Thursday, October 11, 2007

Γιατί θέ μου, γιατί πάω σουπερμάρκετ, γιατί γιατί γιατί αφού κάθε φορά γίνομαι ρεζίλι...

...εγώ το έχω πει, αν δεν ήμουν εγώ ο ίδιος, θα ήθελα πραγματικά να είμαι φίλος μου, μόνο και μόνο για να πηγαίνω μαζί μου στο σουπερμάρκετ και να με βλέπω να ξεφτυλίζομαι με όλους τους τρόπους και να γελάω εις βάρος μου... ('ντάξει είναι λίγο Ιονέσκο η πρόταση αλλά έχει λόγο που υπάρχει, θα δεις).

αποφάσισα λοιπόν σήμερα ο δύσμοιρος να πάνω στο σούπερ μάρκετ να πάρω ένα ουίσκι, γιατί έχω να πάω για φαγητό σε ένα φίλο απόψε, και ελληνικό καφέ που τελείωσε. Μιλάμε για 2 πράγματα έτσι; 2. ΔΥΟ!

....το ότι κατέληξα να κάνω λογαριασμό 80 ευρώ και να πάθω βοή στα χέρια μέχρι να φέρω τις σακούλες στο σπίτι, τόσο βαριές που ήταν, το έχεις λίγο ως αναμενόμενο - σε όλους συμβαίνει όταν πάμε σούπερ μάρκετ.

Αυτό όμως που δεν είναι αναμενόμενο είναι ότι όση ώρα ήμουν στην ουρά, και όσο η κυρία στο ταμείο πληκτρολογούσε τα ψώνια μου, εγώ έβγαζα τρο παράπονό μου σε όλους όσους ήταν κοντά. How spooky is that? and how metaparanoid?

Δηλαδή: με κοίταξε μία κυρία (ή για να είμαι ακριβής, έπεσε τυχαία το βλέμμα της πάνω μου...) και εγώ της δείχνω το καρότσι μου και της λέω: ήρθα για να πάρω δύο πράγματα, να το ξέρετε! και βλέπετε τι έχω πάρει!. Η κυρία γέλασε αμήχανα, μετά είδα τον τρόμο στο μάτι της και μετά κούρνιασε στον ώμο του άνδρα της που ήταν λίγο πίσω, έφερνε γάλα που είχαν ξεχάσει να πάρουν...

Αφού ήρθε η σειρά μου στο ταμείο, είπα τον πόνο μου και στην ταμεία, ζητώντας της ταυτόχρονα να μου επι ένα κόλπο να μην το παθαίνω κάθε φορά... και τέλος ακόμα μία φορά έκανα μόουνινκγ στον διευθυντή του καταστήματος που ήρθε να βοηθήσει να βάλουμε τα πράγματα στις σακούλες.

Τι μου συμβαίνει; τι έχω; γιατί κάθομαι και μιλάω σε αγνώστους; πότε θα αρχίσω να μαζεύω αδέσποτα γατάκια; Πότε θα γίνω κανονικά μοναχική συνταξιούχος που μιλά και στα περιστέρια;

...όμως η πιο ταπεινωτική στιγμή της βόλτας στο σούπερ μάρκετ δεν ήταν αυτή... μακάρι να ήταν αυτή. μακάρι!

Λίγη ώρα πριν πέσω σε τρανς και αρχίσω να λέω τι ήθελα να ψωνίσω και τι τελικά ψώνισα σε αγνώστους, πήγα στο μανάβικο για να αγοράσω ξυνόμηλα. Τα ξυνόμηλα τα λατρεύω, είναι ότι πιο γιάμη σε φρούτο υπάρχει.

έψαξα λίγο στους πάγκους αλλά δεν τα είδα - ξέροντας ότι είναι η εποχή τους είπα να ρωτήσω τον νεαρό ευγενέστατο κύριο που ήταν εκεί που βάζουν τιμές στα λαχανικά και τα φρούτα... τον πλησιάζω λοιπόν και του λέω: γειά σας! που είναι παρακαλώ τα ξυνόμηλα;


OR NOT!!!!!!


γιατί αυτό που είπα στον κακομοιρούλη τον άνθρωπο ήταν να μου πει που είναι τα...


