Friday, September 07, 2007

τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι

Άκου τώρα να δεις τι κουφό θα σου πω. Γενικά, δεν μου πολυαρέσει να ταξιδεύω. Δηλαδή δεν τρελαίνομαι όπως ο περισσότερος κόσμος…

…όμως υπάρχουν μερικές πτυχές της διαδικασίας «ταξίδι» που απλά είναι οξυγόνο για την ψυχή μου.

Μία από αυτές (όταν κάνω ταξίδια που χρειάζεται να περάσω από μεγάλα αεροδρόμια) είναι και η ευκαιρία να εξερευνήσω μεγάλα βιβλιοπωλεία όπου πωλούνται τα άπειρα των απείρων των μυρίων περιοδικά.

Δεν χρειάζεται να σου πω βέβαια ότι τα πωλητήρια περιοδικών στην Αμερική είναι το κάτι άλλο… τεράστιοι, ατέλειωτοι διάδρομοι, όπου και από δεξιά και από αριστερά περιστοιχίζεσαι από εκατομμύρια τεύχη με ό,τι θεματολογία μπορείς να φανταστείς.

Γιάμι γιάμι… τρελό γιάμι γιάμι.

Χτες ήμουν στο ΕλΒελ. Ταξίδευα για την εξωτική Κέρκυρα. Και φυσικά έκανα την καθιερωμένη μου επίσκεψη στο περιοκατζίδικο του αεροδρομίου. Εντάξει, δεν έχει καμία σχέση στο μέγεθος με τα αντίστοιχα των αεροδρομίων της Αμερικής, αλλά ακόμα και έτσι πάντα βρίσκω κάτι να αγοράσω ως μεγάλος εραστής και πιστός των περιοδικών.

Μπροστά στο ράφι σκεφτόμουν: "Να πάρω τον αγαπημένο People; Μπα, έχει εξώφυλλο αυτόν τον αντιπαθητικό τον Wilson που έκανε απόπειρα… Βαριέμαι. Να πάρω το Reader’s Digest; Α, το έχω αυτό το τεύχος… Να πάρω το περιοδικό του Gay Κολυμβητή; Χμ χμ χμ… αυτό δεν έχει έρθει ακόμα Ελλάδα… Τι να πάρω, τι να πάρω, τι να πάρω…".

Ενώ με απασχολούσε το φλέγον αυτό θέμα και φαινόταν πως δεν θα καταφέρω να το λύσω, τι βλέπω; Από ένα χαμηλό ράφι, η Jodie Foster με κοιτάζει με αποφασιστικότητα και ατσάλινη γοητεία.

«Θα αγοράσεις αυτό το περιοδικό ΤΩΡΑ» έμοιαζε να μου λέει… «ΤΩΡΑ είπα. Μην κάνεις καμία μαλακία και δεν το πάρεις... – θυμάσαι τι πάθανε οι τύποι στο Panic Room; Χειρότερα θα πάθεις! Αγόρασέ το ΤΩΡΑ!».

Και το αγόρασα. Χάρη στην Jodie Foster, την ηθοποιάρα που λατρεύω να μισώ όσο καμία, ανακάλυψα ένα περιοδικό που είμαι σίγουρος ότι θα γίνει σούπερ αγαπημένο μου!

Entertainment Weekly. Τι θα έλεγες να πάμε μαζί μία βόλτα στις σελίδες του;

Φύγαμε. Follow me, θα το διασκεδάσεις!

Το βασικό θέμα του περιοδικού είναι βέβαια η Jodie! Την ερχόμενη Παρασκευή βγαίνει στην Αμερική η νέα της ταινία, το The brave One, η οποία είναι ένα «ενοχλητικό» δράμα αυτοδικίας. Σκηνοθετεί… ο Neil Jordan! Τι team! Πολλοί το συγκρίνουν με τα παλιά 70 έργα του Τσαρλς Μπρόνσον – με την μόνη διαφορά ότι τούτο δω έχει πάρει πολύ καλές κριτικές! H Jodie φυσικά μιλά για το έργο… με το γνωστό κλασικό της τρόπο: το ψιλοβρίζει.

