Sunday, August 26, 2007

η εκδίκηση των έητηζ 2: το ωραιότερο ραπ τραγουδίδιον όλων των εποχών... δεν είναι άλλο από το πρώτο ραπ τραγουδίδιον...



αυτό είναι κατά πολλούς το πρώτο καταγεγραμένο ραπ τραγούδι. η χρονιά είναι το 1982.

μεγάλη κομματάρα. μεγάλη. φοβεροί στίχοι. μιλάνε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος ζώντας σε ghetto. έτσι πέρασε πρώτη φορά η hip hop στο χώρο του mainstream.

...μετά πέσανε (ή μήπως ρίξανε) στην υποκουλτούρα των μαύρων τα drags και η μουσική τους σιγά σιγά μετατράπηκε σε υπόκρουση για τσόντες όπου μαύρες με κυταρρίτιδα γαμιούνται doggy style από τον κώλο...

άλλα τότε, που είχε βγει αυτό το τραγούδι. ...είχαμε όλοι πολλές ελπίδες.

δικό σου, ρε!

4 comments:

Provato said...

α, ξέχασα: επίσης αυτό το τραγούδι είναι και ο ήχος με τον οποίο χτυπά το κουνιστό μου.

μπεεε

Neverlandean said...

"...μετά πέσανε (ή μήπως ρίξανε) στην υποκουλτούρα των μαύρων τα drags και η μουσική τους σιγά σιγά μετατράπηκε σε υπόκρουση για τσόντες όπου μαύρες με κυταρρίτιδα γαμιούνται doggy style από τον κώλο..."

Αυτό λέγεται 'σύγχρονη RnB' δηλαδή 'Rihanna'. :PPPPPPPPPP

Anonymous said...

Τελειο το κομματι, αλλα θα διαφωνησω! Το πρωτο ραπ κομματι που εχει καταγραφει και περασε στο mainstream κοινο, ηταν του 1979, το "rappers delight" των sugar hill gang.

Χαζοχηνα said...

Εχω ακομη πολλες ελπιδες και ακομη πιο πολλα expectations απο την rap-hip hop (οπως θες πεστο) ειναι μια μουσικη ψυχης πολυ πολυ αυθεντικη. Σιγουρα καποιοι πλουτισαν, αλλοι θελησαν να πλουτησουν και αυτοι και μιμηθηκαν αλλα η ουσια παραμενει. Στην πολη μου υπαρχουν πολλα παιδια που ραπαρουν αυθορμητα. Τους ακουω στο δρομο να τραγουδουν στα ποδηλατα τους και τα βραδια αν βρεθω καμια φορα στο τρενο (κρυβω που λες την ‘θειτσικη’ μου φατσα και τους χαιρομαι στα κρυφα). Ειναι φοβερα αυτα τα παιδια! Τετοιο ταλεντο και ουτε που το ξερουν.