Monday, September 24, 2007

ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ, δεν με αντέχω άλλο.


...τι άλλο πια θα πρέπει να ανεχτώ με αυτόν τον εαυτόν;

Σήμερα ήμουν με ένα φίλο μου και ανεβαίναμε την Πανεπιστημίου - ήμασταν στο ύψος της Κοραή και στο απέναντι πεζοδρόμιο, μπροστά από την Ακαδημία, ήταν ένας γεράκος που έπαιζε γκάιντα.

...Μαλάκα, τι είναι αυτό το πράγμα που με πιάνει όταν ακούω γκάιντα, μπορείς να μου εξηγήσεις;

Είναι λες και κάποιος βάζει ένα αγκίστρι μέσα στα συκώτια μου. εκεί με πιάνει το άκουσμα αυτό. τισταδγιάλα όμως, πως εξηγείται αυτό το πράγμα που έχω με αυτό το γαμωόργανο;

αντί να με πιάνει το αγκίστρι στα συκώτια με το μπλιμπλίκι που είμαι τόσο σύγχρονο παλληκάρι, τρομερός trendys μέχρι εκεί πάνω, λεβέντης σαν τα κρύα τα νερά, πιάνω την πέτρα και την κάνω σαν τον Στηβ, να με πιάνει με την... γκάιντα of all instruments;

ίουκ. ΙΟΥΚ!

ρεζίλια, τρελά ρεζίλια. το πήρε πρέφα ο φίλος μου ότι κάτι συμβαίνει και με καταχέριασε και είχε και δίκιο.

αναρωτιέμαι όμως, σοβαρά, πως είναι δυνατόν να με συνταράζει ένα άκουσμα από το οποίο βεβαιωμένα δεν έχω καμία ανάμνηση; είναι που έχω ζήσει και άλλες ζωές; είναι γονιδιακό (έπαιζε ας πούμε κάνας σούπερ ντούπερ προπάππος μου και έχω καταγεγραμένη την ανάμνηση στα γονίδιά μου); μου κάνει κάποιος κρυφά υπνοθεραπεία με κασέτες γκάιντας; μάλλον δεν θα μάθω ποτέ στα σίγουρα.

αυτό πάντως που στα σίγουρα ήδη ξέρω είναι ότι είμαι μεγάλο βλαχάκι.

...μα να με συγκινεί η γκάιντα; IIIIIOYOYOYOYOYOYK.




μην το πεις κανενού, σε έφαγα ...και άμα ξέρεις που μπορώ να κατεβάσω κανένα μουσικό κομμάτι παιγμένο από γκάιντα πες μου. Αφού είμαι που είμαι μικρό τυράκι τουλάχιστον ας το γλεντήσω. ασταδγιάλα δηλαδή.

(επιπλέον σκέψη bonus: ...θα μου πεις και θα έχεις και δίκιο, αν η γκάιντα δεν αρέσει σε ένα provato, σε ποιον θα αρέσει; .... τελικά καμία από τις επιλογές για Nickname που κάνουμε δεν είναι τυχαία...).

21 comments:

ds said...

Πρόβατε δεν ξέρω, κι εγώ το ίδιο νιώθω με τη γκάιντα. Στην Αγγλία συχνά με συγκινούσε ανεξήγητα. Παράξενο για ένα άτομο σαν εμένα που δεν αντέχει καθόλου τον ήχο των ακόλουθων: κλασική κιθάρα, το μπουζούκι, τη φυσαρμόνικα, το ακορντεόν...

Δεν είσαι βλαχάκι. Και ο ο Braveheart o Μel Gibson έπαιζε γκάιντα (όχι στη ταινία, αλλά ως Σκοτσέζος κάποια στιγμή στη ζωή του θα την είχε παίξει) και δεν ήταν καθόλου βλαχάκι!

Provato said...

dynx ήθελες να με κάνεις να νιώσω καλύτερα και με καταράκωσες. ...ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο MEL ΒΛΑΧΆΚΙ (ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΒΛΑΧΑΡΑ) ΠΟΙΟς ΕΙΝΑΙ;

...πά να κλάψω μόνος μου. σκότωσες έναν πεθαμένο. :-P

Marvin said...

Γιατι καλε τι εχει η γκαιντα? Εδω αμα πετυχω τιποτε ξεμπαρκους σκοτσεζους και την παιζουν στο δρομο (την γκαιντα παντα) πολυ το γουσταρω!

Provato said...

...σιγά την παρηγορία ρε marvin. ...και μένα μου αρέσει να την παίζουν σκοτσέζοι, αλλά εδώ σου λέω την έπαιζε γεράκος. ίουκ να την παίζει γεράκος, ούτε να μου το δει.


τελικά, αν τω μεταξύ, το χέσαμε πάλι!

