Monday, August 27, 2007

Μερικές σκέψεις για σκεπτόμενους ανθρώπους με αισθήματα


ο Άρης μας, ο Άρης των bloggers, ο Άρης του "σαν παλιό σινεμά" και του "είναι δική μας η ζωή μας", ο Άρης μου έκανε πάλι το θαύμα του.

σε σχέση με εμένα τουλάχιστον - έδωσε σχήμα και περιεχόμενο σε όλο αυτό το χάος που υπάρχει στο μυαλό και την καρδιά μου με αφορμή τις φωτιές.

σου δίνω τρία Link από το blog του, από τα prosopa αγαπημένε αναγνώστη:

διάβασε πρώτα εδώ.

μετά πήγαινε εδώ σε παρακαλώ

και τέλος έλα εδώ... χρειάζονται τέτοιες ψύχραιμες φωνές, και μάλιστα τέτοιου είδους ψυχραιμίας.

εν τω μεταξύ υπάρχει εντονότατη φημολογία πως ο Καραμανλής θα ζητήσει αναβολή των εκλογών για τις 30 του Σεπτέμβρη με αφορμή την εθνική καταστροφή.

10 comments:

Anonymous said...

δεν ξέρω αν το έκανες επίτηδες, αλλά ακριβώς "με αφορμή", όχι "εξαιτίας".

μη σου πω πως ο μεγαλύτερος πόνος μερικών είναι που αναβλήθηκε η έναρξη της Σουπερ Λίγκα. (σκονάκι για το γυμναστήριο...)

irrelevant

bill g. said...

μέχρι τις 30; ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30;;;

είναι απίστευτοι όλοι τους. Δηλαδή μέχρι τις 30 θα είναι πια όλα όπως πριν, και θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε όλοι ανενόχλητοι στις προεκλογικές μας εκστρατείες, ξοδεύοντας κονδύλια που θα μπορούσαν να μπουν σούμπιτα στο ταμείο αρωγής πυροπαθών; Και σε ποια επαρχία θα πάνε να βγάλουν λόγους, στην υπόλοιπη μισή που δεν κάηκε; Ποιοι άστεγοι θα τρέξουν α ψηφίσου τους μεν, τους δε, ή τους παραδε;

Αι σιχτίρ πια. Δε με νοιάζει ποιος έφταιξε για τις φωτιές και τους εμπρησμούς (ο Torch στο blog του κ.Δαβαράκη το έθεσε καλώς, ένα σωρό παράγοντες, ενεργητικοί και παθητικοί, οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση), αλλά ο τρόπος που οι αρμόδιοι διαχειρίζονται την κατάσταση. Και δε μ'αρέσει καθόλου αυτός ο τρόπος. Κοιτούν το δέντρο αντί για το δάσος - κ τώρα κάηκαν κ τα 2. Shit!

Η Μικρή Ολλανδέζα said...

δυστυχως δεν θα συμφωνήσω με την ταυτιση...

Δεν φταίν για όλα οι Νεοέλληνες απλοί πολίτες σε μιά καταστροφή, φταίνε μπροστά στην κάλπη.

Αν και η ανικανότητα και σε πιο βαθμό μπορεί να γίνει επικίνδυνη δεν φαίνεται απο ένα ψηφοδέλτιο.

Ξεπουλάμε τι φύση εμείς.. τα αχρηστα ανθρωπάρια! Και οι μεγάλοι ηγέτες τι κάνουν για να την προστατεύσουν;
Ασε την πρόληψη. Στο δια ταύτα, στην ‘μαχη‘ που λένε και οι ίδιοι;

Λυπάμαι αλλά δεν δέχομαι κανένα ποσοστό ευθύνης.
Δεν πετάω τσιγάρα σε δάση, ανακυκλώνω τα σκουπίδια μου και πληρώνω τους φόρους μου. Και όλα τα υπόλοιπα του συνειδητού πολίτη. Γιαυτό απαιτώ και συνειδητή εξουσία!

Μαθαμε τώρα... ο Νεοέλληνας και η 77χρονη γιαγια.
Και που να το ξέρανε να έχουνε ετοιμα πυροσβεστικά!
Αντε πες στο διευθυντή σου κατι αντίστοιχο!
Αυτά
Τσαντίλα.

