Wednesday, November 14, 2007

Τη γλώσσαν μου έδωκαν ελληνική - το sequel είναι πάντα χειρότερο από το πρώτο μέρος (αλλά το threquel θα είναι καλύτερο από όλα)

Εχτές κάποιος με πήρε τηλέφωνο στο κουνιστό και τον άκουγα να βαριανασαίνει απειλητικά ενώ από το βάθος μία μπάσα φωνή με θεληματικό πηγούνι και δασύτριχο στέρνο απήγγειλε τελετουργικά τους κανόνες αύξησης των ρημάτων και των ουσιαστικών.

Προχτές, περνούσα έξω από ένα βιβλιοπωλείο και έπεσε μπροστά στα πόδια μου μία τεράστια στοίβα αντιτύπων γραμματικής του Τρανταφυλλίδη! Αν δεν κοντοστεκόμουν λίγο πριν να θαυμάσω ένα γκομενάκο, θα με είχε πετύχει στο σταυρό και τώρα θα ήμουν στα θυμαράκια!

Σήμερα βγαίνοντας από το σπίτι βρήκα καρφωμένο με έναν κοντυλοφόρο στην πόρτα μου ένα σημείωμα που έγραφε «…αν θες να συνεχίσεις να έχεις την δυνατότητα για σεξάκη, συνέχισε το έργο που έχεις αρχίσει και είναι εθνικής σημασίας!»

…για αυτό σταματάω να παίζω τον Αμελί και δεν το αμελώ άλλο!

Αγαπημένε sexy αναγνώστη σήμερα προσφέρω στον τόπο την συνέχεια του μεγάλου αφιερώματος με σκοπό την σωτηρία της ελληνικής γλώσσας «την γλώσσαν μου έδωκαν ελληνική». Ιδού η επόμενη εξάδα φράσεων που θα εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό σου και θα σε κάνουν να ζεις μέσα στην γλωσσική ποιότητα και την oral pleasure!

Αρχή άνδρα δείκνυσι: συνώνυμο του «η εξουσία αποκαλύπτει τις ικανότητες και το χαρακτήρα του ανθρώπου».
Παράδειγμα χρήσης: Ο Διονύσης έπιασε δουλειά στην γκαρνταρόμπα του νέου uber trendy gay club της πόλης του Koo-lee! Από τότε κάνει ότι δεν μας γνωρίζει και ταπεινώνει συνέχεια τα μπουφάν μας, ενώ κάποτε μας παρακάλαγε να τον βάζουμε να κάνει θελήματα για μας. ...έτσι είναι όμως: αρχή gay δείκνυσι.

Άχθος αρούρης - συνώνυμο του "βάρος της γης, άχρηστος, άνθρωπος που δεν προσφέρει τίποτε σε μία κατάσταση ή σε μια ομάδα"
Παράδειγμα χρήσης: Πρόβατο: …βρε Μανώλη το ξέρω ότι είσαι παθητικός και δεν με πειράζει παρά το γεγονός ότι είσαι λεβέντης μέχρι εκεί πάνω 105 κιλά παλικάρι, εξάλλου ο καλός μύλος όλα τα αλέθει, τι να κάνω θα σε καταφέρω.... αλλά μπορείς τουλάχιστον λίγο να συμμετέχεις στο sex; αυτό το πράγμα να είσαι σαν το τούβλο πάνω στο κρεβάτι και να τα κάνω όλα εγώ είναι too much! Μην είσαι άχθος αρούρης!
Μανώλης: Α, για να σου πω!!!! Δεν είμαι καθόλου άχθος αρούρης! Έτσι το έχουμε εμείς στην Κρήτη όταν τον παίρνουμε, να είμαστε laid back και cool! Δεν πάω ‘γω κόντρα στις παραδόσεις του τόπου μου!

Μέμνησο των Αθηναίων: συνώνυμο του «μην τυχόν και μου κάνεις την ανώτερη και δεν την εκδικηθείς την κάργια για το κακό που σου έκανε!».
Παράδειγμα χρήσης: "δεν το πιστεύω ότι σκέφτεσαι να πας για παραστάσεις Θεσσαλονίκη", είπα στην φίλη μου την κολλητή την Μιμή Ντ. "Αυτοί την έθαψαν την προηγούμενη παράστασή σου! Μέμνησο των Αθηναίων"!
Εκείνη μου απήντησε αποστομώνοντάς με: "Αν σταματήσω να πηγαίνω για αρπαχτές όπου έχουν θάψει τις παραστάσεις μου, θα πρέπει να κόψω το θέατρο totally! Λοιπόν ούτε τις κριτικές των Αθηναίων θα κάνω Memniso ούτε των Θεσσαλονικιών"!

