Saturday, October 20, 2007

Την γλώσσαν μου έδωκαν ελληνικήν μέρος 1

Που θα πάει αυτό το βιολί; σας ρωτώ... που θα πάει; τίποτα δεν θα αφήσουν όρθιο οι προδότες του έθνους, τίποτα τίποτα τίποτα! τα νεύρα μου. δεν έχουν ιερό και όσιο, δεν σέβονται την καθαρότητα της φυλής, της γλώσσας μας της ίδιας.

Κύριοι, οι νεολαία δεν ξέρει να μιλήσει σωστά ελληνικά και αυτό απειλεί το έθνος, απειλεί τον ελληνισμό, απειλεί τον πολιτισμό μας, έναν πολιτισμό που γέννησε τον δυτικό πολιτισμό που τώρα κυριαρχεί στον κόσμο.

Το provato τζει αρ από σήμερα αναλαμβάνει μεγάλη σταυροφορία να μάθει στο σύγχρονο ελληνάκι σωστά ελληνικά. Γιατί η γλώσσα είναι η ιστορία μας. Η ιστορία μας είναι ο πολιτισμός μας. Ο πολιτισμός μας είναι καλύτερος από όλους, και γενικά είμαστε γαμάτοι.

Από καιρού εις καιρόν θα φέρνουμε τον αναγνώστη αυτού εδώ του blog σε επαφή με μερικές φράσεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να μιλά σωστότερα, ορθότερα, και κυρίως πιο ελληνικά.

Άσε που είναι καρακατατσεκαρισμένο ότι τίποτα δεν λειτουργεί καλύτερα ως αφροδιασιακό από ένα γκόμενο to be που λέει πότε πότε ακαταλαβίστικα. Μάθε τις παρακάτω φράσεις, και θα πήξεις στο σεξάκη, λέγε τες πότε πότε και δεν θα σου αντιστέκεται κανείς.

Ξεκινάμε με την πρώτη εξάδα των φράσεων, τις οποίες επειδή είμαι καλός άνθρωπος σου τις παραθέτω με παράδειγμα. Για να είσαι σίγουρος ότι θα τις χρησιμοποιήσεις σωστά και τέλεια. Φύγαμε:

Αιδώς Αργείοι – συνώνυμο του "ντροπή σου!!!! (με πολλά πολλά θαυμαστικά)".
Παράδειγμα χρήσης: Tην ώρα που πηγαίναμε με τον φίλο μου τον Αλέξανδρο Sodade η γειτόνισσά του η κυρά Κατίνα άρχισε να μας ξεφωνίζει: «Αιδώς Αργείοι!!! Το πανταλόνη μηλητέρ έχει βγει από την μόδα από το 1998 και εσείς πάτε με αυτό Sodade; Μετά μην αναρωτιέστε γιατί θα γυρίσετε απήδηχτοι και θα είστε όλη τη βδομάδα μέσ' στην ξυνίλα!».

Την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενος – συνώνυμο του "έχει φάει το μουνί του αλλά μας το παίζει άνετος και ότι τάχα είναι δική του επιλογή".
Παράδειγμα χρήσης: Ο Θανάσης την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενος μας είπε ότι επιτέλους χαίρεται που έχει έναν γκόμενο που την έχει μικρή και δεν πονάει όταν τον παίρνει. Εμείς κάναμε ότι συμφωνούμε και ότι δεν έχουμε καταλάβει ότι κοντεύει να φάει το μουνί του από την ουσιαστική αγαμία!

Εκ των ων ουκ άνευ – συνώνυμο του "...ένα από τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία".
Παράδειγμα χρήσης: Ο Γιώργος με συμβούλευσε: Για να έχεις ελπίδα το προφίλ σου στο gaydar να σου φέρει σεξάκη, είναι εκ των ων ουκ άνευ να έχεις μεταξύ άλλων και δύο τρεις αποκαλυπτικές φωτογραφίες ενός μεγάλου πούτσου, και ας μην είναι και δικός σου!

Διέβην τον Ρουβικώνα – συνώνυμο του "πήρε απόφαση με πιθανό μεγάλο κόστος".
Παράδειγμα χρήσης: Ο Μανόλης είχε κανονίσει να βγει για Σάββατο και είχε μεγάλο δίλημμα: Να βάλει ένα απλό λιτό μηνημαλ ροζ φωσφοριζέ μπλουζάκι με μπλε στραφταλιζέ παγιέτες παγιέτες παγιέτες παντού, ή να βάλει κάτι λίγο πιο έντονο για να ξεχωρίζει μέσα στο Mayo; Τελικά αποφάσισε να διαβεί τον Ρουβικώνα και φόρεσε ότι πιο τολμηρό βρήκε στην γκαρνταρόμπα του. Αποτέλεσμα; Όταν είδε τον εαυτό του στον καθρέφτη έπαθε επιληπτική κρίση και σήζουρ, και πάει η Σαββατιάτικη έξοδος, πάνε όλα. Τον τρέχανε στο νοσοκομείο.

