μπεεε μπεγάλο! :-))

dynx τι cool που είμαστε συναθλητές! γαμώ! και εμένα μου αρέσει η πισίνα, αλλά και η θαλασσίτσα είναι επίσης μεγάλη αγαπημένη! μπεεεε :-))

xilaren φιλάκι! xxx Μπεεεεε! :-))

neverlandean σταδγιάλα σταδγιάλα σταδγιάλα. μπεεεε ουστ ουστ. που απογοητεύεις το πρόβατό σου. κακό κάρμα, κακό.

sikia o δικηγόρος μου μου έχει απαγορεύσει να απαντώ σε τέτοια σχόλια. μου είπε να τα τυπώνω για να το χρισημοποιήσει στο διακστήριο ως απόδειξη της ποταπότητας σου που με απειλείς. μπεεεε καυτέ εραστή πρώην που ΜΕ ΚΕΡΑΤΩΝΕΣ! xxxx

vasvoe είσαι πολύ μεγάλος αγάπιος μπεεεευχαριστώ μωρό μου.

Provato said...

fevis μπεεεευχαριστώ πολύ για τα υπέροχα μυκονιάτικα φιλιά. πολύ με άρεσαν! χεχεχε! :-)))

wahia είσαι πολύ λολ! χεχεχε! (και εγώ τι δεν θα έδινα να μάθω τι σκεφτόταν ο διπλανός. όχι τίποτα άλλο για να αποδείξω του σκατοneveralandean ότι δεν έκανε ρελαντί κολύμπηση... χιχιχι). μπεεε

apsoy μπεεεε γλυκό αγόρι! μπεεε!

αμμος είσαι πολύ τρυφέριος! μπεεεε xxxx

αντώνη ποτέ δεν είναι αργά, εγώ το ξεκίνησα στα 32μισό! χεχεχε μπεεεε έμπαινε! :-))

repeatable ίσως σου αρέσει γιατί κι εσύ έτσι τα σκέφτεσαι! μπεεεε φίλε!

Anonymous said...

Αγαπητό Πρόβατο,

(Γεια μετά από πολύ καιρό)

Συγχαρητήρια για την επιτυχία σου, που μπορεί να γίνει παράδειγμα για όλους μας, πώς μπορεί κανείς να πλησιάζει τους στόχους του.

Χωρίς να θέλω όμως να τη μειώσω, μου έφερε στο μυαλό το παρακάτω:

Στο επαρχιακό μου γυμναστήριο σύχναζαν βέβαια πολλοί μάτσο τύποι, που κάνανε τις γνωστές γελοίες συζητήσεις. Δεν συμμετείχα σ' αυτές, παρά μόνο τους μπάνιζα με την άκρη (και τη μέση) του ματιού μου. Κάποιο βράδυ, έλεγαν για τις ασκήσεις και τα κιλά που σηκώνει ο καθένας (η γυμναστική ως όχημα της αρσενικής εγωπάθειας). Οπότε ένας από άυτούς, μάλλον ασχημούλης στρατόκαυλος αλλά με άψογο σώμα, πέταξε την ατάκα:

"Πάντως αυτό που έχει σημασία δεν είναι ποιος σηκώνει τα πιο πολλά κιλά: Είναι ποιος γαμάει πιο πολύ!"

Και πραγματικά λίγο έλλειψε να του πω "πόσο δίκιο έχεις"...

Ελπίζω να με πιάνεις. Και πάλι συγχαρητήρια όμως.

Provato said...

Όχι βρε desiderius. καθόλου δεν σε πιάνω.

και από ένστικτο έχω και την αίσθηση ότι δεν θέλω κιόλας πολύ.

μπεεεευχαριστώ πάντωε για τα συγχαρητήρια. αλλά δεν νομίζω ότι τα αξίζω. είναι μάλλον λίγο πιο απλό το όλο πράγμα από όπως μπήκε στο μυαλό σου.

Anonymous said...

Συγχαρητήρια, συγχαρητήρια,
(ποιός άραγε σε έπεισε να πας γυμναστήριο;) χμ, χμ

Provato said...

Ποιος Lacerta; μπεεεευχαριστώ για τα συγχαρητήρια! μπεεε! :-))

Anonymous said...

Ο ποιητής ήθελε απλώς να πει ότι: μεγαλύτερη σημασία από το να πετυχαίνεις τους στόχους σου, είναι να θέτεις τους σωστούς στόχους! Ναι, είναι βαρύγδουπο. Και ναι, πήγα μια απλή ιστορία αυτεπιβεβαίωσης πολύ μακριά. Και ναι, ίσως ξεχνάώ ότι ο στόχος "πολλά-καλά γαμήσια" για σένα έχει πραγματοποιηθεί προ πολλού.

(Μπάι δε γουέι, ως απάντηση στο ερώτημα του Sikia, με ποιον μπλόγκερ θα θέλαμε να πλαγιάσουμε μαζί, ξέρεις ποιο μαλλιαρό θηλαστικό που γίνεται φρικασέ έγραψα...)