χμ

χμ

χμ


χμ...


ξυνόμουνα!

...είπα στον δύσμοιρο τον υπάλληλο του βασιλόπουλου να μου πει που είναι παρακαλώ τα ξυνόμουνα. το είπα, το είπα γαμώτο, το είπα!!!!!!

η αλήθεια είναι ότι το τυπάκος μάλλον δεν το άκουσε, και αν το άκουσε θα νόμιζε ότι έκαναν μουνάκια τα αυτιά του, γιατί βέβαια δεν περιμένεις ποτέ να σε ρωτήσει κάποιος που είναι τα ξυνόμουνα... οπότε, ας πούμε ότι γλύτωσα το ρεζιλίκι - εγώ όμως ξέρω τι είπα, και πως το είπα. είπα ΞΥΝΟΜΟΥΝΑ!

γιατί; ...μάλλον διότι προχτές μιλούσα με έναν φίλο μου στο τηλέφωνο και μου έλεγε για την πρώην του που την χώρισε και αρχίσαμε να λέμε τι ξυνόμουνο ήταν και πως στο φεστιβάλ ξυνόμουνου θα έβγαινε πρώτη και θα έπαιρνε το χρυσό ξυνόμουνο της χρονιάς και άλλα τέτοια και γελάγαμε και στο τέλος καταλήξαμε ότι καλά έγινε και το ξυνόμουνο τον παράτησε γιατί ήταν ξυνόμουνο.

Μαλακίες, αλλά τουλάχιστον του έφτιαξε το κέφι.Που να ξέρω ότι θα το πλήρωνα τόσο ακριβά;

(θέ μου δεν θέλω άλλο να μου συμβαίνουν τέτοια πράγματα... δεν θέλω ρε γαμώτο, είμαι ολόκληρος άντρας 34 χρονών, έχω ευθύνες, έχω πρόσωπο...)

34 comments:

Provato said...

τώρα που το σκέφτομαι σκεψ σκεψ εντατίκ σκεψ σκεψ ενδοσκοπίκ σκεψ σκεψ μάλλον έλεγα σε όλους τι σπάταλος είμαι για να θάχω μέσα μου το ρεζιλίκι με τα ξυνόμουνα.

παίζει αυτό λες; κάνας ψυχολόγος εδώ να μας πει;

γμτ γμτ γμτ δεν αντέχω άλλο τα ρεζιλίκια, δεν αντέχω!

Provato said...

υποσχέσου μου ότι δεν θα σταματήσεις να μου κάνεις παρέα, σε παρακαλώ, ακόμα και αν κάνω συνέχεια τέτοια έχω αρχίσει και παθαίνω ανασφάλεια ότι όλοι θα ρίξουν μάυρη πέτρα και κανείς δεν θα με θέλει στην ζωή του... κλαψ λυγμ.


γμτ.

ΗarryTsopanos said...

Μη μπεουλη μη......ολοι στο σουπερ μαρκετ τα ιδια παθαινουμε.Εξ αλλου ειναι για αυτο τον λογο τα σουπερ μαρκετ να πηγαινεις για 2 πραγματα και να φευγεις με 20.Τωρα με τα σαρδαμ σου ε θελει λιγη προσοχη αν και θα ηθελα να ειμαι μπροστα να δω τη φατσα του υπαλληλου.

Ερμής said...

Θα συνεχίσουμε να σε διαβάζουμε και να σε κάνουμε παρέα ξυνο-πρόβατο!
Γιου κεν μπεεεετ ον δατ!

η Λίτσα said...

Αχ κύριε Πρόβατε μας
Τι λεξιπλάστης που είστε !!!
Νομίζω πως πρέπει να τρέξετε στον Μπαμπινιώτη να την κατοχυρώσετε….

snikolas said...

Α καλά… αν το βρεις το κόλπο να μη ξοδεύεις πες το μας και μας. Την τελευταία φορά που πήγα super market έτσι για 5 πραγματάκια κατέληξα με λογαριασμό 275€.
Και φτάνοντας σπίτι θυμήθηκα και άλλα 5 πραγματάκια που έπρεπε να πάρω και το ξέχασα.