Όταν, δηλαδή, ο δημοσιογράφος την ρωτάει την γνώμη της για την αυτοδικία, αυτή απαντά ότι φυσικά και δεν την εγκρίνει, και ότι το να λένε brave one μία ηρωίδα που παίρνει ένα όπλο και σκοτώνει δεξιά και αριστερά είναι κάτι που πολύ πολύ πολύ διαφωνούσε. «κακός τίτλος αυτός για την ταινία» τα ακριβή της λόγια.

Αλλά η Jodie βρίζει και άλλους και άλλα (πως αλλιώς θα δείξουμε ότι έχουμε παπάρια;): τη λέει στο σκηνοθέτη της «Σιωπής των Αμνών» ο οποίος δήλωσε ότι όταν την σκηνοθέτησε εκείνος έπαιξε καλά για πρώτη φορά στην ζωή της. Την λέει στους θεατές του «Οι κατηγορούμενοι» που πανηγύριζαν στην σκηνή του βιασμού. Την λέει στους κατοίκους του Los Angeles, δηλώνοντας πως της αρέσει να ζει σε αυτή την πόλη διότι …αισθάνεται ανώτερη (παλιότερα η Jodie ζούσε στην Νέα Υόρκη). Την λέει στα μεγάλα στούντιο που δεν έρχονται σαν τα σκυλάκια να χρηματοδοτήσουν τις ταινίες που θέλει να σκηνοθετήσει. Την λέει στους συντελεστές του Flightplan, δηλώνοντας ότι είναι μία ταινία που καθόλου δεν ήθελε να κάνει γιατί αρχικά δεν της άρεσε το σενάριο.

Γενικά η Jodie την λέει πολύ και καλά.

Αλλά αυτό για το οποίο δεν λέει κουβέντα είναι για αυτό το εξώφυλλο:(τελικά, ίσως να μην έχουμε και τόσο μεγάλα παπάρια…)

Στο άρθρο μαθαίνουμε και δύο γκοσίπια ωραία. Ότι το ρόλο της Jodie στην σιωπή των Αμνών ήταν να τον παίξει η Michelle Pfeiffer (είμαστε τόοοοοσο τυχεροί που δεν έγινε ποτέ, ποτέ αυτό….) ενώ στο Flightplan ο ρόλος της αρχικά ήταν γραμμένος για τον Sean Penn!

Πάμε σε άλλα θέματα από το τεύχος:

Το τεύχος είναι γεμάτο με διαφημίσεις των νέων σειρών που κάνουν πρεμιέρα στα τέλη Σεπτέμβρη στην Αμερική. Μέτρα:

Desperate Housewives (φοβερή η φωτό)
Grey’s Anatomy (άρχισαν συμπτωματικά να το βλέπω πριν μερικές μέρες – μου αρέσει, δικαίως τα πάει καλά)
Ugly Betty (η ελληνική εκδοχή της Μαρίας της Άσχημης…μπλιάξ)
Tell me you love me (είναι το καινούργιο Project του πολυαγαπημένου μου HBO! Ξεκινά να προβάλλεται μεθαύριο Κυριακή, με πολλές φιλοδοξίες να γίνει το σήριαλ για τις σύγχρονες σχέσεις του σκεφτόμενου Αμερικάνου. Το EW του δίνει καλή κριτική)
Private Practice (άλλο ένα καινούργιο σήριαλ που το έχει κάνει η δημιουργός του Grey's Anatomy)

...Αλλά η κεντρική διαφήμιση του περιοδικού, στο σαλόνι είναι αφιερωμένο σε διαφήμιση των MTV video music Awards τα οποία γίνονται μεθαύριο στο Las Vegas. Την υπέροχη φωτογραφία της διαφήμισης στην οποία η Rihanna είναι πολύ πολύ σπούκη, την έχει τραβήξει ο LaChapelle.

