Tuesday, November 20, 2007

τα ανθρωποειδή με βλέπουν ηλεκτρισμένο στον ύπνο τους;

Αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 25 χρόνια από τότε που είδαμε πρώτη φορά μία από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, το Blade Runner (άχρηστο κουτσομπολιό της εβδομάδας: το σενάριο της ταινίας βασίζεται σε ένα διήγημα του Phillip Dick - μα τι όνομα και αυτό, άκου Φίλιπας Πέος - που τιτλοφορείται "do androids dream of electric sheep?" όπου sheep ίσον πρόβατο!!! πως να μην είμαι proud μετά από αυτό).

Με αφορμή την επέτειο ετοιμάζονται διάφορες επετειακές επανεκδόσεις του έργου, μία από αυτές η Blade Runner Five-Disc Ultimate Collector's Edition είναι ολόκληρο βαλιτσάκι με καλλυντικά και 5 dvd, έλεος πια δραχμοφονιάδες εταιρίες.
Από όλες τις επανεκδόσεις αυτή που είναι πιο γιάμι γιάμι είναι του εξαιρετικού-δεν-έχω-λόγια-απλά-θέλω-να-το-ακούω-ξανά-και-ξανά-και-μανά-λούπα
soundtrack που έγραψε ο Vangelis. εδώ το εξώφυλλο:


η επανέκδοση Blade Runner Trilogy: 25th Anniversary by Vangelis περιλαμβάνει τρία cd (duh!!! γιαυτό την είπανε τρίλοτζη!). Το πρώτο είναι το soundtrack όπως έχει κυκλοφορήσει το 94. Το δεύτερο είναι γεμάτο μουσική που ακογόταν στο έργο αλλά ποτέ δεν είχε κυκλοφορήσει συν δύο bonus κομμάτια. ενώ το τρίτο.... αχ το τρίτο, περιλαμβάνει μουσική που ο Βαγγελίτο έγραψε ειδικά για την επέτειο, δηλαδή είναι ολοκαίνουργια μουσική δηλαδή μαλάκα το περιμένω πως και πως, δηλαδή OMG!!!!!

Όσοι έχουν ακούσει το υλικό του τρίτου cd λένε ότι δεν παίζεται! είναι του απιστεύτου η μουσική που έγραψε ο Vangelis. Γκασπ! γκασπ! ...περιλαμβάνει και απαγγελίες που κάνουν μεταξύ άλλων ο Ridley Scott ( ο σκηνοθέτης του Blade Runner), ο Oliver Stone και ο Roman Polanski! γιάμι σου λέω, τρελό γιάμη!

άκου αυτό μέχρι τον Δεκέμβρη που βγαίνει το τρίδισκο για να θυμηθείς για τι γαμάτη μουσικάρα μιλάμε:

14 comments:

Anonymous said...

τα σπάει η ταινία, αλλά ρε πρόβατε φονιά κάνε κάτι να μπρούμε να κλείνουμε το μουζικό θεματάκι του μπλογκ, (δηλαδής μη μας φτάνεις στη παράνοια και την αλλοφροσύνη΄)

Provato said...

λύσσαξες το έκλεισα γκρίνια πια μία ζωή όλη μέρα κάνω πουκάμισα και εσύ μες στην αχαριστεία πια!

Aphrodite said...

καλά, δεν το είδα πριν 25 χρόνια (πόσο προχώ να είμαι στα ανθυποπρονήπια?:ΡΡΡΡΡ), αλλά ήταν ονειρικό κι ονειρεμένο, δε νομίζω να μου έκαναν πολλά τέτοιο αποτύπωμα XXXXL στο συναίσθημα έκτοτε... Και μαζί με τη μουσική, να βάλω και personal favourite το στόμα της Young, μ'εκείνο το styling (διότι μετά με τα κρυσταλλιζέ ροζέ σιρόπια ή τα εντελώς ματ κεραμιδί στοκαρίσματα μπλιάξισε?)

Αααααχχχχχχχχχχχχχχχ.....

Aphrodite said...

