Tuesday, October 02, 2007

radiohead - in rainbows... πειράματα με την μουσική βιομηχανία!


...η ανακοίνωση ήταν λακωνικότατη: Hello everyone.

Well, the new album is finished, and it's coming out in 10 days;

We've called it In Rainbows.

Love from us all.


Είναι γραμμένη από ένα από τα μέλη των radiohead, εμφανίστηκε σε ένα από τα επίσημα sites του group και σιγά σιγά το μεγάλο άινιγμα του τι θα γίνει με το επόμενό τους album άρχισε να λύνεται. ...ή μήπως όχι;

Ενώ είχε διαρρεύσει ότι το album είναι ολοκληρωμένο, υπήρχε απορία για πως θα διανεμειθεί αφού το group, από το 2005 που έληξε το συμβόλαιό τους με την EMI, δεν έχουν υπογράψει συμβόλαιο με άλλη εταιρία.

Χτες στο site του group βγήκε ανακοίνωση ότι το album θα είναι τελικά διαθέσιμο από τις 10 Οκτωβρίουγια αλλά μόνο για digital download.

Όσο για την τιμή του... Την ορίζει ο ίδιος ο αγοραστής. Αλήθεια! Ο ίδιος λέει πόσα θέλει να πληρώσει! How cool and original is that??

Άραγε θέλουν να δουν πώς οι fans αξιολογούν τη μουσική από τα αγαπημένα τους group; Ή μήπως οι τύποι είναι τόσο σίγουροι για το υλικό τους που ξέρουν ότι ακόμα και αν κάποιοι πληρώσουν ελάχιστα ή και καθόλου για να κατεβάσουν τα τραγούδια τελικά θα θελήσουν να αγοράσουν το δίσκο και στην φυσική του μορφή; Αρονό. Πάντως η μουσική βιομηχανία χρειάζεται όσο τίποτε πειραματικό τρόπο σκέψης και ισως κάποια συμπεράσματα βγουν από αυτό το πείραμα...

εγώ ακολούθησα όλα τα βήματα της αγοράς του album ορίζοντας σαν τιμή τις 7 λίρες Αγγλίας και έφτασα μέχρι του σημείου που σου ζητάνε τα στοιχεία της κάρτας σου για να πληρώσεις. εκεί κόλωσα λίγο, αλλά ίσως τελικά αγοράσω...

Η αλήθεια είναι ότι το Ok Computer, το συγκλονιστικό album τους του 1998, μου άρεσε τόσο πολύ και το έχω ακούσει τόσες φορές που τρέχουν τα τραγούδια του στις φλέβες μου. Αλλά όλα τα επόμενα δισκάκια τους με απογήτευσαν. Πάντως έστω από περιέργεια αυτό θα ήθελα να το ακούσω πολύ.

Η φυσική έκδοση του In rainbows είναι σούπερ φροντισμένη και έχει άπειρα καλούδια. Είναι όμως και πολύ άκριβή, 40 λιράκια, γύρω στα 70 ρούβλια δηλαδή, και δεν είναι πολύ σίγουρο πότε θα είναι διαθέσιμη:

για ότι θες, πληροφορία, ζαχάρωμα ή ακόμα και αγορά του δίσκου εδώ είσαι

πάντως από μένα οι τύποι τρελό ρησπέκτ! έχω πέσει και παίρνω άπειρα ρησπέκτς από το πρωί.

ΑΠ ΝΤΑΙΟΙΤ: όποιος ενδιαφέρεται ας κάνει ένα κλικ και εδώ

15 comments:

Anonymous said...

μπράβο, προβατάκο που το αναφέρεις. όταν όλοι ασχολούνται με τη διαδοχή στο πασοκ, για μένα αυτό είναι πραγματική είδηση (και θα πρεπε να το δειχναν στις ειδήσεις). καλημέρες, βρε.

Provato said...

ααααα! είσαι Ο πολύβιος, Ο πολύβιός μου ΜΟΥΜΟΥΜΟΥΜΟΥ;

ΠΕΣ!!! είσαι αυτός, ή ένας άλλος;

Anonymous said...

μα φυσικά! δεν θα μπορούσα να ήμουν κάποιος άλλος από αυτός που είμαι (αν και στο παρελθόν έχω υπάρξει πολλές φορές διαφορετικός από τον άνθρωπο που επροσποιούμην ότι είμαι).
;-)

Provato said...

ναι, αλλά είσαι ο πολύβιος ευπατρίδης; ο παλιός μου φίλος που ΧΑΘΗΚΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΉ;

και επίσης: Πως το κάνεις αυτό που βάζεις link στο όνομά σου βηντάκηα από το γιουτούμπ;

...γιο!

Anonymous said...

ναι, αυτός είμαι (αλλά η αέναη και αθόρυβη παρουσία μου εδώ, αναιρεί το χαμό που επικαλείσαι).
γιο και σε σένα
xxx

Alpha said...

στην Ουτοπία δεν θα υπάρχουν τιμές.

δεν θα υπάρχει φτηνό και ακριβό.

αν κάτι προσθέτει αξία ο κόσμος θα το πληρώνει εθελοντικά γιατί θα θέλει να το δει να συνεχίζεται. και ο καθένας θα το πληρώνει όσο θέλει ανάλογα με το τι του περισσεύει και τι μπορεί.

ο thom yorke είν επικίνδυνος για το Σύστημα.θα δούμε κι άλλα.

Provato said...

