Tuesday, August 07, 2007

Επιτέλους, αρχίζω και χαλαρώνω...

Τι διαφορετική δευτέρα που ήταν η χτεσινή! Πέρασα πολύ ωραία. την ονομάζω επίσημα "η μέρα που ξεκίνησε το χαλάρωμα 2007".

Σηκώθηκα το πρωί, έκανα χαλαρά μερικές δουλειές στο σπίτι και μετά πήγα βόλτα στο κέντρο, χωρίς σκοπό και προορισμό συγκεκριμένο. Τα βήματά μου με έβγαλαν μετά από πολύ καιρό στο Metropolis στην Πανεπιστημίου. Έριξα ένα μίνι πάρτυ καταναλωτισμού, αλλά βρήκα ωραία πράγματα:

Tο τελευταίο Live dvd των Pet Shop Boys το cubism
Tο τελευταίο album των Erasure που πρέπει να είμαι ο μόνος που το αγόρασε σε όλη την ανατολική μεσόγειο... (σημειωτέον, για να δώσω ένα παράδειγμα από τα νέα o tempora o mores της εποχής, το είχα κατεβάσει σχεδόν ενάμιση μήνα πριν βγει!)

Με την ευκαιρία, ρε παιδιά κάντε κάτι με τα εξώφυλλά σας - με τέτοιο design πως περιμένετε να ξανακάνετε χήτ; Έλεος δηλαδή. Το βρήκε υπερβολικό μέχρι και μία θεία μου που έχει γκλήτερ σεμεδάκι πάνω στο πλυντήριο!. γκρ γκρ γκρ

Πήρα ακόμα αυτό εδώ το album της Celine Dion.
Το ξέρω είμαι μικρό καγκουράκι αλλά το hit single του δίσκου το είχα λατρέψει, και άσε που το cd έκανε μόνο 4,90 ρούβλια!!!! Επίσης, δεν θέλω να το κρύψω αλλά η Celine μ' αρέσει όταν τραγουδά Γαλλικά...

Τέλος το καλύτερο από όλα, βρήκα το διπλό album που οι Pet Shop Boys έχουν πει ότι αποτελεί την επιτομή του Pet Shop Boys Sound. Πρόκειται για αυτό:

το mix δηλαδή που έκαναν ο Neil και ο Chris για την σειρά Back to Mine, όπου διάφοροι καλλιτέχνες και DJ 's φτιάχνουν το τέλειο (κατά αυτούς) play list, αυτό που θα άκουγαν μόνοι τους στο σπίτι μετά από μία βραδιά με clubbing.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα cd της σειράς το Back to Mine Pet Shop Boys είναι διπλό! Δηλαδή έχει μία συλλογή που έφτιαξε ο ένας και μία που έφτιαξε ο άλλος. Η συλλογή του Neil είναι εντελώς "κουλτούρα να φύγουμε" και περιέχει μέχρι και κλασικά κομμάτια, ενώ του Chris είναι ....ιταλική disco του κερατά!!!!

...κοινό ανάμεσα στις δύο τόσο διαφορετικές συλλογές; και οι δύο έχουν ένα κομμάτι της αγαπημένης Dusty Springfield...

λοιπόν, αυτό το γαμάτο, τέλειο, υπέροχο, μοναδικό ΜΟΥΜΟΥΜΟΥΜΟΥΜΟΥ ΟΜΟΡΦΙΑΜΟΥΜΟΥ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΜΟΥΜΟΥ διπλό cd το βρήκα στο Metropolis μόνο 7,50 ευρώ. Είμαι λάκη μαδαφάκα ορ γουάτ;

αν σου αρέσουν οι PSB να τρέξεις.

...και αφού έκανα όλα αυτά τα ψώνια πήγα για φαγητό στο Ideal. Μου αρέσει το Ideal. Είναι παλιακό και ασφαλές. εκεί μου συνέβη το εξής:

O κύριος που με σέρβιρε είναι κάποιος που βλέπω πολύ συχνά σε ένα από τα gay bar που συχνάζω - δεν γνωριζόμαστε αλλά τον έχω και με έχει δει. Υπήρξε μεγάλη αμηχανία μεταξύ μας όσο με σέρβιρε, αλλά ευτυχώς κατέφυγα στην ευλογημένη τυπικότητα και την ευγένεια και όλα καλά. Βέβαια είχα στο τέλος μία αγωνία τι pour boir να αφήσω. Αν άφηνα πολύ, ίσως τον πρόσβαλλα με δεδομένο ότι συχνά είμαστε και διασκεδάζουμε στο ίδιο μαγαζί. Αν άφηνα λίγο, σίγουρα θα τον πρόσβαλλα... ευτυχώς το πρόβλημα λήθηκε αφ' εαυτού: ο λογαριασμός ήταν 27,60 οπότε το λογικό ήταν να στρογγυλεύσω και να αφήσω ένα αξιοπρεπές 30άρι. Που γλύτωσε και εκείνον αλλά και εμένα από μία αμήχανη σκηνή... καλά λένε. στο tip αν έχεις τύχη διάβαινε.

