Thursday, July 12, 2007

Ο θείος μου ο Άντονη Χόπκινς και η νονά μου η Έμμα Τόμσον.

Διαβάζω κατά καιρούς στα διάφορα blogs την αηδία που προκαλούν στους bloggers οι "χυδαίες φάτσες" των πολιτικών, των διασήμων, των tv personas.

Διαρρηγνύουν τα templates τους: "πως είναι δυνατόν ΑΥΤΟΣ ο άνθρωπος να έχει εκπομπή" "κοίτα τον ΧΥΔΑΙΟ που είναι και βουλευτής" "δες την την σιχαμένη που τολμά και λέει αυτά σε συνεντεύξεις...".

Τα διαβάζω και κουνάω με ειρωνία το κεφάλι - σκεψ σκεψ, κουνημ κουνημ.

Αναρωτιέμαι: καλά, όλοι αυτοί που τόσο πολύ και τόσο δυνατά φρικάρουν με τον Κακαουνάκη, τον Χαρδαβέλλα, την Μπεζαντάκου, τον Καμμένο, τον Βερύκιο, την Παναγιωταρέα, και όλα τα άλλα γραφικά ανθρωπάρια της εποχής... έχουν θείο τον Άντονη Χόπκηνς και νονά την Έμα Τόμσον;

Ο παππούς τους είναι ο Λώρενς Ολίβιε και η ξαδέλφη τους η Έλεν Χαντ;

Δηλαδή τι θέλουν να μας πούνε όλοι αυτοί οι αηδιασμένοι διαμαρτυρόμενοι παπάρες; Ότι χαρακτήρες και μορφές σαν αυτές που σιχαίνονται δεν συναντάνε στο σόϊ τους ή ακόμα ακόμα και στην στενή τους οικογένεια;

Εγώ πάντως, συναντάω πάρα πολλούς κάφρους στο σοϊ μου. και στην δουλειά μου. και στην πολυκατοικία μου. και όπου γενικά κινούμαι. ...και guess what (!!!!) πολλές είναι οι περιστάσεις που κι εγώ είμαι όχι λιγότερο κάφρος από αυτούς που καφροποιούν την καθημερινότητά μας.

Μην με παρεξηγήσεις - το γεγονός ότι θεωρώ πολλούς από το ευρύτερο σόι μου κάφρους δεν σημαίνει ότι τους αγαπάω λιγότερο ή ότι δεν τους θεωρώ οικογένεια. Παρόλα αυτά δεν κάνω το μαλάκα - το βλέπω καθαρά και το παραδέχομαι ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι κάφροι στον δικό τους μικρόκοσμο (την οικογένειά τους ας πούμε, ή το μαγαζί που τους ανήκει ή την παρέα τους).

Όπως ακριβώς οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί και οι ηθοποιοί είναι φαύλοι στον δικό τους "μικρόκοσμο" που είναι όμως πιο προβεβλημένος και πιο μεγάλος από την οικογένεια του μακρινού θείου και το μαγαζί της νονάς μου.

ΠΟυ θέλω να καταλήξω; H καφρίλα, η φαυλότητα, η απανθρωπιά είναι γύρω μας, πάνω μας, μέσα μας... Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ικανοί για το χειρότερο (αλλά και για το καλύτερο).

το να στηλιτεύουμε τα κακά των άλλων μόνο, όπως κάνουν πολλοί από τους διαμαρτυρόμενους bloggers, και μάλιστα σε άλλους που δεν έχουμε δυνατότητα να ελέγξουμε (σιγά τώρα και μην ιδρώσει το αυτί του κάθε Χαρδαβελοβερύκιου επειδή τον βρίσκει ο 15-visitors-a-day-blogger χυδαίο...) είναι το λιγότερο μάταιο και το περισσότερο υποκριτικό.