Όσο για το άλλο… φρούτα είναι και τα ξυνόμουνα αλλά συνήθως κανείς δεν τα τρώει! :)

Anonymous said...

Πάντως ευτυχώς που δεν τα έγραψες κιόλας τα ξΥνομουνα γιατί αν ο μανάβης ήταν και μανιακός με την ορθογραφία θα σου έκανε παρατήρηση ότι το ξΙνός γράφεται με Ι και ουχί με Υ.
(Τώρα που σκέφτομαι τι κάθομαι και γράφω μου φαίνεται ότι τελικά είμαι λίγο ξεινός και εγώ. ή μήπως είμαι ξοινός?εκτό αν είσαι και εσύ μανιακός με Μποστ...)
Τέλως πάντων, κουράγιο.
Tip: Λένε ότι καλό είναι να πας με γεμάτο στομάχι στο ΣΜ (όχι ΣαδοΜαζό αλλά Σούπερ Μάρκετ) γιατί ο εγκέφαλος σου δε σε βάζει έτσι στο τριπάκι να αγοράζεις διάφορα άχρηστα.
Δοκίμασε το, δεν ξέρω αν πιάνει...
ΥΓ: Ο παραπάνω με 275 ευρώ τι ακριβώς αγόρασε. Πήρε και καμιά TV 14''?

alienlover said...

κοίτα... νομίζω ότι μας χώρισαν στη γέννα γιατί τέτοια τα κάνω κι εγώ... και τα λέω...

-βάζω φωτιά στον κάδο όταν πάω να σβήσω το τσιγάρο..( και ταυτόχρονα συζητάω με τη φίλη μου ότι φοβάμαι πάντα μην πάρουν φωτιά τα σκουπίδια από κακοσβησμένη γόπα

-πάω στο σούπερ μάρκετ για τσίχλες και αποσμητικό και βγαίνω με τα υλικά για γλυκό ριζότο με σαφράν

-κάνω άπειρα σαρδάμ όταν μιλάω...
(ας που σε εξέταση.. βιολογία, προφορικό με τον Προφέσσορα..αχχχ θεέ μου ντρέπομαι και να το σκεφτώ.....αντί να μιλήσω για κωδικόνια (codons) μίλησα για προφυλακτικά (condoms)...

-άλλον παιίρνω τηλ, άλλον ζητάω...

-στέλνω κενά μηνύματα σε σχεδόν την πρώτη δεκάδα του ευρετηρίου του κινητού..

-ο γείτονας θα μαζέψει υπογραφές από την πολυκατοικία γιατί όταν κάνω μπάνιο στις 2 τη νύχτα φροντίζω ΚΑΘΕ φορά να μου ξεφύγει το καπάκι του αφρόλουτρου.. και ξέρεις πως κάνει το καπάκι όταν πέφτει... τακ τακ τακ τακ τακ και απομακρύνεται....


και άλλα τέτοια που ντρέπομαι να γράψω εδώ χάμου...
και μην ανησυχείς.. να ξέρεις ότι αν μη τι άλλο, θα έχεις εμένα για την ψυχανάλυση πρόβατο που λατρεύω να μισώ...

Anonymous said...

εισαι μπροστα στον παγκο με τα φρουτα. ψαχνεις εναγωνιως για τα αγαπημενα σου, αλλα πουθενα. χριτς-χριτς ξυνεις με απορια το κεφαλι σου. βλεποντας τον υπαλληλο πας να τον ρωτησεις για τα φρουτα, αλλα στα πλαισια της εξομολογητικης τασης που περιγραφεις, του μιλας για την αισθηση απωλειας που ενιωσες και σωματικα εκδηλωθηκε με ξυσιμο- 'ξυνομουνα'. μην αισθανεσαι ασχημα προβατακο. το πιθανοτερο ειναι ο υπαλληλος να εχει διδακτορικο στην ψυχολογια και το καταλαβε. :))))

anorymous

One Big DJ said...

Ξυνόμουνα η ξυνομούνα??? Δατ ιζ δε κουέστιον μαι φριέντ...Και αι βόουτ!!!

Κοντολίζα Ράις!!

Anonymous said...