πολύβιε να με πάρεις τηλέφωνο γιατί τότε θα δεις τον πραγματικό χαμό!!! πάρε με ρε, δεν έχω το τηλ. σου! πληζ πληζ πληζ πληζ πάρε με.

mosaic ήμουν σίγουρος ότι θα τσίμπαγες τρελά με την είδηση. Μου αρέσουν τα σχόλιά σου από την ουτοπία!
Όσο για τον Tom είμαι σίγουρος ότι θα μας εκπλήσει πολύ και συχνά (αλήθεια, εσύ θα το "αγοράσεις" το album; σε τι τιμή;). Καλημέρα φίλε! :-)

Είδωλο said...

ΕΞυπΝο
Ρησπεκτ στα παιδια
κανονικα...
Τωρα για τις τσεπες τους δεν ξερω..

Anonymous said...

καλησπέρα σας, καθώς ο Tom απ' αυτός είναι ένας ψωνισμένος μαλακομπούμπουρας θα σας υπενθυμίσω ότι μάλλον απευθύνεται σε άλλους. Το γεγονός ότι εσάς σας άρεσε το OK Computer και ΤΙΠΟΤΕ από εκεί και πέρα αν τον δείτε μη του το πείτε γιατί προφανώς θα σας αντιμετωπίσει όπως ο Χατζηδάκης αν του λέγατε ότι εσείς σε κάθε περιπτωση προτιμάτε την Αλίκη στο Ναυτικό από την ΑΛΛΗ τη σοβαρή δουλειά του. Περι ορέξεως? όχι πάντως κολοκυθόπιτα.

APSOY said...

Το OK Computer είναι ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΚΟΥΓΑ!!! ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ???
(φιλώ σταυρό)!!!

σνιφ...
Συγκινήθηκα...
Που'ναι τα παιδία να τους δώσω χαρτζιλίκι?.... Ρισπεκτ τους!

Alpha said...

τρέχω τόσο χαζά τελευταία που δεν ξέρω αν θα τ αγοράσω.

επίσης:η μουσική τους είναι μόνο για το καλοκαίρι.είναι τόσο καταθλιπτικό που το χειμώνα τα παίζω.

επίσης2:μετά το Ok computer Κι εγώ δεν τρελάθηκα.όχι ότι δεν είναι πάνω από τον μέσο όρο, αλλά δεν τρελάθηκα.

τέλος1:θα τους έδινα χαλαρά 4 ευρώ

τέλος2:να σαι καλά για τα καλά σου λόγια.φαίνεται ότι συνεχίζεις να περνάς καλά και χαίρομαι πολύ:)

τέλος3.six feet under-αρχίσαμε τον 4ο κύκλο.καλύτερο κι από radiohead είναι το καλιτέχνημα.

xipasmenos said...

Αλμπουμ ψηφιακή μορφή δεν είναι άλμπουμ. ΤΕΛΟΣ θα περιμένω να το "ΠΙΑΣΩ" στα χέρια μου......να το βάλω στη δισκοθήκη μου, να χαζέψω το book του, να το αντιγράψω στο laptop και να το αφήσω ήσυχο μετά....
radiohead είναι το μόνο συγκρότημα που με κάνει γαμω το κερατό μου να κλαίω...ασε που και τις 2 φορες που εχω τρακάρει άκουγα creep......και στούκαρα 2 κώλους (χαλια κωλους) και κατεβαίνω με κόκκινα μάτια σα κλαμένο μουνι....τεσπες ξεχείλωσα [πάλι.....

Katerina said...

Οποία σύμπτωσις, και εγώ στο σάιτ τους ήμουν εψές. Πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση, αλλά εν ολίγοις, κάνουν επίσημα αυτό που έχει συμβεί εδώ και καιρό: ούτως ή άλλως οι περισσότεροι στο τζάμπα κατεβάζουν μουσική και έπειτα, αν θεωρήσουν ότι ένας καλλιτέχνης πραγματικά αξίζει, πάνε και παίρνουν και το κανονικό άλμπουμ. Σπανίως δηλαδή, διότι η mainstream μουσική είναι πλέον ως επί το πλείστον περιττώματα.

Anonymous said...

επιτέλους! κάποιος έπρεπε να κάνει την αρχή, μπράβο στα παιδιά για το προχώ του εγχειρήματος

Provato said...

x-oyranoy εγώ νομίζω θα είναι καλό για τις τσέπες τους.

anonymous είσαι βαρετός. get a life.

apsoy Μπε ρε! και άλλο κοινό εμείς οι δύο; χμ χμ χμ.

mosaic 4 ευρώ; λίγα τα βρίσκω. Όσο για το six feet under... well τώρα αρχίζουν τα ωραιότερά του επεισόδια. δεν θα πιστεύεις τα μάτια σου. μπεεε φίλε μου καλέ, ελπίζω τα τρεξίματά σου να έχουν πολλούς και μεγάλους ζουμερούς καρπούς.

xipaki εγώ θεωρώ album και κάτι που είναι μόνο σε ψηφιακή μορφή. βέβαια μου αρέσει τα αγπημένα μου να τα έχω και σε κάτι που να πιάνεται, το ομολογώ. ...το creep είναι κομματάρα μεγάλη! ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΓΑΜΩΤΟ! ΜΠΕ

kATERINA, αγαπημένη ενημερώτρια περί των καλλιτεχνικών, θεά του κουτσομπολιού, συμφωνώ μαζί σου πάλι. ανησυχώ.

ethan μπράβο μπράβο στα παιδιά. μπράβο και σε σένα! ξέρεις εσύ γιατί! :-)