Υποκριτικό γιατί όλοι αυτοί που βρίζουν και φωνάζουν και διαμαρτύρονται δεν κάνουν απολύτως τίποτε άλλο πέρα από αυτό.... Μηδέν, νάδα, ριέν, νιτσεβό, ΤΙ ΠΟ ΤΑ!

Και μάταιο γιατί το να ασχολείσαι συνεχώς με το να κατακρίνεις το "ικανός για το χειρότερο" των άλλων σε εμποδίζει να πραγματοποιήσεις το "ικανός για το καλύτερο" το δικό σου!

Εκεί κερδίζεται και εκεί χάνεται το παιχνίδι φίλε μου. Στην πράξη σου, στο τώρα σου, στο εδώ σου, στην διαφορά που θα κάνεις στον μικρόκοσμο και την πραγματικότητά σου.

Άσε λοιπόν τα δραματικά για το πόσο απαράδεκτος είναι ο κόσμος και οι άνθρωποι γύρω σου και κούνα την χοντρή κωλάρα σου.

...μέχρι να το κάνεις όμως αυτό (που αμφιβάλλω ότι θα γίνει ποτέ, αλλά είμαι μπαισιόδοξο πρόβατο...) ΣΚΑΣΕ! ...μας ζαλίζεις τα αρχίδια.

20 comments:

Η Μικρή Ολλανδέζα said...

Μαλάκα!!! Πολλα νευρα!!!
Δίκιο βέβαια αλλά πολλάνεύρα
αντε...
ηρέμησε...

Provato said...

γκρ γκρ γκρ γκρ γκρ!!!


γκρ γκρ γκρ!!!!

Anonymous said...

πέστα προβατόστομε!

φλοκάτη

P. said...

Εγώ μπορώ να λέω ό,τι θέλω γιατί δεν είμαι χοντροκώλης, είμαι πανέξυπνος, είμαι opinion leader και έχω και πάνω από 15 χρήστες που κρέμονται απ'τα χείλη μου καθημερινά. Και 16 μπορώ να σου πω.

APSOY said...

Με λένε Apsoy και είμαι κάφρος!
(και αυτή τη στιγμή με χειροκροτάω...)

Και κοίτα: κοίτα τι θα γράψω για να δείξω ότι συμφωνώ:
"Μην κρίνεις για να μην κιρθείς"!!!
:)
(όχι εσύ... ο άλλος...)!

APSOY said...

"κιρθείς"? = κριθείς!!!

Ναι... επίσης,
Με λένε Apsoy και είμαι και δυσκελτικός!!!

APSOY said...

ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΟΣ εννοώ (ήμαρτον!)
τι έχω πάθει???

(παρέλυσα με το ποστ σου προβατάκο / δεν εξηγείται διαφορετικά!)

ο δείμος του πολίτη said...

Κάποιοι έχουν χάσει την υπομονή και ήδη τρέχουν, όχι μόνο κουνιούνται.

Unknown said...

Ε ρε πρόβατε, τι θέλεις δηλαδίς? Να μην τους σχολιάζουμε καν? Και τους συγγενείς μας σχολιάζουμε και τους φίλους μας και τους πολιτικούς και τους δημοσιοκάφρους και της τουβου περσόνες και εσύ σχολιάζεις εμάς που τους σχολιάζουμε και πάει σόι το βασίλειο.

Δεν νομίζω να ισχυρίστηκε κανείς ότι είναι ο τέλειος...

bill g. said...

EΕύστοχη κριτική προβατάκο! Γουέλ νταν! Αν και πολλοί bloggers, αν δεν γράψουν αυτά που εσένα σου ζαλίζουν τα αρχίδια, δε θα έχουν τίποτα να γράψουν. Απλώς σχολιάζουν την καθημερινότητα, και ούτε καν εποικοδομητικά... Ελπίζω τώρα να τους έδωσες ένα κίνητρο να διευρύνουν το πεδίο ασχολίας τους, αλλά μπα...