Κομίζω γλαύκας ες Αθήνας – συνώνυμο του «λέω πράγματα που όλοι τα γνωρίζουν σαν να είναι μπηγκ νιουζ».
Παράδειγμα χρήσης: Η Κατερίνα ήρθε όλο χαρά να μας ανακοινώσει ότι είχε φέρει να ακούσουμε το καινούργιο υπέροχο cd της Roisin Murphy, το overpowered το οποίο μόλις είχε αγοράσει. «Κομίζεις γλαύκας ες Αθήνας μικρή άσχημη λάικα» της είπε ο Λαλάκης – «το έχουμε κατεβάσει εδώ και δύο μήνες και το έχουμε λιώσει. …πας να μας το παίξεις προγκρέσηβ Κατερινάκι αλλά βλαχάρα ήσουν, βλαχάρα θα παραμείνες». Οι υπόλοιποι αρχίσαμε να της πετάμε πιτσίνια και φουντούνια και να την κακοποιούμε λεκτικά! ..τι υπέροχη παρέα που είμαστε, ξεχειλίζει αγάπη!

Διαρρηγνύω τα ιμάτιά μου – συνώνυμο του «διαμαρτύρομαι πολύ έντονα για κάτι το οποίο δεν ισχύει ή με το οποίο δεν συμφωνώ».
Παράδειγμα χρήσης: Ο Αλέξης διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι έχει κάνει σεξάκη πρόσφατα και ότι έχουμε άδικο να τον λέμε κάγκουρα σλας αγάμητο σλας λιγούρι σλας! …εμείς όμως αναρωτιόμαστε: αν όντως έχει κάνει σεξάκη πρόσφατα, τότε γιατί διαρρηγνύει τα ιμάτιά του με τέτοια υστερία; …αφού όλοι ξέρουν ότι το sex φέρνει ηρεμία!

Μεταξύ σφύρας και άκμονος – συνώνυμο του «βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση».
Παράδειγμα χρήσης: Έχω φρικάρει. Είμαι χάλια. Δεν μπορώ να συνέλθω. Με έχει καλέσει το Σουκού ο Russel Crow σπίτι του για σεξάκη, ενώ χτες μου τηλεφώνησε KAI o George Κλούνοι να έρθει στο σπίτι μου το σουκού για σεξάκη, επίσης. Ποιον να διαλέξω; Ποιον να μην πληγώσω; Είμαι μεταξύ κλούνη και κρόου – είμαι μεταξύ σφύρας και άκμονος!

24 comments:

enteka said...

χα! τέλειο!

JustAnotherGoneOff said...

Μπεμπέ Νιώτη μου, μέμνησο των αμνοεριφίων εν αρχή blog δείκνυσι. Να συνεχίσετε το μαραθώνιο με τας σεξάκιας ρήσεις και να ασχοληθείτε ex officio (μαύρο φίδι που σ' έφαγε) με τη λατινική γλώσσα.

Si vis pacem, para sex.

Αθήναιος said...

Το σεξάκη γιατί το γράφεις με ήττα;

JustAnotherGoneOff said...

Κατά μία εκδοχή, από το Σεξ με τον Άκη. Μία άλλη, -άκης=κρητικάτσι κατάληξη αφού είναι μόδα η Κρήτη.

Wrong Guy said...

Διαρρηγνύω τα ιμάτιά μου ----- θα μπορούσε να είναι η αρχαιοπρεπής έκφραση ή ο πρόγονος, αν θες, του

σκίζω τις κιλότες μου.


συμφωνείς,σαν ειδήμων;;;;

Anonymous said...

@αθηναιος
λες ο νεός σαραντάκος να κάνει λάθος επιλογή, να ναι τυχαίο

γιατί αυτό παθαίνεις αν το κάνεις μαζί του, ηττάσαι

Marvin said...

Αποτελεις εμπνευση ομως! Θα τα σκισω τα λέξικα μου! Ολα!

One Big DJ said...

...του νέου club Koo-Lee????!!!