Εξ απαλών ονύχων – συνώνυμο του "από τότε που ήταν παιδούλα" (πρόσεξέ το αυτό, πάρα πολλοί και μορφωμένοι my ass το κάνουν λάθος...)
Παράδειγμα χρήσης: O Θανάσης κάνει τέλειες πίπες. Λογικό! Και επόμενο! Και φυσιολογικό! Έχει μεγάλη εμπειρία. Αφού θυμάμαι ότι έκανε τσιμπούκια εξ απαλών ονύχων.

Κουτί της Πανδώρας – συνώνυμο του "μαύρη, μαύρη, μαύρη μου χει γίνει η ζωή μου, μαύρη, μαύρη, σαν καμένη γη...".
Παράδειγμα χρήσης: Ο Θανάσης ήθελε λίγο eyeliner, άνοιξε το κουτί της Πανδώρας, και βρέθηκε στο νοσοκομείο από το ξύλο που του έριξε εκείνη. Βλέπεις η Πανδώρα, είναι μακιγιέζ και δεν θέλει ούτε καν να της αγγίζουν το κουτί με τα σύνεργα της δουλειάς της… πόσο μάλλον να το ανοίγουν.

stay tuned, αγαπημένε αναγνώστη. Θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια υπέροχα παραδείγματα ζωστής χρήσης της αυθεντικής ελληνικής γλώσσας.

36 comments:

gsus said...

Μπεεεεμπεεενιώτης that is!

Patrick said...

Ok,θα τα κάνω σκονάκι,αλλά αν δεν μου εξασφαλίσουν σεξάκι αλίμονό σου.Thanx για τα παραδείγματα,τα απ΄τη ζωή βγαλμένα...

ΠΑΥΛΟΣ said...

Αυτό είναι το αμνοερίφιο που όλοι αγαπάμε, ασυναγώνιστο!!!!!

g for george said...

Χαχαχα!!!!

Μακάρι να έδινε και το Δεύτερο τέτοια -απ' την ζωή βγαλμένα- παραδείγματα! Αντ' αυτού μας κρατά στο σκοτάδι!!

Wrong Guy said...

οκ,προσκυνώ,από τα καλύτερα που έχεις γράψει-φυσικά λάτρεψα αυτό με το κουτί της Πανδώρας,ποτέ μου δε την χώνεψα την ψωνάρα,καλά να πάθει που της κλέψαν τη μασκάρα

xipasmenos said...

Καλα ραι φυλε πος σου ρθαι οτυ η νεωλαια δε ξερι αιλινηκα; δηλαδι γουατς γιωρ πρωμπλεμ μια χαρα τα λαιμε ραι σι......αμαν ποια δαι μπωρο να καταλαβο....

cobden said...

Τέλειο!Τέτοια παραδείγματα θα πρέπε να λένε η Καβογιάννη και η Κωνσταντίνου στο ΟΜΙΛΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ !Τότε να δεις θεαματικότητα που θα είχε!

Anonymous said...

Δεν υπάρχεις πρόβατο! Δεν υπάρχεις!!!
και είσαι και το πρωτο μπλογκ που πατησα μετα απο κατι όνειρα που έβλεπα πριν λίγο με αλογα και αραχνες! απαπαααα :))

BLUEPRINTS said...

επιτέλους ένας άνθρωπος που μπορεί και χρησιμοποιεί σωστά αυτές τις εκφράσεις, εύγε, με σε θα πάει μπροστά η νεολαία μας, ελπίζω να υπάρξουν πολλές συνέχειες αυτής της ευγενικής προσπάθειας

xipasmenos said...

Eπειδη όπως είπες διαβάζω διαγωνίως τα άρθρα σου, γύρισα στις 45 μοίρες το λαπτοπ και το ξαναδιαβασα, και έχω να σου πω οτι τελικά μου αρέσει το εξ απαλών ονύχων...νομίζω θα ενστερνίσω αυτη την πανέμορφη έκφραση.