Ύστερα, γύρισα σπίτι, κοιμήθηκα, πήγα κολυμβητήριο και μετά πήγα κατευθείαν στο Ζάππειο στην Αίγλη. Είδα μία ταινία της οποίας ο πιο γνωστός συντελεστής όταν πάει να πάει τσιγάρα αφήνει στη γυναίκα του σημείωμα με το όνομά του και μία φωτογραφία του, για να μην τον ξεχάσει το 20λεπτο μέχρι το περίπτερο...

ό,τι πιο boring έχω δει ποτέ. Δηλαδή ό,τι καλύτερο για να μπορεί το μυαλό μου να λειτουργεί και να σκέφτομαι για το μέλλον! χιχιχι χοχοχο χεχεχε.

(σκέφτομαι ρε παιδί μου... να, αυτό ίσως να είναι το μυστικό της ζωής, το να προσπαθείς να βρεις ένα τρόπο να κάνεις φρουτώδες ότι σου συμβεί - ήμουν χτες σε μία ταινία που θα έπρεπε να με φρικάρει. παρόλα αυτά, βρήκα ένα τρόπο να το φέρω υπέρ μου όλο αυτό. Σκεφτόμουν σκεφτόμουν σκεψ σκεψ σκεψ σκεψ... και όλα καλά).

Η ταινία τελείωσε γύρω στις 12 και μισή. Έφτασα στο σπίτι κατά τις 3. Και κοιμήθηκα γύρω στις 5 και μισή. Μην με ρωτήσεις τι έκανα στο διάστημα αυτό.... δεν θέλω να σου πω.

Αυτό που θέλω, όμως, να σου πω, είναι ότι η ζωή και οι άνθρωποι με τις ιστορίες τους ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ποτέ δεν σταματούν να σε εκπλήσουν, αν συνεχίζεις να κυκλοφορείς εκεί εξώ. Αρκεί βέβαια να κυκλοφορείς με την αυθεντικότητά σου. Αρκεί να δίνεις σε κάθε στιγμή αυτό που έχεις πραγματικά μέσα σου, όπως το έχεις... Χριστέ μου δηλαδή, είναι φοβερό πόσο εύκολο είναι να ακούσεις τις πιο ...αναπάντεχες ιστορίες. ...συγκινούμαι.

έπεσα για υπνο ξεθεωμένος. αλλά και ξεκούραστος. οξύμωρο. αλλά αληθές.

14 comments:

Anonymous said...

Προβατάκο, ζηλεύωωωωω
Όταν βρίσκομαι Αθήνα κάτι τέτοια κάνω κι εγώ! Τις στιγμές που είμαστε μονοι μας με τους εαυτούς μας περνάμε καλά αρκεί να δούμε τη θετική πλευρά της χαλάρωσης και της ηρεμίας! :-)

enteka said...

γεια!

το back to mine τέλειο, το cubism το είδα τις προάλες και ήταν φοβερό, πόσες τραγουδάρες, πόσες επιτυχίες. είναι πολύ κρίμα που δεν ήρθαν ελλάδα μ' αυτό το live, διάβασα ότι ήταν η μεγαλύτερη περιοδεία τους ever και τώρα τελείωσε.

:)

Anonymous said...

Καταπληκτική μέρα. Γεμάτη από πράγματα που εσύ διάλεξες να σε γεμίσουν.
Εύχομαι να μπορείς να δίνεις σε όλες τις μέρες κάτι από αυτή τη μαγική εσσάνς!

Saigon

ΠΑΥΛΟΣ said...

Να κάνεις πιο συχνά βόλτες γλυκό μου προβατάκι και να μας μεταφέρεις ότι γίνεται εκεί έξω στον κόσμο.

Neverlandean said...

Μόλις βγει η νέα ταινία της Lindsay Lohan θα σε πάρω να πάμε να τη δούμε. :)

bill g. said...

Προβατάκο, άμα σου πω ότι συγκινήθηκα διαβάζοντας αυτό το ποστ... α στο καλό σου!

BLUEPRINTS said...