ΕΙΜΑΙ ΗΔΗ ΣΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΜΕΤΑ(Μ)ΝΟΙΕΣ!!!

revqueer said...

Δώσε κι άλλη γλώσσα στο λαό!

Anonymous said...

ΜΑ TI ΤΡΕΛΌ ΜΩΡΌ EIΣAI ΣΥ ΠIA; ΓIA ΈΝΑ ΠΕΡΊΕΡΓΟ ΛΌΓΟ OTAN ΜΠΑΊΝΩ ΣTO ΜΠΛΌΓΚ ΣΟΥ ΈΡΧΟΜΑΙ ΣE ΟΡΓΑΣΜΌ!TI ΜΟΥ XEIΣ ΚΆΝΕΙ;

Anonymous said...

αγαπημένε πρόβατε να προσθέσω και το αρχαίο, ωστόσο πάντα επίκαιρο "ω γλυκύ μου μπεαρ" που εξυμνεί τις χάρες του συμπαθέστατου και ακόρεστα σέξυ τριχωτού γκέι συνανθρώπου μας!φιλάκια!

Anonymous said...

προσωπικα, θα προτιμουσα να ημουνα αντι του μεταξυ σφυρας και ακμονος, υπο του αναβολεως, με διερρηγμενα ιματια..και δε θα ημουνα καθολου αχθος αρουρης..απ'οτι φαινεται, στερηση γυνη δεικνυσι (ξερω, εκομισα γλαυκα ες Αθηνας..)

One Big DJ said...

@ - Ethan ''να προσθέσω και το αρχαίο, ωστόσο πάντα επίκαιρο "ω γλυκύ μου μπεαρ"??!

Ti rentes einai aytes??petame P E T A M E LEWWW!!

kanataki said...

μια χαρά της φερθήκαμε της Μιμής στη Θεσσαλονίκη

υγ ακούς εκεί!

Skouliki said...

σκεφτομαι μια πτυση που θελω να κανω .......

μπορω ??

xipasmenos said...

Και την σφύρα και το ακμόνη να πάρεις....δε ξερω τι ειναι αυτα αλλα αμα ερχονται με δωρο κλουνεϊ και κρόου τότε ειναι ευκαιρία. Εφοδιασου ερχεται ασχημος χειμώνας.

Χαζοχηνα said...

δηλαδη αν πω οτι εισαι και γαμω τους blogger θα κομίζω γλαύκας ες Αθήνας?

Sound Of Freedom said...

Γειά σας!

BLUEPRINTS said...

όχι μπράβο σου που μαθαίνεις στους νεώτερους (δεν θίγω ηλικία) τη σωστή χρήση της γλώσσας (γενικώς), αναμένω το 3ο - κι ελπίζω όχι τελευταίο - μέρος

sikia said...

αχ μου θύμισες που κάναμε κολασμένο σεξ και μου μιλούσες στα αρχαία ελληνικά..... memories....

Crucilla said...

Επί ξηρού ακμής!
Φοβού τους Δαναούς κτλ κτλ!
Ανδρών επιφανών κτλ κτλ!
Μηδέν άγαν!
Ουκ αν λάβοις παρά του με έχοντος!
Αβρόχοις ποσίν! ( ή κάπως έτσι μη χέσω, τεταρτοδεσμίτισσα ήμανε)

ΘΕΛΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ!!

Provato said...

αχ, σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τα καλά λόγια. τι να πω ντρεπ ντρεπ εντατίκ χαίρομαι που αναγνωρίζεται η προσπάθεια μου να κρατηθεί ζωντανή η φλόγα της ελληνικής γλώσσας! χεχεχε

σκουλίκη μπορείς να κάνεις ό,τι θες εδώ στο πρόβατο!

ethan γιου ρουλ ρε!!!

mr wrong ασφαλώς και συμφωνώ. :-))

Αθήναιε το σεξάκη έτσι γράφεται απ' ανέκαθεν με ήτα.

jago σωστές και οι δύο εκοδοχές σου. ευχαριστώ!! :-)

ξανά μανά μπεεεευχαριστώ πολύ όλους για τον κόπο να αφήσετε σχόλια! μπεεε xx

Provato said...

tsaperdona για καλό μου λες ότι φερθήκατε μία χαρά της Μιμής εκεί ψηλά; εεεεε; μπεεε;

veloz said...

FO-BE-RO!!
(dialekse κλούνη!!)