ΥΓ θυμάσε που σου είπα οτι δεν θα κατεβασω το in rainbows γιατι θεωρω ιεροσυλία να εχω ενα τετοιο αλμπουμ σε ψηφιακη μορφη;
Τελικα αποφάσισα να Διαβώ τον Ρουβικώνα και να το κατεβάσω. Είχες δίκιο που μου είχες πει "Xipaki είναι εκ των ουκ ανευ να κατεβασεις αυτο το αλμπουμ"
Σε ευχαριστω για μια ακομη φορα μπε, αποφάσισα πλεον να εχω παντα στις 45 μοιρες το λαπτοπ για να μην σε διαβαζω παντα διαγωνιως......
Αυτα παω να βαλω το αδιαβροχο superman που αγορασα χτες και τα βατραχοπεδιλα μου και να βγω για ποτο.....φιλακια...οσοι θα βγειτε drink responsible and swim carefully........

Anonymous said...

επιτέλους προβατο βγάλε μας απο το μαντρι της αμάθειας.
έχω πέσει και πέρνω τρελλά ρησπεκτια. και απο κάτω έχω τον μπαμπινίωτη, θα μάθω όλα τα λήμματα, για να μπορώ να τα βάλω με τα βλήμματα.

alienlover said...

to kouti tis pandwras to eheis eksigisei me tin kuriolektiki tou simasia.na pas na to diorthoseis parauta gia na min ehoume a l l a...

τσούτσουρος said...

meletaw meletaw meletawwwww ante kai stin ekdosi lexikoy... ti an moy xreiastei ston dromo (leme twra) ti na kano? na min exo mia boitheiaa? oeo?

revqueer said...

Είσαι ένας γνήσιος Έλλην (χειροκροτεί συγκινημένος)!

Anonymous said...

ποιός είπε πως οι μπλογκερς δεν παράγουν κοινωνικό έργο? τα θερμά μου συγχαρητήρια προβατάκο, πρέπει να περισώσουμε ότι έχει απομείνει από την ρημάδα ελληνική κλώσσα! επίσης να προσθέσω το παλιό και πάντα αγαπημένο "Τα εν Νίκο μη εν Δήμο" που σημαίνει αφού τα έχεις με το Νίκο που είναι μια χαρά πιδί σαν τα κρύα τα νερουά γιατί κωλοχτυπιέσαι για τον Δήμο? ε?

Cookie Basher said...

"Άσε που είναι καρακατατσεκαρισμένο ότι τίποτα δεν λειτουργεί καλύτερα ως αφροδιασιακό από ένα γκόμενο to be που λέει πότε πότε ακαταλαβίστικα."

Εμένα γιατί μου ήρθε στο μυαλό ο Χάρης Ρώμας (ίιουκ);

Cookie Basher said...

...Ευτυχώς όμως σώζεται από τη χρήση μέσα στα παραδείγματα χε

xipasmenos said...

Ethan Ελεος ρε φιλε....εχεχεχχεχεχεχεεε με ελιωσες...........

Anonymous said...

Δοκίμασες ευρυγώνιο φάκο, με zoom στο πολυπόθητο μέλος του σώματος - το μεγαλώνει ιδιαίτερα, και μπορεί να φαίνεται και το πρόσωπο.

Equilibrium said...

Τι φιλόλογοι και μλκιες! Εγώ μαζί σου θέλω να κάνω ιδιαίτερα προβατάκο!!!

Neverlandean said...

Τα θερμά μου συγχαρητήρια που προσπαθείς να σώσεις τα κεκαυμένα μυαλά της νεολαίας.

:*

Anonymous said...

Απαραίτητο συμπλήρωμα μιας στέρεης κλασικής παιδείας είναι η λατινομάθεια. Σε ερωτώ λοιπόν, εξυπνοπούλι μου, τι σημαίνουν οι παρακάτω φράσεις;
(μου τις έμαθε ο γεροπειρατής του Αστερίξ, πολύ κολλητός μου...)
- με ξεφώνησε urbi et orbi
- παπαρολογεί de omni re scibili
- μη νομίζεις ότι μου απάντησες, εξαπολύοντας κατινιές ad hominem.

Και κυρίως: τι θα πεί "video meliora proboque deteriora sequor" (φράση που κατορθώνει να συνοψίσει όλη σου τη ζωή);;

Χαζοχηνα said...

Με'γεια το καινουργιο label. Τα σωστα labels ειναι εκ των ων ουκ άνευ σε καθε περιπτωση.

μππρρρ-παγωσα

Anonymous said...

σου έχω πρόσκληση :)

Tanila said...

Πρόβατε, μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι κάνεις σαν ισχιολογικός κρονόληρος.
(you speak to the master)
H γλώσσα μην ξεχνάς ότι είναι κάτι ζωντανό που αλλάζει, μεταμορφώνεται εξελίσσεται, μέσα στο χρόνο, ανάλογα και με τους αμθρώπους που τη μιλούν. Γλώσσα που παραμένει ίδια, στάσιμη, είναι νεκρή γλώσσα και συνήθως δε τη μιλά κανείς.
Καλές και οι αρχαιοτυπικές (τύπου αρχαίου) εκφράσεις, αλλά μην καταδικάζεις την ανάγκη για καινούριες λέξεις.

sikia said...