Πάντως το γεγονός ότι μιλάτε σε αγνώστους για άσχετα δεν το σχολίασε κανείς από τους αναγνώστες σας, απ' ότι κατάλαβα ήταν από τα βασικά θεματα του ωραίου αυτού πόστινγκ σας, μάλλον είναι αρκετά εμπάρασινγκ, ή για να θυμηθούμε λίγο και τη θεωρία λογοτεχνίας, εσείς μπορεί κάτι να θελετε να πειτε αλλά άλλα θα διαβάσει το κοινό διότι το κοινό είναι νοθρό, αυτά και ναι! πρέπει να βρω κι εγώ μια ζωή.

xipasmenos said...

Σιγα, last time i went to the mall έφυγα με 4 βιβλία taschen, 1 evergreen 4 dvd almodovar και 1 laptop.... και λεω αλήθεια δε τα είχα προγραμματίσει, απλα τυχανε....
να θυμηθω να κοψω την πιστωτικη
να θυμηθω να κοψω την πιστωτικη
να θυμηθω να κοψω την πιστωτικη
αφου παω να ψωνισω ρουχα
αφου παω να ψωνισω ρουχα
αφου παω να ψωνισω ρουχα

Cookie Basher said...

Ξυνόμουνα, ξυνόσουνα, ξυνότανε...

Ακόμα θυμάμαι που είχα ρωτήσει τον δάσκαλο της Δ δημοτικού πότε θα πάρουμε έλεγχο τριμούνι (αντί για τριμήνου) :Ρ

sikia said...

Το να κάνεις σεξ στο σουπερ μάρκετ το θεωρείς απόλυτα φυσιολογικό (να σου θυμήσω πόσες φορές επέμενες να το κάνουμε δίπλα στα αλλαντικά, στα είδη καθαρισμού και στα όσπρια και ζυμαρικά) αλλά ένα slip of the tongue το θεωρείς ντροπή!

wahia said...

Ω ναι το έχω κάνει και εγώ αυτο!!Με τα ξυνόμουνα..ναι...ναι. Αλλά εμένα με άκουσαν και ο πατήρ στεκόταν στο 1 μέτρο και έψαχνε κάτι χόρτα και δεν ήξερε που να κρυφτεί. Το χειρότερο ήρθε μετά με τον μανάβη να με παρηγορεί 'σε όλους συμβαίνουν αυτά' και 'μόνο να ήξερες τι έχω ακούσει εγώ μανάβης άνθρωπος'. Η ντροπή η ίδια. 'Αστα.

pixelcitizen said...

τι καλά, τι καλά...
κι εγώ που νόμιζα πως μόνο εγώ γίνομαι ρεζίλι στο φούρνο ζητώντας "ψωμί πολύψωρο" αντι πολύσπορο.
Join the club!

Anonymous said...

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΑΑΧΑΑΑΑΑΑΑ... ΑΑΑΧ... ΘΕΟΣ ! Πρόβατε είσαι Θεός ! Σε παρακαλώ, όταν ξαναπάς σούπερ μάρκετ, πάρε κι εμένα μαζί. Θα σε βοηθήσω και με τις σακούλες ! :D

Anonymous said...

BREAKING NEWS!!!!
Mε ξαναπήρε ο Σίγκμουντ (εκεί που έπινε καφέ με τον Βλάση Μπονάτσο και ετοιμάζονταν να κάνουν φάρσα στον 'Ενγκελς) και μου είπε να σου πω δυό λέξεις: Freudian slip (γιατί έτσι είναι αυτός, του αρέσει να bλογάει τα γένια του).
Μερικές φορές τρέμω για όσα περνοδιαβαίνουν (χωρίς καμμία κυκλοφοριακή ρύθμιση) στον εγκέφαλό σου...;-)

billzouk said...

ποτε θα παμε σουπερ μαρκετ;
(δεν εχω και θεμα για το μπλογκ, μια χαρα θα μου κατσει!)

Anonymous said...

Και το τρελο μετα-πάρανοϊντ δεν είναι ότι είπες τον πόνο σου στην κυρία στην ουρά και κατόπιν στην ταμία.

Είναι ότι συνέχισες να τον λες ακάθεκτος, και έφτασες να τον πεις και σε μας!

χε χε χε χε χε

Χαζοχηνα said...