θέλώ να φέρω μία σοβαρότητα στην ελληνική blogόσφαιρα και δεν μπορώ. έλεος.

:-)

Anonymous said...

Υποψιάζομαι
πως έχει να κάνει με τις καρρώ φουστίτσες και το μαρκούτσι στο στόμα.
Αβυσσος η ψυχή, οι φαντασιώσεις και οι διαστροφές σου, μωρό μου
:-)

Provato said...

βρε ανόητε ανώνυμε που με λες μωρό και μου αρέσει... που τις είδες τις καρώ φουστίτσες στους έλληνες γκαϊντιέρηδες; όχι για πες, να καταλάβω κι εγώ...

wrong answer λοιπόν. παρόλα αυτά να με λες μωρό.... γουστάρω. :-)))

Provato said...

...και ναι αώνυμε, οι διαστροφές και οι φαντασιώσεις μου ΕΙΝΑΙ άβυσσος. όπως και οι δικές σου εξάλλου. :-)

ΗarryTsopanos said...

Εγω ημουν μπεουλη και επαιζα την γκαιντα στην Πανεπιστημιου.Μεταμφιεσμενος σε γερουλη φυσικα.
Να βγαλω τα εξοδα του ταξιδιου μου βρε.

Anonymous said...

1oν μαλλον τσαμπουνα ηταν παραδοσιακο οργανο τησ ανατολικησ Κρητησ και τησ Καρπαθου. Εκτοσ αν ο Μελ στα γεραματα βγάζει το ψωμακι του στη πανεπιστημιου
2ον αυτο το συναισθημα που σου τραβαει τα σωθικα ειναι επειδη φοβουνται μη καταντησουν κ αυτα τσαμπουνα, μιασ κ φτιαχνονται απο στομαχι προβατου.

Προσεχε που μπλεκεισ δε θελω να ακουσω στο δρομο κανα τρεντυ φαλτσο γκαιιμπεεειι κ να καταλαβω οτι εισαι συ.

Lex_Luthor06 said...

Πάλι καλά. Θα μπορούσαν να σε συγκινούν άλλα street shows και να παρακολουθείς μουσάτους με κολάν να σκίζουν τηλεφωνικούς καταλάγους.

Anonymous said...

τι ειπε ο τελευταίος, ο προτελευταίος δηλαδη???
προβατε δεν σε ξερω δεν με ξέρεις αλλα ωρες ωρες εισαι πολυ συγκινητικός. ο τροπος που τα λες, που βγάζεις τις ευαισθησίες σου.

Aphrodite said...

Πρωινό ξύπνημα, φοιτηταριό στη Γλασκώβη, πριν πάω σε flat, με πυτζάμες, μέσα σ'ενα dorm τίγκα στους Σκωτσέζους (που στην αρχή θες κυριολεκτικά μεταφραστή για να τους καταλάβεις, και μετά από λίγο απορείς πώς κι αυτοί και οι Ιρλανδοί δεν είναι γείτονες, κι είναι οι Βαλκάνιοι ας πούμε...).

Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, έτσι που τους χάζευα κυριολεκτικά από το παράθυρό μας, κατάλαβα ότι ήταν η τοπική μπάντα που κάθε Σάββατο πρωί έκανε παρέλαση (όχι κάθε Σάββατο, αλλά φθινόπωρο και άνοιξη πολλές φορές), ντυμένοι όπως βλέπεις, και έπαιζαν τις πιο τέλεια συντονισμένες γκάιντες που έχω ακούσει στη ζωή μου! Επίσης κατάλαβα ότι οι άλλοι Σκώτοι χέστηκαν με το φολκλόρ της υπόθεσης (πόσα κλαρίνα ν'ακούσεις στα βλάχικα ας πούμε ο έλλην και να μην ξεράσεις?!) ΑΛΛΑ εγώ ξετρελλάθηκα!!!

Οχι για το οπτικό μέρος (το οποίο ήταν πολύ όμορφο), αλλά από το πόσο μια γκάιντα σε ΔΟΝΕΙ ολόκληρο!!!

Δλδ οκ, κι ένα πιάνο το ακούς στο στομάχι σου, αλλά τη γκάιντα την ακούει μέχρι και η ψυχή σου, εκεί στα τρίσβαθα!

Ρε πρόβατε, τι σκατά συμβαίνει εδώ, είπαμε, κι εγώ κριός είμαι, μα τέτοια ταύτιση?!?!?!

(έστω, και παιγμένη από γεράκο...)