Θα ήθελα να κάνω τρεις επισημάνσεις-
1) η Τανίλα είναι και γλωσσολόγος εκτός από αντροχωρίστρα?
2) πόσο ακόμα θα έχεις αυτό το τραγούδι της κλαψομούνας και δεν υπάρχει και τρόπος να το κλείσει κανείς....
3) σπίτι σου ή σπίτι μου ή και κάπου αλλού?

etalon said...

ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
επειδη γνωρίζω οτι εισαι λάτρης της συγχρονης ιταλικης μουσικής
να ενα τραγουδι που θα σου φτιαξει τη διάθεση
http://www.youtube.com/watch?v=FGvZ6A9Qqw8

Η Μικρή Ολλανδέζα said...

τι να πω... φτου φτου
περηφάνια μεγάλη που είμαστε φίλοι..
φτου φτου
περηφαν περηφαν!

Η Μικρή Ολλανδέζα said...

γράψε και το "ειρήσθω εν παρόδω"
Ειναι ΦΟΒΕΡΑ καυλωτίκ!
Φ Ο Β Ε Ρ Α!!!!!

Anonymous said...

Προβατάκι, έχεις by far(t) το πιο διασκεδαστικό blog. "Ούτως ειπείν", κλάσαμε στο γέλιο!!!

Afrikanos said...

ksereis_poios, το τελευταίο το ξέρω!:)
Αλλά δεν θα σου δώκω την χαρά να σε πω!:)
χαχαχαχα

Μπεεεεμου εσύ σούπερ-μπαρ!:):):)
Εύγε!:)

Aντώνης said...

Αυτό θα πει επιμόρφωσις... τί λίγκουαφόν, τί υπνοπαιδεία, εσύ διέβης τον Ρουβίκωνα!

Anonymous said...

Αγαπητέ Afrikane,
το ζήτημα δεν είναι με εμάς που τα ξέρουμε αλλά με αυτόν που τα κάνει!

Afrikanos said...

ε, ένα δίκιο το έχεις!
χαχαχαχα
πάσο
τα ρέστα μου
τα βλέπω!
:):):)

Provato said...

σας ευχαριστώ όλους όλους όλους πάρα πολύ για τα ευγενικά σας σχόλια που μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω την σταυροφορία εναντίων της έκπτωσης της πχιότητας της ελληνικής γλώσσας! με έχετε κατασυγκινήσει, και θα ήθελα πάρα πολύ να απαντήσω σε κάθε ένα ξεχωριστά αλλά δεν έχει νόημα!

πολλά μπεεε φιλιά σε όλους!


ειδικές αναφορές: στο xipaki που είναι επιμελής μαθητής!

στον ethan για το τέλειο παράδειγμα του σχετικά με τον Νίκο και με τον Δήμο.

στον cookie που με φρίκαρε με τον Ρώμα. ...have mercy ρε μωρό! χαχαχα!!!

στον thomas που άφησε το σχόλιο σε λάθος blog!!! χαχαχα!

στον equilibrium στον οποίο θέλω να πω ότι δέχομαι να κάνουμε ιδιαίτερα με μεγάλη χαρά! ;-)

στον etalon για το υπέροχο video!!! respect φίλε!

στον ksereis_poios που κατάφερε να με ταπεινώσει ακόμα μία φορά αφού δεν έχω ιδέα τι σημαίνουν οι λατινικές του φράσεις. ειδικά η τελευταία που έχει συγκινήσει και τον Αφρικάνο!!!

στην μικρή ολλανδέζα για να της πω consider it done αυτό που ζήτησες.

στην φάβα που μου έχει πρόσκληση και ελπίζω να βρω χρόνο να ανταποκριθώ και να μη μου θυμώσει αν τελικά δεν τα καταφέρω (τα chain things δεν είναι εντελώς My cup of tea...)

στην τανίλα που έχει δίκιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχνάμε και τις παραδόσεις μας!

και βέβαια στην sikia. Σπίτι ΜΑΣ, σπίτι ΜΑΣ καυτέ εραστή, εκεί θέλω!

Anonymous said...

τωρα το ειδα αυτο! Ακου, εχει γινει χαμος με αυτο το μπλογκοπαιχνιδο, δηλαδης περνα μια βολτα να δεις αν δεν πιστευεις :)

Τωρα αμα δεν προλαβαινεις, δεν θα σου θυμώσω γιατι ε... γιατι... εεε, ξερω και εγω? Δεν θυμωνω πάντως, φιλια!