ΥΓ- στον Ολυμπο πάντως δεν σε βλέπουν ηλεκτρισμένο απ'όσο τους κόβω, Σάτυρο εν τω γεννάσθαι σε βλέπουν!

Μπεεεεεεεε!

:)))))))))))

JustAnotherGoneOff said...

Μάλιστα, το cd που είχε κυκλοφορήσει πριν λίγα χρόνια, η "δεύτερη" remastered έκδοση, είχε ακόμα την εκνευριστική/σπαστική/ηλίθια/χωρίς λόγο ύπαρξης αφήγηση. Με τον καιρό κάπου το έδωσα δανεικό -και αγύριστο- και δεν καίγομαι να το ζητήσω πίσω...

Η είδηση όμως είναι αλλού. Η 25th Anniversary Edition της ταινίας θα είναι η οριστική αποκατεστημένη κόπια -final cut- μετά τις μαλαγανιές της παραγωγής, που ήθελε το έργο σαν διαστημικό Die Hard, συν με διορθωμένες σκηνές από υπολογιστή, συν ξαναγύρισμα μιας σκηνής(!), συν καινούριο μοντάζ, και φυσικά, μείον η ξεκάρφωτη αφήγηση.

Περισσότερα εδώ.

JustAnotherGoneOff said...

Προσέξτε, το "πακέτο" θα έχει και τις εφτά version της ταινίας!!

Anonymous said...

Ποιος θα'χει το κουράγιο να δει την ταινία επτά φορές και να ακούσει τρία παρόμοια σιντί του
Βαγγέλη;Και η τιμή απόκτησης όλου αυτού του πακέτου φαντάζομαι θα'ναι πιπεράτη !

Υπερμίκης

JustAnotherGoneOff said...

Γι αυτό πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει μία light κυκλοφορία με το final cut της ταινίας και το "καλό" σάουντρακ του Vangelis. Αυτό που θέλουμε οι φαν χωρίς να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη μας.

Πάντως, το βαλιτσάκι το κόβω για κατοστάρι ευρούλι...

JustAnotherGoneOff said...

Λοιπόν, μόλις τώρα το έψαξα. Ήδη κυκλοφορεί από το amazon.com όπου συμβαίνουν σημεία και τέρατα.

List Price: $99.98
Amazon Price: $66.95
You Save: $33.03 (!!!!!!)

Απορία: οι έλληνες αρπακολλατζήδες, ουπς σόρρυ, εισαγωγείς, πόσο θα το χτυπήσουν;

JustAnotherGoneOff said...

Και σε blue-ray εννοείται...

Anonymous said...

Καλά ρε παιδιά είμαστε διατεθημένοι να δώσουμε 100 ευρώ
για κάτι τέτοια μπιχλιμπίδια και έπειτα παραπονιώμαστε για τους
χαμηλούς μας μισθούς;

Υπερμίκης

JustAnotherGoneOff said...

Εχμ... η αρρώστια δεν κρύβεται :-)

Anonymous said...

To justanothergoneoff (Τισημαίνει;μόλις κάποιος άλλος που έφυγε;και τι κρύβεται πίσ'από αυτό;)Είμαι της ίδιας γνώμης.Ευχαριστώ πάντως για τις
πληροφορίες.Ίσως δεν θα'ταν άσχημη
ιδέα για collective δώρο ! Αν το αγόραζα για τον εαυτό μου δεν θα'ξερα που να βολέψω το βαλιτσάκι...

Υπερμίκης

oni said...

Wraia h tainia ontws! Alla syggnwmh, eixe 5 epanekdoseis? Dhladh an parw to balitsaki ti kerdizw? Ektos apo to soundtrack pou akouw k einai kalo alla egw den eimai twn instrumental (nai deire me :P) 8a dw mia tainia 5 fores me 5 diaforetikes pxiothtes kai gyrw stis 5 diaforetikes skhnes? (Ektos ki an eimai zwon k den katalaba :P) Pantws wraia 8hkh. 8a thn pairnw argotera k sth douleia xoxoxo