Friday, November 02, 2007

Τα μικρά χόμπητ, οι πράκτορες μου στην σώου μπειζ...


μου λένε ότι σκίζει η Vanessa Redgrave στο ρόλο της κεντρικής ηρωίδας στην Εξιλέωση, την ταινία που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Ian McEwan. Δικαίως - ο ρόλος είναι σούπερ αβανταδόρικος, αν και σούπερ μικρός, είναι και το Βανεσάκη ταλαντούχο, δεν θέλει πολύ να γίνει το θαύμα...

Είναι μία ταινία που περιμένω πως και πως να δω, όχι μόνο λόγο του Βανεσακήου αλλά και διότι απόψε τελείωσα το βιβλίο και έχω μείνει ψιλομαλάκας...

Αν και σε πολλά σημεία είναι κουραστικοβάρετο, ειδικά στο πρώτο μέρος, τελικά το βιβλίο σε αφήνει με μία αίσθηση πολύ δυνατή - η οποία εμένα τουλάχιστον ακόμα δεν μου έχει φύγει από το στόμα αν και έχουν περάσει 3 ώρες από την στιγμή που διάβασα την τελευταία αράδα του.

Και να φανταστείς ότι στο ενδιάμεσο έχω δει σκληρό gay porn στο γουγουγου, έχω απαντήσει σε μερικά mail, έχω σερφάρει... κι όμως, παρά τα νέα ερεθίσματα η γεύση στο στόμα παραμένει... τι να πω, τέτοια είναι η δύναμη του να μπορείς να πεις ωραίες ιστορίες με ωραίο τρόπο...

(αλλά για να είμαστε δίκαιοι εντελώς, θα μπορούσες Ίαν να είσαι λίγο πιο οικονομημένος σε κάποια σημεία του βιβλίου - χαλάλι όμως...)

11 comments:

Anonymous said...

...και σίγουρη υποψηφιότητα γιά την Κίρα...

Anonymous said...

Δεν ξέρω για το βιβλίο (γιατί δεν έχω διαβάσει ποτέ λογοτεχνικό βιβλίο στην ζωή μου!) αλλά η ταινία ήταν φοβερή!! Δεν είχα ιδέα για την υπόθεση πριν πάω να την δω και ίσως γι'αυτό να μου άρεσε και τόσο...ειδικά προς το τέλος .
Αυτό που μου έχει μείνει σίγουρα πάντως από την ταινία είναι το ΠΡΑΣΙΝΟ φόρεμα της Keira και η floral αισθητική της αγγλικής εξοχής που αν και τόσο kitch μου αρέσει πολύ!

Δοκίμασε πάντως μετά από 1,5 μήνα από τότε που θα δεις την ταινία και αφού στο ενδιάμεσο βλέπεις σκληρό πορνό να δεις αν θα θυμάσαι ακόμα το φόρεμα! λολ μπεεεε

Anonymous said...

λατρεύω Βανεσακη! ηθοποιός που τσαλακώνεται στους ρόλους όσο λίγες. μαζί με την Εμα Τομσον είναι οι μοναδικές ηθοποιέσσες που πραγματικά προσκυνάω

etalon said...

Μια που ειδα την ταινία σας την συστήνω ολοθερμα. Ο δε πρωταγωνιστης...(κρατιεμαι μη γεμισω spoilers το blog σου).
MUST!

schottkey said...

Το συγκεκριμένο του ΜακΓιούαν δεν το έχω διαβάσει, αλλά άκουσα πως είναι πολύ καλογραμμένο. Η Ρεντγκρέιβ έχει μικρό ρόλο, αλλά (όπως υποθέτεις) πολύ κρίσιμο- η τελευταία εντύπωση μετράει που λένε.

Η ταινία είναι πολύ καλογυρισμένη (σούπερ «cinematography» ας πούμε), λίγο μελό βέβαια, σαν τον ‘Άγγλο Ασθενή’ με περισσότερο χιούμορ. Έχει και φοβερή φωτογραφία.
Αν τη δεις σε σινεμά, πρόσεξε το μονοπλάνο, στην πρώτη σκηνή του δεύτερου μέρους, στην ακτή.

Anonymous said...

Η ταινία μου άρεσε...
Ο πρωταγωνιστής επίσης...χεχε
Η Ρεντγκρέιβ...είναι η Ρεντγκρέιβ...
Η Κίρα καλή αλλά εξακολουθώ να τη θεωρώ υπερεκτιμημένη...
Toymaker

Provato said...

ανώνυμε λες να δούμε την Κίρα στα Oscars; χμ χμ χμ... πάντως λένε παίζει καλά, έναν σχετικά δύσκολο ρόλο.

konstantino περιμένω πως και πως να δω πως αποδόθηκε στην οθόνη όλο αυτή η εγγλεζουριά που κυριαρχεί στο βιβλίο! λολ για την πρότασή σου, θα την ακολουθήσω. :-))

και εγώ ethan λατρεύω και Βανεσάκη και Εμάκη. μπεεε :-)

etalon τον είδα τον πρωταγωνιστή στο site της ταινίας, δεν κόβομαι.. πολύ αδύνατος για τα γούστα μου. χεχεχε thanx mate! :-))

hey schottkey thanx φίλε. θα το προσέξω το μονοπλάνο που λες. πρέπει να είναι αυτό στην Δουνκέρνη, ε;

toymaker μπεεε :-))

Anonymous said...

enw den kalothymamai to story, thymamai akoma thn dynath aisthisi pou mou eixe afhsei po tsimentokhpos, pou ton diavasa se poly tryferh hlikia..

Anonymous said...

Συγκινητικό να βλέπω νέα παιδιά να
ξερογλύφονται για μια -έστω και
ταλαντούχα- εβδομηντάρα !!!!
Μην το παίρνεται στα σοβαρά για πλάκα το είπα.Πραγματικά εξαίρετη ήθοποιός.Την είχα σχεδόν ξεχάσει.
Με ξαναθυμήσατε τα νιάτα μου.Αν σας
δοθεί η ευκαιρία δείτε δυό ωραίες
ταινίες που γύρισε το 1971.Τούς
Διαβόλους=THE DEVILLS του Ράσσελ(συνιστάται ιδιαίτερα σε βιτζιόζους!)και την ωραιότατη ταινία του Κακογιάννη Τρωάδες.
Θα βρείτε την τριλογία του (Ηλέκτρα-Ιφιγένεια) σε ειδική κασετίνα.

Και γω το βρίσκω όμορφο το παιδί προβατάκο.Εννοώ τον James McAvoy
Αντιπροσωπεύει την γλυκιά ομορφιά,
εφάμιλλη νομίζω της τραχιάς..

Υπερμίκης

revqueer said...

Εξαιρετικό το βιβλίο!!! Έχει διαβάσει κανείς το καινούριο του; 'Στην ακτή' λέγεται νομίζω.

Provato said...

donnabella μπεεεε! :-))

υπερμίκη είσαι τέλειος που μας ενημερώνεις για τα παλιά κατορθώματα του Βανεσακήου! ο James πάντως δεν είναι καθόλου το στυλ μου. χμφ χμφ χμφ. ε, ας διαφωνήσουμε και μία φορά χαχαχα!!

revqueen λέν ότι είναι πολύ καλό. δεν το έχω διαβάσει όμως. μπεεε!