Ελα τωρα, παραδεξου οτι το καταχαρηκες. Αν η κυρια ηταν λιγο πιο συνεργασιμη θα την ειχες κερασει καφε! Αν ο μαναβης ηταν λιγο πιο συνεργασιμος...αχχ σεξι προβατουλι!

Me:Moir said...

Την γλίτωσες με 80 ευρώ και ένα ξυνό-μπου-χου και παραπονιέσαι? Προχθές πήγαμε να πάρουμε καφέ και καταλήξαμε να αγοράσουμε πράγματα για 240 ευρώ. How fucked up is that?

Μαράκι said...

Το μισώ το σουπερ μάρκετ!!!
Πάντα κάνω λίστα με το τί θα πάρω και πάντα στο τέλος παίρνω χιλια μύρια άσχετα και τρώω και 2 ώρες έκει μέσα μέχρι να το γυρίσω όλο και να βρώ αυτά που θέλω, ειμαι ένα καταναλωτικό όργιο δεν υπάρχει γιατρειά...ή να αρχίσω να κουβαλάω καλάθι αντι για καρότσι?...γεμίζει πιο γρήγορα και λόγο βάρους δεν μπορείς να τριγυρνάς και πολύ ώρα εκει μέσα...

Anonymous said...

Excuse me αλλα εγω σου προσφερα τον Ψ. μου να στα λυσει όλα, αλλα εσύ με αγνοησες... να τα τωρα τα συμπτώματα!
Παρολα αυτα εισαι ενας γλυκας και μισος και οσο πιο κουλα κανεις τοσο πιο γλυκος γίνεσαι :)
Ακου και ένα καλό:
Τι θα ήταν ένα πρόβατο χωρίς πόδια και κεφάλι?
-
-
-
-
-
-
- ΣΥΝΝΝΕΦΟ!
και πως το λένε το πουλί που το πετάμε στο τζάκι?
-
-
-
-
-
-
-ΠΟΥΤΣΟΥΡΟ!
φιλάκιααααα :)

Anonymous said...

Παρολ' αυτά (μου βγηκε το ματι)

ds said...

Τα ξυνόμηλα είναι και μένα τα αγαπημένα μου φρούτα!!!!

Τα ξυνόμουνα πάλι όχι!

nikisot said...

3ynomouna xaxxaxa
ti moura ti 3oura:P:P
mou 8umises ligo peph tsesmelh kai troma3a:p

Lina said...

βρε.... η λέξη ξυνόμουνα είανι και ρήμα. "σκέφτηκα ακθώς ξυνόμουνα στο κεφάλι...." μην έχεις τύψεις. =ΡΡΡΡ

Provato said...

αχ χάρη το ξέρω, έκανα έρευνα και είδα ότι όλοι όντως έτσι την πατάνε στο Super Market. όσο για την φάτσα του υπάλληλου, αν την άκουσε την λέξη τότε πρέπει να είναι πολύ καλός ηθοποιός. δεν έδειξε τίποτε. μπεεε φίλε.

ερμή ΓΑΜΩΤΟ εγώ γιατί δεν μπορώ να διαβάσω το δικό σου το blog ακόμα δεν έχω καταλάβει! γμτ. γμτ κάνε κάτι.

λόλα σταμάτα να με κοροϊδεύεις. άντε! :-))

nikola εμένα πάντως ο φίλος μου έχει πολύ στεναχωρηθεί που δεν τρώει πια ξυνόμουνο. μπεεε φίλε :-)

kinino θεός το σχόλιό σου. θεός. ...αυτό με το γεμάτο στομάχι το έχω ακούσει κι εγώ. και όχι μόνο αυτό αλλά το έχω δοκιμάσει κιόλας και νομίζω ότι λειτουργεί αρκετά. :-))

alien ε λοιπόν ναι είμαστε σεπαρέητηντ ατ μπέρθ. όχι ότι περίμενα αυτά για να το πάρω πρέφα χαχαχαχα! ;-)

Provato said...