Η Μικρή Ολλανδέζα said...

Ασχετο: Αφού απαγορεύετε συνταγματικά να αναβληθούν οι εκλογες!
Ετσι δεν είναι;

The Torch said...

Τις είχα διαβάσει όλες τις αναρτήσεις του Άρη, πριν έρθω στο blog σου, άλλωστε παιρνάω από εδώ καμιά φορά όταν προ καιρού διάβασα ότι είχε στείλει σε εσένα ένα ερωτηματολόγιο. Θεωρώ πολύ σωστά αυτά που λέει. Όντως χρειάζεται ηρεμία αυτές τις πολύ περίεργε (το ξαναγράφω) τις πολύ περίεργες ημέρες

Anonymous said...

κι εγω απ'οσο ξέρω μόνο σε περίπτωση πολέμου μπορούν να μετατεθούν οι εκλογές...

Provato said...

Μάλλον πρέπει να ζητήσω συγγνώμη για την διασπορά ειδήσεων που δεν είναι ειδήσεις.... φαίνεται ότι δεν ισχύει το σενάριο περί αναβολής εκλογών.

σόρη.

και πάλι σόρη.


μου το είπε ένας τενεκές και έκανα μαλακία που τον άκουσα. σόρη

Anonymous said...

ax...τον Αρη τον διαβάζω ανελειπως έτσι κι αλλιως αλλά και σένα , σε ανακάλυψα μέσα απο εκεινον και τον pavlo.
Η μεγάλη μου δυστυχία είναι αυτό που λέει η μικρή ολλανδέζα!!
Αυτό το ΕΓΩ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ.. και εχω έτοιμο ενα ποστ για αυριο με ακριβώς αυτό το θέμα. Σας καλώ να το δείτε (αύριο όμως ε? ) :) και θα δειτε ποοοοοσο μα πόσο φταίμε!

etalon said...

μη ζητας συγγνωμη φιλε μου. απλα επειδη στην αναμπουμπουλα ο λυκος χαιρεται, δεν υπήρχε καμια περίπτωση το ανελπιστο αυτο να το αφηνε καμια κυβερνηση. ο σημερινος πρωθυπουργος-στρουμφακι θαναι κι ο αυριανος πρωθυπουργος ΜΟΝΟ αν κανει ΤΩΡΑ τις εκλογες. Το μπλε μπουφανακι του Τζωρτζ Μπους δεν φορεθηκε τυχαια.
Καλη χωνεψις.

ΥΓ ο Νοων νοειτο! Δεν κατηγορω κανενα, οκ?

Αρης Δαβαράκης said...

Φίλε μου Πρόβατε αγαπημένε, τώρα είδα οτι με περιποιήθηκες έτσι καλά, δεν το είχα πάρει είδηση! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, η ψυχραιμία είναι καμμιά φορά και προϊόν ηλικιακής ωρίμανσης. Πάντως θα παρατηρήσουμε όλοι, απο σήμερα ήδη (εκτός και άν φυσήξει κανένας γερός άνεμος και τρέξουν πάλι ν’ άνάψουνε κι΄άλλες φωτιές) πως το ενάμιση εκατομμύριο στρέμματα καμμένης γής, οι νεκροί, οι άστεγοι, οι τεράστιες οικολογικές επιπτώσεις, όλα θα ξεχαστούνε αμέσως για να μπορέσουνε οι οπαδοί του Γιωργάκη να κεφαλοποιήσουν πάνω στο έγκλημα και οι οπαδοί του Καραμανλή να υπερασπιστούνε το "προβάδισμα". Ηδη στις τηλεοράσεις αλλά και στίς βεράντες δεν συζητάμε πιά για το μαύρο έγκλημα, ούτε για το πένθος, συζητάμε για το ποιός κέρδισε πόντους απο το ολοκαύτωμα. Δυσάρεστο. Πολύ δυσάρεστο. Μου βρωμάει Κουρίλα late eighties αυτό το πράμμα (εσύ δεν ξέρεις απ΄αυτά Προβατάκι μου, στα τέλη τής εκαετίας του 80 ήσουνα μόλις 3-4 ετών....)