Wednesday, October 10, 2007

Να πάνε να γαμηθούν, αλλά να πάω και εγώ να γαμηθώ...

σκηνή πρώτη:

χτες κατεβαίνω από την Κηφισιά με το λεωφορείο. Απέναντι μου κάθεται, σε ένα από τα διπλά καθίσματα μία γριά 60άρα, κοντή χοντρή μαλακισμένη, με κάτι φρικτά ρούχα, σιχαμένα, βλάχικα. Το διπλανό της κάθισμα άδειο.

Το λεωφορείο δεν έχει πολύ κόσμο. Περνά λίγη ώρα και στο ύψος του Αμαρουσίου ένας Φιλλιπινέζος κάθεται δίπλα της. Εκείνη του ρίχνει, απροκάλυπτα, κατευθείαν στα μάτια του, ένα βλέμμα αηδίας και ενόχλησης, σαν να του λέει "τόσα άδεια καθίσματα, εδώ βρήκες να κάτσεις";

με πιάνει τρελή τσατίλα, μου έρχεται να σηκωθώ να την δείρω την γαμημένη κωλόγρια την ρατσίστρια. να πάει να γαμηθεί.

σκηνή δεύτερη:

σήμερα παίρνω , μετά το κολυμβητήριο, από την στοά Σπύρου Μήλιου το λεωφορειάκι για να έρθω στο σπίτι. Τα λεωφορεία αυτής της γραμμής που με εξυπηρετεί είναι μικρά, και εντελώς ανοικονόμητα σχεδιασμένα, ακόμα και λίγο κόσμο αν έχουν γίνεται συνωστισμός.
Πόσο μάλλον όταν έχουν πολύ κόσμο, όπως σήμερα. Σε μία θέση κάθεται ένας μαύρος, ο οποίος βρωμοκοπάει και ζέχνει. Μετά από μερικές στάσεις σηκώνεται για να κατέβει. Με το που περνάει από δίπλα μου με σηκωμένο το χέρι για να πιάνεται από τη χειρολαβή μου έρχεται μία αποφορά και μία αηδία παραλίγο να ξεράσω το πάγκρεάς μου από την σιχαμάρα.

με πιάνει τρελή τσατίλα, μου έρχεται να πάω και να τον δείρω τον γαμημένο τον βρωμιάρη τον κωλόμαυρο. "να πάει να γαμηθεί". "να μάθει να πλένεται ή να πάει από κει που ήρθε".

... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

μη με ρωτάς τώρα γιατί τις έγραψα αυτές τις δύο σκηνές. κάτι μου λέει μέσα μου ότι σχετίζονται με κάποιο τρόπο - και το ένστικτό μου συνήθως δεν κάνει λάθος σε τέτοια πράγματα. Δεν ξέρω όμως πως, και δεν ξέρω και γιατί, αλλά έχουν μία σχέση. ελπίζω κάποτε να την καταλάβω.

(έχω λες δίκιο που λέω "να πάω κι εγώ να γαμηθώ" και όχι μόνο αυτοί οι δύο μαλάκες; - χριστέ μου τι μπερδευτικός που είμαι μερικές φορές...)

17 comments:

Anonymous said...

Μα... προφανώς ο Φιλιππινέζος θα βρώμαγε απλυσιά γιαυτό και η γριά τον κοίταξε με το ίδιο βλέμμα που κοίταξες εσύ τον αράπαρο. Ιδού ο προφανής συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις δυο ιστορίες. Τα "γαμίδια" δεν έχουν ουδεμία σχέση!

Anonymous said...

και τα δυο έχουν τον ίδιο παρανομαστή. Μας είναι πολύ δύσκολο, σε όλους, να αποδεχτούμε ανθρώπους που δεν καθορίζονται απο το δικό μας αξιακό σύστημα, απο τα δικά μας πιστεύω, το δικό μας σωστό και λάθος.

1. τη γριά ,προφανώς ρατσίστρια, την αποστρέφεσαι για αυτό.

2. ένας που δεν πλένεται, βρωμά και δεν δείχνει το σεβασμό που απαιτεις στους συνεπιβάτες , τον αποστρέφεσαι εξίσου.

και οι δύο παραβαίνουν δυό, για σένα, καθοριστικούς κανόνες συνύπαρξης. η μάλλον έναν. τον σεβασμό στον άλλον.

