Friday, November 09, 2007

Μεγάλη και πολύ σοβαρή Ιονέσκο Χριστουγεννιάτικη απορία


τώρα που ήρθαν τα Χριστούγεννα και όλοι θα ανταλλάσουμε δώρα κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο (και όταν λέω όλοι εννοώ ΟΛΟΙ, μη γαμήσω κανένα κωλαράκι ξυνίλα και γκρινιάρη γκρ γκρ γκρ), ήθελα να ρωτήσω το εξής τους σούπερ σέξυ αναγνώστες του provato.

Όταν κάνεις ένα δώρο έκπληξη στον εαυτό σου...

και αφού σου το δώσεις καταλάβεις ότι δεν σου αρέσει...

τότε ποιά είναι η σωστή κοινωνικά διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις;

Δηλαδή... είναι σωστό να το επιστρέψεις εσύ ο ίδιος στο μαγαζί ή μήπως πρέπει να το αλλάξει ο εαυτός σου που στο κάτω κάτω είναι αυτός που έχει και το πρόβλημα με το δώρο;

Το λέω γιατί μου φαίνεται απαράδεκτο όχι μόνο να μην σου αρέσει το δώρο που σου έκανες, όχι μόνο να σου το λες κατάμουτρα, ΑΛΛΑ επιπλέον να σε βάζεις και να πηγαίνεις να το αλλάξεις!!!! (πόσο γουρούνι μπορείς να είσαι, έλεος δηλαδή, απέναντι σε κάποιον που σου πήρε ένα δώρο, έστω και αν δεν το πέτυχε;)

...από την άλλη όμως, αν δεν πεις στον εαυτό σου ότι το δώρο που σου πήρες δεν σου αρέσει, και αν δεν σε στείλεις να το αλλάξεις, πως θα γίνει; θα ξεμείνεις με το δώρο που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις; ...δεν είναι σωστό!

σκεψ εντατίκ σκεψ εντατικ προβληματιζμ προβληματιζμ εντατίκ αλλά λύση δεν. καμία βοήθεια;

8 comments:

Tanila said...

Emένα όταν μου παίρνουν ένα δώρο που είναι χάλια, χαμογελάω, λέω "ευχαριστώ πολύ" και μετά το πετάω κρυφά.
Διότι αν είναι τόσο χάλια, τι ελπίδες έχει το μαγαζί να έχει κάτι καλόγουστο; Ειδικά αν είναι χάλια ΚΑΙ φτηνιάρικο, δεν αξίζει τον κόπο ν'ασχοληθώ με επιστροφή.
Αν πάλι μου πάρουν κάτι που το έχω ήδη (π.χ. βιβλίο) ακολουθώ την ίδια διαδικασία και μετά το αλλάζω.

Lina said...

δεν αλλαζεις καλυτερα εαυτο ώστε να του αρεσουν αυτά που του χαρίζεις;

Χαζοχηνα said...

Δεν μου εχει συμβει ποτε! Ειμαι τοσο σαβουρο-γενικοτερα που ειλικρινα μου αρεσουν τα παντα! Οι μονες περιπτωσεις να μην μου αρεσει δωρο ειναι αν δεν γουσταρω τον αποστολεα: τοτε οτι και να'ναι το δωρο-βραστα. Ακομη και οταν τα αλλαζω (μονη μου) τα μισω. Ενα δωρακι απο τον πολυαγαπημενο, καρασεξι και ερωτευσιμοτατο εαυτο μου-παντα μου αρεσει.

Anonymous said...

μπορείς να δωρίσεις το δώρο σε κάποιον που ξέρεις και εσύ και ο εαυτός σου, αλλά ο εαυτός σου συμπαθεί, οπότε θα νιώσει ότι ένα δώρο που διάλεξε πάει σε καλά χέρια, θα εκτιμήσει ότι δεν το πέταξες αλλά το έδωσες σε κάποιον που συμπαθεί και δεν θα χρειαστεί και να το γυρίσει και κανένας από τους δυο σας.
και εσύ την επόμενη φορά θα ρωτήσεις τον εαυτό σου τι ακριβώς θέλει για δώρο , και θα προσφερθείς και θα το αγοράσεις, ό,τι κι αν είναι, και θα εξιλεωθείς.


irrelevant

Anonymous said...

Epeih mou pairnei kapoio xrono nametanoiwsw, egw ta poulaw sto ebay. Kai me ta lefta pairnw kainouria dwrakia, meta to xanametanoiwnw, klp klp klp....

One Big DJ said...

...μετά από κάψιμο ουκ ολίγων εγκεφαλικών κυττάρων καταλήγω στο εξής αγαπημένε.

Αν θεωρούσα οτι ο εαύτος μου που μου έκανε αυτό το δώρο με αγαπάει και τον αγαπάω..και οτι είναι κάποιος που με ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον
α) Θα χαιρόμουνα που μου έκανε το δώρο έτσι κι αλλιώς.
β) Θα σκεφτόμουνα γιατί επέλεξε να μου κάνει το συγκεκριμένο δώρο.
γ) Θα με προβλημάτιζε γιατί δεν μου αρέσει το δώρο από κάποιον που με ξέρει φαινομενικά όσο κανείς άλλος.
δ) Αν όντως δεν μου άρεσε και ήθελα τόσο να το επιστρέψω θα το ξερε και κατευθείαν θα πήγαινε ο ίδιος για αλλαγή. (Εγώ θα το κρατούσα ενηγουέη απο σεβασμό)

Τωρα να σου κάνω μια ερώτηση. Ο λόγος αυτού του πόστ είναι για να διαπιστώσεις ποιοί από τους αναγνώστες σου βαδίζουν στα όρια της σχιζοφρένειας για να αντιληφθούν την ιδιαιτερότητα έκφρασης ''ο εαύτος μου και εγώ''?

ΜΠΕ!

BLUEPRINTS said...

ε; αλήθεια δεν μπορώ να σε βοηθήσω, αν επρόκειτω για δώρο άλλων κάτι θα έκανα, αλλά για δώρο προς τον εαυτό μου; που δεν του αρέσει; μήπως δεν τα έχω βρει μαζί του και του κάνω δώρα που δεν του αρέσουν; τι να πω βρε παιδί, όσο σκεψ εντατίκ κι αν κάνω δε μου βγαίνει κάτι

Anonymous said...

Καλό μου πρόβατο (παραγωγικό - 3 λίτρα γάλα/ποστς την ημέρα):
κάθε επίσκεψη στο μπλόγκ σου μου απορρυθμίζει το βιολογικό μου ρολόι! Κάνω φαστ φόργουαρντ στα Χριστούγεννα και τούμπαλιν. Άσε που μπαίνω ξανά σε 2 ώρες και έχεις άλλα 5 ποστ με 21827 κόμμεντς. Γοια να μυν αναφαιρο τοι δεισλαικσία σου που σοιγα-συγα θα μας κωλύσοις!!!! Ασ αίχυ... Μπαιαιαι.