Περαστικά στα αρχιδάκια σου, ελπιζω να πέρασε η ζαλάδα... αλλιώς Vomex υπόθετο (πόπο, πάλι χυδαίος έγινα, sorry)

Provato said...

καλημέρα φλοκάτη! μπεεεε

holden εσύ μπορείς να λες ότι θέλεις γιατί ...είσαι ο Holdenάκος μου! μπεεε :-)

apsoy σωστός! μπεεεε :-))

δείμο δεν κατάλαβα γρι πάλι. ή κάτι κάνω λάθος ή κάτι κάνεις λάθος. (επίσης πρέπει να σου πω ότι δεν μου πολυαρέσει να βάζεις άσχετα Link σε σχόλια άσχετα... αλλά υποθέτω θα έχεις τους λόγους σου).

greek History μην κάνεις τον βλάκα. το πρόβλημά μου δεν είναι η κριτική αλλά το να κάνουμε ΜΟΝΟ κριτική και τίποτε άλλο! μπεεεεεέλεος! :-))

bill g. όχι και αρχιδάκια! ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΔΑΚΙΑ! μην τρελαθούμε εντελώς! μπεεεεέλεος! ΑΡΧΙΔΑΡΕΣ! :-))

Σερσέμης said...

Πιστεύω πως ναι, όλοι είμαστε εν δυνάμει Κακαουνάκηδες και Ευαγγελάτοι και Τατιάνες στον μικρόκοσμό μας ενίοτε. Αλλά ταυτόχρονα είμαστε και μητέρες Τερέζες και Αριστείδηδες και και και ή τουλάχιστον κλάνουμε προσπάθειες. Ενώ αυτοί εξ ορισμού είναι μόνο Κακαουνάκηδες και Ευαγγελάτοι και Τατιάνες. Αυτοί είναι η διαφορά.

Σερσέμης said...

χεχε, ο δαίμων του τυπογραφείου μετέτρεψε το ''κάνουμε'' σε ''κλάνουμε''. Ή το υποσυνείδητό μου ίσως, ποιός ξέρει.

Neverlandean said...

Εγώ το πολύ πολύ να είμαι Μιχάλης Τσαουσόπουλος. :PPPPP

Αρης Δαβαράκης said...

Re sy ti epathes? Egines xafnika toso sofos? Τόσο που τάχασα και σου γράφω λατινικά. Ουάου. Τρομερό πόστ. Συμφωνώ μαζί σου όσο δεν μπορείς να φανταστείς!

Anonymous said...

Καλημέρα! Για σχολιασμό και πήδημα πάντοτε ήμαστε έτοιμοι, είχε πεί ένας φιλόσοφος. Για τα υπόλοιπα.......:-)

Provato said...

guadalquivir τρελό respect από μένα για αυτό το "κλάνουμε" που είμαι καρακατασίγουρος ότι είναι του υποσυνείδητου. Αυτό πια θα σε χαρακτηρίζει για πάντα στο μυαλό μου... χιχιχιχι! άσχετο: αλήθεια πως σου ήρθε να πάρεις nick name Ποταμού; τέλος, όσον αφορά αυτό που λες... χμ χμ χμ, για μερικούς έχεις δίκιο. αλλά όχι για όλους. κανένας άνθρωπος εξ ορισμού δεν είναι μόνο κακός... μπεεεεε :-))


neverlandean είσαι σουρεάλας (τσαουσόπουλος; ίουκ και γιάκ! που τον θυμήθηκες χριστιανέ μου!!!)
:-))

στιχουργιάρη μου μπεεεε! xxxx

ηλιογράφε, είσαι θεός! respect για το τσιτάτο του φιλόσοφου. λέγε ΤΩΡΑ ποιος το είπε! :-)) μπεεεε

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Καμύ :)

Provato said...

ηλιογράφε μπεεεευχαριστώ πολύ! μπεεε :-))