Skouliki said...

εγω περα απο την ιγμοριακη διπλοπροσωπικη σου υποσταση διακρινω ενα νορμαλ ανθρωπο..

αμα δεις κατι σε ασπρο να κινειται μην φοβηθεις ...οι καλοι ανθρωποι ειναι

αλλα στην 2 φαση με βρισκεις τοσοοοοο συμφωνη οσο δεν παει αλλο βαθος τρελο

Anonymous said...

Όλοι μας δισυπόστατοι – φτιαγμένοι για το καλύτερο, σε κάθε βήμα να γλιστράμε στο χειρότερο.

One Big DJ said...

O thomas me kalypse. Giafto kykloforw me taxi. oxi oti den exw faei frikes kai me kati odhgous pou to nero den to exoun dei apo th baftisi alla leme..

xipasmenos said...

προβατακι μη σε κατηγορείς, το προβλημα ηταν οτι βρώμαγε. Και Ελληνας να ηταν θα ελεγες σταγδιαλα βρωμοβλαχε τυρολεζε. Απλως ετυχε να είναι μαυρος. Η αληθεια είναι οτι ρατσισμος ρατσισμος αλλα στο σεξ χαίρουν την μεγαλύτερη εκτίμηση. :p

Anonymous said...

Θες να το παω στον ψ. που τα ξερει όοοολα, να μας πει?
Εγω του πάω ότι θες, όνειρα, συνειρμους, τσαντίλες, και τσουυυπ τα δενει τι ωραια ο ψ. και βγαινει ενα συμπερασμα γαματο!
φιλιά, μπε.

Cookie Basher said...

Την απλυσιά δεν τη συγχωρώ ούτε στον κόλιν. Δεν τίθεται θέμα ρατσισμού και να παν να γαμηθούν

Anonymous said...

εχω ακουσει πως οι Κινεζοι ειναι πολυ βρωμιαριδες σαν λαος-κουλτουρα.
και ναι να πας. στο ευχομαι α΄π'την καρδια μου ;-)

Aphrodite said...

Κάθε μα κάθε φορά που πάω να σκεφτώ "πιφ-μπλιαχ" και τα σχετικά, αναλογίζομαι το πώς μας έβλεπαν εμάς οι Εγγλέζοι (οι αυτόχθονες, όχι τώρα που κοντεύει να γίνει Ηνωμένο Βασίλειο Ινδών) πριν από καμμια 20-αριά χρόνια, και μου περνάει...

Εννοώ φυλετικά, όχι από άποψη καθαριότητας (οι ελληνίδες ειδικά απολαμβάνουν φήμης υστερικής νοικοκυράς, άκου να πλένουμε σεντόνια κάθε βδομάδα ας πούμε και να ξεπλένουμε τα πιάτα, ή να ξέρουμε τη διαφορά χλωρίνης από παρκετίνη...)

Αυτό το ποτάμι πάντως, δεν έχει γυρισμό! Μας αρέσει δε μας αρέσει, everybody is here to stay (όπου κι αν βρίσκεται αυτό το here, το οποίο για βασανισμένους λαούς θα μετακινείται όλο και δυτικότερα...)
:ΡΡΡΡ

alienlover said...

δεν νομίζω να σε πείραξε το γεγονός ότι ήταν μαύρος.. πιο πολύ σε ενόχλησε που ήταν άπλυτος και βρωμερός και μπίχλας και ξεβρώμισε ολόκληρο το λεωφορείο με την παρουσία του και μόνο..
το ίδιο θα σκεφτόσουν αν ήταν άσπρος 'Ελληνας που κατέβαινε στη στάση ακριβώς δίπλα στην πλατεία Κολωνακίου..
you know what i mean...
πάντως απορία το έχω... όλοι αυτοί που σκυοβρωμάνε το σαπούνι δεν το ξέρουνε σαν εφεύρεση; δηλαδή ίου και γιαξ τρελό!!!

Anonymous said...

η καθαριοτητα ειναι ΜΙΣΗ αρχοντια. ποιος θελει να ειναι μισος αρχοντας κι οχι ολοκληρος; ο απλυτος φταιει μετα;

anorymous

Anonymous said...