ΥΓ- χρόνια αργότερα, μας έπαιξε σε business meeting στο Δουβλίνο ένας back-piper, με χρώματα στο κιλτ του Ιρλανδέζικα εντελώς (έχουν διαφορές, κι αυτά και τα παπούτσια τους, και όλη η στολή, τεσπα). Και πάω στο τέλος και τον ρωτάω αν είναι σκωτσέζος (φυσικά και ήταν), και μου λέει "πού το ξέρεις?" Και του απήντησα "δεν το ξέρω εγώ, κάποιος μου το είπε" - τι να του έλεγα, εκείνη η... ψυχή (κυριολεκτικά) μου το είπε?

Αν σου αρέσουν λοιπόν τόσο, κάποια στιγμή πάρε το αμόρε και πηγαινέ το στα ιντερνάσιοναλ φεστιβάλ που κάνουν στην Σκωτία (Εδιμβούργο και Γλασκώβη) και θα με θυμηθείς.

Στην ανάγκη, πάρ'του ωτοασπίδες!
:ΡΡΡΡΡΡΡΡ

Στο ξαναλέω, αν σου αρέσουν οι γκάιντες, μόλις πας στην πηγή θα ΧΑ-ΖΕ-ΨΕΙΣ!!!
:)))))))))))

Aphrodite said...

Δες κι αυτό το ποστ, το πρώτο κλιπάκι από YouTube, είναι το "I Like the Way You Move" με πολύ highlander φάση - δεν έχει γκάιντες, αλλά οι καλύτεροι backpipers που γνώρισα ήταν σαν τον Μακλάουντ, μη σου πω καλύτεροι...
;)))))

xipasmenos said...

lex thats your thing...
δεν αρεσουν σε ολους αντρες με κολαν να σκιζουν καταλογους :p

yiaNNis said...

pali kala, kale mou, poy den soy aresoun kai oi indianoi me ta ftera kai ekina ta mpliax tragoydia-miroligia.... mia xara eisai me tin gaida, kai an thelis gia parti s o u apo simera tin vaftizo ΤΡΕ ΣΙΚ~~~!!!

Anonymous said...

Πρόβατε είπες θες να φέρεις ΤΙ στην ελληνική μπλογκόσφαιρα;
αχαχαχαχαχαχαχα
(και βέβαια είναι ωραίο θέαμα όταν φυσάει οι γνήσιοι σκοτσέζοι, και άνευ γκάιντας, που δε φορούν τιποτε κάτω απ'το κιλτ)

Anonymous said...

Εγώ πάντως (που επίσης με πιάνει κάτι στο άκουσμα της γκάιντας) το έχω αποδώσει (ίσως μαλακωδώς)στην Candy Candy που έβλεπα μικρός.

Όποιοι το έβλεπαν μάλλον καταλαβαίνουν!!!

repeatable said...

Για μένα το άκουσμα της γκάιντας είναι επίσης κάτι το ιδιαίτερο. Εγώ βέβαια έχω και 1-2 αναμνήσεις και μια κάποια σχετική καταγωγή. Πάντως δεν μπορώ να τη δώ και να την ακούσω αντικειμενικά την γκάιντα, γι αυτό και δεν μπορώ να πώ τι είναι αυτό που σου ξυπνά εσένα. Χαίρομαι όμως που και για άλλους είναι κάτι το ιδιαίτερο.
Ρε σεις... οι βλάχοι από πού κι ως πού έχουν γκάιντα; Μην μπερδεύεστε...

alienlover said...

respect τρελο για την σκέψη μπόνους!!

Provato said...

χάρη άλλη φορά όταν με βλέπεις να περνάω να σταματάς το παίξιμο και να μιλάς ρεεεε! :-))

xipaki η ερμηνεία που έδωσες με έστειλε αδιάβαστο (στο γιατί με πιάνει στο σωθικό). τι να πω πια, είμαστε όλοι τρελοί εδώ μέσα!!

lex αυτό που περιγράφεις δεν είναι ο κουταλιανός; αυτός δεν έχει εξαφανιστεί εδώ και χίλια χρόνια; :-)

anonymous σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! μπεεε

aphro είσαι θησαυρός ρε συ, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες αυτές τις πληροφορίες και τα Links. ρησπέκτ!! μπεεε

Provato said...

yianni είσαι τέλειος!!! χεχεχε! ναι, από σήμερα η γκάιντα τρε σικ! μπεεε φίλε!

τανίλα όντως δεν φορούνε τίποτε κάτω από το κιλτ; ενδιαφέρον πολύ.

anonymous φυσικά και καταλαβαίνω τι εννοείς για την candy candy... λες να είναι αυτό. δεν θα ήταν απίθανο! μπεεε

repeatable ευτυχώς που αφήνεις κανένα σχόλιο και δίνεις σήμα, γιατί το blog σου το έχεις εγκαταλείψει. γιατί ρε φίλε;

alienlover μπεεεε μωρό μου!