Friday, November 30, 2007

Όλες οι αφίσες του uber αγαπημένου Six Feet Under μαζεμένες σε ένα post

όπως ξέρεις αγαπημένε αναγνώστη το Six Feet Under είναι το αγαπημένο σήριαλ του πρόβατο τζη αρ, αλλά και δικό σου. Αν ΔΕΝ είναι αγαπημένο σου σήριαλ, θα γίνει - αρκεί να δεις ένα ή το πολύ δύο επεισόδια. Άντε, τρέχα στο DVD club και θα με θυμηθείς.
Μια και ετοιμάζομαι να ξαναδώ όλη την σειρά (θα είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο που θα κάνω στον εαυτό μου αυτό - όχι να την αγοράσω, την έχω εδώ και χρόνια, να την δω) είπα να σου ανεβάσω όλα τα posters που έχουν βγει με θέμα αυτήν. Enjoy. ξεκινάμε από το πιο παλιό και καταλήγουμε στα πιο τελευταία.
στις πρώτες μέρες της σειράς οι δημιουργοί της την πλασάρανε ως το σήριαλ που πρέπει να δεις για να έχεις inside information σχετικό με τα γραφεία κηδειών. η αφίσα λοιπόν έχει ανάλογο θέμα και αισθητική - not bad. κόβομαι με το slogan "σε αυτό σε οδηγεί η...ζωή σου!" λατρεμένο:

ο δεύτερος κύκλος. άρχιζει πια και φαίνεται ότι οι οπαδοί της σειράς σταρχίδια τους με το θέμα νεκροτομείο, νεκροθάλαμος, νεκροφιλήσω... αντίθετα αυτό που γουστάρουν είναι τους ρεαλιστικά πειραγμένους χαρακτήρες και την δυναμική μεταξύ τους. Έτσι η αφίσα δείχνει κυρίως φάτσες, αλλά για να μη ξεχνιόμαστε και λίγο από ένα νεκρουλίνι:

σε αυτήν την αφίσα το καλογυαλισμένο φέρετρο αλλά και ο κύριος δεξιά πίσω, ο πάτερ φαμίλιας της οικογένειας Fisher, που είναι πεθαμένος στο έργο και εμφανίζεται μόνο στα ονείρατα ενός ήρωα είναι όλα τα λεφτά:
σε αυτήν την σειρά posters το πράγμα σουρεαλεύει πολύ. το slogan είναι πολύ σοφό, όπως εξάλλου και όλη η σειρά που έχει αρχίσει πια για τα καλά και μας προκαλεί σε κάθε επεισόδιο απανωτούς οργασμούς μυαλού και βάθους και ουσίας: "κάθε μέρα πάνω από το χώμα είναι... καλημέρα!". 'όσο για τους πήδους χαράς των πρωταγωνιστών στις αφίσες... έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πλοκή του έργου που στον 4 κύκλο και 5 κύκλο έχει μερικές από τις πιο δραματικές, αναπάντεχες και καλογραμένες στιγμές του:




η αφίσα για τον καταληκτικό τελευταίο κύκλο του Six Feet Under κλέβει to visual του αυτοκινήτου νεκροφόρα που κινείται προς τον ήλιο από την τελευταία σκηνή όλης της σειράς, μία σκηνή παράδειγμα εξαιρετικής τηλεόρασης που συγκίνησε τα εκατομμύρια οπαδών της, εκθειάστηκε μέχρι και από τους New York Times (αλλά και τα Νέα του Ψαροντούφεκου, και δικαίως) και γενικά κλαψ λυγμ σωμπ σωμπ. ...εξαιρετική αφίσα, εξαιρετικό μήνυμα, εξαιρετική σκηνή, εξαιρετική τηλεόραση, εξαιρετικό Six Feet Under. αγαπάω!!! αγαπάπω πολύ! αγαπάω πάρα πολύ:
να πάρεις να το δεις αν δεν το έχεις δει. θυμίσου με.

6 comments:

Cookie Basher said...

E τι να πω κι εγώ.. Το 2ο -νομίζω- ποστ μου ήταν για το 6FU, την πιο αγαπημένη μου σειρά :D
Την αφίσα του 5ου με την Hearse την είχα και για wallpaper lol
Τελικά, ποιός χαρακτήρας ήταν "ο χαρακτήρας σου"?

Anonymous said...

Εγώ εχω δεί κάμποσα επεισόδια, αλλά το βαριέμαι λιγάκι. Λίγο υποτονικό ώρας-ώρες.
Χίλιες φορές CSI. Μη μου ξαναμιλήσεις αν δε θες.

Jirashimosu said...

Το αγάπωω!
Να ξεκινήσεις το Pushing Daisies πρόβατε.
Ότι πιο κοντά στο θάνατο βγήκε από τότε που θάψαμε το 6FU.

Katerina said...

Αγαπώ σούπερ γκέι γκομενάκι Ντέξτερ!
Το Pushing Daisies Πάντως δε μου άρεσε και τρομερά, προσωπικά. Ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία, αλλά μεχ. Δεν ξέρω.

Υπερμίκης said...

Η σειρά είναι πολύ γνωστή,αλλά εγώ προσωπικά δεν είδα κανένα επεισόδειο.Δεν με πολυαρέσει ο τίτλος,τον βρίσκω καταθλιπτικό,σε φερνει στο μυαλό νεκροταφεία...
Με τις σειρές γενικά έχω την αίσθηση ότι χάνω πολύ και πολύτιμο χρόνο.
Παρεμπιπτόντος (ξέρει κανείς με σιγουριά πως γράφεται αυτή η λέξη;)
σε σκέφτηκα προχθές.Είδα μια ταινία
που είχε για θέμα την ρωσική μαφία.
Είναι του Cronenberg και λέγεται Eastern promises.Στυλάτη ταινία,βλέπετε ευχάριστα παρ'όλο που υπάρχουν προδοσίες και δολοφονίες.Μου θύμισε τον νονό!
Με αρχιδάτο πρωταγωνιστή,θέλω να πω έπαιζε πολύ ωραία.Το ίδιο και ο Γάλλος ηθοποιός Βενσάν Κασέλ.Αλησμόνητη θα μου μείνει η σκηνή στα λουτρά!Φαντάσου τον ήρωα
να αντιμετωπίζει ολόγυμνος δύο αντιπάλους.Σε κόβεται η ανάσα..!
Επί πλέον ακούγεται στην ταινία το γνωστό παλιό ρωσικό τραγούδι Ω ΤΣΙΤΣΟΡΝΙΑ.Νομίζω αναφέρεται
στην χάρη των ματιών,στην ομορφιά
τέλος πάντων.Το είδες αυτό το φιλμ;
Θα το συνιστούσα σε όλους,πόσο μάλλον στον προβατάκο που λατρεύει
την γλώσσα του Τσέχωφ.

Anonymous said...

I apla boreis na to katevaseis (opos ego) na to deis tsaba, kai na to efharistitheis dipla!!!!