αλλ' αντ' άλλων και πάλι. Εμέμνα το ποστ σας με θύμησε εκείνη την ταινιούλα, την ε-σπονδυλωτή, το crash, που έθετε το ζήτημα ότι ΔΕΝ μπορείς να κ΄ρινεις τον άλλο ως ρατσιστή διότι και ο άλλος άνθρωπος είναι και δεν ξέρεις κλπ κλπ, πολύ αμερικανιά πολύ πολιτικαλί κορέκτ πολύ γιακ ιου κλπ κλπ και πολύ απολιτκί, γιου νοου ιτ ολ καμς νταουν του δε ιντιβιτζουαλ κι όλοι στην ίδια χαβούζα βράζουμε κλπ κλπ

bill g. said...

Όπως είπαν και οι από πάνω, η αντίδραση στη 2η σκηνή π΄ροήλθε απ'την απλυσιά μάλλον, ωστόσο στα νεύρα σου κότσαρες και το ανησυχητικό 'να πάει από κει που 'ρθε'.....μάλλον είναι θέμα κουλτούρας αυτό, και όσο και αν με τη λογική το αποστρεφόμαστε, όσο μεγαλώνουμε μέσα στην αλλοδαποφοβία, θα μας βγαίνει και μας. Don't worry, μπερδεψούρικο πρόβατο.

Provato said...

ανώνυμε αναρωτιέμαι: η γριά κοίταξε τον φιλλιπινέζο έτσι επειδή βρώμαγε ή από ηλίθιο ρατσισμό; και εγώ, γιατί το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα για τον βρωμιάρη ήταν ότι είναι σκατόμαυρος; ...you get me now?

ammos πολύ ωραία μου το εξηγείς, πολύ ωραία. ναι, πιστεύω εν μέρει είναι έτσι...

γειά σου skouliki όμορφο και σοφό! :-)

αχ βρε thomas, εσύ πόσο πολύ με καταλαβαίνεις.... πόσο πολύ ξέρεις τα των ανθρώπων. μπεεε :-))

One big dj ξέρεις ότι εγώ λατρεύω ΜΜΜ. τίποτα δεν θα με κάνει να το προδώσω. άσε που μου δίνουν και αφορμές για ποστ! xxx

Provato said...

xipaki αυτό με το sex δεν το έχω τσεκάρει ιδίοις πέοισι! θα ήθελα κάποια στιγμή. όσο για το άλλο που λες στην αρχή... μακάρι να έχεις δίκιο και να μην γίνω επίτιμο μέλος της κουκλουξκλαν. φιλί μπεεε :-))

φάβα θέλω λέει. σαν τρελός, κάνε τα κουμάντα σου και ενημέρωσε. μπεεεε φιλιά!

cookie και εγώ δεν την μπορώ την βρωμιά. λαλάω ρε μαλάκα, γίνομαι ο χειρότερος των ανθρώπων...

χαζοχήνα δεν ξέρω αν είναι βρωμιάρηδες αυτό που ξέρω είναι ότι οι κινέζικες τσόντες είναι σούπερ βαρετές. ΑΧ, μακάρι να καταφέρω παρόλ' αυτά να πάω, θέλω τόσο πολύ!! :-))

aphro μου αγαπημένη δεν με πειράζει που ήρθαν και καθόλου δεν θέλω να φύγουν. αλλά θέλω γμτ να είναι λίγο πιο καθαροί (θα μου πεις άμα δεν έχεις να φας, σαπούνι θα αγοράσεις; χμ χμ χμ...). φιλιά μου γλυκιά μου ομορφιά!

Provato said...

alienlover ίουκ και γιαξ δεν θα πει τίποτε!!! ...αυτό που με πείραξε είναι γιατί κωδικοποίησα στο μυαλό μου το "κωλόμαυρος" σαν βρισιά... αυτό μου την έδωσε... φιλί μπεεε αγάπη!

anorymous η καθαριότητα είναι ΟΛΟΚΛΗΡΗ αρχοντιά. μπεεε :-))

ανώνυμε πολύ χαίρομαι που σου θύμησα μία τόσο ωραία ταινία. πέσε και παίρνε ρησπέκτια αμέσως, μου χρωστάς. μπεεε όπως πάντα. (άκου άλλ' αντ' άλλων...πφ!)

bill αγάπιε νομίζω έχεις δίκιο. ...κάπως ενστικτώδικα αναγνωρίζω ως αλήθεια την ερμηνεία που δίνεις. μπεεεε αγάπιε! :-))