ζηλεύω... ναι πολύ ζηλεύω, γιατί να το κρύψω άλλωστε, έχω επιθυμήσει τρελά να κάνω βόλτες και πράγματα για μένα μόνο, χωρίς ουσία, χωρίς προγραμματισμό, πράγματα που όμως με γεμίζουν όσο τίποτα άλλο τελικά

vasvoe said...

αχ καλέ τί ωραίο γκομενάκι που είναι σ αυτό το βίντεο. γιατί μετά έγινε έτσι όπως έγινε;; ;;;;

ΗarryTsopanos said...

Δεν σε προλαβαινω,ακομη ειμαι στα post σου του 2005 βλεπεις δεν ηξερα τι ειναι ιστολογιο τοτε

Provato said...

dimitri και εγώ ασταδγιάλα πούστη μου ζηλεύω που δεν είσαι Αθήνα και κάνεις βουτιές γμτ. Μπεεεε φίλε μου :-))

enteka μπεε! όντως πολύ κρίμα που δεν ήρθαν και ελλάδα με αυτή την περιοδία οι PSB... κλαψ λυγμ.

saigon γαμώ τα nick έχεις ρε συ. τρελό ρησπέκτ! μπεεεευχαριστώ για την υπέροχη ευχή. ανταποδίδω, εύχομαι τα ίδια και καλύτερα. :-))

pavlo Μου ελήφθη!!! μπεεεε αγόρη!

neverlandean μην τάξεις του άγιου κερί και του παιδιού παιχνίδι. κανόνισε να μην με πάρεις. μπεεεε αγάπιε!

Provato said...

βρε χάρη τι να πω τώρα... νομίζω ότι συγκινήθηκες επειδή είσαι καλό μωρό! μπεεεε φίλε μου. μπεεε :-))

blueprint. ...γμτ ξέρω ότι δεν έχω δικαίωμα να σου δίνω "συμβουλές" και συγγνώμη που παίρνω το θάρρος αλλά δεν μπορεί να μην μπορείς να βρεις λίγο χρόνο ένα Σάββατο πρωί ας πούμε να κάνεις μία βόλτα μόνος, όπως τη θέλεις... ε, τι λες; μήπως να το έβαζες στόχο; μπεεε (πρώτα όμως έχουμε να βγούμε οι δυό μας, ναι;)

χάρη μου χαρά στο κουράγιο σου ρε συ!!! είσαι σίγουρος ότι θες να διαβάσεις όλο το πρόβατο; χμ χμ χμ . λολ λολ.

vasvoe υποθέτω μιλάς για την Celine, δεν είναι; και μένα μου άρεσε πολύ σε αυτό το video. στα άλλα ήταν πολύ φτιαγμένη. μπεεεε xxxx

blu note said...

Γεια σου προβατούκο! Εμένα μου άρεσε ο "Πρωτάρης της Χρονιάς", σκέψου συν τοις άλλοις: α)κοτλέ σακάκι με βάτα β)80's soundtrack γ)ο νεαρός είναι ο James Mcavoy, συμπρωταγωνιστούσε μαζί με τον Whitaker στο Last King of Scotland - όχι τόσο sexy, αλλά έχει υποκριτικό ποτένσιαλ! :)

ΗarryTsopanos said...

χρονο βρισκω προβατε μου αλλα τα σ/κ ειναι για να βλεπω το μωρουλι μου.Α εχω και το αγχος μαζι μου με την κατασταση που αντιμετωπιζω ασε.Το δε μωρουλι την κοπανισε στα νησια οπου ξενυχταει ασυστολα απο βδομαδα ερχετε ομως.

Anonymous said...

Χθες, στο δρόμο προς τη Σπάρτη απο Μονεμβασιά (δεν οδηγούσα εγώ, ήμουν καθισμένος πίσω, εντελώς ριγμένος) υπό τον ήχο των PSBs και των Bsides, το οποίο είχε κατεβάσει ο γνωστός οδηγός, αντίκρυσα σε μια πλαγιά λόφου μέσα στο ηλιοβασίλεμα, μια στάνη.

Πρόβατα! Πρόβατα! φώναξα αυθόρμητα και ο ήχος μετατράπηκε σε κινήσεις δακτύλων πάνω στα πλήκτρα του κινητού και αυτές, στη συνέχεια, σε εκπομπή ηλεκτομαγνητικής ακτινοβολίας που πήδηξε με σειρά τον Πάρνωνα, το Αρτεμίσιο όρος, τον Αργολικό κόλπο, το Δίδυμο όρος στην Αργολίδα, τη χερσόνησο των Μεθάνων, το Σαρωνικό με την Αίγινα, για να φτάσει σε κλάσματα δευτερολέπτου στην Αθήνα.

Yorgos