Άλλα νέα και άρθρα από το περιοδικό:
Μεγάλη πιθανότητα να δούμε ταινία το Dallas!!!

Η Britney βγάζει το νέο της album τον Νοέμβρη.

Tα νέα πρόσωπα του επόμενου κύκλου του Lost

Η νέα ταινία του Ang Lee Lust, Caution, στην Αμερική είναι ακατάλληλη για ανηλίκους και μάλλον την προορίζουν για εμπορική φλόπα

Υπέροχο αστείο άρθρο με τα καλύτερα καλύτερα entertainment things του καλοκαιριού. Παραδειγματα: Καλύτερο threequel το Bourne Ultimatum
Καλύτερο τραγούδι του καλοκαιριού φυσικά το Umbrella (7 βδομάδες νούμερο ένα ήταν αυτό)
Καλύτερη αποτυχία με πρωταγωνίστρια την Lindsay Lohan το I know who killed me (το άλλο υποψήφιο ήταν το Georgia Rules - ρε σεις αυτό έχει έρθει Ελλάδα;).

Υπέροχο τετρασέλιδο αφιερωμένο σε βιβλία καινούργια και reviews και αφιερώματα και όλα τα καλά (είναι που οι Αμερικάνοι δεν διαβάζουν - μέχρι και τα πιο "ελαφρά από τα περιοδικά τους αφιερώνουν σελίδες στα βιβλία)

Γενικά το ρούφηξα το περιοδικό, είναι πολύ έξυπνα γραμένο, με χιούμορ και όλα!

εδώ είναι και το υπέροχο site του. έχει πλάκα. δες το

6 comments:

Anonymous said...

Καλά έκανες και το πήρες
Να είσαι ενημερωμένος
Τι σταδιάλα θα συζητάς πίνοντας τσαι με τη φιλενάδα σου, τη γρηά κόμησα εκεί στην Κέρκυρα
Αλήθεια βρίσκεις ότι το Λοιπόν το Ciao η Espresso κλπ υστερούν σε περιεχόμενο?

Anonymous said...

Καλά έκανες και το πήρες
Να είσαι ενημερωμένος
Τι σταδιάλα θα συζητάς πίνοντας τσαι με τη φιλενάδα σου, τη γρηά κόμησα εκεί στην Κέρκυρα
Αλήθεια βρίσκεις ότι το Λοιπόν το Ciao η Espresso κλπ υστερούν σε περιεχόμενο?

guerrero7,62 said...

Ναι εχεις δικιο αμνε οσον αφορα τα περιοδικαδικα στα αμερικανικα αεροδρομια,αν και τη πρωτη φορα που πηγα δεν ειχε ουτε περιοδικα,ουτε cafe ουτε τιποτα απολυτως στο αεροδρομιο,εκτος μερικων MPs και Immigration officers που μας ελεγξαν για το τυπικο,τη δευτερη ναι οντως χαζευα και εγω με τις ωρες τα περιοδικα και τα bookstands

Είδωλο said...

Ευτυχως που δεν τα αγοραζω γιατι μας τα διηγεισαι εσυ

bill g. said...

EW στα ελληνικά προφέρεται ίου;

(Ασχετο)

Provato said...

ανώνυμε μάθε πρώτα να χειρίζεσαι το πληκτρολόγιο σου και άσε τις ειρωνίες. και μη ζηλεύεις. είμαι σίγουρος ότι μπορείς να γίνεις καλύτερος μου αν προσπαθήσεις (...καλά, θέλει πολύ προσπάθεια, εννοείται... αλλά και πάλι αξίζει τον κόπο. Αλλά μην ξεχνάς: καταρχήν μάθε να μην βάζεις 2 φορές το ίδιο σχόλιο...)

guerrero :-))

x-oyranoy χαρά μου να σας εξυπηρετούμε. :-))

bill g. είσαι θεός! τέρμα! έληξε. τέλος. άκου ίου! χαχαχαχα! ΘΕΟΣ!