Saturday, December 08, 2007

Τρέξε για την ζωή σου, τρέξε τρέξε τρέξε ΤΡΕΞΕ!

Μόλις βγήκε η πρώτη διαφήμιση της Crispin Porter Bogusky για την Nike. Ήταν πολυαναμενόμενη διότι είναι η πρώτη που η Nike ανέθεσε σε άλλη διαφημιστική εταιρία από εκείνη που είναι εν πολλοίς υπέυθυνη για τον μύθο Nike, την Wieden+Kennedy. (αυτό θα πει να είσαι μεγάλη μάρκα - να σφάζονται για να σου κάνουν διαφήμιση οι δύο καλλίτερες διαφημιστικές εταιρίες του κόσμου αυτήνανε την στιγμήνανε...).

εδώ την βλέπεις, δυστυχώς η ανάλυση δεν είναι καλή γιατί το γαμωγιουτγιούμπ το τεντώνει το video για να χωρέσει στην μεγάλη οθόνη, αλλά μία ιδέα μπορείς να την πάρεις (ξέρει, μπάει δαι γουαίοι κάποιος κανένα τρόπο να ανεβάζω video σε μικρότερο μέγεθος οθόνης ώστε να μην έχουν αυτόν τον κόκο που μου την σπάει;):

μου αρέσει. έχει περίεργο twist που ξεκινά από τρεξίματα που κάνεις για να σώσεις την ζωή σου και μετά καταλήγει όπως καταλήγει... δεν πολυκαταλαβαίνω γιατί μου αρέσει, βέβαια, αλλά το θέμα δεν είναι να την καταλάβω αλλά να αισθανθώ. γουατέβα! (...σκεψ σκεψ εντατικ, προβληματιζμ εντατίκ - δηλαδή τι μας λέει: "αν θες μοτηβέησον μην περιμένεις να σε κυνηγήσει μαύρος που θέλει να σε γαμήσει. πάρε καλλίτερα αυτό το παπούτσι...)

πάντως το ρακόρ των κυνηγητών στο πρώτο μέρος είναι συγκλονιστίτσεσκιι (σου έχω πει ότι μιλάω ρώσικα. από σήμερα θα χρησιμοποιώ όταν γράφω στο πρόβατο και ρώσικες λέξεις όπως αυτή).

3 comments:

BLUEPRINTS said...

κι εμένα μου άρεσε και σαν πρώτη εντύπωση μου άφησε το εξής: από το τρέξιμο που ήταν τρόπος κι ανάγκη ζωής φτάσαμε στο τρέξιμο ρουτίνας σε διαδρόμους γυμναστηρίου, η Nike λοιπόν είναι το κίνητρο για να βρει το τρέξιμο της αρχική του δύναμη... (έχω διαβάσει πολύ Γιάλομ or what?)

Anonymous said...

sostos o blueprints kai mporo na po oti einai poli kali douleia afti i diafimisi...need motivation? nai kathe mera.

Provato said...

blueprints τρελά ρησπέκτς με την ερμηνεία σου!!! τρελά. ΑΥΤΟ εννοεί η διαφήμιση. και το βρήκες όχι επεισή έχεις διαβάσει γιάλομ ορ γουάτ (τι περίεργο όνομα αυτό για συγγραφέα) αλλά επειδή είναι καυτό σάικση αγώρη με μγιαλό και καλλιέργεια! (ο τυπικός αναγνώστης του πρόβατο τζει αρ δηλαδή).

slouro λατρεύω το nick σου! μπεεε