anorymous χαχαχαχα!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! τέλεια τέλεια τέλεια ερμηνεία ρε συ! :-))) (αλλά too good to be true γμτ)

one big dj είναι ΤΟ ξυνόμουνο. :-))

anonymous σας απαγορεύω να βρείτε ζωή. ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ. θέλω να συνεχίσετε να γράφετα εμπνευσμένα σχόλια όπως αυτό. ρησπέκτ.

xipaki Λολ ρε συ. πολύ lol. :-)

cookie ένα θα σου πω. το τριμούνι ήδη έχω αρχίσει και το χρησιμοποιώ. μπεεεε ρε εσύ είσαι ο καλύτερος στα σαρδά, πανεπιστημιακό επίπεδο! :-))

sikia καυτέ εραστή μου μου λείπει το sex εις επήκοον όλων των υπαλλήλων του ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ που σου έδινα και του πουλιού το γάλα.

wahia αν έφτανα στο σημείο να με παρηγορεί και ο μανάβης... δεν ξέρω, δεν ξέρω καθόλου πως θα το χειριζόμουν... χαχαχαχα! :-))

Provato said...

pixelcitizen "πολύψωρο";;;;; "ΠΟΛΥΨΩΡΟ";;; ντάξει, you are my hero. :-) χαχαχαχα!! :-))

ξετσούτσουρδο, το καλύτερό μου να έρθεις μαζί στο super market, αρκεί να δώσεις τον όρκο της σιωπής ότι δεν θα πεις τίποτα από όσα δεις να συμβαίνουν. μπεεε :-)

γιαλόμα, μα τι ιδέα είναι αυτή με το καφενείο που όλοι οι νεκροί διάσημοι πίνουνε καφέδες ο ένας με τον άλλο.... έχεις σκεφτεί να το κάνεις ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ σήριαλ; χεχεχεχε... :-))

billzouk δεν θα τολμούσα ποτέ να πάρω μαζί μου στο απλό ταπεινό super market την πείρα και την γνώση... χαχαχαχα!!! :-))

mpampaki είσαι ο μόνος που το παρατήρησες ότι είμαι εντελώς hopeless... τώρα αυτό είναι καλό ή κακό... χμ χμ χμ σκεψ σκεψ σκεψ... μπεεε φίλε :-))

χαζοχήνα ok δεν έχεις και άδικο.... χιχιχιχι! μπεεε :-))

Provato said...

me:moir ..χμ χμ χμ... αυτό με τα 240 ευρώ είναι όντως too much... τισταδγιάλα αγοράσατε βρε πουλί μου; εεεεε; μπεεε;

μαράκι κι εγώ κουβαλούσα καλαθάκι και κατέληξα τελικά να γεμίζω και ένα καλαθάκι και ένα καρότσι. hopeless σου λέω, hopeless. φιλί μπεεε :-))

φάβα είσαι πολύ γλυκιά. και πολύ αντικειμενική. και έχεις τέλειο γούστο. χιχιχιχι! (το ανέκδοτο με το σύννεφο έχει κάνει θραύση... χιχιχιχι). xxx

dynx είμαστε μαζί σε ξυνόμηλα και σε ξυνόμουνα. χαίρομαι πολύ που συμφωνούμε. μπεεε :-))

moody κι εγώ τρόμαξα που σου θύμισα Πέπη... μπρρρρρ. χεχεχε :-))

linaκι αγαπημένο άστο. δεν σώζεται σου λέω. μπεεε xxxx

Aphrodite said...

Ελα ρε, σιγά, την επόμενη φορά πες του ένα "φαγουρόπουτσες" να τελειώνει το θέμα σου. Μετα θα μπορείς να του λες τα πάντα και να μη σε νοιάζει μη τυχόν σε παρεξηγήσει, αφού θα λέει "Ο ΤΡΕΛΛΟΣ!" από μόνος του και θα σκίζεται να σε εξυπηρετήσει φορ ξεφορτώσειν σε!!
:)))))))))

Anonymous said...

Έκανα κατι μέρες να δω το μπλογκ σου γιατί με είχε πιάσει φαγούρα κ ξυνόμουνα.

Χχαχαχαχαχαχαχα!!!

Μωράκη

ΥΓ: Έχω γνωστό που πήγε (όταν ήταν στο δημοτικό) κ ζήτησε από το φούρναρη του χωριού, ένα κιλό μαύρο ψωλί.